Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJa dostałam kwiaty i wino,za to on nic.Nie zasłużył hehe.Jesteśmy już po szczepieniu.Można by rzec,że przebiegło łagodnie.Płaczu było mało.Wojtuś mierzy 62 cm,główka ma już 39.5 cm,klatka pół cm mniej,waga 5950 g.Jest ładnie
.Były dwa wkłucia,za dwa tygodnie trzecie.
Nadzieja22, summer86, Rucola, pilik, Patrycja20, admiralka, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Fozzie super wyglądasz!
Yoselyn82 wrote:U nas wszystko dobrze, maluch sie wierci, bardziej wieczorem i w nocy, nie raz nad ranem, nie daje mi spacale kocham tę jego kopniaczki i jego budzenie mnie
chociaz od kilku dni prawie cały czas sie odzywa, szyjka twarda i zamknieta. Brzuch mi twardnieje, biorę magnez i czasem nospe.
Jesteś ponad 10 dni przede mną i kiedyś musisz urodzić
Rucola, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
My dziś 2,5h spaceru, cudowna pogoda! 13 stopni, slonce, az sie zgrzalam, a mialam cienka kurtke...
W weekend ma byc jeszcze latwiej...
Co do ubioru, Mia grubo ubrana wpada w spazmy, krzyczy pol spaceru i piszczy...
Dzis miala skarpety, ocieplane spodenki, bodziaki i cienka kurtecze... no i chustka i czapka... i w spiworku... spala jak susel, a juz dawno nie spala na spacerze... a po powrocie do domu bylo pod spiworkiem cieplutko, ale nie byla spocona...
Jak jej chcialam cos grubszego ubrac i kocyk, to byl bunt... ale ona nawet w domu najchetniej bez gaci... maz sie smieje, ze mors nam rosnie... syoia tez najlepiej jak w syoialni 16 stopni...Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2019, 00:38
Rucola, pilik, Achia, Kaczorka, JustynaG, emi2016, Patrycja20, Nadzieja22, Anna Stesia, Lusesita, Lunaris lubią tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Yos jeszcze momencik a przytulisz Michałka...! Magnez do odstawki, ale nospa nie powinna zaszkodzić. Lekarka mi mówiła że jakby coś się rozkręcało to nospa nic nie podziała :p zresztą ja podczas porodu dostałam kroplówkę z nospą (choć nie mam pojęcia po co bo różnica rzadna)
Ale cisza tu dzisiaj. Nam jakoś dzień mija, mam nadzieje na lepszy wieczór od wczorajszego...Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Ccierpliwa piekne zdjęcia! Uwielbiam wiosnę. U nas niestety cały dzień pochmurno, do tego non stop siapi. Byliśmy na spacerku i teraz corcia dalej spi w wózku. W ogóle ona tylko poczuje wózek i zaraz zasypia. Spi nawet po 4h w wózku.
Wczoraj nasza księżniczka skończyła 3 m-ce. Pięknie rośnie, coraz ładniej trzyma główkę. Tylko ten czas leci jak szalony..
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 17:16
summer86, blue00, Achia, pilik, KateHawke, admiralka, Rucola, Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Rzeczywiście, tak szybko wszystko nadrobiłam! Jadę do dentysty. Mam poprawić starą plombę, ale ja mam takie zęby, że nie zdziwię się, jeśli skończy się na kanałowym. Nie bolą, dziura z zewnątrz praktycznie niewidoczna, a w środku dramat. Ostatnio byłam u dentysty, powiedział, że wszystko ok i tylko ta stara plomba do poprawy. Poszłam ją zrobić, a dentystka zauważyła, że jest mała dziurka gdzieś u góry. I omal nie skończyło się na kanałowym - założyła mi pseudo plombę na rok i jeśli przez ten czas rozboli, to kanał.
Pilik, jak się czujesz?
Dziękuję za radę z cukinią! Wczoraj weszła jak w masłoW weekend zrobię podsumowanie naszych początków, może komuś pomoże
Bo ja mimo że sporo czytałam, to i tak nie obyło się bez błędów. Ale już jest naprawdę fajnie!
Cccierpliwa, jak wiosennie u Was! Tu też cieplutko i w dodatku bez smogu od kilku dniW końcu można się wybrać na spacer.
sliweczka92, Rucola lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
A ja właśnie kończę słuchać 3cz. serii z Chyłką
Summer, to dopiero od września wysyłasz małą do żłobka? Bo Ania też od września.
Aga, jaki słodziak! Przy czwórce dzieci, nic dziwnego, że nie masz czasu dla siebie.
Jeżowa, cóż za talent poetycki! No czytam i czytam i przestać nie mogę
Achia, cóż za pracowity dzień
Ja poszłam do monopolowego z dzieckiem w chuście. Pan nie wyglądał na zaskoczonego czy oceniającego.
