X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika - dobra z Ciebie istota. Bardziej się przejmujesz bezpieczeństwem cudzego dziecka niż jego prywatni rodzice.

Nadzieja - ze skurczami nie pomogę, ale chciałam powiedzieć, że podziwiam za opanowanie :)

Patrycja - pięknie wyglądasz :)

Też jestem z maja, ale dziecka z maja bym nie chciała mieć. Całe życie z mamą swoją świętuję, bo ma urodziny 2 dni po mnie i niby fajnie, ale czasami bym wolała, żeby tak nie było. Zwłaszcza, że 2 dni przed urodzinami jest dzień matki. I wszystko takie skumulowane.

A tymczasem weszłam wczoraj na jakiś początkowy wątek na fioletowej stronie i trochę sobie poczytałam i jakieś takie zmęczenie poczułam.. :p już trochę zapomniałam jakie to emocje są w tym pierwszym trymestrze.

Nadzieja22, Patrycja20 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja czekamy na dalsze wieści :)

Pati świetnie wyglądasz !

Nadzieja22, Patrycja20 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa mojej też się fałdka robi jak jest w innej pozycji niż leżąca, ale nigdy nie miała nic odciśnięte, czy czerwone :)

Patrycja jak Ty bosko wyglądasz, a dopiero co urodziłaś :*

Nika my mieliśmy Caretero ze smyka, ja polecam, ale nie pamiętam ile Tosia miała jak kupiliśmy

Nadzieja jak nie bolą to bym nie jechała, porodowych nie pomyślisz z niczym innym ;)

Moje smoczątko nauczyło się, że jak pacnie łapką w radio od karuzelki w łóżeczku to zmienia się muzyka :O więc od 6 rano mam dyskotekę :P

Nadzieja22, StaraczkaNika, Kaczorka, Achia, Aga9090, pilik, Patrycja20, Jeżowa, sliweczka92 lubią tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nigdzie nie jadę :P Właśnie mam taką nadzieję, że nie pomylę tych właściwych skurczy.

Po prysznicu to już w ogóle przeszło, zjadłam śniadanko i trochę odeśpię, bo w nocy kiepsko mi się spało (a może to te oskary oglądane jednym okiem :P )

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się po tragicznej nocy. Dzieci moje spaly pięknie, a mnie męczył koszmary. Jak się obudziłam to stwierdziłam, że pójdę na fajkę. Niestety, po powrocie do łóżka sen powrócił :/
    A Teraz jedziemy na usg bioderek! Niech moc będzie z nami!

• ibishka Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super wieści! Będziesz śliczna Panią młodą przy ołtarzu!!

To ja dołączam, do dietujacych:)

Przemyślenia tesciowych jsk zwykle rozbrajajace hehe.

Patrycja wyglądasz sztos!

U nas kolejna tragiczna noc. Do tego stopnia że rano wstałam z myślą że nie będzie już produkcji potomkow:(

Patrycja20, sliweczka92, Luna1993 lubią tę wiadomość

qdkkjw4zawimnwp4.png
    klz9ej285vh7zkgy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jestem z maja :D o bardzo to sobie chwalę, mimo że w maju mam też imieniny i jest dzień matki :p

Nika- naprawdę dobra z Ciebie istota. Karma wraca, więc nie musisz się o siebie martwic ;) i dobrze, że ten weekend już za Tobą

Ja jakoś specjalnie dużo słodkiego nie jem,ale waga stoi w miejscu i ani drgnie w dół ;/ liczę że wiosna i codzienne spacery zrobią swoje..

