Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Widzę,ze u większości ciekawa noc. U nas dziś od 2 do 4:30 mama uczestniczyła w fascynującym wykładzie, który dawał jej syn. O czym mówił? Zapytajcie lepiej, o czym nie mówił! Ustalił m.in., kto stoi za zabojstwem Kennedy'ego i czy w Roswell wylądowali kosmici, obliczyl, ile kamieni potrzeba, aby zabić jednego dinozaura, strescil siedem tomów 'W poszukiwaniu straconego czasu', wyrecytowal w starogrece 'Iliadę', wyłożył teorię pól kwantowych, wyjaśnił podstawowe paradoksy w logice i na koniec powiedział, kto w tym roku zdobędzie Oscary. Wszystko to było bardzo ciekawe i zupełnie nie zalowalam, że nie mam okazji zmruzyc oka. Kto by tracił czas na sen, kiedy wiedza płynie wartkim strumieniem!
A ojciec dziecka powiedział, ze chędoży wiedzę (wolałby żonę, ale okoliczności są wybitnie niesprzyjajace) , wykładów słucha tylko za dnia, po czym wypiąl do sufitu 4 litery i smacznie spał.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 08:46
Lusesita, Jeżowa, Bajkaaa, pilik, Achia, summer86, JustynaG, Rucola, sliweczka92, reset, malka, KateKum, Nadzieja22, Luna1993, KateHawke, ibishka, Patrycja20, moniśka... lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
AnnaStesia, uwielbiam Twój styl opowiadania
Karma, wszystkiego najlepszego dla Emi z okazji 2 miesięcy ;* Cieszę się, że z brzuszkiem jest poprawa.
Moniśka, wszystkiego najlepszego dla LeonaŚliczny chłopiec!
Rucola, cudowny LewcioMam wrażenie, że zrobił masę w ostatnim czasiem
Justyna, macie dziś chrzest? Jeśli tak to najlepsze życzenia dla Aneczki z tej okazji ;* a Wam aby wszystko udało się zgodnie z planem.
U nas jak na nasze zwyczaje noc dość dobra. Od 20 do 23 trzy pobudki. Po karmieniu o 23 były jeszcze trzy, w tym jedna od 4 do po 5 z produkcją broni biologicznej silnego rażeniaale ostatecznie Ania pospała do 8:30. Za to zaczęła się tak kręcić po łóżku, że mam ochotę ją eksmitować do łóżeczka, bo co chwilę się wybudzam tym jej kręceniem. Poza tym od 3 dni upodobała sobie spanie na brzuszku, już nie walczę z tym, bo to bez sensu.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 09:33
Anna Stesia, moniśka... lubią tę wiadomość
-
AnnaStesia, opisałaś to w taki sposób, że prawie pożałowałam, że ja w tym czasie smacznie spałam
Summer, tak to dziś. Dziękuję w imieniu Aneczki!Kaczorka, Anna Stesia, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Achia, spanie na brzuchu to większe ryzyko SIDS/.
summer86, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia, szkoda, że mnie nie było na tym wykładzie. Chętnie bym posłuchała, szczególnie tej Iliady w statogrece
Summer ja też dopiero od niedawna przestałam walczyć ze spaniem na brzuchu. Ale Felka w sumie rzadko tak śpi.
U nas noc w sumie dobra dzisiajFelka zasnęła szybko bo chwilkę przed 19. Pobudka o 22:00, 0:30, 2:30, 4:00, 6,00 i o 7 wstała. Teraz mamy pierwszą drzemkę.
Miłej niedzieli dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 10:22
Rucola, summer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dzień dobry!!!!
Wszystkiego najlepszego dla Leosia za 10miesięcy i dla Emi za 2!!!
Aniu dziś Twój wielki Dzień!!! Mam nadzieję, ze mama pokaże kreację w jaką Cię wystroiła na chrzciny
Achia my katarek mielismy na weekendzie ale przełożyłam szczepienie (miało być w czwartek) , dodatkowo my byliśmy niewyraźnie i sezon grypowy w pełni. Na Waszym miejscu poczekałabym do dnia szczepienia i wtedy podjęła decyzję
Dobra Dziewczyny, wczoraj po praniu odkryłam ze moje 2 pary jeansów mają dziury. Jedne na dupie, drugie w kroku. Niestety nie da się w nich już chodzić ;/ To chyba jakiś znak....moniśka... lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
malka wrote:Anna Stesia, szkoda, że mnie nie było na tym wykładzie. Chętnie bym posłuchała, szczególnie tej Iliady w statogrece
U nas noc w sumie dobra dzisiajFelka zasnęła szybko bo chwilkę przed 19. Pobudka o 22:00, 0:30, 2:30, 4:00, 6,00 i o 7 wstała. Teraz mamy pierwszą drzemkę.
Miłej niedzieli dziewczynymalka lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Dzień dobry dziewczyny
Ja trochę wyłączona, bo mnie choróbsko dopadło, a leczenie naturalne u mnie małe efekty przynosi.
Jestem po kolejnej wizycie, królewicz dalej nie pokazał buźki, ale wazy już ponad kilogram. Dowiedziałam się, że ma duże uszy.... od razu mam przed oczami mojego tatę, albo dziadka męża.
Justynka powodzenia na chrzcinach, oby wszystko się udało, będzie na pewno pięknie.
AnnaStesia uwielbiam Twój sposób pisania.