Mi88, ja czekam z niecierpliwością na Twoją relację z początków! My niebawem zaczynamy!!mi88, Rucola lubią tę wiadomość
-
BLUE, super że szczepienie przebiegło łagodnie. U nas ostatnio też były dwa wkłucia i idziemy na kolejne 6 marca.
Co do Walentynek to mąż wciąż w pracy
Wczoraj nasza Tosieńka skończyła 3 miesiące!
A na weekend zapowiadają piękną WIOSNĘ!)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/756fedfe5901.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:24
Kaczorka, Patrycja20, summer86, Yoselyn82, JustynaG, Achia, pilik, Rucola, Bajkaaa, blue00, Nadzieja22, Jeżowa, mi88, veritaserum, Minnie89, Anna Stesia, Siwulec, sliweczka92, -Mamunia-, Lusesita, KateKum, ibishka, Lena21, Izape_91, malka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
U nas takie Walentynki
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8378d6ba093b.jpg
No ale mąż kwiatki przyniósłAluśka jak je zobaczyła, to zwariowała :p
A zaraz skonsumujemy serduszkowy serniczek
PozdrawiamyPatrycja20, summer86, Yoselyn82, Achia, JustynaG, admiralka, pilik, Rucola, Anna Stesia, Bajkaaa, blue00, Nadzieja22, Jeżowa, mi88, veritaserum, Minnie89, Siwulec, sliweczka92, -Mamunia-, emi2016, Lusesita, KateKum, ibishka, Lena21, Izape_91, malka, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, jak dla mnie Wasze walentynki brzmią idealnie, bo spędzane z najukochańszymi osobami
Admirałka, jaka słodziuchna Tosia
Justyna, tak, żłobek chcielibyśmy od września. Lipiec i sierpień od dawna kam obiecane, że rodzice pomogą te 3 dni w tygodniu, mam nadzieję, że się nie rozmyśląchciałabym, żeby Ania idąc do żłobka już chodziła, jakoś mam wrażenie że wtedy łatwiej się odnajdzie gdyby inne dzieci też już chodziły.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 19:41
admiralka, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
Summer to my żłobek chcieliśmy od lipca
żeby chodził na 2-3 godziny na przyzwyczajanie to wtedy do pracy poszłabym od wrzesnia, ale gdzie nie złożymy podania to mówią, ze od wrzesnia będzie ciężko... więc ja do pracy wracam od lipca na 3 dni a lipiec, sierpień, wrzesień i mam nadzieję tylko rozplanujemy między babcie bo nie chcę szukac niani na 3 miesiące i potem ja zwolnić...
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, u nas jeszcze nie jest 100% pewne, że to ten żłobek, bo to nowa placówka i będę na pewno zbierać jeszcze opinie, ale u nas jest tylko jeden publiczny gdzie ciężko o miejsca i właśnie ten nowy. Pewnie dlatego póki co łatwiej o miejsca, w razie czego przepadnie mi wpisowe, ale wole mieć tę opcję niż żadną.
Jeśli moi rodzice się wysypią z opieką na wakacje to albo emek będzie kombinował ze zmianą godzin pracy albo ja w najgorszym wypadku przesunę powrót na wrzesień.
Edit: w lipcu Lewcio trafił by pewnie do tej najmniejszej grupy i tam pewnie nawet młodsze dzieciaczki będę. Ania czy od lipca czy od września trafi już do roczniaków. Choć nie wiem czy to tak na pewno wygląda.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:08
-
Będę z ciekawością czytała Wasze relacje ze żłobków, bo my raczej pójdziemy po Was
We wniosku określiłam, że 10/2019 by był dobrym terminem na przyjęcie. Ciekawe czy się uda.
A moje Walentynki się pospały :p
Ta młodsza bez zmiany pieluszki i w ubranku, więc za jakiś czas znów będę kombinować, jak ją przebrać na śpiocha.Rucola lubi tę wiadomość
-
Jestem zdziwiona tym wrześniem bo mi mówiono, że najlepiej dziecko puścić od września do żłobka bo we wrześniu dzieciaki przechodzą do wyższych grup/przedszkoli i zwalniają się miejsca.
No i dlatego, mimo tego, że będę mieć sporo zaległego urlopu to zapisałam Anię od razu po zakończeniu urlopu rodzicielskiego.
EDIT: Nasza pediatra zaleca by zaszczepić dziecko na ospę/odrę/różyczkę zanim pójdzie do żłobka. Szczepienie te wykonuje się po ukończeniu przez dziecko roku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:25
-
Justyna, ale jeste zdziwiona że późno?
Przyznam, że nie chce robić Ani aż takiego przeskoku, że nagle rozstaje się ze mna na 9h i jeszcze jest w innym miejscu z innymi ludźmi. Nie wiedziałam, ze bedzie ten nowy żłobek a w tym publicznym, ktory pierwotnie rozważaliśmy, nowe dzieci przyjmują od wrzesnia tak jak piszesz (we wrześniu starszaki idą do przedszkoli i zwalniają miejsca dla młodszych).
Szczepić na odrę planowo będziemy w sierpniu.Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 20:37