X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Luna dziękuje jest dobrze :) nie płacze już :) my dalej u rodziców :) w czwartek chyba wybierzemy się z eMkiem do Szczecina na jakieś zakupki :) mamuśka nas wysyła mówi, ze z dziećmi zostanie :)
    Czytam Was ciagle ale jakoś jak tu jestem to ciężko mi się odnieść :*
    Pati ważne że jesteś :) wystarczą dwa zdania, czy wszystko ok. Fajnie że odpoczniesz na zakupach :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • pilik Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate u mnie też strony coś wariują.

Nadzieja przepraszam że dopiero teraz, ale gratuluje donoszonej ciąży! I wyczekujemy w takim razie malucha od przyszłego tygodnia <3

Summer to chyba norma, Ninka uwielbia ciągnąć a nie zawsze chce pic więc wiadomo jak się kończy ;)

Luna wierzę, że jutro będziecie mogli odetchnąć z ulgą!

Achia wyglada mi to na drugi skok...!

Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke wrote:
    Strony mi się poprzesuwały. Ktoś usunął konto...?
    Po usunięciu konta wpisy zostają, to ktoś kasowal posty

KateHawke lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik-a ja zwalałam na pogodę,ale może faktycznie skok..? za to w wannie błogi spokój i radocha. Tata własnie kończy wieczorną pielęgnację, mam nadzieję,że ładnie zaśnie :)

• pilik Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia jako że Oskar po terminie dwa tygodnie to by pasowało do drugiego skoku ;). Zobaczysz na dniach czy jakieś nowe funkcje wgrał ;)

Bajka jak się macie?

Patrycja cieszę się że lepiej!

Achia, Patrycja20 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja bardzo się cieszę, że u Was lepiej:* a jak z karmieniem piersią, jest już mniej bolesne?

Luna kciuki za Zuzię jutro <3 wierzę, że to ostatnia wizyta!

Nadzieja gratuluję donoszonej ciąży! Piękne zdjęcie wczoraj widziałam <3

Patrycja20, Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie :D wygrałaś internety!

Ja też zamówiłam PINGO z Waszego polecenia :) nigdzie nie mogę filtrów do sopelka dostać na osiedlu i potrzebuję też coś silniejszego. Mam nadzieję że sprawdzi się u małego.

Ninka jogę pięknie ćwiczy <3 chętnie dołączę :)

Luna kciuki od rana!

Ja zaszalałam dzis na sklepach: aspirator i pieluchy małemu,podkoszulki na wyprz. z H&M, szczotki i paste dużemu, a dla siebie mokry papier toaletowy :D ot małe radości matki :D

veritaserum, Luna1993, Jeżowa, Nadzieja22, Rucola, pilik, lamka, KateHawke, Minnie89, Fozzie Bear, Anna Stesia lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hmm no to mamy pierwszą kryminalną zagadkę na wątku: kto uśmiercił swoje posty?

malka, Luna1993, Siwulec, Karma88, Nadzieja22, pilik, lamka, JustynaG, Yoselyn82, KateHawke, Fozzie Bear, Anna Stesia, Aga9090, Lusesita lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 lutego 2019, 19:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha lunaris rozbawilas mnie ale moje zakupy tez jakoś tak ostatnio wyglądają : D

Pilik Ninka rozkosznie wygląda

Nadzieja gratuluję donoszonej ciąży !

Luna kciuki za jutro ;)

A ja się cieszę bo Ania jakoś szybko zasnęła i nie było specjalnego usypianie. Pytanis jak nocka bo dzisiejsza nieźle mi dała w kość.

Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa powiem Ci ze chciałam odpuścić odciagalam tylko do ulgi ale jak hormony zaczęły odpuszczać to chęć karmienia wróciła :) piersi już ok :) od czasu do czasu zdarza się dokarmić mm bo moje dziecię lubi jeść :D

Lunaris, Jeżowa, summer86, Nadzieja22, pilik, KateHawke, veritaserum, Minnie89, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycha - miło czytać że nie płaczesz :* jak mama się oferuje z pomocą to korzystajcie :)

Nadzieja - ostatnia prosta u Ciebie :) zaglądam codziennie w poszukiwaniu informacji czy coś się dzieje u Ciebie, Yos i Madzi

Luna - wielkie kciuki <3 obyście już tylko świętowali :)

u nas gorzej :( położna przyuważyła dzisiaj że Borys zżółkł :( pojechaliśmy do labo zbadać bilirubinę... niestety wzrosła do 14,5 :( (jak wychodziliśmy we wtorek ze szpitala było 13,1)
    położna zaleciła odstawienie od piersi i przejście na MM co najmniej przez 2 dni plus ok 150 ml wody dziennie.
    strasznie mi smutno i strasznie się boję czy to wystarczy i Tygrysiątko pozbędzie się tego świństwa :(
    muszę ogarnąć jakiś laktator, ale dzisiaj już nie ma na to szans
    więc generalnie mam ochotę puścić beksę, tylko każdy (czyli mama i eMek) ciągle mówią "bądz twarda" - serio ? muszę ? może właśnie upust emocji pomógłby mi w dalszej walce..

