X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No niestety jakieś plamienia mam i takie pobolewanie brzucha/w krzyżu.
    Wzięłam nospe. Zobaczymy co wyniki pokażą.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna1993 wrote:
    Achia miałam w wieku ok 12 lat, wiem że im dziecko mniejsze tym lepiej zniesie :( oprócz gorączki zupełnie nic jej nie jest
    ja pamiętam jak mama mi smarowała kropki jakmś białym kremem,ale oprócz tego nic nie pamiętam :P

szkoda,że Zuzi nie można w razie co odizolowac..ale może to "tylko" gorączka zwyly zbieg okoliczności!

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ale kwiaty ! Super ;) cieszę się że mąż Cię docenił ;)

Mi88 kciuki za Was !

Luna kurde współczuję, mam nadzieję że Tosia szybko wyzdrowieje.

U nas po fizjo Ania wykończona ostatnie 15 minut już nic ja nie interesowało niestety i teraz zasnęła. Pogoda piękna za oknem więc jak się obudzi i trochę pobawi to kolejny spacer już na zewnątrz :)

Luna1993, Bajkaaa, KateHawke, Rucola, mi88 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka oby było jak u Reset, że to tylko plamienie w terminie miesiączki. Daj znać czy po nospie trochę przejdzie :* my tu cały czas trzymamy kciuki! A wiesz, że one mają magiczną moc

Achia ja doskonale pamiętam tą ospę, to był dramat, wyłam i się darłam na pół osiedla tak swędzialo. A moja kilkuletnia siostra zniosła to tak, że nawet nie poczuła że cokolwiek złapała ;) więc wierzę, że im później tym gorzej. Ją babcia smarowała punktowo a mnie od góry do dołu jak leci :P a izolowanie teraz nie ma sensu, zaraza się przed wystąpieniem objawów ;) mogła już Zuzę poczęstować

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:12

Kaczorka lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna A Tosia była szczepiona przeciw ospie? Bo teraz jest to chyba w kalendarzu szczepień jako szczepienie zalecane...
    EDIT. Sprawdziłam. Obecnie zaleca się szczepienie na ospę pomiędzy 13 a 15 m-cem. Może Tosia była szczepiona i ją ominie?

Jeżowa Aneczka postanowiła zgapić od Agatki zamiłowanie do czekolady. Mąż dzisiaj z okazji Dnia Kobiet przyniósł ptasie mleczko i 2 czekolady to Ania rączki do czekolady wyciągała i od razu chciała pchać do buzi.

Jeżowa, KateHawke, Rucola lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kochane kobiety wszystkiego najlepszego!!!

Agulineczka podejrzewam, że to zapalenie pęcherza ale mogę się mylić. W każdym bądź razie daj znać!

Kaczorka aż jestem ciekawa wyników :D kochana nospa i spróbuj polezec (wiem przy Ali może być ciężko) a masz w razie co dupka albo luteinę jak prog byłby niski?

Rucola jeśli Lew umie obracać główkę jak leży na brzuszku to nie widzę problemu aby tak spał.
    Borys też śpi na brzuszku (a zaczął jak byl chory, bo na plecach co chwilę się budził) z początku kladlam Go tak w ciągu dnia i kontrolowałam czy umie obracać główkę i za każdym razem sobie radził. Nie było wyjścia, bo inaczej co chwilę się budził. Więc kochana nie panikuj tak, że śpi na brzuszku. Ważne aby nie miał żadnych poduszek i misiów czy zabawek. Możecie mnie mieć za zła madke ale moje dzieci od zawsze śpią na brzuchu (od czasu kiedy już w ciągu dnia widziałam i kontrolowałam czy główkę obracają).

Miłego dnia!!!

Edit:
    Luna kochana a masz może Neosine w razie co? Jak Kinga i Nadia miały ospe to właśnie ten syrop pediatra z szpitala poradziła podawać.

Jejku ale piękne kwiaty dostaliście, mój pewnie zapomniał, że dziś dzień kobiet. Póki co śpi po pracy :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:25

Rucola lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja, gratuluje cudownego synka <3

A z okazji naszego święta życzę nam wszystkim spokoju, radości i szczęścia w życiu. :)

KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ogromne gratulacje, Mikołaj przeuroczy. Odpoczywaj Kochana ile możesz.

