Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFirma męża nie jest duża własnie
mógłby pojechać w trasę do klientów,ale akurat jego służbowe auto jest w warsztacie
500+ na pierwsze dziecko ? coś mnie ominęłoale to nie na razie propozycja PISu? co do dorzycania się do leczenie niepłodności- oj wątpię. za bardzo blisko tu do in vitro wg nich zapewne...
siostra mnie zapytała czy będziemy chętni by być na komuni siostrzeńca...w maju 2021! że już muszą rezerwować bo jest jakiś dramat z tym. aż mi się wierzyć nie chce. po drodze to można uznać,że np dzieckado komunii nie puścisz -
nick nieaktualny
-
Dzien dobry. U nas dzień zaczal sie o 5,od 1 Leon spal ze mna ale tak sie wiercil ze ja caly czas czuwałam.
Nadzieja ja jechalam do szpitala ze skurczami co 4 min.
Nika okropne jest to jak swiadomie rodzice narazaja swoje dziecko na niebezpieczenstwo. U mnie dużo osob poleca maxi cosi tobi ale to ok 600 zl, nie wiem ile chcesz wydac.
Luna super ze podjeliscie taka decyzje, będziemy razem z Toba uczestniczyć w przygotowaniach
Widzę że mamy tutaj zbiorowa dietę, to i ja sie dołączę. Od jakiegos czasu uważam co jem, ale wiadomo grzeszki gubia. Zostal mi kg po ciąży, ale chce wrocic do wagi sprzed staran, to moj pierwszy cel, także 10kg w dół musi zejsc. Jestem kurdupel a ważę teraz 69kg.mam nadzieję że wiosna będzie sprzyjała utracie wagi.
Przez wasze wczorajsze posty o zakupach ciuszkow wylądowałam rano w pepco i lidlu. Tutaj moje łupy
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/f0d1bb1562f8.jpg
Ten 3 pak spodenek jest z lidla, przy Starszaku bylam bardzo z nich zadowolona, idealne na chodniejsze dni latem i na wiosne.
Swoja drogą ciagle obkupuje chłopaków w ciuchy a u mnie co raz wiecej miejsca na półkach, pora wybrać sie na zakupy dla siebie, tym bardziej ze robi sie co raz cieplej i to idealny powod na nowe ciuszki.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:02
Lusesita, Kaczorka, Bajkaaa, Nadzieja22, Luna1993 lubią tę wiadomość
-
Zamiast rozdawać to 500+ na prawo i lewo, lepiej zadbaliby żeby były miejsca w żłobkach i przedszkolach. Poza tym mogliby też pomyśleć o matkach, które są zmuszone lub chcą, zostać z dzieckiem dodatkowy rok po macierzyńskim
summer86, Jeżowa, ibishka, Fozzie Bear, Lena21, pilik, moniśka..., Achia, KateKum, nowa na dzielni, KateHawke lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Śliweczka, w Tesco na Wybickiego są ubranka z F&F? To ja kiedyś jechałam godzinę w jedną stronę na Kapelankę!
Pilik, a może pociągiem? My się zastanawiamy nad jazdą nad morze - i w grę wchodzi albo Pendolino, albo samolot. Samolot byłby o tyle fajny, że sprawdzilibyśmy w ten sposób na takiej krótkiej trasie, jak na niego reaguje. Ja mam jesienią delegację w Szkocji i zastanawiamy się, czy by jej nie przedłużyć na rodzinny weekend. Ale to na razie pieśń przyszłości.
Póki ci nawet do rodziców nie będziemy jeździć, bo cała nasza trójka ma dość tej jazdy.
A, tyle że Zosia znakomicie reaguje na tłumy - nawet lepiej, niż na pojedyncze nowe osoby.
Pilik, nam się nie udało pojechać na zakupy przez weekend i dopiero rano mąż wyjął paczkę. Już się nie mogę doczekać!!
Nika, rozbawił mnie tekst z kolorem fotelika
Ja sobie chyba też zafunduję dietę od piątku. Ale z drugiej strony heh - od piątku - jak to brzmi… za to w weekend będzie więcej czasu na gotowanie! Oby! Bo teraz planowałam upiec bataty i buraki dla Zośki i oczywiście nie było kiedy.
