Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyAga- kciuki za dibre wieści!
a ja byłam u ortopedy, bo mne kurcze nadgarstek bol. czasem nawet gumk na włosach nie mogę zawiązać.i co? mam jakieś zapalenie pochewki ścięgnistej? i zleconą rehabilitację- laser i krioterapie. ciekawe kiedy się zapiszę skoro nie jeste mobilna. mąż już kręci nosem na moje wizyty u lekarzy i wożenie :p -
Dziewczyny wycofano niektóre leki do nebulizacji, wklejam link:
https://www.rmfmaxxx.pl/news/GIF-ostrzega-przed-trzema-lekami-do-inhalacji-Powodem-wady-jakosciowe,44776,amp.htmlRucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyBył obchód... Jakaś masakra.. Wyniki krwi w porządku, wyników przeswietlenia nie ma opisanych może będą jutro. I pytam jak długo ten antybiotyk ma mieć okazuje się, że 7 dni, a może krócej jak dobrze pojdzie. Śmiech na sali dają antybiotyk a nie wiadomo czy to zapalenie płuc.. Emek już powiedział jak wynik przeswietlenia będzie ok to wypisuje go na własne żądanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 20:44
-
Mamunia - polubiłam za The Fall!
A ja niezmiennie polecam seriale HBO, te stare klasyki i kilka nowszych też. Ale to dobrze mieć HBO GO
Aga - brr szpitale, aż mnie ciary przechodzą. Niechże się tam sprężają i Was już nie stresują!Anna Stesia, -Mamunia- lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Aga, współczuję nerwów i niepewności. Co do wypisu jeśli prześwietlenie będzie ok, chyba zrobiłabym to samo.
Z seriali aktualnie oglądamy True Detective, naprawdę daje radę. Polecam Peaky Blinders, już było tu wymienione. Z Netflixa Narcos wszystkie sezony.-Mamunia- lubi tę wiadomość
-
Aga kciuki za Borysa !
Anna Stesia mam nadzieję, że Cię w żaden sposób nie dotknął mój poprzedni post, bo absolutnie nie miał tego na celu. Wręcz przeciwnie ja tutaj Was wszystkie uwielbiam i podziwiam to ile serca wkładacie w opiekę nad swoimi skarbami ! Myślałam tylko o tym, że czasem nam te dążenia do ideału zabierają radość z teraźniejszości - nie chciałam tutaj o tym pisać, ale ostatnio mam takie ciężkie refleksje i przemyślenia, bo w bliskiej rodzinie mam dziewczynę, która ma 35 lat, 7 letniego syna i niestety zaawansowany nowotwór... stąd mój kiepski nastrój i przemyślenia raczej ciężkiego kalibru, po prostu przy tej sytuacji wszystkie problemy dnia codziennego wydają się błaheAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Fozzie Bear wrote:To ja dorzucę film: "Room" z 2015!
Faktycznie mamy podobny gust, bo polecałam to stronę wcześniej
Lamka przeczytałam na szybko opis Contratiempo i koniecznie muszę obejrzeć!Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 21:56
Rucola, Fozzie Bear lubią tę wiadomość
-
Jeżowa wrote:Faktycznie mamy podobny gust, bo polecałam to stronę wcześniej
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 22:12
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Nenusia, ale co z tym antybiotykiem dożylnie w przypadku wypisu? Bo teoretycznie antybiotyk bierzemy ileś dni i nie można tego czasu skracać. Tyle że to w wypadku walki z bakteriami. Nie wiem, co, jeśli się okazuje, że nie ma choroby wywołanej przez bakterie - czy wtedy można odstawić wcześniej. To jednak lekarz musiałby określić.
