X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ah ten słownik :) babeczka z kajakiem... Ja bym była zła gdyby mój kupił inna babkę hehe :)

Dziewczyny naprawdę tyle u was żłobek kosztuje? Masakra u mnie z dofinansowaniem 450 a czasem i mniej...

Ja jestem u mamy mamy zlot rodzinny... Ale oczywiście męża brak bo w pracy :/

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Veritaserum ah ten słownik :) babeczka z kajakiem... Ja bym była zła gdyby mój kupił inna babkę hehe :)

Dziewczyny naprawdę tyle u was żłobek kosztuje? Masakra u mnie z dofinansowaniem 450 a czasem i mniej...

Ja jestem u mamy mamy zlot rodzinny... Ale oczywiście męża brak bo w pracy :/

Hahaha no fakt miało być oczywiście kajmakiem ;p

Bajka te ceny tutaj są masakra. 900 zł z dofinansowaniem , państwowy chyba wychodzi ok 300 zł bo za wyżywienie się płaci chyba i jakiś komitet czy coś no a prywatny to minimum 1500 zł. Naprawdę w niektórych sytuacjach się nie opłaca iść do pracy jak się zarabia najniższa krajowa . Chore.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ma karniaka! Wcale się nie odzywa :-( ja wrocilam własnie z zakupow, całe 2,30 h tylko dla siebie, aż nie mogłam sie odnaleźć. Ale chyba synowie chce mnie ukarac bo jeden jak i drugi nie dają mi żyć.

Ja chyba podjełam decyzje o kupieniu chusty. Jednak ta bliskość miedzy matka a dzieckiem to jest t oczego potrzebujemy.

pilik, sliweczka92, KateHawke lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, też wracam od czerwca na 3 dni w tygodniu, mam nadzieję, że uda się to jakoś zorganizować. Z tym że ja z dojazdem jestem poza domem od 6:45 do 16 :/

Do żłobka prywatnego składam podanie po weekendzie, żeby mieć jakąś opcję, rektutacja do panstwowego rusza dopiero w maju.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, sorki, że tak wypytuję, ale czy w trakcie zapisu wybiera się żłobek pierwszej preferencji czy coś w tym stylu? Bo z jednej strony chcielibyśmy taki blisko uczelni, a z drugiej strony trochę mniej po drodze, ale wciąż jeszcze blisko mamy dwa inne i wiadomo, lepiej, by chodziła gdziekolwiek, byleby się dostała. Strasznie mnie to jakoś teraz zestresowała, bo ja naprawdę nie wiem co z nią zrobimy jak się nie dostanie :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wybiera się 3 tzn mozesz wybrać max 3. Tylko te preferencje to jest ściema. Jak dostaniesz się do któregokolwiek z tych 3 to automatycznie wylatujesz z kolejki z pozostałych dwóch. Ja dlatego wybrałam tylko 2 na których mi zależy. Mamy jeszcze jeden z dofinansowaniem w miarę blisko i nie wiem co robić bo bardziej zależy mi na tej Sądowej czy też Lwowskiej.

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum dziękuję za odpowiedź. No właśnie słyszałam, że ogólnie ewentualne przenosiny pomiędzy żłobkami (np. ze względu na przeprowadzkę) kuleją we Wrocławiu i praktycznie system tego nie przewiduje (w sensie nie ma dodatkowych punktów za to, że już się jest w jakimś żłobku, po prostu wracasz do normalnej kolejki do innego żłobka i liczysz na cud). My też mamy tutaj prywatne z opcją dofinansowania, ale na 20 miejsc dofinansowanym jest 5 i z tego co rozumiem to takie dofinansowanie przyznawane jest losowo? Więc to nas kompletnie nie urządza :( mam nadzieję, że uda się Wam dostać tam, gdzie chcecie :) a kto wie, może Ania i Agatka się spotkają na Sądowej!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy dla Ani! <3 Dopiero teraz zauważyłam, przepraszam!

U nas dzisiaj same trójki: 3 miesiące, 3 tygodnie i 3 dni :D

veritaserum, -Mamunia- lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jak założysz Agatce profil i będziesz ją rekrutować do system uwzględnia tylko jakby miejsca dofinansowane. Na prywatne miejsca się nie rekrutuje :) to już jest poza tą platforma pewnie kwestia po prostu dogadania się z dyrekcją.

A dziękujmy Ania daje do wiwatu. Od rana tylko jedna dłuższą drzemka na spacerze :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wysłałam zaproszenie na priv bo mam pytanie dot. Śliniakow. Jak znajdziesz chwile będę wdzięczna :)

pilik lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam Anię do żłobka prywatnego. Tanio nie jest ale i tak wychodzi to korzystniej cenowo niż wynajęcie niani.

