Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Bajko, u nas woda zawsze stoi w bidonie i podczas zabawy często proponuje dziedzicowi. Czasem lyknie, czasem nie. Ogólnie myślę, że w ciągu dnia wypija ok.100 ml (podobno za mało jak dla jego wieku, ale cieszę się w z tego!). No ale jest wielkim fanem mleka i głównie je pije, więc staram sie nie przejmować. Ale na pewno często trzeba proponować, dziecko się nauczy smaku wody i tego, że fajnie jest czasem przepłukać pyszczek.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 10:50
Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość
-
Lusesita, jak się dzisiaj macie?
Moniska, Leoś ma świetną fryzurę! I takie łobuzerskie spojrzenie
Luna, trzymam kciuki za jutrzejszy dzien. Pewnie dzisiaj Ci ciężko. Czy Twój mąż zostaje sam na polu bitwy z dziewczynkami?Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Luna - ja już dziś zaciskam kciuki za Ciebie
Dzieciaczki jak zawsze wspaniale, mogę patrzeć i patrzeć
Życzę wszystkim miłego i dobrego dniaLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anna Stesia ja powoli wracam do żywych. Mała z kolei od piątku maruda straszna i dziś jeszcze bardziej mokro kaszle. Jutro podjadę z nią do lekarza.
Piszesz że Twój synek dziennie wypije około 100ml wody. Gratuluję, bo Domi może 30ml jak ma dobry dzień.
Luna jutro wszystkie kciuki i myśli będą z Tobą.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Lusesita- nie widzę zaproszenia, więc wysłałam Ci sama
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyLuna- ja też już zaciskam kciuki!
my dziś pobudki mieliśmy co godzinę, pojadł tylko trochę i dalej kima. a w dień też jakby więcej śpi a mniej je...śpi oczywiście im bliżej mnie ,tym lepiej. po odlożeniu oczy jak 5zł. jak nie śpi to jest dłużej aktywny,gada, rozgląda się, na brzuszku całkiem długo lubi leżecale czy powinnam martwić się tym,że "mniej je,więcej śpi?"
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Achia, jeszcze chwilka i Oskar połapie się kiedy jest noc a kiedy dzień. Wtedy powinno być Wam lżej.
Nie martw się, że "pozornie" mniej je. Piszę pozornie bo to coraz większy chłopak i coraz łatwiej będzie mu przychodziło ssanie dzięki temu dziecię powinno mniej wisieć na piersi.
Anna Stesia, Achia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Achia, jeszcze chwilka i Oskar połapie się kiedy jest noc a kiedy dzień. Wtedy powinno być Wam lżej.
Nie martw się, że "pozornie" mniej je. Piszę pozornie bo to coraz większy chłopak i coraz łatwiej będzie mu przychodziło ssanie dzięki temu dziecię powinno mniej wisieć na piersi.póki zasypia od razu po karmieniu i ja też to jakoś nam te nocki lecą. bardziej właśnie zastanawiałam się nad tym co w dzień. spać na poduszce do karmienia na kolanach potrafi naprawdę długooo. a poje tylko momencik.
ps.zaraz Ci odp na PWWiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 12:25
-
Luna1993 wrote:AnnaStesia dziękuję że pytasz. Nie ukrywam że dziś jest bardzo źle
mąż od środy na urlop. Jutro i pojutrze moja babcia zostanie z Zuzią, Tosia w przedszkolu, a mąż na kilka godzin pojedzie do pracy.
Myślę, że wszystkie będziemy myslami z Tobą w tych dniach w szpitalu i będziemy trzymać za łapkę! Po operacji będzie dużo lepiej, pozbedziesz się bólu i dziewczynki odzyskają radosną energiczna mamę!Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Blue, Moniśka ale przystojniaki
Luna jutro trzymam mocno kciuki za Ciebie :*
U mnie w nocy zaś jakieś twardnienia, mały też mocno się wiercił. Do tego katar i budziłam się co 1,5 godziny.
Mam gotową komodę, dzisiaj mąż wnosi do sypialni i jutro lub pojutrze układam ciuszkiLuna1993 lubi tę wiadomość
-
Achia wrote:Luna- ja też już zaciskam kciuki!
my dziś pobudki mieliśmy co godzinę, pojadł tylko trochę i dalej kima. a w dień też jakby więcej śpi a mniej je...śpi oczywiście im bliżej mnie ,tym lepiej. po odlożeniu oczy jak 5zł. jak nie śpi to jest dłużej aktywny,gada, rozgląda się, na brzuszku całkiem długo lubi leżecale czy powinnam martwić się tym,że "mniej je,więcej śpi?"
