X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • ibishka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny szybkie pytanie. Czy zmiana mleka mm moze wywołać u dziecka czkawke? :o

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę,ze u większości ciekawa noc. U nas dziś od 2 do 4:30 mama uczestniczyła w fascynującym wykładzie, który dawał jej syn. O czym mówił? Zapytajcie lepiej, o czym nie mówił! Ustalił m.in., kto stoi za zabojstwem Kennedy'ego i czy w Roswell wylądowali kosmici, obliczyl, ile kamieni potrzeba, aby zabić jednego dinozaura, strescil siedem tomów 'W poszukiwaniu straconego czasu', wyrecytowal w starogrece 'Iliadę', wyłożył teorię pól kwantowych, wyjaśnił podstawowe paradoksy w logice i na koniec powiedział, kto w tym roku zdobędzie Oscary. Wszystko to było bardzo ciekawe i zupełnie nie zalowalam, że nie mam okazji zmruzyc oka. Kto by tracił czas na sen, kiedy wiedza płynie wartkim strumieniem!

A ojciec dziecka powiedział, ze chędoży wiedzę (wolałby żonę, ale okoliczności są wybitnie niesprzyjajace) , wykładów słucha tylko za dnia, po czym wypiąl do sufitu 4 litery i smacznie spał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:46

Lusesita, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, Achia, summer86, JustynaG, Rucola, sliweczka92, reset, malka, KateKum, Nadzieja22, Luna1993, KateHawke, ibishka, Patrycja20, moniśka... lubią tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia uwielbiam twoje wpisy ;-)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia <3 kiedy wydajesz książkę? :)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, uwielbiam Twój styl opowiadania <3

Karma, wszystkiego najlepszego dla Emi z okazji 2 miesięcy ;* Cieszę się, że z brzuszkiem jest poprawa.

Moniśka, wszystkiego najlepszego dla Leona :) Śliczny chłopiec!

Rucola, cudowny Lewcio :) Mam wrażenie, że zrobił masę w ostatnim czasiem ;)

Justyna, macie dziś chrzest? Jeśli tak to najlepsze życzenia dla Aneczki z tej okazji ;* a Wam aby wszystko udało się zgodnie z planem.

U nas jak na nasze zwyczaje noc dość dobra. Od 20 do 23 trzy pobudki. Po karmieniu o 23 były jeszcze trzy, w tym jedna od 4 do po 5 z produkcją broni biologicznej silnego rażenia ;) ale ostatecznie Ania pospała do 8:30. Za to zaczęła się tak kręcić po łóżku, że mam ochotę ją eksmitować do łóżeczka, bo co chwilę się wybudzam tym jej kręceniem. Poza tym od 3 dni upodobała sobie spanie na brzuszku, już nie walczę z tym, bo to bez sensu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 09:33

Anna Stesia, moniśka... lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, opisałaś to w taki sposób, że prawie pożałowałam, że ja w tym czasie smacznie spałam :D

Summer, tak to dziś. Dziękuję w imieniu Aneczki! :)

Kaczorka, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer a czemu walczyłaś ze spaniem na brzuszku? to ponoć zdrowe i dzieci mogą tak spać :) te "moje" bliźniaki od samego początku tylko tak spały, bo tak lubiły :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:11

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, spanie na brzuchu to większe ryzyko SIDS/.

summer86, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, szkoda, że mnie nie było na tym wykładzie. Chętnie bym posłuchała, szczególnie tej Iliady w statogrece ;)

Summer ja też dopiero od niedawna przestałam walczyć ze spaniem na brzuchu. Ale Felka w sumie rzadko tak śpi.

U nas noc w sumie dobra dzisiaj :) Felka zasnęła szybko bo chwilkę przed 19. Pobudka o 22:00, 0:30, 2:30, 4:00, 6,00 i o 7 wstała. Teraz mamy pierwszą drzemkę.

