X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja mi regularne co 12 minut około pojawiły się po 2 godzinach od odejścia wód. A do skurczy co 3 minuty minęły 4 godziny, więc trochę czasu było a to mój drugi poród. Życzę Ci żeby zaczęło się nagle, albo skurczami albo wodami :) a nóż podczas bujania się na piłce wody pójdą :)

Potwierdzam, Tosia to moja miniaturka (pomijając kolor oczu, ten zawdzięczamy babciom), a Zuzia to kopia starego. Więc sprawiedliwie się podzieliliśmy :) ps. Jak byście zobaczyły mnie i moją siostrę to w życiu byście nie powiedziały, że jesteśmy spokrewnione :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 16:22

Nadzieja22 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ja nie mam pojęcia jak u mnie skurcze... pojechałam do szpitala z powodu lekkiego krwawienia i tam pojawiły się skurcze i ich nie liczyłam ani nic ;)...

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, doradzicie jak to jest z rozmiarami opasek dla dziewczynek w H&M? Dla mnie to czarna magia. Nie rozumiem dlaczego jeden rozmiar to 68/80 a kolejny 68/98.

Pilik, rozumiem Cię z tym spaniem.. co prawda Ania nie śpi na mnie, ale odkąd nauczyła się spać ze mną, popołudniową drzemkę też najczęściej zaliczamy we dwie, nie zawsze uda mi się zasnąć (często mam gonitwy myśli itd.), ale leżę koło niej.. bo sama śpi max 30 minut a ze mną potrafi czasem ponad godzinę. W ten sposób próbujemy przejść na dwie drzemki, jedna na spacerze i druga jak wyżej, wydaje mi się że wtedy Ania jest w lepszym nastroju. Przez to nie mam w zasadzie wolnej chwili w dzień, ale wolę to niż marudzenie przez pół doby ;)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna fajnie że chrzest udany :)

Nadzieja ja nie pomogę bo ja jak dostałam skurczy to były już co 2-3 min...

Summer dziękuję pięknie że mówisz że jestem młoda ale jeśli 86 to twój rocznik to ja jestem 87 także jesteś tak samo młoda jak ja :)
    Ja może i gdzieś w środku chciałabym jeszcze raz ciąże i noworodzia mieć ale nie dam rady psychicznie po 1 już ciąża byłaby mega ryzykowna taka że mogłabym połowę czasu spędzić w szpitalu a z Zosia która już jest było by mega ciężko a po 2... Co tu dużo mówić przy takiej pomocy jaka mam od męża czyli z ręką na sercu można powiedzieć że jest to pół dnia łącznie tygodniowo... Raz na miesiąc zdąży się że jest cały dzień dla nas to nie widzę tego...

Pilik współczuję że Ninka cały czas tak uwielbia spać w tandemie ja wiem i ty pewnie też wiesz ze to kiedyś minie ale fajnie by było gdyby było już teraz ciut łatwiej.

Co do diety to ja miałam być od stycznia ale nie wyszło... Mogę to zrzucić na to że od Bożego Narodzenia mamy regres snu u Zosi który się nie kończy? :) jeśli tak to będzie mi lżej na sercu :) haha

A wiecie dziś spotkałam dziewczynę która mówiła że w sumie sama jest z dwójką dzieci w domu (młodszy ma 2 miesiące) i że ogarnia wszystko pranie sprzątanie prasowanie! Lekcje młodej obiad, tylko do sklepu jeździ mąż bo ona małego tam nie chce brać... Szczerze? Poczułam się beznadziejna że ja tak nie potrafię przy jednym dziecku...

Nadzieja22, Anna Stesia lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cały dzień próbuje coś sensownego napisać, ale ciezko zebrac myśli kiedy rozbójnik jest już dosłownie wszędzie :)

Justyna super, że chrzciny się udały !

Wszystkim na diecie będę kibicować, ja się przyznaję bez bicia, że jestem tym znienawidzonym typem ludzi, którzy uwielbiają jeść, ale nie tyją, bo mają to w genach - gdyby nie to, to przy mojej diecie byłabym chyba wielka jak wieloryb - właśnie sobie przypomniałam, że obiecałam sobie, że jak skończę karmić to skocze na big maca :o

Bardzo lubię oglądać Wasze zdobycze :) jakoś mi tak raźniej, że nie tylko ja wiecznie coś dokupuje :p oto nasze zamówienie z alie - jeszcze za duże, ale docelowo kupowałam na wakacje
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/234157811e1e.jpg

Jeżowa, pilik, Achia, Rucola, Patrycja20, Kaczorka, nowa na dzielni, sliweczka92, summer86, Luna1993, JustynaG, Nadzieja22, moniśka..., emi2016, KateKum, Lusesita, KateHawke, Bajkaaa, Anna Stesia, Lunaris lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Co to kolorów na ścianach to ja lubię nasz sailboat z beckersa na ściankę ale to nie jest szary, to jest taki pół chłodny, pół cieplejszy złamany biały ale przytulny i dobrze wyglada z szarym :). Ale myślałam ze wyjdzie szary a w bardzo słonecznym pokoju wpada czasami nawet w żółty :P

U mnie kryzys energetyczny, dzisiaj czuje się totalnie bez siły wiec olałam robotę i siedzę w domu wyjątkowo :). Cały czas towarzyszy mi lekko większy lek przez to ze powiedzieliśmy rodzicom i ich mega entuzjastyczna reakcje, ale zakładam, ze będzie dobrze :). Następna wizyta dopiero za miesiąc, aż mam takie głupie musli ze fajnie jakby mi coś lekko nie tak w badaniach krwi wyszło bo będę miała argument żeby iść wcześniej :D

sliweczka92, Luna1993, summer86 lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajeczko, myślałam, że jesteś tak 2-3 lata młodsza ode mnie, ale nadal jesteś młodsza, więc miałam rację ;)

Właśnie popłynęłam z zamówieniem letnich ubranek w H&M, Ania na lato będzie w błękitach i granatach. Jakby co w H&M jest promo -10% za zakupy powyżej 100 zł i -20% powyżej 250.