Pati- super wyglądasz :)

Nadzieja- jak po prysznicu przeszlo, to jeszcze chwila. Mi nawet w szpitalu mówili, że jak po prysznicu nie przejdą, to mam podejść i powiedzieć. Ale to może też znaczyć że coś się dzieje i jeszcze dziś może nam napiszesz, że skurcze jednak są regularne i przybierają na sile

Mój pięknooki książe jadł o 22/00/2:00/3:30 a potem od 5 znów się wiercił. Wstał o 7 na godzinkę, potem poszliśmy jeszcze spać. I teraz leżymy w łóżku, ale właśnie poszła kupa, więc zaraz wstajemy :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 08:50

Patrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, masz bardzo dobre serce, naprawdę! Co do fotelika, nie doradzę konkretnego modelu, ale warto sprawdzić modele pod kątek auta, które posiada Twoja szwagierka.
    Powodzenia na rozmowie, daj znać po. A Łusia cudowna jak zawsze <3

Fozzie, Ibishka, łączę się w bólu po fatalnej nocy.

Patrycja, ale laska z Ciebie! :)

Mamunia, jesteś dopiero miesiąc po porodzie, jeszcze masz czas na dietę ;)

Nadzieja, ja w drodze do szpitala miałam skurcze mniej więcej co 4 minuty. Trzymam mocno kciuki!

Patrycja20, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się z porannego spaceru z przedszkola :D

Młody śpi w wózku, a ja pije kawę, chwilo trwaj w tej ciszy :)

Luna gratuluję będziesz piękna panną młodą :*
    My się zabieramy do tego kościelnego i jakoś się zabrać nie umiemy...

Nadzieja kciuków nie puszczam, jeszcze chwilka :*

Nika na temat teściowej, a raczej szwagierki brak słów...

Patrycja ty piękna kobieto ale zazdroszczę tak pozytywnie!! U mnie jeszcze 5 kg do wagi 60 (a do porodu było 79) ale przyjdzie wiosna to kiedyś się tam zrzuci :P

Yos?!

No i skończyłam pisać to Borys wstał haha

Miłego dnia

Edit. Kinga jest z maja i to chyba najlepszy miesiąc na przyjście na świat :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:01

Patrycja20, Kaczorka, Luna1993, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje kochane <3
    Aga u mnie do 60 jeszcze 7 kg :/ tyle dobrego ze wysoka dosyć jestem :D
    A u nas tez noc była dziwna .. Olisiek ciagle płakał przez sen ..

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna super wieści.
    Już się nie mogę doczekać tych wszystkich przygotowań <3

Nika nie mam doświadczenia z średniej klasy fotelikami, ale mogę polecić ten

https://m.ceneo.pl/57602585;24276-0v.htm

Co prawda nowy kosztuje troszkę, ale można też dostać używamy np. dwuletni.

P.S. duże stopy Łusi mnie rozwaliły. Teściowa ci się (nie) udała.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 09:40

Luna1993 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja ja mam 160 cm także kurdupel haha:) najlepsze jest to, że rodzeństwo mnie przerosło(siostra lat 23 i brat lat 20), a najmłodszej siostrze brakuje z 15 cm do mnie, a ma 11 lat..

Patrycja20 lubi tę wiadomość

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika zły link mi się wkleił.
    Na pinkoruble.pl można dostać ten fotelik za 615,00 choć to nadal spora kasa jak za fotelik dla kogoś.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga, właśnie miałam wcześniej już pisać, że Ty młodziutka jesteś. Widziałam Twoje zdjęcie i wyglądasz jak podlotek, a nie jak mama 4 dzieci!

Nika, tak jak pisze Summer, taki fotelik najlepiej jest dobierać pod model auta. W idealnym świecie rodzice jaką np.do ośmiu gwiazdek i tam doradcy dopasowują odpowiedni model. Najważniejsze, żeby to był rwf. Z drugiej strony chyba każdy fotelik będzie lepszy od tego kupionego przez szwagierke.