Miłej niedzieli dziewczyny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:22

Rucola, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!!
    Wszystkiego najlepszego dla Leosia za 10miesięcy i dla Emi za 2!!!
    Aniu dziś Twój wielki Dzień!!! Mam nadzieję, ze mama pokaże kreację w jaką Cię wystroiła na chrzciny :)
    Achia my katarek mielismy na weekendzie ale przełożyłam szczepienie (miało być w czwartek) , dodatkowo my byliśmy niewyraźnie i sezon grypowy w pełni. Na Waszym miejscu poczekałabym do dnia szczepienia i wtedy podjęła decyzję :)
    Dobra Dziewczyny, wczoraj po praniu odkryłam ze moje 2 pary jeansów mają dziury. Jedne na dupie, drugie w kroku. Niestety nie da się w nich już chodzić ;/ To chyba jakiś znak....

moniśka... lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    malka wrote:
    Anna Stesia, szkoda, że mnie nie było na tym wykładzie. Chętnie bym posłuchała, szczególnie tej Iliady w statogrece ;)

U nas noc w sumie dobra dzisiaj :) Felka zasnęła szybko bo chwilkę przed 19. Pobudka o 22:00, 0:30, 2:30, 4:00, 6,00 i o 7 wstała. Teraz mamy pierwszą drzemkę.

Miłej niedzieli dziewczyny :)
    To identycznie jak u nas z tym, ze pospał do 8 i aktualnie róznież na drzemce ;)

malka lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja trochę wyłączona, bo mnie choróbsko dopadło, a leczenie naturalne u mnie małe efekty przynosi.

Jestem po kolejnej wizycie, królewicz dalej nie pokazał buźki, ale wazy już ponad kilogram. Dowiedziałam się, że ma duże uszy.... od razu mam przed oczami mojego tatę, albo dziadka męża.

Justynka powodzenia na chrzcinach, oby wszystko się udało, będzie na pewno pięknie.
    AnnaStesia uwielbiam Twój sposób pisania.

Dzieciaczki jak zwykle urocze.

Anna Stesia, Luna1993, JustynaG, KateHawke, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wielopielo. Mam pytanie techniczne. czy po zużuciu wkładu przepieracie go pod wodą? mam na myśli i siuski i dwójeczkę? co potem robicie z tymi wkładami? macie jakis kosz? a potem w jakich środkach pierzecie i w jakiej temperaturze? a co do kieszonek/otulaczy, jeśli pobrudzą się kupką to zapieracie wczesniej? Niby można prać w temp do 30 stopni ale mi się np kupka nie spiera. ProszE o porady bo mi trochę zaczyna podsmierdywac w łazience :P

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia - <3 <3 <3
    Rucola- o praniu nie pomogę, ale rozpadające się jeansy to znak, że musisz kiedyś wręczyć Lewka tacie, a sama iść kupić coś sobie! (i oczywiście potem się nam pochwalić, inaczej się nie liczy!)

Rucola, Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Anna Stesia - <3 <3 <3
    Rucola- o praniu nie pomogę, ale rozpadające się jeansy to znak, że musisz kiedyś wręczyć Lewka tacie, a sama iść kupić coś sobie! (i oczywiście potem się nam pochwalić, inaczej się nie liczy!)
    hahahaha no tak tego nie wykminiłam, miałam wrażenie że wszystkie znaki na ziemi i niebie mówią ODCHUDZAJ SIĘ!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola ja piorę w 60 stopniach, zarówno kieszonkę, jak i wkłady. Niby można tylko do 40 stopni, ale raczej zaryzykowałam, bo po praniu w 40 stopniach trochę mi śmierdziały jeszcze. Po 60 jest idealnie. Piorę w Loveli z dodatkiem Nappy fresh.

Na "zużyte" pieluchy mam kosz w pokoju, gdy jest zamknięty to jest super szczelny, ale jak się go otworzy to śmierdzi na maksa. A no i tam wkładam tylko posikane. Okupkane zanoszę do łazienki i moczę, nacierań mydełkiem do odplamiania i tak czekają aż będę robić pranie - tego samego dnia lub następnego. Anna Stesia mówiła, że nie trzeba zapierać. Mi jednak bez mydełka do odplamiania musztardka z pieluszek nie schodzi, nawet w 60 stopniach.

