X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Od małego śpiewalam jej Dziub Dziuba i do tej pory reaguje szerokim uśmiechem gdy tylko zaczynam :)
    Moja tak reaguje na "Jestem wesoły Romek" z Misia :D

A na spokojne kolędy, jak Lulajże Jezuniu, reaguje płaczem!

summer86 lubi tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie, mam do Was dwa pytania :)

Ta moja znienawidzona lekarka kazała jej dawać Bioaron - tam jest witamina D i DHA.
    Nikt inny nam tego nie zalecał.
    Czytałam, że można od 6 miesiąca, ale nie trzeba, jeśli jest dużo DHA diecie. Takie najlepiej przyswajalne to chyba ryby, a my ich dużo małej dawać nie będziemy (ani sama nie jem zbyt dużo, bo ciężko kupić te bez szkodliwych substancji).
    Czy wy dajecie dziecion DHA, czy tylko witaminę D?
    Lamka, może Ty się orientujesz - ostatnio wrzucałaś świetne informacje o suplementach i lekach z najlepszym składem :)

I drugie - kiedy małej włożę ręce pod brzuszek i lekko unoszę, ona sobie przebiera rączkami i nóżkami tak, że chodzi na czworakach. Pytanie, czy mogę tak robić, czy to jednak zalicza się do "przyspieszania" etapów rozwoju i powinnam tego unikać?

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi, mała dostaje tylko D, DHA biorę sama codziennie i w ten sposob trafia do mleka.Takie zalecenia mialam na wypisie ze szpitala i potwierdzila je nasza pediatra.

mi88, lamka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie mogę małej śpiewać, bo też najczęściej od razu ryczę :D
    Ale ja w ogóle wciąż ryczę na okrągło, najczęściej na te jej uśmiechy. Choć jak płaczę, to ja też razem z nią.
    Czy to kiedyś przejdzie? :D

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Mi, mała dostaje tylko D, DHA biorę sama codziennie i w ten sposob trafia do mleka.Takie zalecenia mialam na wypisie ze szpitala i potwierdzila je nasza pediatra.

Ja tak samo. Małej podaje D, a sama biorę suplementy z DHA.

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To ja was podziwiam za brak tv bądź nie oglądanie go... U mnie często jest włączony i Zośka ogląda... I nie chce tłumaczyć siebie dlaczego jestem tak nieporadna że tak wyszło ale jest i nie zmienię tego bo nie lubię ciszy :)

Ja podaje Zosi dha ale w mm także czy chce czy nie to dostaje.

Aga życzę wam byscie mogli szybko wyjść do domu i współczuję całej sytuacji

summer86, moniśka..., Lunaris lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie widzę związku pomiędzy nieporadnością a oglądaniem TV :) każda z nas robi to, co uważa za słuszne. Dodam, ze ja jako dziecko spędzałam bardzo dużo czasu przed TV, bo inaczej nie dało się mnie pozbyć spod nóg i mama nie mogłaby nic zrobić. Wyrosłam na całkiem kumatą osóbkę :P

Ja po prostu czasem (czytaj: często) lubię pójść na skróty, na łatwiznę, wiele zrobię, by sobie ulżyć i się odciążyć. Telewizor będzie do tego narzędziem na pewno. I pewnie tablet. Podziwiam szczerze mamy, które nie czują takowej potrzeby. Ja po prostu nie jestem w stanie cały czas działać na wysokich obrotach, potrzebuję trochę luzu i pomocy w zabawianiu dziecka :)

PS. Właśnie do szału doprowadza mnie mąż. Chciałam, by uśpił Agatę. Takich ceregieli to ja dawno nie widziałam. A była mega senna po karmieniu, wystarczyło, że tak powiem "wykończyć dzieło". To nie. Teraz mi przetrzyma tę marudę do kąpieli i dostanę ją wkur*wioną i zmęczoną za godzinę do usypiania. I tyle by było z ojcowskiej pomocy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:13

Bajkaaa lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a co byście powiedziały jakby wasze dziecko tak powiedziało na wizji?? (słuchajcie głośno, bo słabo słychać)
    https://twitter.com/kulturawplot/status/1093484893688995840
    Prokop chciał wybrnąć ale chłopiec mu nie pozwolił :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:25

mi88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane,
    Odnośnie DHA to właśnie można robić jak Summer czyli mama suplementuje.

U nas też hitem jest "sercem kocham Jezusa", a raczej "sercem kocham Domisia". Najczęściej jednak stosuję improwizacje w stylu "mój mały miś, mój mały miś to jest Domiś, mój Domiś jest misiem, jest misiem Domisiem, Domisiem jest mały miś" i tym podobne :-P bardzo też nam pasuje śpiewanie pod kolędy, np. Mędrcy świata monarchowie.

Aga dużo zdrówka dla Borysa!

Do mnie zaraz przychodzą koleżanki, strasznie się cieszę. :-) a Domin dzisiaj kończy 2 miesiące.

JustynaG, summer86, Rucola, Nadzieja22, moniśka..., mi88, Kaczorka, Patrycja20, Jeżowa, KateHawke, Achia, Minnie89, sliweczka92, veritaserum, admiralka, pilik, Anna Stesia, Emiilka lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja nie wiem co bym zrobiła ale na bank bym chciała się dowiedzieć Dlaczego tak powiedział bo by mi to żyć nie dało ale matka sama chyba zna go i wie dlaczego tak zrobił :) mam nadzieję że to był zaplanowany przez niego żart :)

Edit: wszystkiego najlepszego dla Dominisia <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 17:37

Rucola lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny,
    Staram się podczytywać na bieżąco ale poza lajkowaniem nie mam zbyt wiele czasu. Ania zaczyna dzień po 7 i miała jedną drzemkę w łóżeczku a drugą na spacerze. A jeszcze tydzień temu to były takie cykle 2h aktywności, drzemka około 30-40min, 2h aktywności, drzemka i tak jakoś dzień leciał ...