Nadzieja22, Patrycja20 lubią tę wiadomość

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • malka Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec możesz płakać! Płacz nie oznacza, że jesteś słaba! Jakoś trzeba odreagować. A dlaczego masz przejść na mm? Nie bardzo rozumiem dlaczego takie zalecenie. I woda?

Niezłe dziewczyny jesteście. Ja nic nie zauważyłam, żeby się strony poprzesuwały. Ale ja wszystko na telefonie robię, i nie patrzę na numerację ani nic takiego.

U nas dziś był spoko dzień. Wyskoczyliśmy sobie na narty. Wzięliśmy babcię, ktora siedziała z Felką w knajpie na szczycie a my z emkiem jeździliśmy. Ale kondycji brak. Po dwóch godzinach już nie miałam siły. Mimo wszystko było super.

Za to Fela chyba załapała jakiś katar. Na razie nie ma dramatu, ale boje się, że się rozkręci, a za tydzień jedziemy na ferie.

Veritaserum trzymam kciuki, żebyś się dzisiaj wyspała :)

Ninka siedzi po turecku :D

Fozzie mistrz!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2019, 20:10

pilik, Siwulec lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pati genialnie! wspaniale sobie poradziłaś z cyckowaniem :)

Siwulec- nic nie musisz! wszystko MOŻESZ :) jak masz ochotę płakać to płacz. Nie wiem czy to takie dobre zalecenie. Jeśli Borys robi kupy i dużo siusia to co zmieni podanie MM zamiast piersi? I czy nie wystarczy że dokarmisz zamiast odstawiać?
    Ps Jeśli jednak zdecydujesz się na laktator to ja ega polecam ten który mi dziewczyny tu też polecały: Lansinoh. Zrobił super robotę.

pilik, Siwulec, Patrycja20 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurczę, ja nie widzę żadnych usuniętych postów. Na której stronie?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Karma88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec placz jak potrzebujesz dac upust emocjom. Ja co chwile jeszcze placze. :-)
    Uda sie zapanowac nad bilirubina. :-*

Siwulec lubi tę wiadomość

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna, kciuki za jutro!

Nadzieja, a dopiero co siedziałam w chińczyku i czytałam o Twoim teście i liście od Paśnika :)

U nas w okolicy jakiś pogrom chorobowy, trzy koleżanki mają chore dzieci, a jedna wylądowała z córeczką w wieku Zosi z zapaleniem płuc w szpitalu :(
    Nenusia, a jak Borys?

Malka, nie dajcie się katarowi.

Siwulec, kurcze, a było tak fajnie. Nie musisz być twarda, pamiętaj, że teraz hormony mogą zaatakować. Nie wiedziałam, że przy żółtaczce odstawia się od piersi. Miałam na sali dziewczynę, której synek był pod lampami i normalnie karmiła.

Z tym zamieszaniem ze stronami, to raczej nie usunięte posty. Bo to poszło w drugą stronę, czyli jakby ktoś coś dodał, a nie usunął. Może im się coś technicznego poknociło, tak też się może zdarzyć :)

Co do dyskusji o zwierzętach - ja na moją czasem mówię bączek. Przy odrobinie dobrej woli można to też interpretować jako zwierzę. Ale obie po cichu wiemy, że to na cześć czynności, z jakiej jest znana.

I jednak nauczyła się pełzać, ale tylko do czegoś, co warte zachodu - tubki kremu, czy odkurzacza :D Zabawki są zbyt prozaiczne, żeby warto było się tak męczyć.
    Teraz jeszcze czekam aż ten skok minie i będę mogła wyjść na minutę do łazienki bez płaczu.

Odnośnie pieluszek - moja też ma skórę nosorożca. Raz jej się zrobiło odparzenie, jak zaczęliśmy używać Dady - ale jak do nich wróciłam po kilku tygodniach, było już ok.