Luna, dziewczynki będą mogły trzymać welon!Swoją drogą Tosia jest prześliczną dziewczynką. Masz jakieś jej zdjęcie z okolic pół roczku? Jestem ciekawa, jak wyglądała jako kilkumiesięczniak!
Moje pierwsze dziecko miało być z maja i bardzo się z tego cieszyłam! Ale każdy miesiąc ma swoje plusy
Dziewczyny po cc - kiedy planujecie zacząć starania? Wiem, że ostateczna decyzja należy do lekarza, ale oni zwykle mówią o ok. roku. Ten powrót do pracy po roku też mnie zastanawia w kontekście kolejnego dziecka, ale chyba zrobię tak, że o ile się uda, w ciąży też będę pracować parę miesięcy. Trzyletnia przerwa w pracy mnie wpędzi w depresję, skoro nawet teraz mam dość.
pilik lubi tę wiadomość
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualnyMi88 ale fajnie że Zosia tak lubi być wśród ludzi
rośnie Ci dusza towarzystwa
przybijam piątkę jeśli chodzi o pracę. Już mi nieco źle w domu, tzn urlop cieszę się że wzięłam, ale już nie mogę się doczekać kiedy zacznę chodzić do kancelarii choć na jeden dzień w tygodniu. Wedle życzenia półroczna Tosia
]
Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:10
Achia, Jeżowa, Bajkaaa, Yoselyn82, summer86, Patrycja20, Lena21, emi2016, Lusesita, mi88, pilik, sliweczka92, Nadzieja22, moniśka..., Minnie89, JustynaG, ibishka, Kaczorka, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Mi88 ja bym chciała zacząć wcześniej niż po roku od cesarki się starać, najlepiej tak 9-10 miesięcy po. Ale z drugiej strony boję się, że będę żyła w wiecznym stresie, że coś pójdzie nie tak, że macica nie wytrzyma czy coś
mój lekarz wyraźnie zaznaczył, że minimum rok trzeba odczekać, a mi tak strasznie śpieszno do kolejnego bobasa, że te kilka miesięcy oczekiwania na zielone światło wydają się takie odległe. Oczywiście znam przypadki osób po cc, która szybciej miały drugie dziecko, no ale zawsze jest to ryzyko i nie wiem czy jestem gotowa je podjąć... U mnie jest taka kwestia, że albo urodzę drugie dziecko jeszcze na doktoracie, albo potem będę czekać nie wiadomo jak długo aż w jakiejś potencjalnej pracy będę miała szansę na normalny macierzyński
Luna czekam na zdjęcie łupów, moja wewnętrzna zakupoholiczka myśli o tym od rana hahaha. Edit: O BOŻE TRZYMAJ MNIE, CO TO ZA SŁODZIAK
Moniśka suuuper ciuszkiwłaśnie dumam też nad tym kompletem z zielonymi body, wyjątkowo ładny odcień jasnego zielonego (zazwyczaj toleruję tylko butelkową zieleń albo khaki). Bardzo ładne spodenki, nie widziałem takich u siebie
zawsze mam ten problem - body znajdę mega fajne, ale z czym je połączyć? Kupowanie "dołów" jest dla mnie skomplikowane (także dla siebie).
Co do 500+ ja tam chętnie przyjmę i wykorzystam rozsądnie (nie, nie na ciuszki), ale PIS mojego głosu nie dostanie. Wolałabym mieć na przykład w zamian za to zapewnione miejsce w samorządowym żłobku dla Agatki. Niezmiennie bowiem uważam, że niestety częściej niż rzadziej te pieniądze są źle wykorzystywane. Nie mówiąc o tym, że ucierpi na tym nasza gospodarka i te dodatkowe 500 zł za jakiś czas będzie szło na jedzenie, opłaty, paliwo, bo trzeba będzie łatać dziurę w budżecie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 11:41
Luna1993, mi88, Rucola lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJeżowa też pobieram 500 i będę, bo wszystko jest tak absurdalnie drogie, że byłabym głupia gdybym nie brała jak dają. Ale nie ma to nic dla mojego poparcia partii rządzącej
dzięki 500 Tosia chodzi do przedszkola prywatnego, mimo że ja jestem w domu. To jej pieniądze i jeśli jej się podoba w przedszkolu to będzie je pozytkowala w taki sposób. Sam pomysł 500 jest dla mnie absurdem i tak jak większość z Was wolałabym zapewnione miejsce w przedszkolu dla Tosi i w żłobku dla Zuzy.