Luna1993, Bajkaaa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka to wszystko zależy od dziecka! Nie myśl tak nawet, bo może koleżanka ma mniej wymagające dziecko od Twojego. Ja też wszystko ogarniam w domu z dwójką, ale tylko dlatego, że Zuzia umie się już sama zabawić i przesypiamy całe noce. Inaczej w życiu bym tego burdlu nie ogarnęła

Lena ale ładne ciuszki <3 zamówiłabym takie Zuzi, ale znów będzie że ubieram ją jak chłopaka :P

Ja się pochwalę co dziś odebrałam z paczkomatu, ciuszki od Pilik :) bluza jest hitem, będziemy ją nosić na okrągło <3 dziękujemy!!!
    ]

Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 lutego 2019, 08:24

Achia, Jeżowa, JustynaG, summer86, Yoselyn82, Nadzieja22, moniśka..., Minnie89, emi2016, Lena21, Patrycja20, KateKum, Kaczorka, pilik, sliweczka92, Siwulec, Lusesita, Bajkaaa, Anna Stesia, blue00 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena super ciuszki <3

Summer też planowałam na lato właśnie błękity i granaty, ale znowu będzie misz masz :D

A ja znowu byłam w sklepie, tym razem Tesco... Tylko dwie rzeczy, ale obiecuję, że to na razie koniec. Komentarz mojego taty - nareszcie nie ma nic szarego :D
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fcb442ca1486.jpg

Luna cudooowne <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 18:03

Nadzieja22, Rucola, emi2016, Lena21, Patrycja20, KateKum, Kaczorka, pilik, sliweczka92, Luna1993, Lusesita, Bajkaaa, Anna Stesia, mi88, blue00 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super ciuszki! I Franka i Zuzi :) taką bluzę sama bym nosiła :D

Moi chłopacy śpią razem :D co ja mam zrobić... :P
    Edit- Jeżowa -Agatkowe też super :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 18:04

Luna1993 lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa hahahaha powiedz mi ile trwa to Twoje "na razie" ?? :D
    To oznacza, ze do końca tygodnia nie kupisz niczego nowego?

Luna1993, Jeżowa lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A apropo bloga "mataja". czytałyście ? cudnie napisane <3

https://mataja.pl/2018/11/tobolek/

mi88 lubi tę wiadomość

• Nadzieja22 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, w poniedziałek do szpitala i wywoływać tego samego dnia lub następnego.

HrQwp1.png
    21.06 hcg 14,3, 23.06 hcg 92,07, 25.06 hcg 307, 27.06 hcg 803
    ♡♡♡
    MTHFR 677 homo; niedoczynność tarczycy, ANA+++, NK 17%, kiepskie cytokiny
    W drodze do macierzyństwa od 05.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja22 wrote:
    Achia, w poniedziałek do szpitala i wywoływać tego samego dnia lub następnego.
    wiesz ja wiem,że masz ode mne przypinkę, ale żeby tak poród też mieć wywoływany?;p
    Więc codziennie dopingujemy i wołamy
    "Mikołaj! Mikołaj! wyyyjdz do naaaaas " :)

• Minnie89 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    A apropo bloga "mataja". czytałyście ? cudnie napisane <3

https://mataja.pl/2018/11/tobolek/

Musimy przestać czytać takie teksty. Bo znów siedzę i ryczę...

dqprhdge2q9dik3m.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:

Nie, nie, tym razem mówię o jakimś dłuższym odwyku :P poza tym myślę, że jak wrócę do Wrocławia dzisiaj to mąż mi zabierze kartę po prostu. Skusiłam się na tę bluzę z biedronką, bo w f&f wszystkie bluzy które normalnie kosztują 30 zł są teraz po 20 zł :) dotyczy też to dresów i chyba legginsów jakiś.

JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • KateKum Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka wyczytałam, że kupujesz na Ali ciuszki. Też się przymierzam do zakupu, ale dopiero jak Mikołaj się urodzi.

Nadzieja trzymam kciuki za Was :) już nie mogę się doczekać pierwszego Mikołaja :)

AnnaStesia bardzo dziękujemy za wyprawkę. Ciuszki są urocze i w stu procentach w moim stylu. Nawet nie wiesz jaką radochę mi sprawiłaś :*

Dziewczyny, ale bardzo mnie cieszy, że nie tylko ja jestem szurnięta na punkcie ubranek :)

Luna1993, Nadzieja22, Lusesita, Anna Stesia lubią tę wiadomość

xnw4lbete8c7uekt.png

10.2017 [*] 8tc
  • reset Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna- ale Zuza się zaokrągla! <3

Luna1993 lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Luna- ale Zuza się zaokrągla! <3

Bo to przecież duży chłopczyk :D

A tak zupełnie serio, to rzeczywiście Zuzka ma już pucki :)

Luna1993, Jeżowa, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 25 lutego 2019, 19:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Jezowa, do końca miesiąca haha

Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 lutego 2019, 19:13

JustynaG, Jeżowa, Rucola, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
‹‹ 2981 2982 2983 2984 2985 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