Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Veritaserum ah ten słownik
babeczka z kajakiem... Ja bym była zła gdyby mój kupił inna babkę hehe
Dziewczyny naprawdę tyle u was żłobek kosztuje? Masakra u mnie z dofinansowaniem 450 a czasem i mniej...
Ja jestem u mamy mamy zlot rodzinny... Ale oczywiście męża brak bo w pracy
-
nick nieaktualnyBajkaaa wrote:Veritaserum ah ten słownik
babeczka z kajakiem... Ja bym była zła gdyby mój kupił inna babkę hehe
Dziewczyny naprawdę tyle u was żłobek kosztuje? Masakra u mnie z dofinansowaniem 450 a czasem i mniej...
Ja jestem u mamy mamy zlot rodzinny... Ale oczywiście męża brak bo w pracy
Hahaha no fakt miało być oczywiście kajmakiem ;p
Bajka te ceny tutaj są masakra. 900 zł z dofinansowaniem , państwowy chyba wychodzi ok 300 zł bo za wyżywienie się płaci chyba i jakiś komitet czy coś no a prywatny to minimum 1500 zł. Naprawdę w niektórych sytuacjach się nie opłaca iść do pracy jak się zarabia najniższa krajowa . Chore.Bajkaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnySiwulec ma karniaka! Wcale się nie odzywa
ja wrocilam własnie z zakupow, całe 2,30 h tylko dla siebie, aż nie mogłam sie odnaleźć. Ale chyba synowie chce mnie ukarac bo jeden jak i drugi nie dają mi żyć.
Ja chyba podjełam decyzje o kupieniu chusty. Jednak ta bliskość miedzy matka a dzieckiem to jest t oczego potrzebujemy.pilik, sliweczka92, KateHawke lubią tę wiadomość
-
Rucola, też wracam od czerwca na 3 dni w tygodniu, mam nadzieję, że uda się to jakoś zorganizować. Z tym że ja z dojazdem jestem poza domem od 6:45 do 16
Do żłobka prywatnego składam podanie po weekendzie, żeby mieć jakąś opcję, rektutacja do panstwowego rusza dopiero w maju. -
Veritaserum, sorki, że tak wypytuję, ale czy w trakcie zapisu wybiera się żłobek pierwszej preferencji czy coś w tym stylu? Bo z jednej strony chcielibyśmy taki blisko uczelni, a z drugiej strony trochę mniej po drodze, ale wciąż jeszcze blisko mamy dwa inne i wiadomo, lepiej, by chodziła gdziekolwiek, byleby się dostała. Strasznie mnie to jakoś teraz zestresowała, bo ja naprawdę nie wiem co z nią zrobimy jak się nie dostanie
-
nick nieaktualnyJeżowa wybiera się 3 tzn mozesz wybrać max 3. Tylko te preferencje to jest ściema. Jak dostaniesz się do któregokolwiek z tych 3 to automatycznie wylatujesz z kolejki z pozostałych dwóch. Ja dlatego wybrałam tylko 2 na których mi zależy. Mamy jeszcze jeden z dofinansowaniem w miarę blisko i nie wiem co robić bo bardziej zależy mi na tej Sądowej czy też Lwowskiej.
Jeżowa lubi tę wiadomość
-
Veritaserum dziękuję za odpowiedź. No właśnie słyszałam, że ogólnie ewentualne przenosiny pomiędzy żłobkami (np. ze względu na przeprowadzkę) kuleją we Wrocławiu i praktycznie system tego nie przewiduje (w sensie nie ma dodatkowych punktów za to, że już się jest w jakimś żłobku, po prostu wracasz do normalnej kolejki do innego żłobka i liczysz na cud). My też mamy tutaj prywatne z opcją dofinansowania, ale na 20 miejsc dofinansowanym jest 5 i z tego co rozumiem to takie dofinansowanie przyznawane jest losowo? Więc to nas kompletnie nie urządza
mam nadzieję, że uda się Wam dostać tam, gdzie chcecie
a kto wie, może Ania i Agatka się spotkają na Sądowej!
-
nick nieaktualnyJeżowa jak założysz Agatce profil i będziesz ją rekrutować do system uwzględnia tylko jakby miejsca dofinansowane. Na prywatne miejsca się nie rekrutuje
to już jest poza tą platforma pewnie kwestia po prostu dogadania się z dyrekcją.
A dziękujmy Ania daje do wiwatu. Od rana tylko jedna dłuższą drzemka na spacerzeJeżowa lubi tę wiadomość
-
Zapisałam Anię do żłobka prywatnego. Tanio nie jest ale i tak wychodzi to korzystniej cenowo niż wynajęcie niani.
Rucola, a jeśli nie uda Ci się wynająć niani to może jakiś punkt opieki? Są takie gdzie oddaje się dziecko do 5h. Maluch ma kontakt z innymi dziećmi. No jest to jakaś opcja.
Rucola lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWiecie co ? Zjadłam pizzę, dopilam piwskiem Karmi , dowalilam babeczka kajmakową, Ania cudem zasnęła i taaaaaaak mi doooobrze
chwilo trwaj chociaż 30 minut : D
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 lutego 2019, 17:18
Jeżowa, pilik, ibishka, Minnie89, Luna1993, Bajkaaa, Nadzieja22, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość
-
Plus i minus zarazem mieszkania na wsi - jest u nas jeden żłobek. Dostanie się graniczy z cudem. Drugi jest prywatny i jakbym do niego miała posłać to bym musiała oddać 3/4 swojej pensji. Pewnie akurat by zostało na paliwo! Wtedy w ogóle wracać mi się do pracy nie opłaca...
Jak się nie uda z drugim to idę na wychowawczy a popołudniami łapie zlecenia jakieś, może coś się uda. Staram się tym nie stresować bo wiem że póki co nic nie mogę zrobić a jakoś tak wewnętrznie wierze że uda się ogarnąć coś.
A tymczasem moja córka dba żeby mi poziom adrenaliny nie spadał... teraz to już nie mogę od niej odejść wcale....
Ibishka już lecę na priv
Edit.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 17:09
Yoselyn82, veritaserum, lamka, Patrycja20, blue00, ibishka, JustynaG, Minnie89, Achia, Nadzieja22, Jeżowa, Anna Stesia, Luna1993, Bajkaaa, emi2016, moniśka..., sliweczka92, Rucola, mi88, summer86, Kaczorka, Karma88, Lena21, -Mamunia-, Fozzie Bear, KateHawke, Foto_Anna, Aga9090, malka, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Haha nie straszcie dziewczyny! Nagle się zrobiła taka narwany że nie wiem co się stało. Z dnia na dzień zrozumiała, że można dosięgnąć wszystko, że można kopać i się wyrywać przy obcinaniu paznokci, że można wyrywać się żeby jej nie wkładać do fotelika i najgorsze... że można uciec daleko przy zmianie pieluchy i nasikać na dywan. I przy okazji że wszędzie można się wspiąć. To że w momencie traci równowagę jej wcale nie przeszkadza, a ja latam jak głupia i muszę łapać... nie wiem kto jej takiego powera dodał. A z plusów nauczyła się pięknie zajadać owoce z tubki i to uwielbia. Muszę chować bo wyczaila gdzie dawałam i tam leci i wyciąga
Lena21, summer86, Nadzieja22, Achia, JustynaG, Jeżowa, mi88, veritaserum, lamka, Kaczorka, KateHawke, Rucola, Foto_Anna, Emiilka, Anna Stesia, blue00, Yoselyn82 lubią tę wiadomość