X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajko, u nas woda zawsze stoi w bidonie i podczas zabawy często proponuje dziedzicowi. Czasem lyknie, czasem nie. Ogólnie myślę, że w ciągu dnia wypija ok.100 ml (podobno za mało jak dla jego wieku, ale cieszę się w z tego!). No ale jest wielkim fanem mleka i głównie je pije, więc staram sie nie przejmować. Ale na pewno często trzeba proponować, dziecko się nauczy smaku wody i tego, że fajnie jest czasem przepłukać pyszczek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 10:50

Bajkaaa, pilik lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita, jak się dzisiaj macie?

Moniska, Leoś ma świetną fryzurę! I takie łobuzerskie spojrzenie :-)

Luna, trzymam kciuki za jutrzejszy dzien. Pewnie dzisiaj Ci ciężko. Czy Twój mąż zostaje sam na polu bitwy z dziewczynkami?

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Siwulec Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Luna - ja już dziś zaciskam kciuki za Ciebie <3

Dzieciaczki jak zawsze wspaniale, mogę patrzeć i patrzeć <3

Życzę wszystkim miłego i dobrego dnia ;)

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia dziękuję że pytasz. Nie ukrywam że dziś jest bardzo źle :( mąż od środy na urlop. Jutro i pojutrze moja babcia zostanie z Zuzią, Tosia w przedszkolu, a mąż na kilka godzin pojedzie do pracy.

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia ja powoli wracam do żywych. Mała z kolei od piątku maruda straszna i dziś jeszcze bardziej mokro kaszle. Jutro podjadę z nią do lekarza.

Piszesz że Twój synek dziennie wypije około 100ml wody. Gratuluję, bo Domi może 30ml jak ma dobry dzień.

Luna jutro wszystkie kciuki i myśli będą z Tobą.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita- nie widzę zaproszenia, więc wysłałam Ci sama ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- ja też już zaciskam kciuki!

my dziś pobudki mieliśmy co godzinę, pojadł tylko trochę i dalej kima. a w dień też jakby więcej śpi a mniej je...śpi oczywiście im bliżej mnie ,tym lepiej. po odlożeniu oczy jak 5zł. jak nie śpi to jest dłużej aktywny,gada, rozgląda się, na brzuszku całkiem długo lubi leżec :) ale czy powinnam martwić się tym,że "mniej je,więcej śpi?"

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jeszcze chwilka i Oskar połapie się kiedy jest noc a kiedy dzień. Wtedy powinno być Wam lżej.
    Nie martw się, że "pozornie" mniej je. Piszę pozornie bo to coraz większy chłopak i coraz łatwiej będzie mu przychodziło ssanie dzięki temu dziecię powinno mniej wisieć na piersi.

Anna Stesia, Achia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, jeszcze chwilka i Oskar połapie się kiedy jest noc a kiedy dzień. Wtedy powinno być Wam lżej.
    Nie martw się, że "pozornie" mniej je. Piszę pozornie bo to coraz większy chłopak i coraz łatwiej będzie mu przychodziło ssanie dzięki temu dziecię powinno mniej wisieć na piersi.
    wiesz co,te pobudki to nawet nie są takie złe :) póki zasypia od razu po karmieniu i ja też to jakoś nam te nocki lecą. bardziej właśnie zastanawiałam się nad tym co w dzień. spać na poduszce do karmienia na kolanach potrafi naprawdę długooo. a poje tylko momencik.
    ps.zaraz Ci odp na PW ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 12:25

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset zatwierdzilam ;-)

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    AnnaStesia dziękuję że pytasz. Nie ukrywam że dziś jest bardzo źle :( mąż od środy na urlop. Jutro i pojutrze moja babcia zostanie z Zuzią, Tosia w przedszkolu, a mąż na kilka godzin pojedzie do pracy.

Myślę, że wszystkie będziemy myslami z Tobą w tych dniach w szpitalu i będziemy trzymać za łapkę! Po operacji będzie dużo lepiej, pozbedziesz się bólu i dziewczynki odzyskają radosną energiczna mamę!

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, Moniśka ale przystojniaki :)

Luna jutro trzymam mocno kciuki za Ciebie :*

U mnie w nocy zaś jakieś twardnienia, mały też mocno się wiercił. Do tego katar i budziłam się co 1,5 godziny.