Dzieciaczki jak zwykle urocze.Anna Stesia, Luna1993, JustynaG, KateHawke, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny wielopielo. Mam pytanie techniczne. czy po zużuciu wkładu przepieracie go pod wodą? mam na myśli i siuski i dwójeczkę? co potem robicie z tymi wkładami? macie jakis kosz? a potem w jakich środkach pierzecie i w jakiej temperaturze? a co do kieszonek/otulaczy, jeśli pobrudzą się kupką to zapieracie wczesniej? Niby można prać w temp do 30 stopni ale mi się np kupka nie spiera. ProszE o porady bo mi trochę zaczyna podsmierdywac w łazience#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Anna Stesia -
Rucola- o praniu nie pomogę, ale rozpadające się jeansy to znak, że musisz kiedyś wręczyć Lewka tacie, a sama iść kupić coś sobie! (i oczywiście potem się nam pochwalić, inaczej się nie liczy!)Rucola, Anna Stesia, JustynaG lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
reset wrote:Anna Stesia -
Rucola- o praniu nie pomogę, ale rozpadające się jeansy to znak, że musisz kiedyś wręczyć Lewka tacie, a sama iść kupić coś sobie! (i oczywiście potem się nam pochwalić, inaczej się nie liczy!)#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Rucola ja piorę w 60 stopniach, zarówno kieszonkę, jak i wkłady. Niby można tylko do 40 stopni, ale raczej zaryzykowałam, bo po praniu w 40 stopniach trochę mi śmierdziały jeszcze. Po 60 jest idealnie. Piorę w Loveli z dodatkiem Nappy fresh.
Na "zużyte" pieluchy mam kosz w pokoju, gdy jest zamknięty to jest super szczelny, ale jak się go otworzy to śmierdzi na maksa. A no i tam wkładam tylko posikane. Okupkane zanoszę do łazienki i moczę, nacierań mydełkiem do odplamiania i tak czekają aż będę robić pranie - tego samego dnia lub następnego. Anna Stesia mówiła, że nie trzeba zapierać. Mi jednak bez mydełka do odplamiania musztardka z pieluszek nie schodzi, nawet w 60 stopniach.Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustynaG wrote:Achia, spanie na brzuchu to większe ryzyko SIDS/.
Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry w niedzielę
Moniska wszystkiego najlepszego dla Leosia! Super że macie w domu możliwość zrobienia pokoju zabaw, to naprawdę świetna opcja! W projekcie naszego domu jest antresola i tam planujemy zrobić bawialnię
Malka bardzo lubię Twoje podejście do żywienia Felirobię tak samo, nie analizuje wszystkiego po tysiąc razy, nie czytam setek publikacji, działam intuicyjnie i wszystko z głową
Kaczorka bardzo bardzo się cieszę z Waszej decyzji i z całego serca życzę, żeby się udało właśnie w takich cyklach na luzie ;*
Nadzieja niech mąż rozpieszcza ile tylko chce, cudownie mieć takie wsparcie
Jeżowa moja zakupoholiczkopociesze Cię, że właśnie kupiłam parę ciuszków od Pilik a dziś wybieram się do tesco
Mi88 ale minkaśliczności! Kaszka ma specyficzną konsystencję, Tosi trochę czasu zajęło nim je polubiła
Karma najlepsze życzenia dla Emilki z okazji 2 miesięcy
AnnaStesiaja też czekam na Twoją książkę! Kupiłabym w ciemno
Justyna powodzenia na chrzcie :* udanego i spokojnego dnia spędzonego w rodzinnym gronie!
My mamy aktywny weekend, wczoraj byłam z mamą, siostra i babcia w restauracji z okazji babci urodzin, ustaliliśmy szczegóły odnośnie chrztu i w tygodniu idziemy zaklepać datę. Wreszcie będę musiała kupić coś do ubrania sobie, a nie dziewczynomnastrój też dobry, bo do wagi przedciążowej zostało 3 kg, są plusy operacji pęcherzyka
podejrzewam że sama bym się tak ostro za dietę nie wzięła.
Miłego dnia wszystkimWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:52
Anna Stesia, Jeżowa, Kaczorka, summer86, Nadzieja22, Patrycja20, moniśka..., malka lubią tę wiadomość
-
Justyna, udanego spotkania w gronie rodzinnym!
Moniska, buziaki dla Leosia!
Rucola, ja piore w 60 stopniach w programie z praniem wstępnym, z płynem do prania (Domol albo Biały Jeleń, ważne, żeby miał mniej jak 5 % mydla) i Nappy Fresh. Wcześniej przed praniem nastawiam płukanie. Przechowuje w wiaderku z pokrywką, wysciełanym workiem pul. Mleczne kupki kiedyś zapieralam mydłem galasowym jak Jeżowa, ale potem mi przeszło (syn robił po 5-6 kupek). Na wkladach może zostać przebarwienie, ale słońce je wywabi.
Teraz gdy syn ma rozszerzaną dietę kupkę obowiązkowo splukuje zimna woda do toalety.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:54
Rucola lubi tę wiadomość
-
Achia niby tak, ale trzeba brać pod uwagę ze zaspane dziecko nie ma takiej koordynacji i siły. Przynajmniej ja to tak widzę i rozumiem obawy mam przed spaniem dzieci na brzuchu. nam to chyba nie grozi hahahahahaha
Summer tak tak, Lewko się zaokrąglił ostatnio. Rosnie w oczachNie mam pojecia ile waży, szczepienie mamy 7go marca więc wtedy się dowiemy
Dziewczyny dziękuję za rady odnośnie wielopielo. Jakoś musze sobie to dobrze zorganoizować no i pranie co drugi dzieńWiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 11:55
summer86 lubi tę wiadomość
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021