X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hehehe Jezowa jestem tego samego zdania co Ty ;) Też uważam że Twoja szwagierka ma nierówno pod sufitem. Chyba nie do końca wyraźnie napisałam o co mi chodzi :P a chodzi mi o to, że patrzac "ogólnie" na zycie, zwierzaki bardziej nas ograniczaja niż dzieciaki, to nie do końca miało być odniesienie do Twojej szwagierki i jej "synka" ;)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 1 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - czy bardziej to nie byłabym pewna, ale chyba mając i psa i dziecka mam już przekichane Haha :p

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 maja 2019, 22:32

Rucola, pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna i Mi - super zdjęcie Waszych dziewczynek razem, jakoś wcześniej tego nie wyartykuowałam :)

Rucola ok, już rozumiem o co Ci chodziło :D

mi88, JustynaG lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Rucola - czy bardziej to nie byłabym pewna, ale chyba mając i psa i dziecka mam już przekichane Haha :p
    oj tak :P ale za to ile radości w domu!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez Florek przesliczny!!! Niestety nigdy nie widziałam Tymka :(

frezyjciada lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 1 maja 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale trochę tak jest, że w ostatecznym rozrachunku zwierzęta bardziej ograniczają - choćby to, że jest tyle miejsc, gdzie widać tabliczki z przekreslonym rysunkiem psa. Nawet ostatnio widzialam w zoo i restauracji. Przekreslonego bobaska nigdzie nie ma ;)
    Tak czy inaczej dla mnie najwiekszym plusem naszego domu będzie pies - nie mogę się doczekać, aż się wprowadzimy i go weźmiemy :D

Jezowa, przynajmniej masz ubaw ze szwagierki :D Może byś ją nauczyła chustować, przynajmniej obiad by się zrobił.

Justyna zrobiła dużo lepsze zdjęcia, niż ja, mimo że dziewczyny nie miały ochoty na uśmiechy ;) Ale tu takie dla porównania, bo w końcu dzieli je tylko tydzień :)
    /usuniete

Aneczka wstaje przy każdej możliwej okazji, Zosia za to szykuje się do czworakowania :D

Frez, dokładnie, wymagające dziecko łatwiej popsuć musztrą i nie wsluchiwaniem się w jego potrzeby. Dobrze robisz!

Pilik, Ninka tak dziewczęco i delikatnie wygląda na tym zdjęciu! <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 maja 2019, 09:32

Rucola, Anna Stesia, JustynaG, pilik, Nadzieja22, Achia, frezyjciada, Kaczorka, KateHawke, Jeżowa, moniśka..., sliweczka92, Patrycja20 lubią tę wiadomość

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 05:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    oj tak :P ale za to ile radości w domu!!!!
    Prawda ;) ale byłoby łatwiej gdybym miała mniejszego/ lżejszego psa, którego np mogę włożyć pod wózek, czy wziąć pod pache.niestety moje 20kg się pod to nie kwalifikuje. I na spacerach z wózkiem chodzić nie umie, szaleje, ciągnie. Wiąże się to z tym, że mąż, który jutro jedzie na cały dzień do Warszawy- zawozi psa do teściowej. Jej niemąż z nią wychodzic będzie, bo ja mogłabym mieć z tym problem. Zwłaszcza ,że pogoda się też zepsuła :/
    super, że mamy taką możliwość.
    Mam też nadzieję, że pokochają się z Oskarem ;)

Ps. Znów pobudka była po 5... Mąż obiecał go wziąć , żebym mogła pospać, zwłaszcza, że jutro mamy dzień sami, ale śpi...taaaak :p
    Edit- wziął go o6.30- pospałam do 8;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 08:17

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola Tymek jest w ciągłym ruchu i zrobienie mu zdjęcia, jest nielada wyzwaniem. Zaraz czegoś poszukam w galerii, bo większość jego zdjęć to rozmazana plama 😂

A w ogóle to dzień dobry! Junior twierdzi, że dzień nie zaczęty o 5 to dzień stracony, także jeszcze godzina, dwie i będzie drzemka. Dziś były 4 podejścia do śniadania i moje dziecko nie zjadło dosłownie nic: ani serek, ani jajko, ani twarożek, ani chleb. Cyc i tyle... Jak noworodek normalnie... Nie wiem czy to jakiś skok czy co.. ale męczy mnie to ogromnie, bo wiem, że niedługo będę potrzebna mężowi i chłopcy będą musieli zostawać z babcią od czasu do czasu, a nie dam rady ściągać tyle mleka, żeby mu starczyło na cały dzień...

Edit: oto Tyś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:36

Jeżowa, moniśka..., Cabrera, Yoselyn82, Achia, sliweczka92, pilik, Nadzieja22, Patrycja20, KateHawke, Kaczorka, JustynaG lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny, kiedy wygasł u Was odruch moro? bo czytam,że do 3/4 mca zanika,a Oskar jeszcze czasem tak reaguje..