Rucola lubi tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Śliweczka jak najbardziej!!!! Pisz jak Ci idzie, czego sobie odmówiłas, co zjadłas :) ja tez postaram się przyznawać do grzeszków, bo na pewno będą hahahaha
    Nika napiszę Ci szczerze, ze moi rodzice kompletnie nie orientują sie ile kosztują gadżety dla dzieci. Jak mój tata zapytał ile kosztował fotelik do auta i powiedzieliśmy 700zł to się za głowe złapał, na szczęście nie powiedzieliśmy, ze baza kosztowała drugie 700zł. Starsi ludzie tego nie rozumieją, nie zdają sobie sprawy z kwestii bezpieczeństwa wiec się trochę nie dziwię Twojej teściowej ze nie skumała. Ale za to Twoja szwagierka to jakas masakra... Jak można być takim ignorantem w kwestii bezpieczeństwa dziecka :( jesli jest taką skąpą ignorantką to nie wiem jak zareaguje na Waszą chęć pomocy... Ale uważam ze to wspaniałe zachowanie z Waszej strony ze chcecie jej kupić fotelik.
    Patrycja, super wyglądasz!!!!
    Dziewczyny i faktycznie wchodzi w życie 500+ na każde dziecko hahaha a nasi rodzice, którzy mają przynajmniej troje dzieci moga sobie założyć kartę dużej rodziny ;] ciekawe czy skoro już sa tacy rozrzutni dorzucą cokolwiek na problemy z płodnością....

Patrycja20, sliweczka92 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna! Będziesz piękną panną młodą! Nie mogę się doczekać wyboru sukienki :D

U mojego męża w pracy w zeszłym tygodniu była jedna chora babka, oczywiście ledwo stała na nogach, ale w pracy była. Kazałam mężowi trzymać się od niej z daleka i właśnie mi napisał smsa że teraz już wszyscy są chorzy :/ mam nadzieję,że on mi niczego nie złapie.

Luna1993 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, jak ja nie cierpię takich stachanowcow! Powinna pokrywać koszty leczenia i l4 dla wszystkich, których zarazila! Czy nie pomyśli, że wokół mogą być ludzie z malenkimi dziećmi?

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie wkurza mnie takie myślenie jednokierunkowe. Zwłaszcza że ona wie, że mamy maleńkie dziecko. Wszyscy tam wiedzą.
    Kazałam mu kupić sobie maseczkę i nosić w pracy.no bo co innego. Antygrypine pił,bo zrobiłam. Teraz chyba napar o którym pisałyście- imbir, cytryna, miód.

• KateKum Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U mnie chorowania ciąg dalszy. Także mocy brak.

Nika gratuluje wytrwałości. Ja jestem praktycznie krytykowana po każdej mojej wypowiedzi, także chyba muszę przywyknąć. Zresztą co ja tam mogę wiedzieć o dzieciach.
    Co do fotelika jak zapytali mnie co i jak i przede wszystkim za ile, to usłyszałam, że w Tesco można kupić za 200 zł bardzo ładne.
    Lunka bardzo Ci gratuluje. Ja bardzo dobrze wspominam swój ślub i wesele. Najlepsza impreza ever.
    Patrycja wyglądacie pięknie :)
    AnnaStesia nie jadam słodyczy praktycznie wcale, ale tiramisu jest pyszne. Normalnie mi ochoty narobiłaś.

Dziewczyny z Wrocławia i okolic 1-3 marca jest otwarcie nowego sklepu dla maluchów U Kubusia na Krzywoustego. Może będą jakieś promocje. Liczę na to :)

Patrycja20 lubi tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna jak tam po chrzcinach?
    Achia u nas była podobna sytuacja, tylko emek pracuje w dużej firmie i był taki okres, że chora była co druga osoba. No i emek faktycznie coś przyniósł, bo Mały złapał katarek ;/ Oby u Was było inaczej.
    KateKum ja myślę, ze nie musisz tego znosić, chyba ze Twoja teściowa jest typem mojej mamy, której można powtarzac milion razy, ze to nie jej dziecko i ze miała swoje... Moja w takich sytuacjach powtarza ja tylko mówię co uważam a Ty i tak zrobisz swoje... hahaha no na taki typ nie ma mocnych ;) Ale uważam ze powinnaś jasno zakomunikować, ze nie życzysz sobie wtrącanie się.

KateKum lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 2978 2979 2980 2981 2982 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