Luna oby to byla tylko chwilowa gorączka, ja Leona mam zamiar w marcu na ospę zaszczepić, bo Starszak z przedszkola w każdej chwili może przynieść.

Mi mam nadzieję, że lekarka powiedziała to na wyrost

Kaczorka odoczywaj i niech kropek nie straszy mamusi.

Bajka cudowny bukiet, mąż się postarał.

Leon w nocy też śpi tylko na brzuchu, na początku też się stresowałam ale jak zobaczyłam że radzi sobie z obracaniem główki to trochę mnie to uspokoiło. W innej pozycji nie ma szans na zaśnięcie, a jeśli jakimś cudem się uda to po chwili jest płacz.

Ps. Wszystkiego najlepszego z okazji naszego święta

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:30

Kaczorka, KateHawke, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wiecie otwarli mi kwiaciarnie pod blokiem więc daleko nie miał, ale ważne że są :)

W sumie tyle z dnia kobiet bo potem jak wstanie to idzie do drugiej pracy i tyle go będę widzieć.

Dziewczyny moja Zośka to zawsze śpi na plecach nie wiem czemu ale pewnie też bym się bała jakby nagle zaczęła spać na brzuchu...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - niestety nie mam proga w żadnej postaci.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka ale piekne kwiaty, super :)

Mi88 kciuki za Was ! :)

Luna współczuję, mam nadzieję że Tosia szybko wyzdrowieje. Mam nadzieje ze jednak to nie ospa :)

Kaczorka kciuki mocne za piekne wyniki, mam nadzieje ze te plamienia to jednorazowe beda! :)

blue kciuki za wizyte! :)

Justyna kciuki mocne za szczepienie! :)

Agulineczka mam nadzieje ze to nic powaznego! :) kciuki mocne!

Dzieciaczki jak zawsze piekne!! :)

mi88 lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Aga - niestety nie mam proga w żadnej postaci.
    Cholerka że tak daleko mieszkasz:/ ja mam ze 100 tabletek luteiny.. Jakbym wysłała to dopiero po niedzieli by doszło

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka to rzecz jasna ostateczność, ale w razie czego możesz jechać na IP, jeśli to krwawienie by nie przechodziło lub się nasilało, tam na pewno w razie czego dostaniesz luteinę czy innego progra. Ale oczywiście trzymam kciuki, żeby to było jednorazowe. Teraz wypada Ci termin okresu, tak? Oby to był taki mały oszukany okresik.

Mi ja także jakoś nie zarejestrowałam co się u Was dzieje, ale mam nadzieję, że żadna biopsja nie będzie potrzebna :(

Luna oby Tosia nie złapała ospy! Ja z tego do pamiętam to oprócz krost nie miałam innych objawów, więc może u Niej to też zbieg okoliczności z tą gorączką? A tak ogólnie to dzieci które uczęszczają do żłobka lub przedszkola chyba mają darmowe szczepienie przeciwko ospie? W sensie mają taką możliwość.

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wrzucam wózek, jest mega fajny i lekki, faktycznie składa się jedną ręką (zapomniałam o focie po złożeniu). Do tego dostałam jeszcze świetny śpiwór który na pewno długo nam posłuży. To był chyba interes mojego życia :)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/c66c8623fe02.jpg

Ps przepraszam za te podarte pufy- czekają na odnowienie ale ciągle nie mam się kiedy zabrać. To były ukochane drapaki Filki :( czy już mówiłam że mam wieeeeeelką ochotę przygarnąć kolejnego kota? ehc, nie wiem czy wytrzymam ten rok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:45

Aga9090, Kaczorka, Lena21, Yoselyn82, Patrycja20, JustynaG, Achia, Bajkaaa, Jeżowa, blue00, KateHawke, emi2016, Rucola, sliweczka92, Lusesita, Morusek, pilik, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - super, że jesteś zadowolona z wózka :) a jeszcze jak w dobrej cenie kupiłaś, to już w ogóle.
    Jakby Ci stukały przednie koła, to podkładki filcowe sobie zamontuj. Można w PEPCO kupić :)

Co do proga, to poczekam na wyniki i wtedy zobaczę co dalej :)

A ospę miałam chyba w wieku 5 lat i tylko pamiętam, że swędziało. I mama mnie smarowała taką białą maścią. Ale miałam tyle krostek, że całą ręką to robiła :p gorączkę ponoć też miałam, ale nie jakąś bardzo wysoką.

