Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
staraczka, lekarz mówił że na tym etapie ocenia się po położeniu takiej kreski, jak jest poziomo to raczej dziewczynka a jak jest pionowo to raczej chłopiec. Była cały czas poziomo, więc na tym etapie stawia na dziewczynkę
Mężowi wczoraj się śniło, że będziemy mieć córeczkę - może akurat trafilWiadomość wyedytowana przez autora: 7 grudnia 2017, 22:03
pilik lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:Dziewczyny, nawet nie wiecie jak Wam dziękuję za te słowa
Zdjęcia dla cioć oczywiście są. Niestety przez to, że maluch fikał bardzo fajnie to się oglądało "live", ale zdjęcia z 4d są rozmazane zatem wklejam tradycyjne
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d0d2d7ffae2d.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/52bfe278f71b.jpg
Profil pierwsza klasa i już fotogieniczna/y
Napiszę Ci Sammer że te zdjęcia to miód na moje serce tyle czasu czekałaś !!!
Teraz chyba czas na serduszko fasolki Majeczki ? chyba nikogo tutaj nie ominełam ?summer86 lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
mi88 wrote:Nika, strasznie to wszystko niesprawiedliwe
Mnie jakiś czas po źle rosnącej becie pocieszało to, że wiedziałam, że coś zaskoczyło i że po takiej ciąży zwykle szybko zachodzi się w kolejną. U mnie póki co się to sprawdza (za tydzień dowiem się, czy rzeczywiście się udało).
Z drugiej strony dochodzi strach o to, że to się powtórzy. Ale po jakimś czasie te złe uczucia bledną. W pierwszym cyklu po cb panikowałam przed testem i wręcz bałam się, że wyjdzie pozytywny. W kolejnym też nie było najepiej. Dopiero ten trzeci był już normalniejszy, jak już trochę zapomniałam.
A mi dziś w tym moczu wyszły ketony 1.5 przy normie 0-0.5; skoczyłam do internisty i powiedział, że to normalne i muszę pilnować jedzenia.
Dał mi jeszcze skierowanie na posiew moczu, więc jutro znów muszę jechać do labu...
A wczoraj specjalnie pytałam lekarki, która wystawiała mi skierowanie na badanie moczu, czy by się posiew nie przydał, żebym wiedziała od razu, w co celować w razie czego.
Ale przynajmniej dziś trafiłam na fantastycznego lekarza - taki starszy, serdeczny pan. Będę miała już upatrzonego internistę w razie czego
Zarzuć sobie jakies orzeszki albo wafle ryzowe przed snem - wiem ze w tych pierwszych tygodniach ciezko przelykac cokolwiek - ale zlikwidujento problem ketonow.summer86 lubi tę wiadomość
-
Maja, kiedy wizyta serduszkowa?
Po drodze chyba jeszcze prenatalne malki, też już niedługo, bo z tego co pamiętam 12.
Flowwer, betę planujesz w sobotę powtarzać? Ty wiesz, że ja calusieńki czas chucham i dmucham na szczęście. -
Zdjęcia dla cioć oczywiście są. Niestety przez to, że maluch fikał bardzo fajnie to się oglądało "live", ale zdjęcia z 4d są rozmazane zatem wklejam tradycyjne
Cudo ! Profil przepiękny i ten noseczek !summer86 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
summer86 wrote:Maja, kiedy wizyta serduszkowa?
Po drodze chyba jeszcze prenatalne malki, też już niedługo, bo z tego co pamiętam 12.
Flowwer, betę planujesz w sobotę powtarzać? Ty wiesz, że ja calusieńki czas chucham i dmucham na szczęście.
Szczerze mam dość bet tylko to stresuje ale muszę bo to 12dpt a muszę powiadomić klinikę oraz umówić się na usg.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Flowwer, jak ja Cię rozumiem z tymi betami. Ja zrobiłam tylko dwie, bo kosztowało mnie to za dużo nerwów, myślałam, że osiwieję i obgryzę paznokcie do łokci. Dzień bety dla mnie był wyjęty z życiorysu. U Ciebie inna sytuacja, ale nie dziwię się, że masz dość.
Pilik, a jak u Ciebie? Zdecydowałaś się tylko na usg genetyczne, dobrze pamiętam? Kiedy masz termin? -
Ohhhh Summer jakie piękne Maleństwo!!!!!!!!!! A brzuszeczek faktycznie przesłodki. Jeszcze trochę i mamusia wycałuje od stópek do główkisummer86 lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Wizytę serduszkową mam na 21.12. ale teraz w poniedziałek idę do ginki podejrzeć czy jest wszystko w porządku.
A co do bet to prawda ogromnie stresują. Serce mi mało nie wypadło za każdym razem.summer86 lubi tę wiadomość
16cs - szczęśliwy!
