Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMalka- tez sie właśnie zastanawiałam jak to jest z tym podnóżkiem.. my dostaliśmy już to krzesełko z ikei ale z zakupem podnózka od Alantkowe będe mogła się wstrzymać zatem. jeśli w ogole na początek nie kupię innego. a coś jeszcze mowiła fizjo na jego temat?
Jeżowa- ciuszki super. nie wiem czemu mąż miałby się ich czepiać :p córce będzie żałował?Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość
-
Malka, dzięki, że się z nami podzieliłaś tymi informacjami.
Mam nadzieję, że ząbek szybko wyjdzie i Fela znów zacznie ładnie spać.
U nas póki co nie widać górnych zębów a byłam pewna, że idą.
Jeżowa, Ania też tak krzyżowała nóżki, to chyba nic złego. Lubiła też trzeć stópkami o siebie tak, że aż skarpetki ściągałaJeżowa, Rucola lubią tę wiadomość
-
Jeżowa tak długo chodziłyście?
Jeszcze odnośnie krzyżowania, przy spaniu raczej tak nie robiła. -
Właśnie to, że krzyżuje je w trakcie snu (nie zawsze, ale często - jak widzę to jej te nogi rozłączam, no ale przecież nie pilnuję jej non stop, wiadomo) martwi mnie najbardziej. Ale z drugiej strony może jej tak po prostu wygodnie?
Summer ja z mamą spacerowałyśmy 3 godziny, tata wyszedł zmienić nas na godzinę, a Agatka pewnie pospałaby jeszcze, bo obudziła się dopiero, kiedy tato wszedł do klatki z wózkiemśpioch, szkoda, że nie w nocy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 15:24
summer86 lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, mam dokładnie to samo body, tylko pomarańczowe
Też mi się podoba!
Malka, dziękuję za to info od fizjoterapeuty! No i już mnie całkiem przekonałaś do krzesełka z IkeiAchia, dzięki za cynk o podnóżku z allantkowe!
A ja odkąd zamówiłam wideonianię, nie mogę się jej doczekać! Wystartowała już z Holandii, więc liczę na to, że w przyszłym tygodniu dojdzie!
Pilik, paczka od Ciebie na mnie czeka :* Jeśli Zośka pozwoli, podjedziemy tam dziś po drodze na zakupy - myślimy zrobić domowe shabu-shabu. Kiedyś już robiliśmy i nawet wyszło, a ja strasznie lubię japońską kuchnię!
My spędziliśmy 3 godziny na budowie, połowę z tego w chuście i było superA jazdę w jedną i drugą stronę przespała, więc idealnie!
Dziś była pierwsza kaszka:
/usunięte
Całkiem sporo zjadła, biorąc pod uwagę tę minę. Ale muszę chyba zrobić bardziej stałą, żeby mogła sobie rączkami jeść, bo ten glut jej ewidentnie nie podchodziWiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 23:14
summer86, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, Achia, Patrycja20, Kaczorka, Yoselyn82, JustynaG, moniśka..., Rucola, Lusesita, KateKum, Izape_91, blue00 lubią tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
AnnaStesia nasza fizjo mówi, że jeżeli coś dziecko samo robi o sobie krzywdy nie zrobi. Myślę, że może chodziło o dzieci które potrafią stanąć, ale nie potrafią same stać? Tak jak Ninka teraz. Wspina się na mnie, na kanapę itp. Ale sama nie ustoi dlatego daje jej chwilkę i sadzam. I tak w kolko przez cały dzień. Jestem pewna, że jak nauczy się stabilnie stać to nie będzie szans na posadzenie jej. To mocno temperamentny egzemplarz
...
