Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Eh wrocilam z pracy i Mala zasnela na mnie.
Wiec tak: Windi mamy i w sytuacjach niemocy uzywalismy, ale szalu nie bylo. Moze raz pomogly. Debridat stosujemy od wtorku. Widze, ze mocno w czasie rozbity jest ten placz. Nie wiem tylko na ile w tym jest marudna jeszcze po szczepieniu.
Co do tv to u nas gra i pewnie grac bedzie.
Brawo dla Borysa, ze czysciutko w plucach. Czyli po prostu katar i kaszel?Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Dzień dobry po południu!
Cudownie że z Borysem lepiej
Karma - strasznie współczuję kolek. Faktycznie, marne pocieszenie, ale ważne że to już półmetek.
Jeżowa - priv, priv!
A my dzis mamy 3 tygodnie! Szczęśliwa matka robi sernik i pizzę. Miał być spacer, ale powietrze jak zawsze decyduje za nas
PS miało być zdjęcie, ale zapodaj najwyraźniej też decyduje za nas...
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Minnie sernik!!! Kurde a moglam kupic twarog na ciacho. Eh nastepnym razem.
Dziecko jak sie dossalo do mnie po tych 3 godzinach to oba cycki oproznilo u jeszcze butla poprawilo. Smacznie na matce spi, a ja nie mam serca jej odlozyc.
A rosol goracy na mnie czeka...Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Blue, super kieszonka!!!! tak jak dziewczyny piszą, skarpetki i spodenki i jest luks!!!!
Aga, ciesze się że Borys zdrowy ale ja bym się mocno wk***a za ten antybiotyk. Skoro był we wlewie to teraz jakie rozwiązanie zaproponowali???
Summer widziałam w pepco te ciuszki, ale aktualnie mam garderobę kompletną i staram się ograniczać zbędne wydatki
No i co do perfekcyjnej pani domu to mi baaaaardzo daleko ale dziś na stół wjechała wegańska tarta z kremem czekoladowym na bazie bananów , posypana masa orzechów
Miłego dnia Dziewczyny!!!!StaraczkaNika, blue00, summer86, malka lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Jeżowa dziękuję ;*
A bo my z Fozzie to w sumie obie Minnie :p widocznie ten typ tak ma.
A tak serio, to takie poczucie normalności podczas gotowania mnie bardzo buduje psychicznie. No i jak nie mam słodkiego do kawy to jestem chora!
Rucola - przepis poproszę! Bo brzmi smacznieRucola, mi88 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia wrote:Nika, ale projektor czy karuzelka są przecież ok. Ja cały czas mówię o zabawkach, które tego wszystkiego (migocacych swiatelek, skrzeczacych odgłosów i elektronicznej muzyki) mają za dużo. A są takie, zwłaszcza dla starszych niemowlaków. I mówiłam też o tym, że długotrwałe (a nie raz na czas) używanie właśnie takich multimedialnych zabawek moze źle wpłynac na koncentrację w wieku szkolnym, podobnie tak telewizja. Ale nie mówimy tu o ekspozycji np.15 minut dziennie, tylko o tym, że dzieciaki czasem bawią się takimi zabawkami (w końcu są bardzo angazujace) po 2 godziny dziennie.
Powoli uczę się tego mojego dzieciaka - na ile można sobie przy niej pozwolić, ale to wiadomo- człowiek uczy się na błędach. W każdym razie jak dziecko jest takim wrażliwcem to właśnie trzeba uważać na stymulację. Jeśli Łuśka nie reagowałaby w ten sposób, to też bym się nie krępowała z tv, radiem itd., a tak to ona musi mieć chwile wyciszenia. Najgorzej jest u nas po wizytach w przychodniach - wtedy bródka jej dygota z przejęcia i po powrocie do domu potrafi się godzinę żalić gdzieśmy ją znowu zabrali i dlaczego pozwalamy obcym ludziom ją dotykać. Wtedy tulę ją w przyciemnionym pokoju aż zaśnie.
Także ja myślę że trzeba obserwować i dostosować się do dziecka i jego możliwości. I zgadzam się z Tobą, że większość dzieci jest trochę znieczulona na atrakcje - przed skończeniem 3 roku ciężko je zaskoczyć, bo widziały już chyba wszystko. Bywało że w przedszkolu my, nauczycielki, czymś się zachwycałyśmy, że taki wow, nowość, atrakcja... a dzieciaki nawet nie zauważały. I tak napędza się machina - szkoła i rodzice starają się coraz bardziej, żeby w ogóle dotrzeć do dzieci. Smutne to jakieś.Rucola, Anna Stesia, Lena21, mi88 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Aga ale bym się wściekła za ten antybiotyk bez powodu podany!
Blue kieszonka wyglada duuuuzo lepiej! Ja bym jeszcze pociągnęła troszkę w dół, ze y przy szyjce została jedna warstwa materiału i wtedy też łatwiej dobrze dociagniesz. Ale postęp super!
Nika to mamy podobne panienki! Dlatego też nie ma co generalizować. Na jedno dziecko aż tak nie wpływają różne rzeczy a inne odreaguje. Moi eMek nawet widzi że bardziej szaleje i trudniej uspac jak u teściów tv leciało i kilka razy widziała dlatego dla mnie ważne jest wyciszenie maksymalne w miarę możliwości.
