X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Kate wiesz, ta sama szybka kolej jedzie nie dużo dłużej do czechowic ;p a może przy ładnej pogodzie spacer w parku w Pszczynie? :)
    Malka i Lena może by dołączyły! :)
    Baaardzo chętnie 😊

pilik lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia- też mężowi pokaże ten link :) fakt, jest fantastyczny, ale ostatnio mamy coraz więcej spięć. Ale to pewnie ze zmęczonia, Oskar jest coraz bardziej wymagający i czasami ciśnienie po prostu dochodzi do granicy. Ale koleżanka jak byłam w ciąży dała mi dobrą radę -"nie bierz rozwodu w ciągu pierwszego roku. To minie:) " :D
    Ale ta miłość , która nas zalewa na widok uśmiechu Oskara- tak jak piszesz- nie sądziłam, że to będzie AŻ TAK

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 20:27

JustynaG, pilik, Kaczorka, Yoselyn82, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzisz Reset ja to niby wszystko wiem i pewnie komuś obok bym mówiła, że dziecko to emocje i że to kiedyś minie, ale samą siebie ciężko przekonać, że to nie moja wina. Tym bardziej, że wszyscy dokoła myślą i mówią inaczej. A już jak słyszę " nie becz, chłopaki nie płaczą" to zaraz jest awantura, bo ja jestem zgoła innego zdania. Nie chcę mu bronić uzewnętrzniania swoich emocji, bo mnie tak wychowano, tak nie można, tak nieładnie, nie powinno się itd. Może jak zacznie dobrze mówić to będzie nam łatwiej, ale na razie jest ciężko. Mi siada psycha i trochę takie moje wylewanie swoich żali działa na mnie kojąco.

AnnaStesia Skarbie! Niektóre dzieci szybciej wyrastają z takiego "szoguństwa" ;) ale dobrze, że szykujesz męża jak na wojnę, bo to trochę jest taka wojna, psychologiczna ;)

Anna Stesia lubi tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jako mama mniej wymagającego dziecka (mówię tu o młodszym, bo ze Stasiem od jego 1 urodzin jest ogień w szopie), powiem, że przy maluchu organizacje to można sobie w 4 litery wsadzić ;) (w sumie przy starszaku też) ja lubię mieć "latwo", dlatego dużo robię "na zas" w "wolnej chwili" zwanej częściej "międzyczasem" (to taka 25 godzina doby). Nie mogę narzekać na niewyspanie, ale tak jak wszystkie odczuwam "brak siebie", frustrację, że czasem nie mogę zrobić czegoś, bo jestem zależna od dzieci, że nie mogę rzucić wszystkiego na 2 dni i po prostu wyjść, też odczuwam brak czasu dla męża, bo o ile możemy wieczorem posiedzieć przy filmie,
    To wyjść na prawdziwą randkę już jest conajmniej trudno, wszystko staje się mechaniczne i bez "gry wstępnej", bo na to czasu już nie wystarcza.
    Ale to jest rzeczywiście tylko etap, tak na prawdę bezpowrotny, bo dzieci dorosną i pojawia się inne problemy, typu co robić z wolnym czasem, którego nagle jest tak dużo, na co przelać te miłość i chęć jej okazywania skoro dzieci już uciekają na sąm widok dziubka zrobionego ustami.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 13:39

sliweczka92, mi88, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• mi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 18:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nadrabiam od kilku dni i wciąż jestem do tyłu! Ale przeskoczylam do wtorkowej nocy i gratuluję Reset i Kaczorce wspaniałych dzieciaczków! Reset, my do tej pory na Zośkę mówimy "on"!

Pilik i AnnaStesia, pieknie piszecie! Ale rzeczywiście, Fozzie, tak naprawdę każdy rodzic może być sfrustrowany i nieszczęśliwy. I stopień uciążliwości tych wszystkich rzeczy często jest bardzo subiektywny, niekiedy "mniejsze" problemy bolą bardziej.