Oskar niedługo awansuje na niemowlaka, to poważny wiek, więc czuje, że cos się święci
Lusesita, no właśnie te zalecenia dotyczące picia wody są jakieś nierealistyczne! Przecież nie wleje w dziecko, pije, gdy jest spragniony. A że woli pierś to insza inszosc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 12:44
Achia lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry
Lunka kciuki trzymamMyślałam, że sobie jaja robicie z tą kurą babci dany, aż musiałam wygooglować.
Znalazłam dobrą ofertę na wózek, tylko się Kurcze zastanawiam czy ro nie za wcześnie na zakup, pewnie jak się pojawi jakaś lepsza to będę się wkurzać. I oczywiście mama mówi żeby nie zapeszać.
Może się ktoś wypowiedzieć na temat fotelika maxi cosi pebble. Co sądzicie o zakupie używanego fotelika?
A tak w ogóle to jakie foteliki polecacie.
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
a właśnie - jakie są zalecenia co do wody?
Ile dziecko powinno pić?
Achia, myślę, że nie masz co si martwićPo prostu potrzebuje dużo snu.
-
KateKum, co do używanego fotelika to różnie mówią. Przede wszystkim one maja termin ważności, chyba 4 lata (niech mnie ktos poprawi jeśli sie myle). Ale np.taki fotelik jak nasz - łupina Maxi Cosi City, bardzo fajny zresztą- użyty był może z 8 razy jak do tej pory. Więc nawet żałuję, że nie kupiłam używanego, tylko wydalam 400 zlotych na coś, czego używałam bardzo sporadycznie.
Justyna, te zalecenia są różne, gubię sie w nich. Podobno taki maluch jak mój, czyli osmiomiesieczniak, powinien pić ok.200 ml wody. Ale mały ma w nosie, co powinien a czego nie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:20
-
Anna Stesia wrote:Myślę, że wszystkie będziemy myslami z Tobą w tych dniach w szpitalu i będziemy trzymać za łapkę! Po operacji będzie dużo lepiej, pozbedziesz się bólu i dziewczynki odzyskają radosną energiczna mamę!
Luna, przyłączam się do tego co napisała AnnaStesia. Wszystkie będziemy myślami z Tobą.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Widziałyście tę reklamę??
https://www.youtube.com/watch?v=s0I7yfRd8TE
Ostrzegam! Grozi uronieniem łezki!Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:28
blue00, Achia, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Widziałyście tę reklamę??
https://www.youtube.com/watch?v=s0I7yfRd8TE
Ostrzegam! Grozi uronieniem łezki!
AnnaStesia- ten awans to jutro? w 28dobie życia, dobrze kojarzę?
KateKum- generalnie odradza się zakup użwanych fotelików z niewiadomego źródła przede wszystkim np z olx czy coś. nigdy nie masz wtedy pewności,że jest bezwypadkowy. bo to,że ktoś tak powie... a podczas wypadku czy długotrwałęgo użycia po prostu pewne części niszczeją.
tu np wywiad na ten temat
https://dziecisawazne.pl/uzywane-foteliki-samochodowe/
więc jeśli używany-to od zaufanej osoby, bliskiej, kiedy masz pewność,że nic się z fotelikiem nie działo.i oczywiście mieści się w"dacie ważności"Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:35
KateKum lubi tę wiadomość
-
Luna - ja też już zaciskam kciuki! Spedz dziś miło dzień z dziewczynkami i eMkiem, a jutro już będzie po wszystkim
Achia - a ja myślałam że Oskar taki spokojny!
U nas z kolei ciężka noc, Milan się usypiał 5godzin...byl już tak zmęczony że aż nie umiał zasnąć i wrzeszczał. Nawet cyc nie pomagał, dosłownie czary tam odprawiałam...
Bardzo próbujemy uspokajać go inaczej niż cycem, ale ostatecznie nic nie działa. Tata próbuje bujać ale to nie to. Jak jest u Was, to się kiedyś udaje?Luna1993 lubi tę wiadomość