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Aga, to Borys dostał antybiotyk na chorobę, którą może mieć ale nie musi?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AnnaStesia pytałaś kiedyś o zabawki dla starszych, a widzę że moje plany „wpisują” się w Twoje poglądy
Będę robiła memory dotykowe, kostki drewniane sensoryczne, woreczki sensoryczne (będą w parach żeby można przy starszaki bawić się też w odszukiwanie takich samych faktur rękoma), labirynt sensoryczny (w materiale labirynt z kuleczką do przeprowadzenia) i takie woreczki detektywa w których będzie trzeba wyszukiwać elementów. Takie plany, mam nadzieję, że wszystko wyjdzie tak jak chce
Rucola a kocyk szukasz taki hmm kocykowy? Czy bawełniany (jak pościel?) tak czy siak, jak nie znajdziesz mogę Ci spokojnie uszyć coś takiego do wózka.
Co do tv i muzyki ja jeszcze muszę dodać... puszczanie cały dzień radio czy piosenek z tekstem też nie jest za dobre. Dziecko ma troszkę młyn w głowie i dłużej mu może zająć wyodrębnianie słów. Ale ważniejsze... przy jedzeniu najlepiej nie włączać tv i nie powinno się włączać muzyki (zasadniczo piosenek). Mózg dziecka powinen kodować jedzenie, inaczej się rozprasza i nie skupia tylko na tym przez co często nie dojada albo się przejada. Na pewno ciuchutka muzyka poważna czy coś w tym stylu nie zaszkodzi no ale jednak dobrze przynajmniej przy rozszerzaniu diety, poznawaniu nowych smaków ograniczyć bodźce przy jedzeniu.
Ja tv bardzo pilnuje, głównie dlatego że Ninka jest mocno nadwrażliwa na światło i dźwięki dodatkowo mam pewno obawy czy nie ma padaczki (choć liczę że to były dziwne sytuacji z przebodzcowania) no ale tak czy siak, tv puściłam trzy razy w dzień jak była ze mną w pokoju jak już miałam kryzys totalny i potrzebowałam zrobić cokolwiek dla siebie na chwile.
Minnie polecam seria dobra książeczka! Te dwie pierwsze, dostosowane do wieku są naprawdę super. Książeczki bystre oczko też świetne.
Aga to są jakieś jaja! Ech współczuje, obyście szybko
Wrócili do domu i nie złapali nic
A ja mam pytanie albo raczej rafy potrzebuje.
Mamy w środę wizytę w szpitalu, kontrolną, nic się nie dzieje, a w tym szpitalu w zeszłym tygodniu odnotowano 16 przypadków świńskiej grypy, trzy osoby zmarły z powikłań. Niby tylko jakieś oddziały zamknięte ale kurczę... jechałybyście czy przekładały wizytę? (2-3 miesiące się czeka na termin kolejny zwykle)
Mi88 dokładnie ta. Tez płaciłam coś 150, ale 11.11 a wtedy są obniżki.
O matko myślałam ze tylko ja tak wyrzucam papierki żeby eMek nie widział! Haha, lepiej mi!
Lena bardzo mi przykroi masz racje! Wczoraj z siostrą rozmawiałam i też mówiłam że kiedyś było łatwiej. Nie było wyboru wielu rzeczy więc nikt się nie zastanawiał co będzie lepsze, nikt nikogo nie oceniał tak mocno itd...
Ja czuje presję jakąś przez to ze zawodowo w tym siedzę i wiem w teorii co jak działa i sama sobie wiele narzucam chociaż nie czuje się źle jak coś zmieniam czy sobie odpuszczam jeżeli widzę że tak nam łatwiej funkcjonować.
Lamka buziaki dla Domisia na dwa miesiące!!
Uchh, ale długi post, wybaczcie ale jak się po całym dniu nadrabia to tak to wyglada...!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 23:19
Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Pilik, raczej zrezygnowałabym z wizyty w szpitalu, jestem mocno przewrażliwiona, że Ania czymś groźnym mogłaby się zarazić
Lena, życzę osobie z TWojej rodziny pełnego wyleczenia i doczekania dorosłości dziecka. Rozumiem Twój nastrój i przemyślenia, bo odkąd Ania jest na świecie prześladują mnie obawy o zdrowie nasze i jej, wcześniej nie martwiłam się aż tak o swoje życie i przyszłość, bo odpowiadałam tylko za siebie. Teraz wiem, że odpowiadam także za jej los i ta świadomość jest czasem przytłaczająca.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 lutego 2019, 22:59