Achia, a ja nadal nie mam tego uczucia, że "aż tak"! Zaczynam się powoli obawiać, że nigdy nie pokocham swojego dziecka tak "obezwładniająco".

A tu plażowa Zosia :) Dziś widziałyśmy się z Justyną i stającą przy wszystkim słodką Anią :D Zoska omal nie wyskoczyła z wózka na jej widok!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 maja 2019, 22:04

Yoselyn82, Achia, Kaczorka, KateHawke, JustynaG, frezyjciada, Minnie89, Rucola, Jeżowa, pilik, summer86, Patrycja20, emi2016, Anna Stesia, Jadranka, Cabrera, Nadzieja22, moniśka..., sliweczka92, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobry wieczór Dziewczyny!!! Czytam cały czas ale nie miałam pomysłu co Wam napisać. Od wczoraj jest tu tyle pięknych wyznań, że musiałabym mieć dobrą godzinę żeby się do wszystkich odnieść. Napiszę więc tylko ogólnie, że widzę, ze wszystkie mamy podobne priorytety w życiu i obu każdej z nas straczyło sił i motywacji by zapewnić naszym dzieciom takie życie, jak marzymy :)
    Piękne dzieciaczki!!! Ninka jestes juz taaaaaaka dorosła... Oskar nie dziwię się, ze rodzice zakochani w usmiechu. Ja też jestem :) Mi88 myśle, ze każda z nas kocha swoje dziecko na swój sposób i może dla Ciebie sposób "obezwładniający" nie jest tym najwyższym stadium.
    U nas lewko rozbrykał się na całego... cały czas ćwiczy siadanie, ale ciągle przez prawa nogę. Powoli próbuje raczkowac, ale szybko się poddaje i schodzi do parteru by pełzać z prędkością światła ;) Botrafi robić brawo, ale zaciśniętymi piąstkami ;) Ogólnie widać, ze nowe umiejetności dają mu duuuużo radości. Nam rodzicom zreszta też. Dziś to się nawet troszkę popłakałam z dumy jak na Niego patrzyłam :)
    A to mój łobuziak ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 10:46

pilik, Achia, summer86, JustynaG, Kaczorka, Jeżowa, Patrycja20, emi2016, mi88, KateHawke, Anna Stesia, frezyjciada, reset, Minnie89, Jadranka, Cabrera, Ania1003, Nadzieja22, moniśka..., sliweczka92, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola meeeega piękne zdjecie! 💓💓💓

Rucola lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola genialne to zdjęcie! ❤️

Mi88 myślę, że ja mam podobnie jak Ty z tą miłością do Agatki 😊 nie uważam, by to było konieczne czuć taką obezwładniającą miłość. A może po prostu potrzebowałybyśmy jakiejś bardziej "ekstremalnej" sytuacji, by taką obezwładniającą wersję miłości poczuć? Ale takich nam nie życzę oczywiście, niech życie będzie łatwe i proste dla naszych dzieci. Zosia cudna 😍 mamy taką samą kurteczkę, ale Agata jeszcze do niej nie dorosła 😀

Mi się udało dospać dwie godziny rano, potem już tylko ganianie ze szmatą. Mąż zaliczył z Agatą dwa spacery, ja w tym czasie sprzątałam i zaznałam nieco domowego spa. Potem wpadli znajomi, graliśmy w planszówki. Agata posmakowała odrobinę piwa - niechcący rzecz jasna, bo koleżanka potrąciła piwko i nieco piany na nią poleciało 😂 ale dzięki basenowi nie przejęła się czymś mokrym na swojej twarzy 😀