27.11 - beta 462 mlU/ml
29.11 - beta 1114 mlU/ml
01.12 - beta 2901 mlU/ml
04.12 - beta 7617 mlU/ml
-
Summer - super bobas i świetne fotki na pamiątkę
My młodej kupiliśmy album na pierwsze 3 lata życia i tam umieściliśmy wszystkie fotki z trzech USG prenatalnych będzie mogła kiedyś zobaczyć jak wyglądała w 12, 22 i 31 tc
Dostanie to w prezencie na 18-ste urodziny :p
A tymczasem kciuki za Mychę - co by sprawnie poród poszedł i niunia chciała w końcu wyjść z brzuszka!
I kciuki za Malkę na prenatalnych i Maję na wizytach preserduszkowej i serduszkowej
Flowwer - i niech Twoja fasolcia rośnie zdrowa i szczęśliwa
A mój dzieć dziś dokonał zdrady i zamiast do matki to swoim pierwszym uśmiechem obdarzył ojca..
Powinnam jej teraz cyca za karę ograniczyć :pMaja84, Sarna84 lubią tę wiadomość
-
Summer cudowne zdjęcia
Mi te ketonu świadczą podobno o niedożywieniu, tak jak pisze mycha. Mi siostra zawsze polecała jak nie mogłam wiele przełknąć żółty ser i masło orzechowe bo w małej ilości sporo kalorii jest. Orzechy też na pewno dobre Agniecha tak miała też jeśli dobrze pamiętam.
Anna ja sama jeszcze nie wiem, postanowiłam że całkowicie zdaje się na swoją gin, w środę 13.12 mam wizytę, czekam już na nią strasznie No i nie wiem, jak powie że jej zdaniem powinnismy zrobić to czy tamto pewnie zrobimy. Ufam jej i tak chyba łatwiej. Sami z siebie nie chcemy żadnych dodatkowych badań.
Maja to może w poniedziałek się zaskoczysz i zobaczysz serduszko, jest na to malutka szansa
Flo wspolczuje stresu przy betach, ale wierzę że wszystko będzie dobrze!!
Malka powodzenia we wtorek:)
Ja bym już chciała być po wizycie...Maja84 lubi tę wiadomość
-
summer86 wrote:staraczka, lekarz mówił że na tym etapie ocenia się po położeniu takiej kreski, jak jest poziomo to raczej dziewczynka a jak jest pionowo to raczej chłopiec. Była cały czas poziomo, więc na tym etapie stawia na dziewczynkę
Mężowi wczoraj się śniło, że będziemy mieć córeczkę - może akurat trafil
tak tak tak
u mnie też szukali tej kreseczki i była podniesiona lekarz zwiastował tak chłopa i się nie pomylił
-
Summer ale piękne Summersiątko pozytywnie zazdroszczę! jeszcze trochę i będziesz mogła zacałować :*
Flo będę trzymała kciuki za bete!
summer86 lubi tę wiadomość
👶 1.03.2023 synek 💓
VIII - FET 4.2.1
💉7dpt-54.7; 9 dpt-110; 12dpt-382; 14dpt-927
27 dpt ❤️
👶 30.05.2021 synek 💓
IX 2020 - ICSI - ET 5.1.1
💉7dpt-83.4; 9 dpt-218; 12 dpt-1104
22dpt ❤️ -
Heh u mnie też w na prenatalnych w 12tc lekarka była niemal pewna dziewuszki i tak zostało
W poniedziałek kolejne, już polowkowe usg
Kaczorka moja pierworodna też pierwszym uśmiechem tatusia obdarowala. I w ogóle taka strasznie tatusiowa byla
Ja wczoraj na ostatnią chwilę prezenty dla dzieciaków zamawiałam. A mam ich trochę w rodzinie...tej najbliższej.
W Coccodrilo widziałam dla córki sukienkę, a że nie było jej rozmiaru to nie brałam. I traf chciał że znalazłam na ich stronie w dodatku z rabatem 30zl i darmowa przesyłką
Nie mogłam nie wziąćWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 08:15
-
Summer normalnie dzidziuś cud miód malina:) piękne są te zdjęcia, że taki człowieczek mieszka sobie w brzuszku ahhhh!
Ketony mam teraz i miałam z córką też, trzeba jakoś się zmuszać do częstego jedzenia nawet w nocy coś przegryźć, ja się ratowałam krakersami.
Nika ja z córką miałam też kiepskie przyrosty, dwa były znikome, jechałam już ze łzami w oczach na wizytę bo dodatkowo plamiłam...i zobaczyłam serduszko. Nie chce żebyś się nastawiała ale naprawdę poczekaj bo nic innego nie możesz zrobić.
I dlatego ja nie robiłam teraz bety, chciałam się cieszyć ciążą ile by ona nie trwała.
Ja się też dopisuje na 12.12 mam wizytę i chyba osiwieje, w poprzedniej ciąży właśnie na tym etapie dowiedziałam się że serduszko nie bije:(staram się odganiać złe myśli ale to takie ciężkie...Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka