Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa, wspaniały wierszyk. To cudowne że znajdujesz w sobie chęci na takie drobne-wielkie gesty. Myślę, ze Agatka jako nastolatka będzie bardzo szczęśliwa jak dostanie od Ciebie ten wierszyk
Summer współczuję nocy, kolejnej zresztąale za to gratuluję miejsca w żłobku!!!! u nas na razie z tym lipa, zobaczymy jak się sytuacja potoczy bo od lipca planuję powrót do pracy. Do taty wracamy dzis, za jakieś 3 godziny
Siwulcu cieszę się, ze bilirubina spada. Najważniejsze żebyś postępowała jak czujesz ze jest ok bo to o to w tym wszystkim chodzi.
Ef trzymam kciuki za piękną betę!!!
edit. Ja nie usunęłam wczorajszego zdjęcia Lewka, ktoś zrobił to za mnie, wiec nie będę go tu ponownie wrzucaćWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 12:01
Siwulec, ef36 lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Lunaris dzisiaj jest już spokój, mam nadzieje, że tak pozostanie. Twardnieje tylko wówczas jak młody urządza rewolucje w brzuchu.
Sammer bardzo się cieszę, że udało się ogarnąć żłobek.
Jeżowa prawdziwa poetka z Ciebie
Fozzie czekam z niecierpliwoscią na stylizacje.
Aicha ciiiiii, nic nie pisz o lidlu, bo zaraz wszystko wykupią hihihisummer86, Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jeżowa, mam tak samo, jak Ty! Kupa pod szyją, czy wszystko zapaćkane szpinakiem mnie zupełnie nie rusza (w sumie bałagan też mnie nie rusza, mimo że lubię sprzątać i mieć posprzątane
). Ale wieczorem, jak już jestem zmęczona, Zosia też, mam nadzieję na to, żeby po prostu usiąść w fotelu, a okazuje się, że zamiast tego przez godzinę jest dziki wrzask, na który nic nie działa - ooo, no już nie mogę po prostu.
Rucola, świetny pomysł z rzucaniem ubrankami. Przygotuję sobie stosik prania do usypiania
Lunaris, bo ciągle mam Ci to napisać i zapominam. Piszesz, że po Twoim mleku mały jest niespokojny i marudny. Brałaś pod uwagę alergię? Bo skoro tak się zachowuje, a przecież mleko mamy jest lekkostrawne, to nie przychodzi mi do głowy nic innego.
Wiem, że wykluczanie składników z diety tylko z dietetykiem, ale w tym przypadku, skoro ewidentnie coś mu nie podchodzi, pomyślałabym o wykluczeniu alergenów (mówię to ja, która smarowała suche nóżki córki milion razy dziennie kremem, w nadziei że pomoże i nie będzie trzeba przechodzić na dietę!).
Gonzalez pisze o tym w “Moje dziecko nie chce jeść”, gdybyś chciała, to poprosimy kogoś z książką, żeby zrobił zdjęcie tego rozdziału
Minnie, brawo dla Milana! Super Wam idzie kp!
Summer, owsianka na mleku kokosowym z orzechami, omg!!! Muszę zrobić! Tylko surowe jabłko do tego pewnie dodam, bo zawsze mi do owsianki pasuje - mama nam robiła, jak byliśmy mali i nazywała to surówką piękności
Wczoraj zamówiłam nianię z Ali, wkładki LanaCare i Kokosi (dzięki, Anna Stesia!). Zobaczymy, jak się sprawdzą
I wysłałam mężowi Twój post o wielopielo, przeczyta w weekend i chyba się zdecydujemy
My już po basenie, Zocha była super - mimo że była na nogach już 3 godziny, fajnie się bawiła, nurkowała, tylko trochę pomarudziła w szatni (ale miałam całą szatnię rodzinną dla siebie i mogłam na luzie śpiewać “Jestem wesoły Romek”), a potem na spokojnie pociamkała trochę mleka i bawiła się niemrawo zabawką. W aucie usnęła i śpi w foteliku do teraz (zawsze w takich chwilach błogosławię swoją decyzję o rozkładanym foteliku!), tylko bujam ją stopą
A ja dziś z okazji walentynek idę do dentysty!!! AAA tylko dziś mieli wieczorem wolne terminy, więc w sumie mam za co dziękować WalentynkomBoże, nawet dentystę polubiłam dzięki posiadaniu dziecka, zawsze to samotne wyjście!
Mój mąż zauważył, że nie daję rady psychicznie i bierze jutro wolne!!!!
Veritaserum, też polecam rajstopki Sówka!
Katekum, mi też twardniał brzuch od połowy ciąży tak z 10-15 razy dziennie, najbardziej jak szybko chodziłam. Szyjka dotrzymała do 42 tygodnia i trzymałaby pewnie dłużej, więc spokojnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 12:44
Minnie89, Rucola, Achia, Anna Stesia lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Jeżowa - wiersz suuuper
spodobała mi się wstawka o śpiącym mężu :p
Summer - ekstra, że udało się załatwić żłobekzawsze to jeden problem z głowy.
