X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum ah ten słownik :) babeczka z kajakiem... Ja bym była zła gdyby mój kupił inna babkę hehe :)

Dziewczyny naprawdę tyle u was żłobek kosztuje? Masakra u mnie z dofinansowaniem 450 a czasem i mniej...

Ja jestem u mamy mamy zlot rodzinny... Ale oczywiście męża brak bo w pracy :/

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Veritaserum ah ten słownik :) babeczka z kajakiem... Ja bym była zła gdyby mój kupił inna babkę hehe :)

Dziewczyny naprawdę tyle u was żłobek kosztuje? Masakra u mnie z dofinansowaniem 450 a czasem i mniej...

Ja jestem u mamy mamy zlot rodzinny... Ale oczywiście męża brak bo w pracy :/

Hahaha no fakt miało być oczywiście kajmakiem ;p

Bajka te ceny tutaj są masakra. 900 zł z dofinansowaniem , państwowy chyba wychodzi ok 300 zł bo za wyżywienie się płaci chyba i jakiś komitet czy coś no a prywatny to minimum 1500 zł. Naprawdę w niektórych sytuacjach się nie opłaca iść do pracy jak się zarabia najniższa krajowa . Chore.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec ma karniaka! Wcale się nie odzywa :-( ja wrocilam własnie z zakupow, całe 2,30 h tylko dla siebie, aż nie mogłam sie odnaleźć. Ale chyba synowie chce mnie ukarac bo jeden jak i drugi nie dają mi żyć.

Ja chyba podjełam decyzje o kupieniu chusty. Jednak ta bliskość miedzy matka a dzieckiem to jest t oczego potrzebujemy.

pilik, sliweczka92, KateHawke lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, też wracam od czerwca na 3 dni w tygodniu, mam nadzieję, że uda się to jakoś zorganizować. Z tym że ja z dojazdem jestem poza domem od 6:45 do 16 :/

Do żłobka prywatnego składam podanie po weekendzie, żeby mieć jakąś opcję, rektutacja do panstwowego rusza dopiero w maju.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum, sorki, że tak wypytuję, ale czy w trakcie zapisu wybiera się żłobek pierwszej preferencji czy coś w tym stylu? Bo z jednej strony chcielibyśmy taki blisko uczelni, a z drugiej strony trochę mniej po drodze, ale wciąż jeszcze blisko mamy dwa inne i wiadomo, lepiej, by chodziła gdziekolwiek, byleby się dostała. Strasznie mnie to jakoś teraz zestresowała, bo ja naprawdę nie wiem co z nią zrobimy jak się nie dostanie :(

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wybiera się 3 tzn mozesz wybrać max 3. Tylko te preferencje to jest ściema. Jak dostaniesz się do któregokolwiek z tych 3 to automatycznie wylatujesz z kolejki z pozostałych dwóch. Ja dlatego wybrałam tylko 2 na których mi zależy. Mamy jeszcze jeden z dofinansowaniem w miarę blisko i nie wiem co robić bo bardziej zależy mi na tej Sądowej czy też Lwowskiej.

Jeżowa lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Veritaserum dziękuję za odpowiedź. No właśnie słyszałam, że ogólnie ewentualne przenosiny pomiędzy żłobkami (np. ze względu na przeprowadzkę) kuleją we Wrocławiu i praktycznie system tego nie przewiduje (w sensie nie ma dodatkowych punktów za to, że już się jest w jakimś żłobku, po prostu wracasz do normalnej kolejki do innego żłobka i liczysz na cud). My też mamy tutaj prywatne z opcją dofinansowania, ale na 20 miejsc dofinansowanym jest 5 i z tego co rozumiem to takie dofinansowanie przyznawane jest losowo? Więc to nas kompletnie nie urządza :( mam nadzieję, że uda się Wam dostać tam, gdzie chcecie :) a kto wie, może Ania i Agatka się spotkają na Sądowej!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I wszystkiego najlepszego z okazji 5 miesięcy dla Ani! <3 Dopiero teraz zauważyłam, przepraszam!

U nas dzisiaj same trójki: 3 miesiące, 3 tygodnie i 3 dni :D

veritaserum, -Mamunia- lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa jak założysz Agatce profil i będziesz ją rekrutować do system uwzględnia tylko jakby miejsca dofinansowane. Na prywatne miejsca się nie rekrutuje :) to już jest poza tą platforma pewnie kwestia po prostu dogadania się z dyrekcją.

A dziękujmy Ania daje do wiwatu. Od rana tylko jedna dłuższą drzemka na spacerze :D

Jeżowa lubi tę wiadomość

• ibishka Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wysłałam zaproszenie na priv bo mam pytanie dot. Śliniakow. Jak znajdziesz chwile będę wdzięczna :)

pilik lubi tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zapisałam Anię do żłobka prywatnego. Tanio nie jest ale i tak wychodzi to korzystniej cenowo niż wynajęcie niani.