Jezowa przez Ciebie zapragnęłam spaceru do Pepco...! A dzisiaj zamówiłam ciuchy z 5-10-15, a wczoraj kocyk... ochhh... nasze konta powinny być bez limitu!Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Achia, no to super, że u gina wszystko ok
Kaczorka powodzenia w staraniach i oby były jak najkrótsze
Patrycja słodka Kajusia
Mi, no mina bezbłędna
Mamuśka dzisiaj robi pączki, w razie gdybym nie doczekała czwartkuAle tak czy inaczej w czwartek też jem, choćbym miała tego dnia rodzić
A mężu niedługo robi grilla, bo mu wczoraj powiedziałam, że mam smaka na grillowaną kiełbaskęAle mnie rozpieszczają
Patrycja20, Kaczorka, pilik, Achia, JustynaG, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
My na kawie jesteśmy. Kawa z chodzącym dzieckiem to ciężka sprawa - wszędzie łazi i w rezultacie każde z nas pije osobno, bo drugie lata za Aluśką :p
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 16:11
Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość
-
Kaczorka dlatego właśnie cieszę się z okresu "gdzie zostawiona, tam odnaleziona"
Patrycja piękna pani Królik
Malka mam nadzieję, że ząbki się przebiją i Fela będzie lepiej spala już wkrótce.
Pilik podpisuję się pod petycją o konto bez dna
Mi88 widziałam też te pomarańczowe i o ile normalnie nie jestem fanką tego koloru, to te body były superno i ogólnie mnóstwo innych mi się podobało. Jedyne czego się obawiam to kupować ciuszków z takimi dużymi "gumowymi" aplikacjami, bo one lubią pękać w praniu
Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 16:16
Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość
-
Kaczorka, zdradź jak przekonałaś męża?
Cieszę się niezmiernie z Waszej decyzji, ale przyznam, że po poprzednim Twoim cyklu i testowaniu, przeczuwałam, że tak będzie
Będziemy tu wszystkie czekać na drugie kaczątko
Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość
-
A właśnie.
Kaczorka super wieści! Trzymam kciukicoraz więcej dołącza do drugiej tury
Mam nadzieje że i my za jakieś trzy miesiące dołączymy!
Jezowa oj tak, ciesz się i korzystaj z tych chwil!
Mi dziękuje za ten wpis o treningu usypiania. Ja tego nie czuje i po jednej trzy minutowej próbie poddałam się całkiem i odpuściłam temat, a jak przeczytałam te badania to się utwierdziłam w słuszności mojej decyzji
Ninka dzisiaj jadła pierwszy raz rybę (ja mam alergie na różne i bałam się wcześniej..) i zajadała baaardzo!summer86, Achia, Kaczorka, mi88, Nadzieja22 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa - tak do roku czasu da się dziecko utrzymać w miejscu
ale ganianie za małolatą też ma swój urok :p
Pilik - to kciuki, żeby owulacja przyszła niedługo
Patrycja - piękniuchna ta Twoja Kajaa lala od Izy też super!
Summer - w sumie nie musiałam męża namawiać :p tylko sobie pogadaliśmy i stwierdziliśmy, że w zasadzie mamy wszystko (poza własnym M4), więc co nam szkodzi
Trochę też się obawiam o swoją endometriozę i nie wiem czy się nie rozwinie, jak za długo będziemy zwlekać. Więc jak "góra" pozwoli, to niech będzie ten drugi bobas
Ja w ogóle jestem za tym, żeby wstawiać tu częściej zdjęcia swoich łupów :p lubię oglądać "gadżety" dzieciowePatrycja20, Bajkaaa, summer86, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDzień dobry
Dziewczyny, bardzo fajnie, ze niektóre z Was już myślą o drugiej turzedo boju!!
Takie słodkie geny, jak maja Wasze maluchy trzeba przekazywać dalej!
No i będzie fajna ciągłość wątku
Kaczorka możesz mnie wpisać na termin 09.10.2019
Mam nadzieje, ze nie zapeszę, bo podobnie jak Nowa oprócz bolących cycków nie mam żadnych objawów. W sumie to czuje się mało „w ciąży”...także staram się myśleć pozytywnie, ale przyznaje, ze żyje od wizyty do wizyty...a do kolejnej jeszcze ponad tydzień
Kaczorka, Bajkaaa, Minnie89, Jeżowa, pilik, summer86, moniśka..., Rucola, Nadzieja22, Anna Stesia, -Mamunia-, Lusesita, Aga9090, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Anna Stesia, ta fizjo mówiła, że do 10go miesiąca, żeby starać się dziecko trzymać jednak na podłodze, dlatego, że pozycja stojąca jest wbrew pozorom bardzo łatwa i nie wymagająca aż takiej pracy mięśni głębokich tlowia. Jeśli teraz wypracuje mocne te mięśnie to większa szansa, że nie będzie miało w przyszłości problemów np z dłuższym siedzeniem przy biurku. Ale u Was już leci 10ty miesiąc więc chyba nie masz się czym martwić
Achia mówiła, ze krzesełko z Ikei wymusza dobra pozycję i że ma na dobrej wysokości tackę. Ale to tak mimochodem wspomniała, ogólnie nie mówiła o krzesełkach
Kaczorka, bardzo się cieszę, że taka decyzja zapadła. Będę trzymać kciuki
Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Kaczorka super decyzja o rodzeństwie dla Alusi, trzymam kciuki zeby szybko sie udalo.