Siwulec - dobrze, że bilirubina spadapowoli i do celu
My już dziś jesteśmy po wizycie u fizjo. Okazuje się, że jest lepiej, niż mi się wydawałoprawą noga już ładnie pracuje. Teraz w dalszym ciągu wzmacniamy brzuch i ćwiczymy stopy, żeby Aluśka lepiej utrzymywała równowagę.
Na szczęście ćwiczenia dostaliśmy takie, że nie powinno być problemów z ich realizacją
Walentynki, walentynki.. w sumie ich nie obchodzimy. Ale kupiłam mężowi jego ulubione ciasto z galaretką w kształcie serca
Rucola - czyżby nasz wątek był cenzurowany? A to ciekawe.. może dlatego kilka dni temu było takie zamieszanie ze stronami.
Achia - super, że mąż pomyślał o chwili relaksu dla Ciebiea Ty się odpręż i nie myśl o tym, jak wygląda teraz Twoje ciało. Zrobiło mega robotę i należy mu się nagroda
Na Lidla napadłam dzisiaj. Upolowałam sweterek i 2 pary jegginsówRucola, pilik, Achia, Siwulec, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Cześć dziewczyny!
Piękne, u nas noc była super (pierwsza pobudka dopiero po 7, ale za to usypianie trwało nie wiem jak długo, zasnęła dopiero przed północą). Ostatnio właśnie ma z tym problem (z zasypianiem). Jednak miało to jeszcze inny plus, bo przez to, że cyce miałam jak dwa kamienie, to mogłam odciągnąć z jednego porcyjke na weekend (mamy jubileusz zespołu, planujemy zostawić Hanie z babcią i ciocia na czas próby generalnej).
Siwulec, super, że bilirubina spada. U nas kluczowe było wybudzanie w nocy ck max 3h (wcześniej przesypiala po 6-7h). Po tym bilirubina ładnie zaczęła spadać. Trochę to trwało, ale już pożegnaliśmy ten problem.
Wszystkie nasze forumowe dzieciaczki są prześliczne!Lewko, Agatka, Mia, Ninka, Oskarek, Milan, Klara, Kaja, Oliwier Borys. Na zdjęcie Borysa Tygrysa niestety się nie załapałam, ale zdążyłam się Już przekonać, że to przystojniak!
Patrycja20, Siwulec, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny a kiedy zmieniacie "garderobę spacerową" u nas w weekend ma być NIBY 14st i słońce.. ubrać go tak samo,ale bez śpiworka a z kocykiem? czy może lżejszy kombinezon? a może lżej ubrać POD kombinezon? albo wszystko tak samo,a w razie co śpiworek się wyciągnie? największy problem - JAK UBRAĆ DZIECKO :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 13:36
-
Achia, raczej tak wystapie:
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9f47a.jpg
Co do ubioru na dwór ja bym ubrała w grubszy kombinezon i wzięła kocyka jeśli masz śpiworek z odpinana
góra, to bym ją odpiela i włożyła do kosza awaryjnieWiadomość wyedytowana przez autora: 14 lutego 2019, 14:04
pilik, Achia, Kaczorka, Yoselyn82, Nadzieja22, Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jezowa piękny wierszyk i cudowna pamiątka! Ja się cały czas zbieram żeby opisać Nince początki Jej życia.
Minnie brawo dla Was! To baaardzo dużo!
Ja jakaś zła na męża i olałam walentynki. Zwykle mu jakiś drobiazg sprawiłam, ale skoro on się na nic nie wysilił mając więcej możliwości na ogarnięcie ode mnie to po co mam się starać...
Siwulec wszystkiego najlepszego i wielu kolejnych szczęśliwych lat!
Summer super że się udało ze żłobkiem!
Patrycja wspaniałe masz dzieciaki, a syn...!
Fozzie jak zawsze niezawodna z pomysłami! A Klara jest przepiękna!
Kaczorka super że jest poprawa!!
Veritaserum odkopałam zdjęcie porównawcze, może się przyda
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/53ffc4121f2a.pngPatrycja20, Fozzie Bear, veritaserum, Siwulec, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia - w tym roku pewnie założymy cieńszą kurtkę, gdy temperatura będzie wyższa.
W tamtym roku najczęściej regulowałam temperaturę zamieniając okrycia. Ciężko tak się wypowiadać. Musisz działać na wyczucie
Rajstopy u nas teraz rozmiar 80/86. Kupuję ze Smyka. Zaleta taka, że dobrze się pupy trzymają. A długość wypada bardziej na 86. -
Pilik, moze mąż jeszcze coś wymyśli. Jak się dziś czujesz?
Kaczorka, cieszę się, że jest taka poprawa. To zasługa Twojej wytrwałości.Kaczorka lubi tę wiadomość
-
U nas wszystko dobrze, maluch sie wierci, bardziej wieczorem i w nocy, nie raz nad ranem, nie daje mi spac
ale kocham tę jego kopniaczki i jego budzenie mnie
chociaz od kilku dni prawie cały czas sie odzywa, szyjka twarda i zamknieta. Brzuch mi twardnieje, biorę magnez i czasem nospe.
veritaserum, StaraczkaNika, pilik, emi2016, Patrycja20, KateHawke lubią tę wiadomość
Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️