Mam nadzieję że starania będziesz mogła zacząć szybciej ;* u nas plan tożsamy do Waszego, trzeci maluch najlepiej jeszcze na aplikacji, pod koniec.
Nic nadzwyczajnego nie było w moim osiedlowym Pepco ale specjalnie dla Ciebie wrzucam
]
Achia ona jak wraca z przedszkola to tylko opowiada o Macieju, Stasiu, Hubercie, Patryku, Kubie... A ojca krew zalewa, hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 15:11
Jeżowa, Bajkaaa, sliweczka92, Achia, Patrycja20, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Luna, jaka Tosia była (i jest) śliczna
Te oczy!
Kurczę, chyba tylko ja w ciągu najbliższego roku-półtora nie planuję starań o drugie dzieckoLuna1993 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jezowa mój gin tez wyraźnie zaznaczał rok i muszę przyznać, że tez mi się to wydawało bardzo długo, aż koleżanka położna powiedziała mi o swojej pacjentce, która miała 15 miesięcy różnicy między dziećmi i niestety przez komplikacje musiała spędzić ponad miesiąc w szpitalu - nie wyobrażam sobie zostawić w tej chwili Frania na tak długo wiec wole nie ryzykować. Pojde do gin jak Franio będzie miał 10 miesięcy i zobaczę co powie o mojej bliźnie
-
Lena dokładnie, nie chciałabym, aby moje samolubne marzenia o drugim dziecku odbiły się na Agatce
A moja gwiazda zrobiła dzisiaj swoje pierwsze samodzielne mirror selfierośnie gwiazda Instagrama, nie ma co
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e4e8f985dec9.jpgKarma88, Yoselyn82, sliweczka92, Nadzieja22, moniśka..., pilik, Achia, Bajkaaa, Patrycja20, Lena21, Minnie89, Lusesita, Rucola, Anna Stesia, Kaczorka, Luna1993, KateKum, Siwulec, nowa na dzielni, KateHawke, blue00 lubią tę wiadomość
-
Jeżowa- ze dwie strony pisałaś o sobie jako pączku, a teraz patrzę na selfie z Agatką i nie wiem... chyba pozostaje zalecić okulistę, wady wzroku się teraz łatwo leczy!
Luna- mimo wszystko z terminami komunijnymi jest obecnie gorzej niż z weselnymi (zwłaszcza na październik). Komunie to raptem cztery niedziele w roku, przy czym część restauracji ma tak jak ja miałam - że na wielkim osiedlu są dwa kościoły, dwie szkoły i obie uparły się robić komunie w tym samym terminie i zawsze to była trzecia niedziela maja. Ludzie podpisywali umowy w ciemno na 3 lata naprzód. Więc bez paniki, ale termin rezerwuj! (a potem podsyłaj menu do oceny, umowę sobie sprawdzisz sama:))
A Tosia kradnie serca! I niby ja mam ładne oczy?! Ty weź popatrz na córę, to jest dopiero obłęd!
Patrycja- wyglądasz obłędnie. Jak ja zazdroszczę dziewczynom, które w takim oversizowym golfie wyglądają tak sexy!
Nika- brawa dla Łusi za dzielność i umiejętność manifestowania własnego zdania! Nie zginie Ci dziewczyna w życiuResztę, litościwie, przemilczę!
Tym, co pragną się odchudzać, powiem, że dacie radę! I spokojnie, jak nie od marca to od kwietnia czy maja - wejdą świeże warzywa, lepsza pogoda, lepszy nastrój, więcej zajęć. Przypominam, że wiem, co mówię, bo 25 kg za mną. A i zgrzeszyć czasem trzeba!
Tym, co podejmują starania o drugiego malucha życzę samej frajdy w temacie! Oby tym razem udało się spontanicznie i bez trosk! I może wtedy razem będziemy w ciąży chodzić?
Patrycja20, Rucola, Kaczorka, Luna1993, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Bajeczko, jesteś jeszcze młoda, może gdy Zosia podrośnie zmienisz zdanie. Choć nie piszę tego w złym sensie, rozumiem decyzję o jednym dziecku, mój mąż nadal kategorycznie mówi, że drugiego nie będzie i u nas jest to wielce prawdopodobne, bo swoje lata już mamy.