X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tygrysek <3
    Siwulec, cieszę się, że u Was dobrze!

Ale fajnie - do Lwa dołączył już Tygrysek, a za kilka miesięcy dojdzie jeszcze Ryś od Hope :) Zauważam pewien trend

Jeżowa, Rucola, summer86, KateHawke, Siwulec lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika Dominik jest za to Małpeczką albo Robakiem, więc królestwo zwierząt się rozrasta ;-)

Anna Stesia zapraszam <3

Siwulec - Borysek rozkoszny i życzę Ci, żeby pozostał taki kochany i cichutki :-D
    Super, że karmisz piersią i cieszę się, że mieszkanie prawie gotowe :-)

Summer mam to samo - ostatnie kilka dni mały wstaje przed 7.00. Koniec ze spaniem do 8.30. Mam nadzieję, że niedługo znowu się naprawi. :-)

Wczoraj pierwszy raz w życiu dzwoniłam na policję. Już Wam kiedyś opowiadałam o sąsiedzie-widmo, który puszcza głośne umcy umcy wieczorem/w nocy co jakiś czas. Nadal nie wiem nawet która to klatka, ale policja najwyraźniej już wie, bo po 20 minutach było już cicho. :-D Ale to musiało podejrzanie brzmieć "Dzień dobry, mam taki problem, bo któryś z sąsiadów zrobił imprezę i jest strasznie głośno. Nie, nie wiem które mieszkanie. Nie, nie wiem, które piętro. Nie wiem nawet czy to z mojej klatki".

Miłej niedzieli :-)

edit: A, i odkryłam nową funkcję Domina: jak się go dotknie palcem w nosek i policzki to się uśmiecha :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 08:41

Jeżowa, StaraczkaNika, Rucola, Anna Stesia, summer86, Nadzieja22, JustynaG, Patrycja20, KateHawke, sliweczka92, Emiilka, Siwulec lubią tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec gratulacje jeszcze raz, Borys piękny a Ty niesamowita że nawet rzeczy do szaf już ogarnęłaś! No i super że się udało kp tak jak planowałaś :)

Summer piątka..! Ninka też ostatnio przed 7. Do tego mojego emka już nie ma a wróci po 20 :( to będzie długi dzień...

Minnie i AnnaStesia macie racje. Rośnie mi lobuziara która minuty w miejscu nie wysiedzi... i już tylko szuka co by tu sknocić i porwać ;)

Anna Stesia, Siwulec lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec! Cudnie, że się odezwałaś. Twój synek jest absolutnie cudowny! Bardzo się cieszę, że karmisz piersią, tak jak chciałaś <3 jak będziesz miała czas przy swojej wesołej gromadce to wpadaj do nas częściej :)

Ja na Agatę mówię Króliczek, więc też tak zoologicznie :P

Lamka gratuluję udanej interwencji, dobrze, że policja Cię serio potraktowała i przyjechali. Super funkcję ma Domiś! Polecam sprawdzić jeszcze czy jak naciskasz nosek to nie robi "bip bip" - nosek Agatki robi i też ją to bardzo rozśmiesza ;D

Nasza też już któryś dzień wstaje przed 7... Obawiam się, że ma to związek z faktem, że coraz wcześniej robi się jasno :/ przy odkładaniu często otwiera oczy i w nocy, póki jest ciemno, po prostu zamyka e z powrotem i idzie spać dalej. Ale jak już jest taka szarówka to od razu się rozbudza patrzy w okno, gaworzy i się śmieje. Ona lubi poranki, nie to co mama i tata :D

Mi i Rucola to ja dołączam do grona mam, których dzieci potrafią jeść stopy - wczoraj Agatka także zajadała :)

Summer wiem, że Ciebie zagryzanie warzyw stopą na pewno nie śmieszy, ale jednak przyznasz, że brzmi to bardzo zabawnie :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 08:39

lamka, pilik, summer86, Siwulec lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec- Borys piękny, a po Twoim poście czuć, że jeestes bardzo szczęśliwa :) gratuluję KP!:)

Nika- u nas od niedawna mąż ochrzcił synka LISKIEM i się przyjęło ;)

Pięknego dnia dla wszystkich :)