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Achia, spanie na brzuchu to większe ryzyko SIDS/.
    tak,wiem,ale myślałam, że u dzieci które się przekręcają w obie strony nie ma potrzeby układania ich na plecach. i chyba też u mamyginekolog to wyczytałam.

Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry w niedzielę :)

Moniska wszystkiego najlepszego dla Leosia :)! Super że macie w domu możliwość zrobienia pokoju zabaw, to naprawdę świetna opcja! W projekcie naszego domu jest antresola i tam planujemy zrobić bawialnię

Malka bardzo lubię Twoje podejście do żywienia Feli :) robię tak samo, nie analizuje wszystkiego po tysiąc razy, nie czytam setek publikacji, działam intuicyjnie i wszystko z głową :)

Kaczorka bardzo bardzo się cieszę z Waszej decyzji i z całego serca życzę, żeby się udało właśnie w takich cyklach na luzie ;*

Nadzieja niech mąż rozpieszcza ile tylko chce, cudownie mieć takie wsparcie :)

Jeżowa moja zakupoholiczko <3 pociesze Cię, że właśnie kupiłam parę ciuszków od Pilik a dziś wybieram się do tesco :P

Mi88 ale minka :D śliczności! Kaszka ma specyficzną konsystencję, Tosi trochę czasu zajęło nim je polubiła

Karma najlepsze życzenia dla Emilki z okazji 2 miesięcy <3

AnnaStesia <3 ja też czekam na Twoją książkę! Kupiłabym w ciemno :)

Justyna powodzenia na chrzcie :* udanego i spokojnego dnia spędzonego w rodzinnym gronie!

My mamy aktywny weekend, wczoraj byłam z mamą, siostra i babcia w restauracji z okazji babci urodzin, ustaliliśmy szczegóły odnośnie chrztu i w tygodniu idziemy zaklepać datę. Wreszcie będę musiała kupić coś do ubrania sobie, a nie dziewczynom ;) nastrój też dobry, bo do wagi przedciążowej zostało 3 kg, są plusy operacji pęcherzyka ;) podejrzewam że sama bym się tak ostro za dietę nie wzięła.

Miłego dnia wszystkim ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:52

Anna Stesia, Jeżowa, Kaczorka, summer86, Nadzieja22, Patrycja20, moniśka..., malka lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, udanego spotkania w gronie rodzinnym!

Moniska, buziaki dla Leosia!

Rucola, ja piore w 60 stopniach w programie z praniem wstępnym, z płynem do prania (Domol albo Biały Jeleń, ważne, żeby miał mniej jak 5 % mydla) i Nappy Fresh. Wcześniej przed praniem nastawiam płukanie. Przechowuje w wiaderku z pokrywką, wysciełanym workiem pul. Mleczne kupki kiedyś zapieralam mydłem galasowym jak Jeżowa, ale potem mi przeszło (syn robił po 5-6 kupek). Na wkladach może zostać przebarwienie, ale słońce je wywabi.

Teraz gdy syn ma rozszerzaną dietę kupkę obowiązkowo splukuje zimna woda do toalety.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:54

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2019, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia niby tak, ale trzeba brać pod uwagę ze zaspane dziecko nie ma takiej koordynacji i siły. Przynajmniej ja to tak widzę i rozumiem obawy mam przed spaniem dzieci na brzuchu. nam to chyba nie grozi hahahahahaha
    Summer tak tak, Lewko się zaokrąglił ostatnio. Rosnie w oczach :) Nie mam pojecia ile waży, szczepienie mamy 7go marca więc wtedy się dowiemy
    Dziewczyny dziękuję za rady odnośnie wielopielo. Jakoś musze sobie to dobrze zorganoizować no i pranie co drugi dzień :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:55

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
‹‹ 2974 2975 2976 2977 2978 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ

Test owulacyjny. Jak działają testy owulacyjne i czy są skuteczne?

Testy owulacyjne są jednym z najprostszych narzędzi do samodzielnego wykrywania dni płodnych i zbliżającej się owulacji. Przeczytaj jak działają testy owulacyjne, jak je prawidłowo wykonać, ile kosztują i czy można im zaufać w 100%. Podpowiemy Ci również jak skutecznie zwiększyć działanie testów owulacyjnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