Mam gotową komodę, dzisiaj mąż wnosi do sypialni i jutro lub pojutrze układam ciuszki :)

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Luna- ja też już zaciskam kciuki!

my dziś pobudki mieliśmy co godzinę, pojadł tylko trochę i dalej kima. a w dień też jakby więcej śpi a mniej je...śpi oczywiście im bliżej mnie ,tym lepiej. po odlożeniu oczy jak 5zł. jak nie śpi to jest dłużej aktywny,gada, rozgląda się, na brzuszku całkiem długo lubi leżec :) ale czy powinnam martwić się tym,że "mniej je,więcej śpi?"

Oskar niedługo awansuje na niemowlaka, to poważny wiek, więc czuje, że cos się święci :-D

Lusesita, no właśnie te zalecenia dotyczące picia wody są jakieś nierealistyczne! Przecież nie wleje w dziecko, pije, gdy jest spragniony. A że woli pierś to insza inszosc.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 12:44

Achia lubi tę wiadomość

• KateKum Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Lunka kciuki trzymam :) Myślałam, że sobie jaja robicie z tą kurą babci dany, aż musiałam wygooglować.

Znalazłam dobrą ofertę na wózek, tylko się Kurcze zastanawiam czy ro nie za wcześnie na zakup, pewnie jak się pojawi jakaś lepsza to będę się wkurzać. I oczywiście mama mówi żeby nie zapeszać.
    Może się ktoś wypowiedzieć na temat fotelika maxi cosi pebble. Co sądzicie o zakupie używanego fotelika?

A tak w ogóle to jakie foteliki polecacie.

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a właśnie - jakie są zalecenia co do wody?
    Ile dziecko powinno pić?

Achia, myślę, że nie masz co si martwić :) Po prostu potrzebuje dużo snu.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateKum, co do używanego fotelika to różnie mówią. Przede wszystkim one maja termin ważności, chyba 4 lata (niech mnie ktos poprawi jeśli sie myle). Ale np.taki fotelik jak nasz - łupina Maxi Cosi City, bardzo fajny zresztą- użyty był może z 8 razy jak do tej pory. Więc nawet żałuję, że nie kupiłam używanego, tylko wydalam 400 zlotych na coś, czego używałam bardzo sporadycznie.

Justyna, te zalecenia są różne, gubię sie w nich. Podobno taki maluch jak mój, czyli osmiomiesieczniak, powinien pić ok.200 ml wody. Ale mały ma w nosie, co powinien a czego nie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:20

• summer86 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Myślę, że wszystkie będziemy myslami z Tobą w tych dniach w szpitalu i będziemy trzymać za łapkę! Po operacji będzie dużo lepiej, pozbedziesz się bólu i dziewczynki odzyskają radosną energiczna mamę!

Luna, przyłączam się do tego co napisała AnnaStesia. Wszystkie będziemy myślami z Tobą.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widziałyście tę reklamę??
    https://www.youtube.com/watch?v=s0I7yfRd8TE

Ostrzegam! Grozi uronieniem łezki! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:28

blue00, Achia, Bajkaaa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Widziałyście tę reklamę??
    https://www.youtube.com/watch?v=s0I7yfRd8TE

Ostrzegam! Grozi uronieniem łezki! :)
    orety, uroniłam łezkę!!

AnnaStesia- ten awans to jutro? w 28dobie życia, dobrze kojarzę?:)

KateKum- generalnie odradza się zakup użwanych fotelików z niewiadomego źródła przede wszystkim np z olx czy coś. nigdy nie masz wtedy pewności,że jest bezwypadkowy. bo to,że ktoś tak powie... a podczas wypadku czy długotrwałęgo użycia po prostu pewne części niszczeją.
    tu np wywiad na ten temat
    https://dziecisawazne.pl/uzywane-foteliki-samochodowe/
    więc jeśli używany-to od zaufanej osoby, bliskiej, kiedy masz pewność,że nic się z fotelikiem nie działo.i oczywiście mieści się w"dacie ważności" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 stycznia 2019, 13:35

KateKum lubi tę wiadomość

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 27 stycznia 2019, 13:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna - ja też już zaciskam kciuki! Spedz dziś miło dzień z dziewczynkami i eMkiem, a jutro już będzie po wszystkim :)

Achia - a ja myślałam że Oskar taki spokojny!

U nas z kolei ciężka noc, Milan się usypiał 5godzin...byl już tak zmęczony że aż nie umiał zasnąć i wrzeszczał. Nawet cyc nie pomagał, dosłownie czary tam odprawiałam...

Bardzo próbujemy uspokajać go inaczej niż cycem, ale ostatecznie nic nie działa. Tata próbuje bujać ale to nie to. Jak jest u Was, to się kiedyś udaje?

dqprhdge2q9dik3m.png
‹‹ 2809 2810 2811 2812 2813 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