Frez myślę, że tak jak mówisz poczucie winy matki, gdy dziecko płacze, wariuje, jest "nieznośne" zawsze jest ogromne i ona czuje się winna... nawet jeśli to naprawdę nie jest jej wina. Niestety społeczeństwo nie pomaga, wygłasza krzywdzące opinie odnośnie "niegrzecznych" dzieci... Popieram Twoje podejście, mam nadzieję, że już wkrótce przy lepszej komunikacji będzie Wam nieco łatwiej odpowiadać na potrzeby Tymka 😊

Anna Stesia oglądałam te powodu płaczu dzieci, mam kilka moich ulubionych faworytów, ale był tam taki co to dobrze odzwierciedla Justyna sytuację u Was:
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/e48513e120cf.png
    :D :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 21:15

JustynaG, Rucola, Anna Stesia, mi88, frezyjciada, Nadzieja22, Patrycja20, sliweczka92 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A i jeszcze Anna Stesia - jak mi choć jeszcze raz ktoś powie, że "wszystko jest kwestią organizacji"(przy małym dziecku) to przysięgam uduszę gołymi rękoma. A oczywiście najczęściej słyszę to od mojej bezdzietnej szwagierki, która swojego psa traktuje jako dziecko i 20 razy dziennie dostaje zdjęcia w stylu "ją z synkiem na spacerze", "synek chce chrupka, a rodzice śpią", "z synkiem na placu zabaw". I jeszcze mi powiedziała, że ona rozumie trudy macierzyństwa dzięki temu. NO TRZYMAJCIE MNIE.

Anna Stesia, mi88, Achia, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, hahahahah
    Dziś dałam Ani w trakcie przebierania pieluchy słoiczek z mąką ziemniaczaną. Zgadnij jak się to skończyło?
    Jakie było jej zdziwienie gdy otworzyła go i wysypała zawartość na twarz. Nie, nie mam zdjęcia. Tak mnie rozbawiła jej mina, że zdążyła mi zwiać i jeszcze na stojąco nasikać na matę! Zostałam matką roku :D

A powiedz mi, jak Agatce smakowała piwna pianka? :)

EDIT. Może czas byś zaczęła wysyłać szwagierce zdjęcia Agatki? Może jak dostanie 20 zdjęć dziennie to się opamięta i przestanie?

Rucola Fantastyczne zdjęcie.

Mi Już Ci pisałam, że to zdjęcie w piasku jest świetne! Zośka wyszła fantastycznie. Super z niej dziewczynka. Mój emek stwierdził, że to wstyd, że koleżanka z Krakowa szybciej poznała morski piasek niż nasza Aneczka. No cóż... trzeba będzie nadrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 21:25

Jeżowa, Rucola, summer86, mi88, pilik, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna musiała wyglądać epicko z tą mąką ziemniaczaną 😀 szkoda, że nie masz zdjęcia, ale wierzę, że nie było czasu 😀 Agatka trochę pomlaskała na piwko i otworzyła buzię po więcej😂

Ogólnie muszę zacząć zabezpieczać już mieszkanie i zacząć zdecydowanie częściej odkurzać/myć podłogi. Skubana otwiera już dolne szuflady i bardzo gwałtownie je zamyka. A jaka coś znajdzie na podłodze to od razu pakuje do buzi... Ciekawe kto tak samo robił, gdy był małą dziewczynką? 🤔

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 22:30

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś

A tu Zośka i Aneczka w piaskownicy :)

Jeżowa, Miałam ochotę wołać do emka by jej zrobił zdjęcie ale się opamiętałam i wytarłam jej buzię czym prędzej :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 09:44

Rucola, KateHawke, Anna Stesia, Jeżowa, mi88, Achia, frezyjciada, Jadranka, Ania1003, pilik, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, moniśka..., sliweczka92, Yoselyn82, emi2016 lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, podczytuję Was dziś z doskoku, ale jak zwykle brak czasu na napisanie czegoś dłuższego. 15 minut temu dopiero uśpiłam Anię. Od kilku dni walczę dzielnie z odzwyczajaniem bujania, zabiera to sporo więcej czasu, ale mam nadzieję, że w dłuższej perspektywie wyjdzie nam to na dobre.

