X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mamunia i Siwulec! Także wnoszę postulat o zdjęcia <3 a od Ciebie Siwulcu to może taką jednozdaniową aktualizację co tam u Was?

U mnie fiasko sobotniego dosypiania, za bardzo się rozbudziłam gadając w łóżku z Agatką, no i poczułam ogromny głód, więc... Pośpię popołudniu :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja się witam po ciężkiej nocy z oczami po prostu na zapałki. Ania zasnęła o 21 dopiero a od 5.30 już nie śpi ;( w międzyczasie 4 pobudki. Echhh.

Co do telewizji nie jestem zwolennikiem , zresztą nie mamy tv w domu ( moja babcia jest tym tak zgorszona że chciała nam tv na ślub kupić hahaha) , nie oglądamy seriali , czasami wpadnie jakis film ale to też nie dla mnie. Mąż na szczęście podziela moje poglądy i zainteresowania. U nas w domu tylko płyty i książki można znaleźć :) chociaż ja ostatnio przerzuciłam się na Kindle bo po prostu za małe mieszkanie żeby tyle książek mieć. Nie mówię że dziecko nie obejrzy TV, ale uważam że na ten moment życia nie jest jej to do szczęścia potrzebne. Jedzenie przed Tv w ogóle mnie nie przekonuje. Mimo że u mnie w domu rodzinnym był Tv i rodzice niestety są w niego zapatrzeni to na czas posiłku zawsze był wyłączany i uważam że to dobra zasada.

W temacie żłobków powiem Wam że złożyłam póki co dwa podania o żłobek i jesteśmy na 100 i 80 miejscu.... Szanse chyba żadne.

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, ale projektor czy karuzelka są przecież ok. Ja cały czas mówię o zabawkach, które tego wszystkiego (migocacych swiatelek, skrzeczacych odgłosów i elektronicznej muzyki) mają za dużo. A są takie, zwłaszcza dla starszych niemowlaków. I mówiłam też o tym, że długotrwałe (a nie raz na czas) używanie właśnie takich multimedialnych zabawek moze źle wpłynac na koncentrację w wieku szkolnym, podobnie tak telewizja. Ale nie mówimy tu o ekspozycji np.15 minut dziennie, tylko o tym, że dzieciaki czasem bawią się takimi zabawkami (w końcu są bardzo angazujace) po 2 godziny dziennie.

summer86, Rucola lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Po trzeciej z rzedu nieprzespanej nocce stwierdzam, ze dzieci powinny rodzic sie z zębami. Myslalam, ze Starszak ciezko przechodził zabkowanie ale u Leona jest o wiele gorzej.
    A teraz po drzemce 10 minutowej obudzil sie i jest przeszczesliwy i pelen energii. A matka zastanawia się ile kaw dzisiaj wypic zeby jakos funkcjonowac.

Moniska, polubiłam za to, że dzieci powinny się rodzić z zębami. My też już ledwo żyjemy! Łączę się w bólu. Ostatnio nawet pisałam Lamce, że gdy dziecko ząbkuje to mama jest ząbi. Ale damy radę, prawda? Kto jak nie my!

Jeżowa, moniśka..., summer86 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum - 100 i 80 to mało ;) Aluśka jak miała 5 miesięcy, to była w jednym żłobku na 680 miejscu, a w drugim i trzecim na około 940 ;)
    Teraz, po prawie roku czasu, mamy miejsca 330 i 350 :p

veritaserum lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka pocieszyłas mnie ! Myślałam że szanse żadne. Chciałabym ją posłać od września ale generalnie do grudnia jesteśmy w stanie załatwić opiekę ( babcie itp ) . Ale od stycznia 2020 już będzie musiała gdzies iśc.

Rucola lubi tę wiadomość

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia to super :) i nie bądź smutna, bo moja wypowiedz była nieco metaforyczna, w ogóle głęboko wierzę, że pomijając jakieś skrjanie patologiczne sytuacje, to wyrażenie zła matka jest oksymoronem. Jest wiele prawdy w tym co napisałaś, często ja sama jestem jak dr jekyll and mr hyde - tego samego dnia potrafię świecić przykładem i naprawdę wspinać się na wyżyny świadomego rodzicielstwa a później (cytując za happysad) upadać tak jak jeszcze nigdy nisko :) chciałam bardziej podkreślić, żebyśmy nie szukały przywar do siebie samej a doceniały siebie jako mamy. Także spokojnie, mam do tego dystans i na codzień potrafię docenić siebie samą, tylko sytuacja o której Wam pisałam wpływa mocno na moje emocje