Mi88 Ninka trzy razy miała takie mocno drgawki. Było to po przebudzeniu niby mina ok a tak się zaczynała trząść jakby z zimna/ze strachu? Nie wiem. Ale bardzo nne to zaniepokoiło. Obserwuje czy się jeszcze pojawi. Ma też „zawieszki”, a one też mogą świadczyć o napadach i obserwuje czujnie czy one takie normalne czy jednak coś się dzieje. Pracuje z dziećmi które mają padaczki i nie jeden atak widziałam, może dlatego jestem przeczulona. A u neurologa byłyśmy kilka razy, miała nawet rezonans i dwa razy usg przeciemiączkowe więc teoretycznie wszystko ok a praktycznie przy ewentualni padaczce konieczne eeg. Póki co się wstrzymuje z diagnozowaniem i obserwuje. Jak się powtórzy to pójdziemy znowu do neurologa.
Mysmy wróciły do domu. I mimo że fajne kilka dni to od razu mi tak jakoś lepiejblue00, mi88 lubią tę wiadomość
-
Aa nawet nie wiedziałam że dzień pizzy, a jadłam pizzę na... śniadanie! Marzyła mi się, w Katowicach znalazłam wegańską i wczoraj zamówiłam ale wieczorem już za późno było i sobie zostawiliśmy na śniadanie i była całkiem dobra
.
Za to na obiad bardzo nie wegańsko będą chyba burgery domowe. Ninka śpi, zaraz eMek wróci i już czekam na tą radosc (obu stron)
Rucola, summer86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa to są państwowe żłobki na sądowa i lwowska składaliśmy. Nie wiem jeszcze czy składać do prywatnego z dofinansowaniem . Powiem Ci szczerze że rozmawiałam ze znajomymi i żłobki państwowe we Wrocławiu są mega. Naprawdę. Wszyscy co mieli tam dzieci byli zadowoleni. Czysto, schludnie, swoją kuchnia ( w prywatnych to catering zazwyczaj) . Nie ma w zasadzie nic gorszego niż w prywatnych a nawet jest lepiej bo są częściej kontrolowane. Chorowanie jak wszędzie. Pierwsze pół roku to ciągle choroby i na to się trzeba nastawić.
Ogólnie od tego roku nikt nic nie wie bo jest rekrutacja ciągła. Zbiera się punkty za czekanie do żłobka w kolejce dlatego ja Ani gotowość zgłosiłam jak tylko mogłam czyli od 20 tyg życia. Szans że się dostanie przed wrześniem nie ma żadnych a punkty nam lecą 1pkt za dzień oczekiwania. Bo ogólnie dwójką rodziców pracujących startuje z 370 pkt.
Ja dzisiaj też na obiad pizze robięRucola lubi tę wiadomość
-
Veritaserum na Sądową trójka dzieci brata chodziła i tak jak mówisz byli bardzo zadowoleni
ja bardzo bym chciała, żeby dostała się do samorządowego właśnie... Zresztą na prywatne bez dofinansowania nas nie stać (albo raczej wtedy mój powrót na uczelnię mija się z celem)
veritaserum, veritaserum lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHmm Oskar miał pół godziny drzemki, to kurze zdążyłam zetrzeć ledwo, a gdzie tu gotowanie i pieczenie..
Ale były kolezanki, to chociaż pogadałamnastępnym razem poproszę żeby gotowy obiad mi przywiozły niż np zabawkę dla dziecka :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 13:53
pilik lubi tę wiadomość
-
Minnie89 wrote:
Rucola - przepis poproszę! Bo brzmi smacznie
Ciasto na formę o średnicy 24cm, do tarty250g mąki, 100ml zimnej wody, 100ml oleju, 50g cukru. Wymieszać, wyłożyć na formie i minimalnie na pół godz do lodówki, po tym czasie piec 15-20minut w 180 stopniach, ja patrzę kiedy jest już ładne
Krem na bazie 5ciu daktyli namoczonych wrzatkiem przez 10 minut, 3 banany, dużo kakao i kilka łyzek masła orzechowego. Wszystko zblendować na gładką mase i mamy oto krem który wykładamy na upieczoną i wystudzoną tartę a na górę gruba warstwa mocno pokruszonych orzechów, ja dałam włoskie, nerkowce i migdały. Całośc do worka i na kilka godzin do lodówki, u nas stało przez noc
Minnie89 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Kurcze my dopiero w przyszłym tygodniu bedziemy składac podania do żłobków ;/ mam nadzieję, ze się coś znajdzie. Jeżeli nie to będziemy szukać niani, jakoś to będzie tym bardziej ze ja pracuję 6 godzin dziennie, raz 8-14 a raz 14.30-20.30. Emek ma stałe godziny pracy 8-16, jakoś to ogarniemy, ja zresztą tez nie planuję od poczatku wracać na pełny etat ale koło czerwca-lipca chciałabym wrócić na 2-3 dni w tygodniu. Zobaczymy jak bedzie i czy do tego czasu wygospodarujemy taką przerwe od cynia#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
nick nieaktualnyJeżowa u nas taka sama sytuacja. Z dofinansowaniem to koszt 900 zł to ja będę płacić na żłobek i rachunki w domu z mojej pensji... Prywatny w ogóle nie wchodzi w grę. Zobaczymy.generalnie od stycznia 2020 startujemy z mocnym staraniem o drugiego babla
mam nadzieję że jakoś to sie wszystko ułoży
Archhhh Rucola ta tarta to smakowicie brzmi aż ślina cieknie
Mi mąż a ramach pocieszenia kupił babeczkę z kajakiem bo był na spacerze z Ania :p