Co do usypiania to Leon bardzo dlugo zasypial sam, zostawalam w pokoju zeby w razie czego podac mu smoczka albo uspokoic, trwało to ok 15 min. Ale od kilku dni zasypianie tylko na rekach i dopiero wtedy moge go odłożyć.
My dzisiaj u rodzicow, o ile odpoczelam od noszenia Leona to starszak dal tak popalic histeriami i fochami ze psychicznie jestem wrakiem. Leon zasnal a ja ide do gosci napic sie winka.
Dobranoc kochane
Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Dobry wieczór Dziewczyny!!!
Miałam dziś bardzo zabiegany dzien, ale udało mi się nadrobić
Nadzieja niezmiennie trzymam kciuki i wierzę ze już bardzo niedługo przytulisz się z Mikołajem!!!
Mi88 nie pamiętam gdzie ale czytałam o metodach usypiania dzieci i było mniej więcej o tych o których piszesz. Dla mnie to nie są metody tylko tortury. Nie wyobrażam sobie nasłuchiwać płaczu swojego, wróć jakiegokolwiek dziecka i czekać aż padnie ze zmęczenia albo zrezygnowania. Ktoś kto nazwał to metoda jest naprawdę zdrowo pierd***ty ;/
Kaczorka, ogromnie mnie cieszy wasza decyzja. Jesteś fantastyczną, bardzo instynktowną mamą. Zyczę Ci, aby szybko zaskoczyło i jesli tylko chcecie zeby na 2ce się nie skończyłoNiech więcej dzieci ma taka cudowną mamę!!!
Kajka ma piękną koleżankę!!!( oczywiscie nie tak piękną jak Kaja) Oj dzieci Izape będzie mieć wypas
Malka super, ze dzielisz się z nami tak istotnymi informacjami! U nas też szykuje się spotkanie w podobnym stylu ale będzie połączone z nauką chustonoszenia i nie wiem czy chce mi sie większośc zajęć siedzieć i się przyglądac ;/
Jeżowa w kwestii nóżek nie doradzę ale 4 godzin snu zazdroszczę :p Rozumiem, ze spacerowałaś 4 godziny???????? edit. doczytałam
Cabrera bardzo miło Cie widziećBadź tu z nami aktywnie, bo potrzebujemy nowych brzuszków!!!
Ja dziewczyny omijam sklepy szerokim łukiemzamawiam troszkę jednokolorowych rzeczy z Pinokio i szykuję się do zamówienia z mybasic, bo jestem zauroczona ich odzieżą
My dziś byliśmy na basenie, Młody totalnie nas zszokował, piszczał z radości, chlapał po sobie, po nas a jak było ćwiczenie polewania wodą po głowię i twarzy to nawet nie zamykał oczu. Rozbestwił się niesamowicie a my jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwiZostawiam fotkę, jak wybieramy się na basen
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 09:48
malka, Achia, summer86, pilik, Jeżowa, Kaczorka, Bajkaaa, Anna Stesia, mi88, Patrycja20, sliweczka92, JustynaG, -Mamunia-, Lusesita, Nadzieja22, moniśka..., Yoselyn82, Aga9090, Izape_91, Cabrera, KateHawke lubią tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyMy spotkaliśmy się dziś z przyjaciółmi, Oskar dostał prezent, który mu się baardzo spodobał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 07:35
pilik, Kaczorka, Rucola, Bajkaaa, summer86, Anna Stesia, malka, Patrycja20, sliweczka92, JustynaG, Lusesita, Nadzieja22, moniśka..., Yoselyn82, Aga9090, Izape_91 lubią tę wiadomość