X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Jezowa jestem tego samego zdania co Ty ;) Też uważam że Twoja szwagierka ma nierówno pod sufitem. Chyba nie do końca wyraźnie napisałam o co mi chodzi :P a chodzi mi o to, że patrzac "ogólnie" na zycie, zwierzaki bardziej nas ograniczaja niż dzieciaki, to nie do końca miało być odniesienie do Twojej szwagierki i jej "synka" ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - czy bardziej to nie byłabym pewna, ale chyba mając i psa i dziecka mam już przekichane Haha :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 22:32

Rucola, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i Mi - super zdjęcie Waszych dziewczynek razem, jakoś wcześniej tego nie wyartykuowałam :)

Rucola ok, już rozumiem o co Ci chodziło :D

mi88, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rucola - czy bardziej to nie byłabym pewna, ale chyba mając i psa i dziecka mam już przekichane Haha :p
    oj tak :P ale za to ile radości w domu!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez Florek przesliczny!!! Niestety nigdy nie widziałam Tymka :(

frezyjciada lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trochę tak jest, że w ostatecznym rozrachunku zwierzęta bardziej ograniczają - choćby to, że jest tyle miejsc, gdzie widać tabliczki z przekreslonym rysunkiem psa. Nawet ostatnio widzialam w zoo i restauracji. Przekreslonego bobaska nigdzie nie ma ;)
    Tak czy inaczej dla mnie najwiekszym plusem naszego domu będzie pies - nie mogę się doczekać, aż się wprowadzimy i go weźmiemy :D

Jezowa, przynajmniej masz ubaw ze szwagierki :D Może byś ją nauczyła chustować, przynajmniej obiad by się zrobił.

Justyna zrobiła dużo lepsze zdjęcia, niż ja, mimo że dziewczyny nie miały ochoty na uśmiechy ;) Ale tu takie dla porównania, bo w końcu dzieli je tylko tydzień :)
    /usuniete

Aneczka wstaje przy każdej możliwej okazji, Zosia za to szykuje się do czworakowania :D

Frez, dokładnie, wymagające dziecko łatwiej popsuć musztrą i nie wsluchiwaniem się w jego potrzeby. Dobrze robisz!

Pilik, Ninka tak dziewczęco i delikatnie wygląda na tym zdjęciu! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 09:32

Rucola, Anna Stesia, JustynaG, pilik, Nadzieja22, Achia, frezyjciada, Kaczorka, KateHawke, Jeżowa, moniśka..., sliweczka92, Patrycja20 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    oj tak :P ale za to ile radości w domu!!!!
    Prawda ;) ale byłoby łatwiej gdybym miała mniejszego/ lżejszego psa, którego np mogę włożyć pod wózek, czy wziąć pod pache.niestety moje 20kg się pod to nie kwalifikuje. I na spacerach z wózkiem chodzić nie umie, szaleje, ciągnie. Wiąże się to z tym, że mąż, który jutro jedzie na cały dzień do Warszawy- zawozi psa do teściowej. Jej niemąż z nią wychodzic będzie, bo ja mogłabym mieć z tym problem. Zwłaszcza ,że pogoda się też zepsuła :/
    super, że mamy taką możliwość.
    Mam też nadzieję, że pokochają się z Oskarem ;)

Ps. Znów pobudka była po 5... Mąż obiecał go wziąć , żebym mogła pospać, zwłaszcza, że jutro mamy dzień sami, ale śpi...taaaak :p
    Edit- wziął go o6.30- pospałam do 8;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Tymek jest w ciągłym ruchu i zrobienie mu zdjęcia, jest nielada wyzwaniem. Zaraz czegoś poszukam w galerii, bo większość jego zdjęć to rozmazana plama 😂

A w ogóle to dzień dobry! Junior twierdzi, że dzień nie zaczęty o 5 to dzień stracony, także jeszcze godzina, dwie i będzie drzemka. Dziś były 4 podejścia do śniadania i moje dziecko nie zjadło dosłownie nic: ani serek, ani jajko, ani twarożek, ani chleb. Cyc i tyle... Jak noworodek normalnie... Nie wiem czy to jakiś skok czy co.. ale męczy mnie to ogromnie, bo wiem, że niedługo będę potrzebna mężowi i chłopcy będą musieli zostawać z babcią od czasu do czasu, a nie dam rady ściągać tyle mleka, żeby mu starczyło na cały dzień...

Edit: oto Tyś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:36

Jeżowa, moniśka..., Cabrera, Yoselyn82, Achia, sliweczka92, pilik, Nadzieja22, Patrycja20, KateHawke, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kiedy wygasł u Was odruch moro? bo czytam,że do 3/4 mca zanika,a Oskar jeszcze czasem tak reaguje..

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Frez dziękuję za zdjęcie Tysia!!!!! Już teraz jestem w stanie sobie zwizualizować tego ślicznego rozbójnika ;)
    Achia u nas dłużej się moro utrzymywało. Myślę że możesz być spokojna. A swoją drogą Twoja psinka nie wygląda na 20 kg żywej wagi :p
    Ja przyjechałam dziś do rodziców, mama zabrała Małego na spacer a ja idę sprzątać samochód ;)
    Pięknego dnia Dziewczyny!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Frez ale z Tymka super chłopak! Fajnie, że go pokazałaś :)
    Achia u nas nadal jest może nie tyle odruch moro, co - jak ja to nazywam - "zespół niespokojnych rąk". Boże co ona wyprawia z tymi rękoma, jak próbuję ją uśpić. No tańce, hulanki, swawole. Czasem mnie to śmieszy, a czasem po prostu już nieco denerwuje, bo mi dwie ręce nie starczają, aby opanować jej działania :D zgadzam się z Rucolą, że Bajla na 20kg nie wygląda!!!

