Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
KateKum, poczekaj troszkę z decyzją czy sn czy cc do około 32 tc - zobaczysz jak się maluch ułoży, bo może się okazać, że zdecyduje za Ciebie
KateKum lubi tę wiadomość
-
KateKum - Summer dobrze prawi
poczekaj na maleństwo, może samo Cię "natchnie"
doświadczenia w cesarkach nie mam, przy porodzie SN ból jest okropny, ale wiesz - to jest najpiękniejszy ból jaki kobieta może zaznać
- tak właśnie będę sobie tłumaczyć jak u mnie się zacznie
Słuchajcie takie mam pytanie, jak wygląda "od kuchni" zgłoszenie porodu u pracodawcy? Rodzę i co dalej? dzzwonie? piszę smsa? jakieś wnioski o macierzyński muszę wypełniać ? jeśli tak to jest jakiś jeden wzór czy każdy pracodawca ma jakieś swoje wewnętrzne wymagania ? no i ile mam na to czasu ? moja kadrowa ciągle mnie gnębi o l4, tzn np zwolnienie mam do 07.01 i tego dnia wieczorem mam wizytę a ona już od rana mnie atakuje czy będzie kontynuacja i do kiedy... -
nick nieaktualnySiwulec- u mnie jak już urodzilam to miałam dać znać. Wystarczył SMS. Wydaje mi się, że każdy pracodawca może mieć swoje wnioski. Ja już w ciąży zabrałam od siebie z pracy, potem zadzwoniłam do kadrowej żeby pomogła mi wypełnić. Bo ja nie wiedziałam jak wyliczyć te tygodnie :p miałam 14 dni na doniesienie papierów. Najlepiej zapytaj swoją kadrową co i jak. Ja tak właśnie zrobiłam i wszystko poszło gładko dzięki temu
Siwulec lubi tę wiadomość
-
Ja pierdziu.... jak ja nie lubię swojej kadrowej bleeeeee
no nic, muszę się jakoś psychicznie nastawić i to załatwić -
Siwulec, ja po prostu wysłałam maila o terminie porodu i później mąż dowiózł akt urodzenia do wglądu pracodawcy. Musiałam też wypełnić wniosek, w którym wskazywałam z jakiego wymiaru urlopu będę korzystać.
Siwulec lubi tę wiadomość
-
W jakiej wielkości torbę lub walizkę pakowałyście się do szpitala? Mam różne do wyboru i nie wiem.
-
nick nieaktualnysummer86 wrote:Siwulec, ja po prostu wysłałam maila o terminie porodu i później mąż dowiózł akt urodzenia do wglądu pracodawcy. Musiałam też wypełnić wniosek, w którym wskazywałam z jakiego wymiaru urlopu będę korzystać.
a co do l4- to się nie przejmuj. mi minął termin mojego jak byłam w szpitalu i nic się nie stało. dotarło z opóźnieniem i jedyne co to wypłatę dostałam bez 4 dni- czekam teraz na przelew za te dni.
Nadzieja- ja miałam 2 torby. jedną stricte na porodówkę,a drugą na pobyt w szpitalu. takiej śedniej wielkości byłY.a NA DODAtek jak miałam się zgłosić do szpitala to w 1 mi sie zepsuł zamek i na szybko się przepakowywałam :p
własnie zamotaliśmy Oskara w chustę. tzn mąż się zamotał i spacerują,śpiewa mu kołysakę, może zaśnie. marudny był strasznie, głodny nie był, bo zjadł aż po korek i mu się troszkę ulało.a ja mam "wolne"pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jest pęcherzyk 0,4 cm
Achia, Aga9090, Yoselyn82, JustynaG, Jeżowa, Lusesita, olik321, Bajkaaa, blue00, Siwulec, Luna1993, Rucola, Ania1003, summer86, Flowwer, sliweczka92, ibishka, Anna Stesia, Kaczorka, moniśka..., Fozzie Bear, pilik, Lunaris, Sarna84, Patrycja20, Madzik34, JuicyB, malka, KateKum, Minnie89, agulineczka, KateHawke, Nadzieja22, Barbarka1984, Lena21, Morusek lubią tę wiadomość
7dpt: 174 mIU/ml, 9dpt: 389 mIU/ml, 11 dpt: 755 mIU/ml, 12 dpt jest pęcherzyk 4 mm, mamy serduszko!
1x HSG, 2x HSC,
M: fragmentacja DNA 7.5%, HBA 81%, Kariotypy ok -
nick nieaktualny
-
Siwulec mi kadrowa przysłała link do kalkulatora urlopu macierzyńskiego. Z tym było dużo łatwiej. Może i Tobie się przyda.
https://kalkulatory.gofin.pl/Kalkulator-urlopu-macierzynskiego-i-rodzicielskiego,12.htmlSiwulec, pilik lubią tę wiadomość
-
Justyna Aneczka przepiękna!! I jaka wystrojona
Bazylkove wspaniale!!! ogromnie się cieszę!!!
Wracając do tematu dom/mieszkanie to też jestem zdania, ze marzenia trzeba spełniać!
Siwulec ja miałam 2 torby, jedna moja, druga moja i Małegoz tym że ja brałam ciuszki do szpitala
JustynaG, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
bazylkove wrote:Jest pęcherzyk 0,4 cm
Odswieżałam co chwilę! Tak się cieszękiedy kolejna wizyta? Lekarz coś mówió na temat wyników?
-
Dziękuję dziewczyny :* :* :*
Bazylek !!!!!tak się cieszę :*
Nadzieja - ja mam małą walizkę, ale w moim szpitalu nie muszę mieć ciuszków dla małego, dla niego wzięłam jedynie chusteczki do dupki, smoczek i 2 pieluszki tetrowe. ciuszki na wyjście odłożę do fotelika i eMek zabierze jak po nas przyjedzieNadzieja22 lubi tę wiadomość
-
Bazylku gratulacje!!
A ja proszę dziś nieśmiało o kciuki. Idę na 20.20 do gin na kontrolę!JustynaG, Bajkaaa, Lusesita, Kaczorka, Yoselyn82, summer86, bazylkove, Achia, Rucola, Luna1993, pilik, Lunaris, sliweczka92, Jeżowa, KateKum, Fozzie Bear, Sarna84, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
Siwulec, przede wszystkim skąd masz wiedzieć do kiedy będziesz miała L4?
Na Twoim miejscu - dogadałabym się z nią, ze poinformujesz ją jak urodzisz telefonicznie/sms'owo/mailowo (jak Tobie wygodnie i jak jej).