A swoją drogą chyba jestem bardzo do tylu z tv, bo nie znam ani jednego tytułu, o którym piszecie :D ja nie oglądam w ciągu dnia tv (chyba, że w ciąży oglądałam „Przyjaciół” od rana do wieczora ;) ) nie mam netflixa ani nic takiego chyba czas się zmodernizować

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena nie przejmuj się, ja też nie znam tych tytułów :D ale zapisałam sobie! Może za 10 lat znajdę czas żeby obejrzeć :P przy moich potworkach to w wolnej chwili łapię za książkę :) mąż chciał mi kupić bieliznę na walentynki, a ja mu powiedziałam że zgłupiał, bo wyszły nowe pozycje Kinga i Mastertona. Wieczorem włączam jedynie CSI i Zabójcze Umysły, ale ze zmęczenia zasypiam po jednym odcinku

• mi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A to dwa linki, które wysłałam mężowi z okazji rozszerzania diety.
    O siedzeniu:
    http://mamafizjoterapeuta.pl/2018/09/05/rozszerzanie-diety-a-siad/
    I dobrze pokazana pierwsza pomoc przzy zadławieniu:
    https://www.youtube.com/watch?v=ePodw7L_mFM

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Witamy się i my :)
    Nenusia,daj znać co u Boryska.Wczoraj padliśmy już o 19-tej,dziś nadrabiamy forum.Spróbowałam też ponownie wiązania,chyba się udało?
    Super :) Jak dla mnie wygląda bardzo dobrze, ale niech się jeszcze wypowiedzą inne dziewczyny.
    Jedna uwaga, bo też o tym nie wiedziałam kiedyś - do chusty zakładamy spodenki + skarpetki, a jeśli już pajacyki/półśpiochy, to powinny być za długie. Chodzi o to, że chusta ciągnie materiał na nóżkach tak, że uciska on paluszki u stópek. Trzeba więc sprawdzić, czy maluch nie ma opiętych stópek i czy ma luźno.

Luna1993, blue00, pilik, JustynaG lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue myślę tak jak Mi :)

blue00 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane był obchód, na przeswietleniu czysto, osłuchowo czysto. I antybiotyk ma na katar i kaszel.. Emek już jedzie i wypisujemy na własne żądanie

mi88, blue00, Luna1993, Jeżowa, summer86, Bajkaaa, Achia, Nadzieja22, Karma88, Minnie89, Yoselyn82, pilik, JustynaG, Madzik34, emi2016, -Mamunia-, veritaserum, Lunaris lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nenusia, super, że z Borysem wszystko w porządku!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga kamień z serca że to byk fałszywy alarm!

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna kurcze, zazdroszczę, że po dniu pełnym wrażeń szczerze wolisz książkę niż tv. Ja uwielbiam czytać, naprawdę, ale obecnie łatwiej mi się odmóżdżyć przed telewizorem... Ale mam nadzieję, że jeszcze wrócą czasy, gdzie będę miała spokojniejszą głowę i wtedy wrócę do książek :)

No, po małej rodzinnej awanturce, mąż zabrał potomkinię na spacer, a ja mam czas dla siebie. Wiem, że najpierw powinny być obowiązki i np. podstawowa higiena (serio już czas umyć włosy), ale jednak wygrała kawa, ciasto i serial :D

Aga super informacje!!! Obyście jak najszybciej mogli wrócić do domciu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:07

blue00 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga super ze jest czysto, ale z antybiotykiem paranoja jakas.

AnnaStesia pewnie ze damy rade. Moj chlop nie przespał dzisiaj polowy z tego co ja a rozpowiada wszystkim jaką to ciezka nocke mial i jest tak okropnie zmęczony i jeszcze do pracy trzeba isc. Facetow wykonczyloby nie tylko przeziebienie ale tacierzynstwo w pelnym wymiarze tez ;)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, w przelocie w Pepco widziałam pajaca z lwem ;)

Rucola lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue bardzo ładnie wyszło Ci wiązanie według mnie, ale specjalistką nie jestem!

blue00 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny.Jeszcze i tak muszę się wiele nauczyć :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum- u mnie podobnie jak Kaczorka- ok 600 a w jednym 1000 :/ także myślę że Twoje szansę są całkiem spore ;) muszę potwierdzić właśnie żłobki, to zobaczę jak sytuacja..

Aga- super że czysto w płucach ;)

Moniśka- zgadzam się w 100%! Już wiemy dlaczego kobiety rodzą dzieci...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 11:45

‹‹ 2890 2891 2892 2893 2894 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