X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Justyna - a to możliwe, że pomyliłam, bo przez pewien czas czytałam też i grudniówki :)
    A ja coś też na początku pisałam na listopadówkach bo ja i tak żyje ze świadomością że będę miała cc i to pewnie wcześniej więc dla mnie ten 6.12 to był taki umowny, wiedziałam że urodzę w listopadzie ;)

Panie Boże chroń tą małą istotkę i pozwól nam ją kochać...synuś!
    9ewnskjogh9me2fr.png
    29.11.2017 mamy serduszko!
    Córeńka 5 latka (2013)
    Aniołek [*] hbd10 (w 7 przestało bić serduszko:() (11.05.2017)
    hashimoto, podwyższona prl, homa-r 1,66-dietka
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    A ja coś też na początku pisałam na listopadówkach bo ja i tak żyje ze świadomością że będę miała cc i to pewnie wcześniej więc dla mnie ten 6.12 to był taki umowny, wiedziałam że urodzę w listopadzie ;)

A teraz urodzisz letnią porą :) przynajmniej na spacerki będzie można od razu chodzić :) bo teraz to więcej w domu siedzimy..

W ogóle zrobiłam dziś porządek w komodzie Luśki i stwierdzam, że przy kolejnym dziecku kupię tylko body, spodenki i skarpetki. Nic innego nam się nie sprawdza!
    I odpowiednio na zimowe miesiące body na długi rękaw a na letnie miesiące na krótki. Teraz mamy sporo takich na krótki i muszę je schować, bo się nie nadają. A zaraz będą za małe.

Siwulec lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    A teraz urodzisz letnią porą :) przynajmniej na spacerki będzie można od razu chodzić :) bo teraz to więcej w domu siedzimy..

W ogóle zrobiłam dziś porządek w komodzie Luśki i stwierdzam, że przy kolejnym dziecku kupię tylko body, spodenki i skarpetki. Nic innego nam się nie sprawdza!
    I odpowiednio na zimowe miesiące body na długi rękaw a na letnie miesiące na krótki. Teraz mamy sporo takich na krótki i muszę je schować, bo się nie nadają. A zaraz będą za małe.

Oj tak, przy pierwszym dziecku nie ma się rozeznania co się przyda. Ja też kupowałam jak glupia a to bluzeczki, kamizelki, sukieneczki a to dopiero się przydaje koło roku hehe:) a sporo jest takich małych ślicznych ;) a ile mam bucików tych "pierwszych" ohoho :)

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O Kaczorka dobrze wiedzieć, bo ja właśnie wykasowałam z listy śpioszki. Wolę body+ spodnie i skakpety.

age.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    Oj tak, przy pierwszym dziecku nie ma się rozeznania co się przyda. Ja też kupowałam jak glupia a to bluzeczki, kamizelki, sukieneczki a to dopiero się przydaje koło roku hehe:) a sporo jest takich małych ślicznych ;) a ile mam bucików tych "pierwszych" ohoho :)

Ja takich sukienek i bucików to nie mam, ale pajace, śpiochy i półśpiochy. Nie zdają egzaminu, bo mała nogi z nogawek wyciąga i się wkurza :p
    No i dużo tego dostałam od bratowej.

Ale fakt, piękne są te wszystkie rzeczy dla maluchów ;) nic, tylko pieniążki wydawać :p

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuicyB wrote:
    O Kaczorka dobrze wiedzieć, bo ja właśnie wykasowałam z listy śpioszki. Wolę body+ spodnie i skakpety.

Zdecydowanie na tym się skup :) a jak masz termin na koniec marca to rozmiar 56 polecam tylko na długi rękaw. 62 to już różnie, bo może się zrobić ciepło :)

JuicyB lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie taki mam zestaw. Chłopak już teraz spory, więc pewnie 62 będzie od razu :)

age.png
  • Justya85 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 12:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hihi to wyobraźcie sobie że moja w rozmiarze 42 pływała :P

9ewnskjogh9me2fr.png
    Córeńka 5 latka (2013)
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A kiedy zaczęłyście kupować coś maleństwu? Ja może po połowkowych się przełamię.

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justya85 wrote:
    hihi to wyobraźcie sobie że moja w rozmiarze 42 pływała :P

Ojej, to taka malutka była?
    U nas na początku 56 było wielkie i totalnie nie miałam jej w co ubierać, bo przecież zakładałam, że się większa urodzi :p

Anna Stesia - ja w skończonym 20 lub 21 tc zamówiłam wózek :p i chyba całą resztę powoli od tego czasu kompletowałam. Ubranek dużo nie kupiłam, bo dostałam.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 13:19

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupię jakieś buciki po serduszkowym, ale to dla męża :)
    A potem zobaczę, najwcześniej pewnie coś po prenatalnym.