Szukam informacji o zaletach wielopieluchowania i o ile dobrze rozumiem:
    - są tańsze jeśli mamy więcej niż jedno dziecko i jeśli używamy ich cały czas
    - dziecko czuje, że ma mokro, więc łatwiej je odpieluchować
    - nie uczulają
    - są eko

Czy to są wszystkie podstawowe zalety, czy czegoś jeszcze nie wiem?

Wady:
    - trzeba przewijać w nocy
    - duży rozstaw nóżek

Czy wadą nie jest to, że dziecko czuje, że ma mokro? Kilka razy mała mi się przesikała w nocy i miała potem zimne plecki - i trochę się boję o nerki, bo mąż ma z nimi problemy.

Zośka przez pierwsze 4 miesiące sadziła po 10 kup na dobę, więc wtedy nie wyobrażałam sobie wielopieluchowania, a teraz się zastanawiam. Jako że nie robią jej się odparzenia, jedyną zaletą byłoby to, że będzie miała świadomość, że ma mokro. Jednak rozstaw nóżek i to przesikiwanie w nocy mnie zniechęca, jeśli to faktycznie ma być ta jedna zaleta.

Anna Stesia, fajny pomysł z wkładkami jedwabnymi! :)

A w roli chusteczek najlepiej nam się sprawdzają duże waciki kosmetyczne nasączone wodą (kiedyś laliśmy ciepłą z termosa, teraz idę pod kran). Duużo lepiej ścierają kupę, nie są tak śliskie. Na wyjścia water wipes. Patrzyłam ostatnio na ten ich Rossmanowski odpowiednik, ale mają w składzie benzoesan sodu, więc chyba nie różnią się specjalnie od innych. Szczególnie że u nas idzie teraz jedna chusteczka na może dwa tygodnie, więc bez sensu taka wielka paczka.

Siwulec, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Siwulec Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Położna powiedziała ( i pani w labo potwierdziła nie pytana o zdanie) że mleko matki jedynie w przypadku żółtaczki robi krecią robotę i nie pomaga dziecku w pozbyciu się jej, jak podałam jej wynik to powiedziała że przy takiej wartości nie dokarmiać MM tylko przejść całkiem przez te min 2 dni na MM.
    Jedyne co mnie pociesza to to że jak wychodziliśmy z wartością 13,1 to lekarka powiedziała że taka wartość juz nie jest zagrożeniem dla Borysa, więc myślę że te 14,5 dzisiaj gdzie Borys jest już tydzień starszy też nie jest mocno niepokojące, TYLKO żeby teraz to zbić...
    oczywiście jeśli moje mleko źle wpływa na na bilirubinę to jasne że odstawię, ale co dalej (o to nie zapytałam jeszcze) bo skoro żółtaczka tak sobie spada i rośnie to jak już uda się ją zbić to pytanie czy jak uda się wrócić do piersi to czy znów nie podskoczy...
    macie rację, dzieci pójdą spać to się wybeczę w poduchę :)
    dziękuję :* :* :*

relgwn15fhhth20g.png
    30.05 - 9dpo HCG 2,24; 04.06 - 14dpo HCG 268,80; 06.06 - 16doo HCG 496,00; 13.06 - 24dpo HCG 8619,00
    20.06 zarodek 3,4mm z czynnością serca
    02.2018 - 12tc [*] ♥️
    Siła jest kobietą <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, jeśli zależy Ci na kp to nawet gdybyś zdecydowała się odstawić na te 2 dni i podawać mm, odciągaj w tym czasie laktatorem aby nie zmniejszyć laktacji. Możesz sobie zamrozić zapasy i będziesz mieć na jakieś wyjścia itd.

Trzymam kciuki za spadek bilirubiny!

Siwulec lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec, obstawianie przy zoltaczce mleka mamy to starą szkoła, teraz już sie tak nie robi!!! Trzeba karmić karmić karmić i jeszcze raz karmić. Zaraz napisze więcej!

Siwulec, pilik, Lunaris, Aga9090 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 11 lutego 2019, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Siwulec nie chcę Cię urazić ale jeśli pod wpływem słów jakiejś położnej i jakiejś pani z laboratorium odstawisz Małego od piersi, możesz nie wrócić do tego co już udało Ci się osiągnąć dlatego taką decyzję podjęłabym w porozumieniu z lekarzem.... Dla mnie słowa tych kobiet są jakaś totalną abstrakcją.... Przez tysiące lat nie było mm i matki przeciwdziałały żółtaczce swoim mlekiem. Proszę Ci nie podejmuje pochopnej decyzji.... Tak bardzo się cieszyłam że idzie Ci karmienie...

Siwulec, Aga9090 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2903 2904 2905 2906 2907 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