AnnaStesia, Pilik, zgadzam się z Jeżową. Ania też jest wymagająca, ale nie mam w sobie tylu mądrości i pokładów cierpliwości ile Wy macie. Również wzbudza to mój podziw i szacunek wobec Was <3
    Ogólnie chyba widać po mnie zmęczenie macierzyństwem, bo moi rodzice powiedzieli dziś, że wyglądam jakbym 3 dni nie spała i płakała. A będąc w niedzielę na spacerze z małą gdy marudziła i płakała, sama się z tego wszystkiego popłakałam i tak sobie razem płakałyśmy. Na szczęście pogoda była średnia i na naszym wygwizdowie nikt mnie nie widział ;) Ale chyba potrzebne mi to było, bo mimo kłótni z emkiem mam w ostatnich dniach więcej wyrozumiałości do młodej i jakoś lepiej czas spędzamy.

Wczoraj nie zdażyła, ale dziś nadrabiam - wszystkiego najlepszego z okazji kolejnych miesięcy dla Ninki, Lewcia, Oskara i dwóch Borysków.

Lewcio jest przeuroczy, pięknie siedzi <3

Ninka, jak Ty wydoroślałaś! Bardzo się zmieniła, uwielbiam jej zdjęcia!

Oskar, jak Ty czarujesz tym uśmiechem ;)

Kaczorka, wszystkiego najlepszego z okazji 5 rocznicy związku! Bądźcie zawsze tak szczęśliwi jak dotychczas <3

Frez, nie daj sobie wmówić, że to Twoja wina. Znasz swoje dziecko najlepiej na świecie i Ty wiesz czego on potrzebuje. Nie jestem specjalistą, ale wydaje mi się że wychowywanie wymagających dzieci twardą ręką może przynieść w długim terminie więcej szkody niż pożytku. Ten bunt w końcu minie.

Uff, to tyle zapamiętałam. Sporo pewnie pominęłam, za co przepraszam.

Zapomniałabym o najważniejszym "co u nas" - Ania dziś pięknie powiedziała "mama", wcześniej wymawiała to słowo, ale inaczej lub przy płaczu, a dziś zrobiła to idąc w moją stronę i patrząc na mnie, więc wydaje mi się, że było to już pierwsze świadome mama. Czekam na więcej <3

Edit: Zosia i Aneczka cudowne <3 jak ja Wam dziewczyny zazdroszczę tych spotkań!

Jeżowa, jako 3-letnia dziewczynka maczałam paluchy w piance z piwa taty, on nie protestował a ja miałam radochę, do tej pory to wspominamy ze wzruszeniem ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 21:34

JustynaG, KateHawke, Rucola, Anna Stesia, Jeżowa, mi88, Achia, frezyjciada, Cabrera, pilik, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, Bunia86 lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej, Ania i Zosia!!!!! Słodkie zdjęcie!!! Dziewczyny są w praktycznie tym samym wieku :)
    Jeżowa co do porównań zwierzęta-dzieci, to wczoraj byli u nas znajomi, którzy nie mają i nie planują dzieci (mają ku temu powody) ale mają 2 duże psy. Ogólnie ludzie o wielkim sercu i wczoraj siedza u nas i się śmieją, ze takie dziecko jak Lewko braliby w ciemno (wczoraj miał wyjątkowo dobry humor i prezentował się perfekcyjnie, łącznie z tym, ze usnął w 10 minut na noc) bo z nim jest mniej zachodu niż z ich psiakami. I w zasadzie taka jest prawda..... Każdy sylwester od wielu lat- w domu bo petardy. Wszystkie wakacje tylko samochodem i to niezbyt daleko, miejsca przystosowane do zwierząt. Nie maja komu zostawić/podrzucić nawet na kilka godzin. Mieszkają w mieszkaniu, więc co kilka godzin spacer obowiązkowy więc żadne spontany w grę nie wchodzą... Jedzenie dla 2 duzych psów to spory koszt a 500+ nie dostają na psiaki hahahaha