Rucola, a jeśli nie uda Ci się wynająć niani to może jakiś punkt opieki? Są takie gdzie oddaje się dziecko do 5h. Maluch ma kontakt z innymi dziećmi. No jest to jakaś opcja.

Rucola lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co ? Zjadłam pizzę, dopilam piwskiem Karmi , dowalilam babeczka kajmakową, Ania cudem zasnęła i taaaaaaak mi doooobrze :) chwilo trwaj chociaż 30 minut : D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:18

Jeżowa, pilik, ibishka, Minnie89, Luna1993, Bajkaaa, Nadzieja22, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Plus i minus zarazem mieszkania na wsi - jest u nas jeden żłobek. Dostanie się graniczy z cudem. Drugi jest prywatny i jakbym do niego miała posłać to bym musiała oddać 3/4 swojej pensji. Pewnie akurat by zostało na paliwo! Wtedy w ogóle wracać mi się do pracy nie opłaca...
    Jak się nie uda z drugim to idę na wychowawczy a popołudniami łapie zlecenia jakieś, może coś się uda. Staram się tym nie stresować bo wiem że póki co nic nie mogę zrobić a jakoś tak wewnętrznie wierze że uda się ogarnąć coś.

A tymczasem moja córka dba żeby mi poziom adrenaliny nie spadał... teraz to już nie mogę od niej odejść wcale....

Ibishka już lecę na priv

Edit.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 17:09

Yoselyn82, veritaserum, lamka, Patrycja20, blue00, ibishka, JustynaG, Minnie89, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, Anna Stesia, Luna1993, Bajkaaa, emi2016, moniśka..., sliweczka92, Rucola, mi88, summer86, Kaczorka, Karma88, Lena21, -Mamunia-, Fozzie Bear, KateHawke, Foto_Anna, Aga9090, malka, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka o mamuniu już stoisz?! Brawo!!! Jak tak dalej pójdzie to zaraz na rower wskoczysz :P a jaka zadowolona <3

pilik lubi tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik faktycznie szybko Nina z niemowlaka stała się panienka :) piękny widok <3

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka super, jeszcze troche i mamusia będzie za Toba biegala.
    Ania, Amal, Melevis dawno sie nie oddzywaly,dziewczyny co u Was.

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 18:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojejkuś Ninka, a co Ty już potrafisz zrobić? Niesamowicie szybko jej to poszło!!! Ruszyła z kopyta, nie ma co :D Luna dobrze mówi - kto wie, może na pierwsze urodziny wsiądzie na rower :D

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka <3 wyglądasz super! Zdolniacha z niej :) i jaka zadowolona!

• pilik Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha nie straszcie dziewczyny! Nagle się zrobiła taka narwany że nie wiem co się stało. Z dnia na dzień zrozumiała, że można dosięgnąć wszystko, że można kopać i się wyrywać przy obcinaniu paznokci, że można wyrywać się żeby jej nie wkładać do fotelika i najgorsze... że można uciec daleko przy zmianie pieluchy i nasikać na dywan. I przy okazji że wszędzie można się wspiąć. To że w momencie traci równowagę jej wcale nie przeszkadza, a ja latam jak głupia i muszę łapać... nie wiem kto jej takiego powera dodał. A z plusów nauczyła się pięknie zajadać owoce z tubki i to uwielbia. Muszę chować bo wyczaila gdzie dawałam i tam leci i wyciąga

Lena21, summer86, Nadzieja22, Achia, JustynaG, Jeżowa, mi88, veritaserum, lamka, Kaczorka, KateHawke, Rucola, Foto_Anna, Emiilka, Anna Stesia, blue00, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 9 lutego 2019, 20:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, cudownie się to czyta <3 jakie tubki jej kupujesz?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
‹‹ 2892 2893 2894 2895 2896 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Programy dawstwa komórek i moment, w którym warto o nich pomyśleć.

Gdy własne komórki mówią „nie”. A medycyna wciąż potrafi powiedzieć „tak”. Kiedy pada słowo „dawstwo”, niewiele osób reaguje spokojnie. To nie jest temat do rozmów między zupą a deserem. W życiu większości kobiet i par pojawia się dopiero wtedy, gdy ich pierwotna wizja drogi do rodziny zaczyna się kruszyć. Gdy mają za sobą kilka cykli IVF i za każdym razem wychodzą z wynikiem, na którym znów widnieje słowo „negatywny”. 

CZYTAJ WIĘCEJ