W ogóle wkurzają mnie te porady pod wykresem na fiolecie. Np. dziś "postaraj się zaangażować męża w ciążę". Zamiast czegoś przydatnego, to takie rady sąsiadki.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja kupuje dopiero w 30 tygodniu. Jeszcze mi zostało trochę czasu :)

• Ruth Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja powoli zbieram..jak się trafi okazja ;-)
    Tylko mam dylemat, bo mam dwoje wrzesniowych, a teraz będzie czerwcowe, czy kupować body na długi rekaw? czy mimo to, że noworodek to już krotki rękaw?? Jestem zielona w tym temacie letnim :-(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2017, 13:59

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth - kup, bo przecież w lato też potrafi być chłodniej :)

Ruth lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZapobIegawczo zaopatrze się po równO tych i tych ;-)

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    ZapobIegawczo zaopatrze się po równO tych i tych ;-)

Jak będziesz kupować to polecam takie z guziczkami na ramieniu. Kopertowe mają tendencję do rozłażenia i robi się duży dekolt. I te z zakładkami też lubią się rozciągać.
    Chociaż wiem, że na początku niektórzy boją się przekładać ubranka przez głowę - to wtedy dobre są kopertowe.

A swoją drogą jak kupiłam body kopertowe i porozpinałam je do pierwszego prania to później miałam małą rozkminę jak je znów zapiąć.. :p

Siwulec, Ruth, JuicyB lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja planowałam po polowlowym kupić mebelki i po mału ubranka, ale chyba poczekam jeszcze miesiąc. Przynajmniej do 26/27 tc.
    Dziś znów mialsm jakiś epizod. Biorę jeszcze globulki ale zauważyłam znów to dziwne coś w wydzielinie i czuje od tamtej pory takie ni to pieczenie ni laskotanie.
    Dopóki nie dojdą od czego to jest, nic nie kupię.
    Jutro zrobię w brussie badanie moczu. A w poniedziałek jak szyjka i łożysko będą Ok, to powiem mojej gin niech mnie na wymaz skieruje.
    Przepraszam za takie szczegóły w opisie ale już denerwuje się ta sytuacja.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Ruth Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Jak będziesz kupować to polecam takie z guziczkami na ramieniu. Kopertowe mają tendencję do rozłażenia i robi się duży dekolt. I te z zakładkami też lubią się rozciągać.
    Chociaż wiem, że na początku niektórzy boją się przekładać ubranka przez głowę - to wtedy dobre są kopertowe.

A swoją drogą jak kupiłam body kopertowe i porozpinałam je do pierwszego prania to później miałam małą rozkminę jak je znów zapiąć.. :p
    Z tym nie mam problemu :-) na szczęście to będzie moją trzecią przygoda z wyprawką hihi :-)

Lusesita ja w środku pływam..mam tyle śluzu w sobie, że szok :-P

f2w3rjjgkyeh1vkk.png
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruth wrote:
    Z tym nie mam problemu :-) na szczęście to będzie moją trzecią przygoda z wyprawką hihi :-)

Lusesita ja w środku pływam..mam tyle śluzu w sobie, że szok :-P

Tylko u mnie w sobotę on był delikatnie podbarwiony na taki łososiowy kolor z jakimiś grudkami brunatnych. I dziś znów taka grudka była.... I to uczucie jak przy zapaleniu pęcherza :-(

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 grudnia 2017, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja chcę poszyć ile się da dla malucha. Na bluzeczki czy bodziaki nie będę się porywać, ale jakieś spodenki, kocyki, kokon czy pościel chce sama. Czekam do wizyty w środę, jak wszystko będzie ok to pewnie się odważę kupić jakieś materiały i zacząć działać. Póki się nieźle czuje, a brzuch nie wadzi :p... a kupować większe rzeczy będziemy dopiero pewnie na wiosnę, po 30 tygodniu

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 32 33 34 35 36 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Poronienie - stres, obniżony nastrój i depresja po poronieniu.

Poronienie - bolesna strata, często przeżywana w ukryciu, samotności, niezaopiekowana i nienazwana. Dlaczego jest taka trudna? Czy kobieta, która straciła swoje dziecko jeszcze przed przyjściem jego na świat, ma prawo do żałoby? W jaki sposób sobie z nią poradzić? Jak przetrwać? Co zrobić, kiedy pojawi się depresja po poronieniu? Dowiedz się dlaczego warto pozwolić sobie na przeżycie żałoby i gdzie szukać pomocy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