StaraczkaNika, Siwulec lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i jeszcze zagadka pt. znajdź brakujący element łóżeczka :P skubana wstała wcześnie, ale już sobie drzemkę ucina!
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f56b6d0b438b.jpg

pilik, Rucola, Anna Stesia, summer86, Achia, Nadzieja22, Bajkaaa, JustynaG, blue00, Madzik34, veritaserum, Minnie89, Yoselyn82, emi2016, Patrycja20, Kaczorka, KateHawke, sliweczka92, moniśka..., Fozzie Bear, Lena21, Emiilka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec!!! Pięknego masz Tygryska!!! Nieobecność wybaczamy i rozumiemy:) może przeczytasz tą wiadomość bo pytałam jakiś czas temu i te zajebiste płytki na podłodze na tle których wrzucałas nam zdjęcia i chciałam zapytać co to to jest :)
    AnnaStesia później wrzucę zdjęcie powiązane z Twoim dowcipem:) swoją drogą ja kocham żaby. Od małego. Nie wiem co sprawia że mam do nich taką słabość :p
    Lamka najważniejsze że poskutkowało, być może nie byłaś jedyną dzwoniącą... U mnie na osiedlu na pizzerię obok potrafi zadzwonić kilka osób naraz. Jakiś miesiąc mój emek tam poszedł i zrobił grandę, bo -5 na zewnątrz a towarzystwo zostawiło 2 domowe pieski na mrozie które bidne zaczęły ujadać a właściciele spijali browara. Interwencja też udana i mam nadzieję że psy trafiły do domu a nie pod inną knajpę...

Anna Stesia, Siwulec lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tak obstawiam, że ktoś jeszcze dzwonił, albo policja może już kiedyś interweniowała i kojarzyli "sprawcę". Swoją drogą nadal mnie dziwi, bo w sypialni słychać jakby to sąsiad bezpośrednio nad nami był, a na klatce cisza...

A pieski biedne! :-(

Jeżowa Agatka jak zwykle kochana.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie, dla mnie to niepojęte, że można w połogu piec ciasta. Podziwiam i oczywiście już wysyłam męża po kawałek (sama po dzisiejszej nocy nie wybralabym się raczej nigdzie)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka, Pilik mam nadzieję, że wczesną pobudkę nasze maluchy przynajmniej wynagrodzą nam nie marudząc w dzień :)

AnnaStesia u Was nadal tak słabo ze spaniem? Bardzo czekam na moment gdy napiszesz, że synuś zaczął lepiej spać.
    Jak Ci się udaje przy takiej ilości snu ogarniać jeszcze pracę?

Co do pieczenia ciast i gotowania to mi jakoś łatwiej było gdy Ania była mniejsza, bo jednak więcej spała w dzień.. Teraz te 3x30 minut (z czego jedno spanie na spacerze) nie dają zbyt wiele pola do popisu ;) Gotuję 2-3 razy w tygodniu większe ilości i jakoś tak się kręci.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, dobrze że już w domu. Oby Borys prędko doszedł do zdrowia.

Wow, Ninka! Aleś Ty szybka :)

Siwulec boskiego masz Tygryska :) Cieszę się, że u Was tak super.

Ale mi smaka narobiłyście tymi ciastami :P Muszę męża na wyjazd namówić i to koniecznie z deserem ;)

My naszego Mikołaja czasem nazywami Dzikiem, gdy szaleje przez godzinę lub dłużej, a brzuch przybiera niespotykane kształty :)

Rucola, malka, StaraczkaNika, Siwulec lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, u nas Ania też od kilku yygodni nazywana jest dzikiem, bo tak ją energia rozpiera ;)

Nadzieja22, Rucola, Anna Stesia, Jeżowa, sliweczka92, StaraczkaNika lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Madzik34 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Boze dziewczyny wreszcie dzisiaj odespalam!!!!
    Nawet nie wiecie jak sie ciesze-szczegolnie,ze zdaje sobie sprawe,ze to ostatnie dni normalnego snu,wiec chce sie wyspac na zapas:))))

Siwulec synek piekny!!!super,ze wszystko sie uklada i karmisz piersia.Mam nadzieje..ze mi tez sie uda!!

Aga dobrze,ze jestescie juz w domu!!!szpital to strasznie niepotrzebny stres dla dziecka.a najwaznisjsze,ze synek nie ma zapalenia pluc!!

My wczoraj w ferworze pakowania,nastepna sobota to przeprowadzka wiec mamy tydzien na ostatnie pudla i ogarniecie roznych innych kwestii...cos czuje,ze to beda dosyc meczace dni:(obym tylko nie urodzila i wytrzymala do niedzieli:)
    Uffff ale bardzo sie ciesze-oby wszystko poszlo wedle planu.

Jutro wizyta u mojej lekarki prowadzacej i pewnie pierwsze ktg.
    Milego dnia dziewczyny!!!!

Nadzieja22, Rucola, pilik, Anna Stesia, Siwulec lubią tę wiadomość

Madzik
    l22nroeqnx13mwm3.png
    Mama 3 corek:)
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj te dzieci jakieś niespioszka totalne u nas też pobudka o 6.45 teraz jest pierwszym drzemka ale to pewnie max 40 minut spokoju ;)

Siwulec super synuś ;) zdrówka dla Was

U nas zapowiada się leniwa na ile Ania nam pozwoli niedziela ;) bez żadnych konkretnych planów oprócz spaceru.

Rucola, pilik, Siwulec lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa w pierwszej chwili patrzyłam czy w łóżeczku nie brakuje szczebelka :P a dopiero potem zajarzyłam ze chodzi o Agatkę :) hahahaha nasz brakujący element też aktualnie ucina drzemkę w naszym łóżku... poprzednią nocną ucinał sobie dokładnie w tym samym miejscu, żeby nie było :|
    A tu w temacie : Lew i żaba :) https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7546aa4f375f.jpg
    Równe 2 tygodnie przed porodem :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 lutego 2019, 09:45

lamka, pilik, summer86, Anna Stesia, emi2016, Jeżowa, Nadzieja22, Patrycja20, blue00, malka, Madzik34, Kaczorka, mi88, KateHawke, JustynaG, veritaserum, sliweczka92, moniśka..., Fozzie Bear, Lena21, Minnie89, -Mamunia-, Emiilka, Siwulec lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy spanie na człowieku kiedykolwiek mija? Domin już w dzień praktycznie inaczej nie śpi tylko na mnie i nic nie mogę zrobić, a odłożyć się oczywiście nie da bo od razu oczy jak 5zł

• pilik Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamka ja się cały czas łudzę że kiedyś mija...

Anna Stesia, lamka, Achia, JustynaG, Emiilka lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Lamka, Pilik mam nadzieję, że wczesną pobudkę nasze maluchy przynajmniej wynagrodzą nam nie marudząc w dzień :)

AnnaStesia u Was nadal tak słabo ze spaniem? Bardzo czekam na moment gdy napiszesz, że synuś zaczął lepiej spać.
    Jak Ci się udaje przy takiej ilości snu ogarniać jeszcze pracę?

Co do pieczenia ciast i gotowania to mi jakoś łatwiej było gdy Ania była mniejsza, bo jednak więcej spała w dzień.. Teraz te 3x30 minut (z czego jedno spanie na spacerze) nie dają zbyt wiele pola do popisu ;) Gotuję 2-3 razy w tygodniu większe ilości i jakoś tak się kręci.

Summer, też czekam na ten moment. I wstyd mi, że narzekalam na cogodzinne pobudki. Teraz jest przy ząbkowaniu jazda bez trzymanki (tylko że z trzymanką. Przez mamę. Cała noc). A w pracy to mam takie tyły, że aż wstyd. Pracownikiem roku na pewno nie zostanę :-D

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry...
    Siwulcu piękny Borysek cieszę się ze u Was wszystko dobrze :* czekałam aż się odezwiesz !
    Pilik mój starszak na nogi poszedł jak miał 9 miesięcy wiec może u Was tez tuż tuż :)

Dziś kończymy 3 tyg :)

summer86, Rucola, Nadzieja22, pilik, Siwulec lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 10 lutego 2019, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, podziwiam jak Ty dajesz radę kochana. U nas jak wyszły w listopadzie dolne jedynki tak cisza z zębami. Aż się boję kiedy się zacznie z kolejnymi..

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 2894 2895 2896 2897 2898 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza - najnowsze odkrycia nauki i perspektywy leczenia

W miesiącu świadomości endometriozy, dzielimy się z Wami nowymi odkryciami, które stają się źródłem nadziei. Badania nad genami i mikrobiomem oferują potencjalne klucze do lepszych terapii. Zobacz, jak nauka prowadzi nas ku lepszemu zrozumieniu i leczeniu tej trudnej choroby.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