Rucola, a jeśli nie uda Ci się wynająć niani to może jakiś punkt opieki? Są takie gdzie oddaje się dziecko do 5h. Maluch ma kontakt z innymi dziećmi. No jest to jakaś opcja.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Zjadłam pizzę, dopilam piwskiem Karmi , dowalilam babeczka kajmakową, Ania cudem zasnęła i taaaaaaak mi doooobrze :) chwilo trwaj chociaż 30 minut : D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:18

Jeżowa, pilik, ibishka, Minnie89, Luna1993, Bajkaaa, Nadzieja22, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus i minus zarazem mieszkania na wsi - jest u nas jeden żłobek. Dostanie się graniczy z cudem. Drugi jest prywatny i jakbym do niego miała posłać to bym musiała oddać 3/4 swojej pensji. Pewnie akurat by zostało na paliwo! Wtedy w ogóle wracać mi się do pracy nie opłaca...
    Jak się nie uda z drugim to idę na wychowawczy a popołudniami łapie zlecenia jakieś, może coś się uda. Staram się tym nie stresować bo wiem że póki co nic nie mogę zrobić a jakoś tak wewnętrznie wierze że uda się ogarnąć coś.

A tymczasem moja córka dba żeby mi poziom adrenaliny nie spadał... teraz to już nie mogę od niej odejść wcale....

Ibishka już lecę na priv

Edit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 17:09

Yoselyn82, veritaserum, lamka, Patrycja20, blue00, ibishka, JustynaG, Minnie89, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, Anna Stesia, Luna1993, Bajkaaa, emi2016, moniśka..., sliweczka92, Rucola, mi88, summer86, Kaczorka, Karma88, Lena21, -Mamunia-, Fozzie Bear, KateHawke, Foto_Anna, Aga9090, malka, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka o mamuniu już stoisz?! Brawo!!! Jak tak dalej pójdzie to zaraz na rower wskoczysz :P a jaka zadowolona <3

pilik lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik faktycznie szybko Nina z niemowlaka stała się panienka :) piękny widok <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka super, jeszcze troche i mamusia będzie za Toba biegala.
    Ania, Amal, Melevis dawno sie nie oddzywaly,dziewczyny co u Was.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejkuś Ninka, a co Ty już potrafisz zrobić? Niesamowicie szybko jej to poszło!!! Ruszyła z kopyta, nie ma co :D Luna dobrze mówi - kto wie, może na pierwsze urodziny wsiądzie na rower :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka <3 wyglądasz super! Zdolniacha z niej :) i jaka zadowolona!

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie straszcie dziewczyny! Nagle się zrobiła taka narwany że nie wiem co się stało. Z dnia na dzień zrozumiała, że można dosięgnąć wszystko, że można kopać i się wyrywać przy obcinaniu paznokci, że można wyrywać się żeby jej nie wkładać do fotelika i najgorsze... że można uciec daleko przy zmianie pieluchy i nasikać na dywan. I przy okazji że wszędzie można się wspiąć. To że w momencie traci równowagę jej wcale nie przeszkadza, a ja latam jak głupia i muszę łapać... nie wiem kto jej takiego powera dodał. A z plusów nauczyła się pięknie zajadać owoce z tubki i to uwielbia. Muszę chować bo wyczaila gdzie dawałam i tam leci i wyciąga

Lena21, summer86, Nadzieja22, Achia, JustynaG, Jeżowa, mi88, veritaserum, lamka, Kaczorka, KateHawke, Rucola, Foto_Anna, Emiilka, Anna Stesia, blue00, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, cudownie się to czyta <3 jakie tubki jej kupujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak radzić sobie z trudnymi pytaniami, gdy cierpisz na niepłodność i masz problemy z zajściem w ciążę?

Tylko osoby, które doświadczyły przedłużających się starań o dziecko, wiedzą jak trudne mogą być pytania ze strony innych... "A Wy kiedy będziecie mieli dziecko?" jest jednym z najczęstszych. Jak odpowiadać na trudne pytania? Jak radzić sobie z emocjami podczas przedłużających się starań o dziecko? I dlaczego problemy z płodnością są tak trudnym emocjonalnie doświadczeniem? Przeczytaj artykuł doświadczonego psychologa - Justyny Kuczmierowskiej, która na codzień pracuje z parami borykającymi się z niepłodnością! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