Mi88 no właśnie muszę szwagierce kiedyś serio chustę zaproponować dla tego psa :D bardzo fajnie na zdjęciu pokazane, że dwie rówieśniczki potrafią coś innego, a wciąż obie rozwijają się całkowicie prawidłowo - dlatego porównywanie osiągnięć dzieci jest bez sensu, bo te okna czasowe, w których "powinny" coś umieć są bardzo szerokie :)

My zaraz zbieramy się do teściów na działeczkę, korzystać z pięknej pogody :) miłego dnia!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada i wieje i Oskar jakiś marudny przez to :p śpiący i w ogóle ;p

Bajla dziękuje za komplementy- jak na prawdziwą damę przystało wie jak ukryć nadprogramowe kilogramy-mimo,że nie nosi odzieży wierzchniej :D

a teraz ciekawostka- bo rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która ma 2 dzieci i zaraz rodzi 3 :) czy Wasze dzieci miały w brzuchu czkawkę? a jak tak- czy poza brzuchem ulewają? ;p u niej 2 miała czkawki, dzieciaki ulewały, teraz 3 tez ma i spodziewa się powtórki. Oskar może raz czułam jego czkawkę-nie ulewa. macie coś na potwierdzenie tej teorii?:D ale jak piszę- to tylko ciekawostka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie słyszałam tej teorii, ale Zuza miała czkawki kilka razy dziennie i ulewała jak smok. Nadal ulewa po mleku. Tosia nie miała i nie ulewała

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    U nas pada i wieje i Oskar jakiś marudny przez to :p śpiący i w ogóle ;p

Bajla dziękuje za komplementy- jak na prawdziwą damę przystało wie jak ukryć nadprogramowe kilogramy-mimo,że nie nosi odzieży wierzchniej :D

a teraz ciekawostka- bo rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która ma 2 dzieci i zaraz rodzi 3 :) czy Wasze dzieci miały w brzuchu czkawkę? a jak tak- czy poza brzuchem ulewają? ;p u niej 2 miała czkawki, dzieciaki ulewały, teraz 3 tez ma i spodziewa się powtórki. Oskar może raz czułam jego czkawkę-nie ulewa. macie coś na potwierdzenie tej teorii?:D ale jak piszę- to tylko ciekawostka ;)
    U nas czkawki były kilka razy dziennie i Nat do teraz czasem ulewa.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obaj moi chłopcy mieli czkawkę i starszy nie ulewał wcale, młodszy sporadycznie do tej pory, ale czkawkę poza brzuchem ma min.dwa razy dziennie, w przeciwieństwie do starszego brata, który teraz jakoś miał po raz pierwszy i przy tym płakal, że ma "kuku. Yio" i do tego twierdził, że to Florek mu to kuku zrobił😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się nie odniose, ale mam mnóstwo pracy :( każdemu maluszkowi wysyłam buziaki i cieszę się, że mogłam podziwiać Wasze Skarby 😍

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czkawki rzadko i sporadycznie Agata ulewała. Teraz to sama jest sobie winna bo zaraz po jedzeniu od razu chce się czołgać 😀

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mało czkawek, zamiast ulewania powódź z mleka przez pierwsze 6 miesięcy.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia,

U nas czkawka w brzuchu tylko kilka razy, a ulewania mieliśmy sporo przez pierwsze 2 miesiące. Nawet teraz sporadycznie wypuszcza kącikiem trochę "twarożku" :(

A co do moro, to nie pamiętam jak to było u mnie, musiałam być wtedy jeszcze mała, za to pamiętam że u Łusi moro zaobserwowałam ostatnio gdzieś na początku kwietnia, ale to już wtedy mnie zdziwiło, że ciągle występuje.

Nie martw się - Oskar rozwija się przepięknie!

Miłego dnia! Trzymajcie się mocno, żeby Was wiatr nie porwał! U nas dziś kaszana ze spaceru :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ha ha! Poczucie humoru Cię nie opuszcza :)
    Ale łącze się w bólu braku spaceru. Pogoda dziś fatalna!

A ciekawostka jak widać 50/50 mniej więcej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:35

‹‹ 3242 3243 3244 3245 3246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak szybko zajść  w ciążę? Unikaj tych 7 rzeczy!

Na pierwszy rzut oka poczęcie dziecka wydaje się proste – wystarczy kochać się i potem tylko czekać na brak miesiączki. Dla potwierdzenia zrobić test ciążowy i załatwione! W rzeczywistości często wygląda to nieco inaczej. Dla wielu par podjęcie decyzji o powiększeniu rodziny i pojawienie się pozytywnego testu ciążowego nie następuje w tym samym miesiącu, kwartale bądź roku. Dlaczego? Przeczytaj, co może utrudniać zajście w ciążę i czego unikać, aby szybko zajść w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