U nas telewizor robi za monitor do komputera :D i jest włączony często. I nie mam z tego względu wyrzutów sumienia. Oczywiście nie chodzi zbyt głośno. Pilnujemy by Ania w niego nie patrzyła. Ale nie zauważyłam by miało to na nią zły wpływ.

Mi, nie jestem ekspertem ale wydaje mi się, że można to zaliczyć to prób przyspieszenia. Moja też kombinuje jak się przemieścić ale na razie potrafi tylko podnieść dupkę bez jednoczesnego podniesienia klatki piersiowej.

Aguś, mam nadzieję, że Borys niczego nie złapie. Wygląda na zdrowego!

Lamka, 100lat dla Domisia!

Luna, 100lat dla Zuzi. Kiedy to zleciało?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas tv teraz czesto jest włączony, zazwyczaj lecą jakieś bajki, Leos nawet nie zeraca na niego uwagi a starszak jak slyszy ze jakas ciekawa bajka leci to usiądzie, obejrzy i dalej idzie sie bawic.

Fozzie, o tak filmiki z otwierania kinderek sa w stanie na dlugo zajac dziecko, chociaz ja przestalam takie puszczac jak trafilam na film, gdzie stary facet w czapeczce na glowie i pampersie siedzi w wannie pełnej kinderek i je po kolei otwiera...
    A jesli chodzi o repertuar to u Starszaka prym wiodlo wsrod nocnej ciszy, troche dziwnie brzmialo na plazy jak usypialam go, ale inaczej nie zasnal ;)

U nas marudzenia ciag dalszy, Leos podwyzszona temperatura a Starszak narzeka na ból ucha. Wesoły weekend sie szykuje. A chlop jak zwykle w pracy

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A do zabawy polecam plastikowe owoce itp, starszak w swojej kuchni ma caly zestaw warzyw, owocow i dań a Leon uwielbia sie nimi bawić. Wrzucam mu do koszyka i tak przekładać moze jakis czas. Kazda chwila gdy dziecko samo sie czyms zajmie jest na wage zlota

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny odbiegajac od tematow Naszych dxieciaczkow.

Skonczylam ostatnio ogladać serial THE FALL fenomenalny! O ile uwielbiam w nim ogladać postać naszego Greya, tak w 50 twarzach Graya wypadl słabo.

Jakie filmy polecacie na wieczory bez meża i ze śpiacym dzieckiem.?

Aguś mam nadzieje ze Borysek szybko dojdzie do siebie <3

Minnie89 lubi tę wiadomość

• Madzik34 Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia,Luna wiem wiem,ze porodu nie da sie przeoczyc:)))to takie przepowiadacze i tyle,
    Wizyta w poniedzialek,pewnie ktg tez lekarz zleci i zobaczymy co w trawie piszczy.
    Musze zaciskac nogi do przyszlej soboty-wlasnie ustalilismy z wykonawca termin przeprowadzki!!!!
    Do soboty musze sie spakowac i nie urodzic:))))

Aga juz wiadomo co stwierdzili??byl obchod???

Mamunia masz netfilxa??moge polecic kilka fajnych seriali-the affair, peaky blinders,the good wife na poczatek:)

Achia, lamka, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    -Mamunia- wrote:
    Dziewczyny odbiegajac od tematow Naszych dxieciaczkow.

Skonczylam ostatnio ogladać serial THE FALL fenomenalny! O ile uwielbiam w nim ogladać postać naszego Greya, tak w 50 twarzach Graya wypadl słabo.

Jakie filmy polecacie na wieczory bez meża i ze śpiacym dzieckiem.?

Aguś mam nadzieje ze Borysek szybko dojdzie do siebie <3

Z seriali to polecam Black mirror, Orange is the new black, Broadchurch, The Crown, Better call Saul (jeśli widziałaś Breaking Bad, bo jak nie to BB polecam także :D), The Knick, Układy (Damages w oryginale), Pamiętnik podręcznej.

A z filmów to nie wiem, jak bardzo na bieżąco lecisz z premierami :P ale kilka takich 2-3 letnich, które polecam to: Nowy początek, Zwierzęta nocy, Ex Machina, Spotlight, Manchester by the sea, Pokój, Światło między oceanami, Dziewczyna z portretu, Moonlight, Mały Książę (chyba 2017 rok nowa mega mega wersja), Toni Erdmann, Dobrze się kłamie w miłym towarzystwie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 19:40

Rucola, -Mamunia- lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obchódu jeszcze nie było...

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga9090 wrote:
    Obchódu jeszcze nie było...

Długo każą na siebie czekać :/ trzymaj się tam! A jak Borys? Śpi chociaż?

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 lutego 2019, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa to jest ten czas co śpi 5 minut i wstaje co chwilę...

• Rucola Autorytet

Wysłany: 8 lutego 2019, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga trzymajcie się. Zapomniałam napisać, śliczny Borys na zdjęciach i wygląda na zupełnie zdrowego!!! Czekamy na dobre wieści

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2887 2888 2889 2890 2891 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

4 składniki diety wspierające owulację!

Problemy z owulacją są bardzo częstą przyczyną trudności z zajściem w ciążę. Dowiedz się, jak za pomocą diety możesz wesprzeć jajeczkowanie! Poznaj, które składniki diety mogą pozytywnie wpływać na owulację, a które mogą przyczyniać się do niepłodności owulacyjnej. Poznaj propozycje propłodnościowych posiłków od Ani i Zosi z Akademii Płodności! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