Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaczorka wrote:Justyna - a to możliwe, że pomyliłam, bo przez pewien czas czytałam też i grudniówkiPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
29.11.2017 mamy serduszko!
Córeńka 5 latka (2013)
Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka -
Justya85 wrote:A ja coś też na początku pisałam na listopadówkach bo ja i tak żyje ze świadomością że będę miała cc i to pewnie wcześniej więc dla mnie ten 6.12 to był taki umowny, wiedziałam że urodzę w listopadzie
A teraz urodzisz letnią porą przynajmniej na spacerki będzie można od razu chodzić bo teraz to więcej w domu siedzimy..
W ogóle zrobiłam dziś porządek w komodzie Luśki i stwierdzam, że przy kolejnym dziecku kupię tylko body, spodenki i skarpetki. Nic innego nam się nie sprawdza!
I odpowiednio na zimowe miesiące body na długi rękaw a na letnie miesiące na krótki. Teraz mamy sporo takich na krótki i muszę je schować, bo się nie nadają. A zaraz będą za małe.Siwulec lubi tę wiadomość
-
Kaczorka wrote:A teraz urodzisz letnią porą przynajmniej na spacerki będzie można od razu chodzić bo teraz to więcej w domu siedzimy..
W ogóle zrobiłam dziś porządek w komodzie Luśki i stwierdzam, że przy kolejnym dziecku kupię tylko body, spodenki i skarpetki. Nic innego nam się nie sprawdza!
I odpowiednio na zimowe miesiące body na długi rękaw a na letnie miesiące na krótki. Teraz mamy sporo takich na krótki i muszę je schować, bo się nie nadają. A zaraz będą za małe.
Oj tak, przy pierwszym dziecku nie ma się rozeznania co się przyda. Ja też kupowałam jak glupia a to bluzeczki, kamizelki, sukieneczki a to dopiero się przydaje koło roku hehe:) a sporo jest takich małych ślicznych a ile mam bucików tych "pierwszych" ohohoPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Justya85 wrote:Oj tak, przy pierwszym dziecku nie ma się rozeznania co się przyda. Ja też kupowałam jak glupia a to bluzeczki, kamizelki, sukieneczki a to dopiero się przydaje koło roku hehe:) a sporo jest takich małych ślicznych a ile mam bucików tych "pierwszych" ohoho
Ja takich sukienek i bucików to nie mam, ale pajace, śpiochy i półśpiochy. Nie zdają egzaminu, bo mała nogi z nogawek wyciąga i się wkurza :p
No i dużo tego dostałam od bratowej.
Ale fakt, piękne są te wszystkie rzeczy dla maluchów nic, tylko pieniążki wydawać :p -
JuicyB wrote:O Kaczorka dobrze wiedzieć, bo ja właśnie wykasowałam z listy śpioszki. Wolę body+ spodnie i skakpety.
Zdecydowanie na tym się skup a jak masz termin na koniec marca to rozmiar 56 polecam tylko na długi rękaw. 62 to już różnie, bo może się zrobić ciepłoJuicyB lubi tę wiadomość
-
hihi to wyobraźcie sobie że moja w rozmiarze 42 pływałaPanie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
Córeńka 5 latka (2013)
Justya85 wrote:hihi to wyobraźcie sobie że moja w rozmiarze 42 pływała
Ojej, to taka malutka była?
U nas na początku 56 było wielkie i totalnie nie miałam jej w co ubierać, bo przecież zakładałam, że się większa urodzi :p
Anna Stesia - ja w skończonym 20 lub 21 tc zamówiłam wózek :p i chyba całą resztę powoli od tego czasu kompletowałam. Ubranek dużo nie kupiłam, bo dostałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 13:19
-
Ja kupię jakieś buciki po serduszkowym, ale to dla męża
A potem zobaczę, najwcześniej pewnie coś po prenatalnym.
W ogóle wkurzają mnie te porady pod wykresem na fiolecie. Np. dziś "postaraj się zaangażować męża w ciążę". Zamiast czegoś przydatnego, to takie rady sąsiadki.
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
nick nieaktualny
-
Ja powoli zbieram..jak się trafi okazja
Tylko mam dylemat, bo mam dwoje wrzesniowych, a teraz będzie czerwcowe, czy kupować body na długi rekaw? czy mimo to, że noworodek to już krotki rękaw?? Jestem zielona w tym temacie letnimWiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 13:59
-
Ruth wrote:ZapobIegawczo zaopatrze się po równO tych i tych
Jak będziesz kupować to polecam takie z guziczkami na ramieniu. Kopertowe mają tendencję do rozłażenia i robi się duży dekolt. I te z zakładkami też lubią się rozciągać.
Chociaż wiem, że na początku niektórzy boją się przekładać ubranka przez głowę - to wtedy dobre są kopertowe.
A swoją drogą jak kupiłam body kopertowe i porozpinałam je do pierwszego prania to później miałam małą rozkminę jak je znów zapiąć.. :pSiwulec, Ruth, JuicyB lubią tę wiadomość
-
Ja planowałam po polowlowym kupić mebelki i po mału ubranka, ale chyba poczekam jeszcze miesiąc. Przynajmniej do 26/27 tc.
Dziś znów mialsm jakiś epizod. Biorę jeszcze globulki ale zauważyłam znów to dziwne coś w wydzielinie i czuje od tamtej pory takie ni to pieczenie ni laskotanie.
Dopóki nie dojdą od czego to jest, nic nie kupię.
Jutro zrobię w brussie badanie moczu. A w poniedziałek jak szyjka i łożysko będą Ok, to powiem mojej gin niech mnie na wymaz skieruje.
Przepraszam za takie szczegóły w opisie ale już denerwuje się ta sytuacja. -
Kaczorka wrote:Jak będziesz kupować to polecam takie z guziczkami na ramieniu. Kopertowe mają tendencję do rozłażenia i robi się duży dekolt. I te z zakładkami też lubią się rozciągać.
Chociaż wiem, że na początku niektórzy boją się przekładać ubranka przez głowę - to wtedy dobre są kopertowe.
A swoją drogą jak kupiłam body kopertowe i porozpinałam je do pierwszego prania to później miałam małą rozkminę jak je znów zapiąć.. :p
Lusesita ja w środku pływam..mam tyle śluzu w sobie, że szok -
Ruth wrote:Z tym nie mam problemu na szczęście to będzie moją trzecią przygoda z wyprawką hihi
Lusesita ja w środku pływam..mam tyle śluzu w sobie, że szok
Tylko u mnie w sobotę on był delikatnie podbarwiony na taki łososiowy kolor z jakimiś grudkami brunatnych. I dziś znów taka grudka była.... I to uczucie jak przy zapaleniu pęcherza -
Ja chcę poszyć ile się da dla malucha. Na bluzeczki czy bodziaki nie będę się porywać, ale jakieś spodenki, kocyki, kokon czy pościel chce sama. Czekam do wizyty w środę, jak wszystko będzie ok to pewnie się odważę kupić jakieś materiały i zacząć działać. Póki się nieźle czuje, a brzuch nie wadzi :p... a kupować większe rzeczy będziemy dopiero pewnie na wiosnę, po 30 tygodniu