X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka- tez sie właśnie zastanawiałam jak to jest z tym podnóżkiem.. my dostaliśmy już to krzesełko z ikei ale z zakupem podnózka od Alantkowe będe mogła się wstrzymać zatem. jeśli w ogole na początek nie kupię innego. a coś jeszcze mowiła fizjo na jego temat?

Jeżowa- ciuszki super. nie wiem czemu mąż miałby się ich czepiać :p córce będzie żałował? :D

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka, dzięki, że się z nami podzieliłaś tymi informacjami.
    Mam nadzieję, że ząbek szybko wyjdzie i Fela znów zacznie ładnie spać.
    U nas póki co nie widać górnych zębów a byłam pewna, że idą.

Jeżowa, Ania też tak krzyżowała nóżki, to chyba nic złego. Lubiła też trzeć stópkami o siebie tak, że aż skarpetki ściągała ;)

Jeżowa, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Summer :)

Agatka pobiła swój rekord i spała 4 godziny na spacerze :O

Nadzieja22, Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa tak długo chodziłyście? :)
    Jeszcze odnośnie krzyżowania, przy spaniu raczej tak nie robiła.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie to, że krzyżuje je w trakcie snu (nie zawsze, ale często - jak widzę to jej te nogi rozłączam, no ale przecież nie pilnuję jej non stop, wiadomo) martwi mnie najbardziej. Ale z drugiej strony może jej tak po prostu wygodnie?

Summer ja z mamą spacerowałyśmy 3 godziny, tata wyszedł zmienić nas na godzinę, a Agatka pewnie pospałaby jeszcze, bo obudziła się dopiero, kiedy tato wszedł do klatki z wózkiem :D śpioch, szkoda, że nie w nocy :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 15:24

summer86 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, mam dokładnie to samo body, tylko pomarańczowe :) Też mi się podoba!

Malka, dziękuję za to info od fizjoterapeuty! No i już mnie całkiem przekonałaś do krzesełka z Ikei :) Achia, dzięki za cynk o podnóżku z allantkowe!

A ja odkąd zamówiłam wideonianię, nie mogę się jej doczekać! Wystartowała już z Holandii, więc liczę na to, że w przyszłym tygodniu dojdzie! :)
    Pilik, paczka od Ciebie na mnie czeka :* Jeśli Zośka pozwoli, podjedziemy tam dziś po drodze na zakupy - myślimy zrobić domowe shabu-shabu. Kiedyś już robiliśmy i nawet wyszło, a ja strasznie lubię japońską kuchnię!

My spędziliśmy 3 godziny na budowie, połowę z tego w chuście i było super :) A jazdę w jedną i drugą stronę przespała, więc idealnie!

Dziś była pierwsza kaszka:
    /usunięte
    :D
    Całkiem sporo zjadła, biorąc pod uwagę tę minę. Ale muszę chyba zrobić bardziej stałą, żeby mogła sobie rączkami jeść, bo ten glut jej ewidentnie nie podchodzi ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 kwietnia 2019, 23:14

summer86, Jeżowa, Nadzieja22, pilik, Achia, Patrycja20, Kaczorka, Yoselyn82, JustynaG, moniśka..., Rucola, Lusesita, KateKum, Izape_91, blue00 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia nasza fizjo mówi, że jeżeli coś dziecko samo robi o sobie krzywdy nie zrobi. Myślę, że może chodziło o dzieci które potrafią stanąć, ale nie potrafią same stać? Tak jak Ninka teraz. Wspina się na mnie, na kanapę itp. Ale sama nie ustoi dlatego daje jej chwilkę i sadzam. I tak w kolko przez cały dzień. Jestem pewna, że jak nauczy się stabilnie stać to nie będzie szans na posadzenie jej. To mocno temperamentny egzemplarz ;)...

Jezowa przez Ciebie zapragnęłam spaceru do Pepco...! A dzisiaj zamówiłam ciuchy z 5-10-15, a wczoraj kocyk... ochhh... nasze konta powinny być bez limitu!

Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, no to super, że u gina wszystko ok :)

Kaczorka powodzenia w staraniach i oby były jak najkrótsze :)

Patrycja słodka Kajusia <3

Mi, no mina bezbłędna :D

Mamuśka dzisiaj robi pączki, w razie gdybym nie doczekała czwartku ;) Ale tak czy inaczej w czwartek też jem, choćbym miała tego dnia rodzić :P

A mężu niedługo robi grilla, bo mu wczoraj powiedziałam, że mam smaka na grillowaną kiełbaskę :) Ale mnie rozpieszczają :)

Patrycja20, Kaczorka, pilik, Achia, JustynaG, Minnie89 lubią tę wiadomość

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na kawie jesteśmy. Kawa z chodzącym dzieckiem to ciężka sprawa - wszędzie łazi i w rezultacie każde z nas pije osobno, bo drugie lata za Aluśką :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 16:11

Jeżowa, Achia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka dlatego właśnie cieszę się z okresu "gdzie zostawiona, tam odnaleziona" :D

Patrycja piękna pani Królik :)

Malka mam nadzieję, że ząbki się przebiją i Fela będzie lepiej spala już wkrótce.

Pilik podpisuję się pod petycją o konto bez dna :D

Mi88 widziałam też te pomarańczowe i o ile normalnie nie jestem fanką tego koloru, to te body były super :) no i ogólnie mnóstwo innych mi się podobało. Jedyne czego się obawiam to kupować ciuszków z takimi dużymi "gumowymi" aplikacjami, bo one lubią pękać w praniu :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2019, 16:16

Patrycja20, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, zdradź jak przekonałaś męża? :) Cieszę się niezmiernie z Waszej decyzji, ale przyznam, że po poprzednim Twoim cyklu i testowaniu, przeczuwałam, że tak będzie :) Będziemy tu wszystkie czekać na drugie kaczątko ;)

Kaczorka, Rucola lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A właśnie.
    Kaczorka super wieści! Trzymam kciuki :) coraz więcej dołącza do drugiej tury :)
    Mam nadzieje że i my za jakieś trzy miesiące dołączymy!

Jezowa oj tak, ciesz się i korzystaj z tych chwil!

Mi dziękuje za ten wpis o treningu usypiania. Ja tego nie czuje i po jednej trzy minutowej próbie poddałam się całkiem i odpuściłam temat, a jak przeczytałam te badania to się utwierdziłam w słuszności mojej decyzji ;)

Ninka dzisiaj jadła pierwszy raz rybę (ja mam alergie na różne i bałam się wcześniej..) i zajadała baaardzo!

summer86, Achia, Kaczorka, mi88, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa - tak do roku czasu da się dziecko utrzymać w miejscu ;) ale ganianie za małolatą też ma swój urok :p

Pilik - to kciuki, żeby owulacja przyszła niedługo ;)

Patrycja - piękniuchna ta Twoja Kaja <3 a lala od Izy też super!

Summer - w sumie nie musiałam męża namawiać :p tylko sobie pogadaliśmy i stwierdziliśmy, że w zasadzie mamy wszystko (poza własnym M4), więc co nam szkodzi ;)
    Trochę też się obawiam o swoją endometriozę i nie wiem czy się nie rozwinie, jak za długo będziemy zwlekać. Więc jak "góra" pozwoli, to niech będzie ten drugi bobas :)

Ja w ogóle jestem za tym, żeby wstawiać tu częściej zdjęcia swoich łupów :p lubię oglądać "gadżety" dzieciowe :D

Patrycja20, Bajkaaa, summer86, pilik, Anna Stesia lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Dziewczyny, bardzo fajnie, ze niektóre z Was już myślą o drugiej turze :) do boju!!
    Takie słodkie geny, jak maja Wasze maluchy trzeba przekazywać dalej!
    No i będzie fajna ciągłość wątku :)

Kaczorka możesz mnie wpisać na termin 09.10.2019 <3
    Mam nadzieje, ze nie zapeszę, bo podobnie jak Nowa oprócz bolących cycków nie mam żadnych objawów. W sumie to czuje się mało „w ciąży”...także staram się myśleć pozytywnie, ale przyznaje, ze żyje od wizyty do wizyty...a do kolejnej jeszcze ponad tydzień ;)

Kaczorka, Bajkaaa, Minnie89, Jeżowa, pilik, summer86, moniśka..., Rucola, Nadzieja22, Anna Stesia, -Mamunia-, Lusesita, Aga9090, Madzik34 lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oki, to Cabrera i Nowa są już zapisane :) teraz nie macie wyjścia - musicie urodzić :P

Cabrera, Jeżowa, -Mamunia- lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia, ta fizjo mówiła, że do 10go miesiąca, żeby starać się dziecko trzymać jednak na podłodze, dlatego, że pozycja stojąca jest wbrew pozorom bardzo łatwa i nie wymagająca aż takiej pracy mięśni głębokich tlowia. Jeśli teraz wypracuje mocne te mięśnie to większa szansa, że nie będzie miało w przyszłości problemów np z dłuższym siedzeniem przy biurku. Ale u Was już leci 10ty miesiąc więc chyba nie masz się czym martwić ;)

Achia mówiła, ze krzesełko z Ikei wymusza dobra pozycję i że ma na dobrej wysokości tackę. Ale to tak mimochodem wspomniała, ogólnie nie mówiła o krzesełkach ;)

Kaczorka, bardzo się cieszę, że taka decyzja zapadła. Będę trzymać kciuki :)

Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka super decyzja o rodzeństwie dla Alusi, trzymam kciuki zeby szybko sie udalo.

Co do usypiania to Leon bardzo dlugo zasypial sam, zostawalam w pokoju zeby w razie czego podac mu smoczka albo uspokoic, trwało to ok 15 min. Ale od kilku dni zasypianie tylko na rekach i dopiero wtedy moge go odłożyć.

My dzisiaj u rodzicow, o ile odpoczelam od noszenia Leona to starszak dal tak popalic histeriami i fochami ze psychicznie jestem wrakiem. Leon zasnal a ja ide do gosci napic sie winka.
    Dobranoc kochane

Kaczorka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!!
    Miałam dziś bardzo zabiegany dzien, ale udało mi się nadrobić :)
    Nadzieja niezmiennie trzymam kciuki i wierzę ze już bardzo niedługo przytulisz się z Mikołajem!!!
    Mi88 nie pamiętam gdzie ale czytałam o metodach usypiania dzieci i było mniej więcej o tych o których piszesz. Dla mnie to nie są metody tylko tortury. Nie wyobrażam sobie nasłuchiwać płaczu swojego, wróć jakiegokolwiek dziecka i czekać aż padnie ze zmęczenia albo zrezygnowania. Ktoś kto nazwał to metoda jest naprawdę zdrowo pierd***ty ;/
    Kaczorka, ogromnie mnie cieszy wasza decyzja. Jesteś fantastyczną, bardzo instynktowną mamą. Zyczę Ci, aby szybko zaskoczyło i jesli tylko chcecie zeby na 2ce się nie skończyło :) Niech więcej dzieci ma taka cudowną mamę!!!
    Kajka ma piękną koleżankę!!!( oczywiscie nie tak piękną jak Kaja) Oj dzieci Izape będzie mieć wypas :)
    Malka super, ze dzielisz się z nami tak istotnymi informacjami! U nas też szykuje się spotkanie w podobnym stylu ale będzie połączone z nauką chustonoszenia i nie wiem czy chce mi sie większośc zajęć siedzieć i się przyglądac ;/
    Jeżowa w kwestii nóżek nie doradzę ale 4 godzin snu zazdroszczę :p Rozumiem, ze spacerowałaś 4 godziny???????? edit. doczytałam :P
    Cabrera bardzo miło Cie widzieć :) Badź tu z nami aktywnie, bo potrzebujemy nowych brzuszków!!!
    Ja dziewczyny omijam sklepy szerokim łukiem :P zamawiam troszkę jednokolorowych rzeczy z Pinokio i szykuję się do zamówienia z mybasic, bo jestem zauroczona ich odzieżą :)
    My dziś byliśmy na basenie, Młody totalnie nas zszokował, piszczał z radości, chlapał po sobie, po nas a jak było ćwiczenie polewania wodą po głowię i twarzy to nawet nie zamykał oczu. Rozbestwił się niesamowicie a my jesteśmy z tego powodu bardzo szczęśliwi :) Zostawiam fotkę, jak wybieramy się na basen :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 09:48

malka, Achia, summer86, pilik, Jeżowa, Kaczorka, Bajkaaa, Anna Stesia, mi88, Patrycja20, sliweczka92, JustynaG, -Mamunia-, Lusesita, Nadzieja22, moniśka..., Yoselyn82, Aga9090, Izape_91, Cabrera, KateHawke lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2019, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My spotkaliśmy się dziś z przyjaciółmi, Oskar dostał prezent, który mu się baardzo spodobał:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 lutego 2019, 07:35

pilik, Kaczorka, Rucola, Bajkaaa, summer86, Anna Stesia, malka, Patrycja20, sliweczka92, JustynaG, Lusesita, Nadzieja22, moniśka..., Yoselyn82, Aga9090, Izape_91 lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2019, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki Oskar zainteresowany!!! Super!!!

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2972 2973 2974 2975 2976 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