mi88 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • reset Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my dziś powiedzieliśmy Młodej. Chyba nikt się tak nie cieszył jak ona :) I też twierdzi, że będzie siostra :) I cytuję: "jak się cieszę, że będę miała kim się opiekować". A ma przecież dwoje młodszego rodzeństwa, wie, czym to pachnie... Zresztą my też jej powiedzieliśmy, że wakacje w tym roku będą spokojniejsze, a ona na to: "wiadomo, ciężarnym nie wolno szaleć i się męczyć, będziemy musieli o Ciebie dbać". Naprawdę, jak nie zawsze przepadam za jej matką, tak chylę czoła za robotę jaką robi z wychowywaniem Młodej.

Rucola, summer86, KateHawke, Achia, frezyjciada, Jadranka, Cabrera, Anna Stesia, JustynaG, pilik, Nadzieja22, Kaczorka, Patrycja20, Minnie89, emi2016, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer <3 MAMA <3
    Jak usłyszę to będe ryczeć jak bóbr....

summer86 lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    First things first, czyli po pierwsze gratulacje dla Kaczorki i Reset - bardzo się cieszę z Waszych udanych prenatalnych.

Pilik, melduję że u nas nastały ciężkie czasy - albo my odwiedzamy, albo u nas goście... i o ile w czasie tych odwiedzin jest super - Łusia uśmiecha się i czaruje, to potem zaczyna się admagiedon. Ona jest nadwrażliwcem i przeżywa nowości, stresy itd. długo w noc. Więc spędzam zwykle pół nocy na tuleniu i wyciszaniu nerwowego i rozedrganego bobaska. Coś za coś, ale uznałam że trzeba to z nią przerobić - im szybciej tym lepiej. Niby już jest odrobinę lep... kurczaki, nie napiszę tego co chciałam, bo wtedy zapeszę ;)

Jeżuś, ja też Cię rozumiem, ale kiedyś wyleczył mnie z poważnego kryzysu na tle zawodowo finansowym mój własny mąż. Po spotkaniu z koleżanką (jedną z tych, co uważają że praca za pensję poniżej 8 koła jest poniżająca) żaliłam się mężowi że chyba jesteśmy nieżyciowi i nigdy się nie dorobimy, skoro jedyne zawody, jakie nas interesują to te, w których we dwoje nie wyrobimy tych 8 kół, a wtedy on spytał "a czy Ty nie mogłabyś się zacząć zadawać z bardziej normalnymi ludźmi?" No i fakt, że byłoby super zarabiać więcej, ale też trzeba być dumnym z samego faktu że (jeszcze) dajemy radę się utrzymać w tym szalonym kraju (ale jak tak dalej pójdzie to czarno to widzę - zgroza, pęczek rzodkiewki za 6 złociszy, w dupach się poprzewracało!)

Przepraszam że do nikogo już się nie odniosę, ale time-out, bobasek uruchomił syrenę.

reset, summer86, mi88, pilik, Kaczorka, Karmelova lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Summer <3 MAMA <3
    Jak usłyszę to będe ryczeć jak bóbr....
    Ja pewnie też ;) choć ja potrafię ryczeć po prostu jak na niego patrzę :p a Lewko uroczy!!!