Lunaris lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja serdecznie polecam szczepionkę przeciw Ospie- Franka zaszczepiłam za darmo w 9 miesiącu życia (nie wiem jak jest teraz wtedy chłopcy mieli darmowe z uwagi na powikłania). Jak miał 4 lata całe przedszkole latało przed/z/po Ospie 80% dzieci zachorowało wtedy zarażając się jedno od drugiego a mojemu nie było nic! Znaczy skuteczne szczepienie :)

MI szczerze to mi też gdzieś umknęło co się u Was dzieje co nie zmienia faktu że życzę Wam wszystkiego zdrowego i dobrego !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 09:58

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadzieja ogromne gratulacje !

Agulineczka mam nadzieję, że będzie dobrze

Kaczorka receptę na proga może wpisać tez lekarz rodzinny - ja tak miałam na samym początku, jak czekałam na receptę w enelmed a plamienie nie musi oznaczać niczego złego, wiele z nas plamiło na początku <3

Luna z tego co wiem to teraz się nie smaruje już niczym tych kropek (też pamietam z dzieciństwa to swędzenie i podziwiam moją mamę, bo jednoczenie ospę miałam ja, brat, siostra i tata), a niestety to, że po wysypaniu już się nie zaraza to mit: zaraża się dopóki te krostki nie zaschną. Jestem taka mądra, bo dużo czytałam o tym kiedy syn kuzynki miał ospę w grudniu i nie wiedziałam czy mogę Frania zabrać na pogrzeb babci.

Dzieciaczki są cudne :) zawsze poprawiaja mi nastrój !

Jeżowa, ale sucz z tej Twojej szefowej... powodzenia na rozmowie, nie daj się !

IzaPe już polubiłam ! Piękne rzeczy tworzysz !

Moniska mam nadzieję, że z mężem się poukłada

Lunaris wózek wyglada super, daj koniecznie znać czy będziesz zadowolona, bo ja właśnie szukam spacerówki :)

Rucola mnie tez stresuje spanie na brzuchu Franka, chociaż on już potrafi wstać :)

Wszystkiego najwspanialszego dla Was kochane kobiety ! Jestescie najlepsze <3

Kaczorka, Lunaris, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To białe coś na ospe to się nazywa pudrodem. Ale nam poradzono fioletem smarować punktowo (to sobie wyobraźcie jakie fioletowe ludziki z nich były) a przy Bostonce kąpiele w nadmanganianie potasu.
    Lunka życzę aby dziewczynki nie złapały!!

Kaczorka póki co nie panikuj ja wierzę że to poprostu plamienie w terminie @, które zresztą dużo dziewczyn miało

Lunaris super ten wózek!!! Ja chciałam spacerówke na przyszłą wiosnę (u mnie muszę mieć na pompowanych kołach, bo tu masakra zima na tej wsi mojej) ale jak patrzę na twój wózek to chyba szybciej będzie :)

Lunaris lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 marca 2019, 09:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris jaki to jest dokładnie model wózka? Bardzo bardzo BARDZO mi się podoba, a jak na dodatek składa się jedną ręką to jest to IDEAŁ!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 marca 2019, 10:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spokojnie, nie umrze od tego nawet jeśli złapała :D może to tylko zbieg okolicznosci i jest przeziębiona, zobaczymy. W razie co mam prywatny kontakt do lekarza to i w weekend podjedziemy.
    Aga a to neosine w czym pomoże przy ospie?
    Lunaris super wózek :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 marca 2019, 10:05

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

‹‹ 3055 3056 3057 3058 3059 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