Reset- super!:) Kolejny pomocnik Ci się szykuje ;)

Justyna,Mi- super spotkanie :) dziewczyny urocze! Szkoda ,że nie dałam dziś rady, no ale ktoś u mnie w domu musi -na te wspomniane przez Nike- rzodkiewki zarobić :p

Jeżowa- mam psa ,i tak jak spamowałam na IG często jej zdjęciami, jest moim antydepresantem i kocham tego mojego psiaka nad życie, to masz racje- TO NIE JEST TO SAMO. I owszem, boi się fajerwerków, sylwestry spędzamy w domu, ale no nie da się opieki i odpowiedzialności porównać do dziecka. Choćby nie wiem co. Więc nie dziwię się, że wkurza Cię Twoja znajoma. Bo ewidentnie nie ma pojęcia o czym pisze

Dobrej nocy! Mam nadzieję, że dzieciaczki pozwolą nam trochę pospać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 22:21

Jeżowa, mi88 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ❤️ ale cudownie! To musiało być mega uczucie ❤️ ja też czasem płacze razem z Agatką...

Rucola wiesz co, ja wszystko rozumiem. Naprawdę szanuję zwierzęta i ludzi, którzy się nimi zajmują. Doceniam, że tacy ludzie jak Twoi znajomi biorą ten obowiązek maksymalnie na poważnie. Ale NIGDY nie będzie to zobowiązanie na poziomie dziecka, nigdy nikt mnie co do tego nie przekona. I wiesz co, jak dostaje zdjęcie szwagierki z mopsem na rękach i przedrzeźniający opis "jak mam ugotować obiad, gdy dziecko płacze i muszę je nosić" to serio nóż mi się w kieszeni otwiera :/ bo serio psa MOŻNA odłożyć a płaczącego w niebo głosy dziecka już nie.

Reset bardzo się cieszę, że mogliście podzielić się tą radosną informacją z Młodą i że się tak ucieszyła ❤️

Nika masz rację! Powinniśmy być dumne, że mamy co zjeść, bo te ceny naprawdę przerażają 😶

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 22:22

summer86 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lewciu😍 jaki Ty jesteś już duży chłopiec! I piękna maskotka! Pewnie od cioci Izy? ;)

Zosia i Ania takie cudne😍 jak ja Wam zazdroszczę takich spotkań!

Summer takie pierwsze świadome "mama" zostaje w pamięci na zawsze! Ja musiałam dluuuuugo czekać, bo Tymek ciągle tylko tata i tata. Na razie Florek mamuje, ale tylko wtedy kiedy coś mu doskwiera ;)
    Czasem jak sobie człowiek popłacze, to wypłucze z siebie te fatalne emocje i jakoś "inaczej", pozytywniej podchodzi do pewnych rzeczy. My też sobie ostatnio płakaliśmy we troje, bo ja całkiem opadłam z sił psychicznych i nie dałam rady okiełznać problemów tej dwójki...

A! Jeżowa! To zdjęcie z pieluchą to normalnie jakbym mojego starszaka widziała 😂 przynajmniej raz w tygodniu awantura w tym temacie!

Reset super, że Młoda tak się ucieszyła! Pewnie na początku oszaleje na punkcie Pączka 😄

Podrzucam dzisiejszego Floriancia pt. "Znowu zdjęcie?! Już nie mam gdzie uciec"
    i zmykam uśpić starszaka zanim wstanie juniorek....
    []

Tradycyjnie później usunę ;)

Ps. Kocham te oczy😍i mimo, że przecież to drugi mój dzieć, to dopiero teraz czuję, że "kocham ich AŻ tak"😅

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 12:46

Achia, summer86, Jeżowa, Cabrera, Anna Stesia, JustynaG, pilik, Nadzieja22, Kaczorka, KateHawke, moniśka..., sliweczka92, Yoselyn82, Minnie89, emi2016 lubią tę wiadomość

‹‹ 3241 3242 3243 3244 3245 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS, czyli zespół napięcia przedmiesiączkowego - przyczyny, objawy, leczenie

Zespół napięcia przedmiesiączkowego to ogólne określenie na objawy i dolegliwości, które odczuwają kobiety przed miesiączką. A jakie są najczęstsze objawy PMS? Co jest ich przyczyną? Czy i kiedy napięcie przedmiesiączkowe wymaga leczenia? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