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!!
    Frez dziękuję za zdjęcie Tysia!!!!! Już teraz jestem w stanie sobie zwizualizować tego ślicznego rozbójnika ;)
    Achia u nas dłużej się moro utrzymywało. Myślę że możesz być spokojna. A swoją drogą Twoja psinka nie wygląda na 20 kg żywej wagi :p
    Ja przyjechałam dziś do rodziców, mama zabrała Małego na spacer a ja idę sprzątać samochód ;)
    Pięknego dnia Dziewczyny!!!!

Synek 💚 31.08.2018r.
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!
    Frez ale z Tymka super chłopak! Fajnie, że go pokazałaś :)
    Achia u nas nadal jest może nie tyle odruch moro, co - jak ja to nazywam - "zespół niespokojnych rąk". Boże co ona wyprawia z tymi rękoma, jak próbuję ją uśpić. No tańce, hulanki, swawole. Czasem mnie to śmieszy, a czasem po prostu już nieco denerwuje, bo mi dwie ręce nie starczają, aby opanować jej działania :D zgadzam się z Rucolą, że Bajla na 20kg nie wygląda!!!

Mi88 no właśnie muszę szwagierce kiedyś serio chustę zaproponować dla tego psa :D bardzo fajnie na zdjęciu pokazane, że dwie rówieśniczki potrafią coś innego, a wciąż obie rozwijają się całkowicie prawidłowo - dlatego porównywanie osiągnięć dzieci jest bez sensu, bo te okna czasowe, w których "powinny" coś umieć są bardzo szerokie :)

My zaraz zbieramy się do teściów na działeczkę, korzystać z pięknej pogody :) miłego dnia!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas pada i wieje i Oskar jakiś marudny przez to :p śpiący i w ogóle ;p

Bajla dziękuje za komplementy- jak na prawdziwą damę przystało wie jak ukryć nadprogramowe kilogramy-mimo,że nie nosi odzieży wierzchniej :D

a teraz ciekawostka- bo rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która ma 2 dzieci i zaraz rodzi 3 :) czy Wasze dzieci miały w brzuchu czkawkę? a jak tak- czy poza brzuchem ulewają? ;p u niej 2 miała czkawki, dzieciaki ulewały, teraz 3 tez ma i spodziewa się powtórki. Oskar może raz czułam jego czkawkę-nie ulewa. macie coś na potwierdzenie tej teorii?:D ale jak piszę- to tylko ciekawostka ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 12:23

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia nie słyszałam tej teorii, ale Zuza miała czkawki kilka razy dziennie i ulewała jak smok. Nadal ulewa po mleku. Tosia nie miała i nie ulewała

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    U nas pada i wieje i Oskar jakiś marudny przez to :p śpiący i w ogóle ;p

Bajla dziękuje za komplementy- jak na prawdziwą damę przystało wie jak ukryć nadprogramowe kilogramy-mimo,że nie nosi odzieży wierzchniej :D

a teraz ciekawostka- bo rozmawiałam wczoraj z koleżanką, która ma 2 dzieci i zaraz rodzi 3 :) czy Wasze dzieci miały w brzuchu czkawkę? a jak tak- czy poza brzuchem ulewają? ;p u niej 2 miała czkawki, dzieciaki ulewały, teraz 3 tez ma i spodziewa się powtórki. Oskar może raz czułam jego czkawkę-nie ulewa. macie coś na potwierdzenie tej teorii?:D ale jak piszę- to tylko ciekawostka ;)
    U nas czkawki były kilka razy dziennie i Nat do teraz czasem ulewa.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Obaj moi chłopcy mieli czkawkę i starszy nie ulewał wcale, młodszy sporadycznie do tej pory, ale czkawkę poza brzuchem ma min.dwa razy dziennie, w przeciwieństwie do starszego brata, który teraz jakoś miał po raz pierwszy i przy tym płakal, że ma "kuku. Yio" i do tego twierdził, że to Florek mu to kuku zrobił😂

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam, że się nie odniose, ale mam mnóstwo pracy :( każdemu maluszkowi wysyłam buziaki i cieszę się, że mogłam podziwiać Wasze Skarby 😍

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas czkawki rzadko i sporadycznie Agata ulewała. Teraz to sama jest sobie winna bo zaraz po jedzeniu od razu chce się czołgać 😀

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas mało czkawek, zamiast ulewania powódź z mleka przez pierwsze 6 miesięcy.

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia,

U nas czkawka w brzuchu tylko kilka razy, a ulewania mieliśmy sporo przez pierwsze 2 miesiące. Nawet teraz sporadycznie wypuszcza kącikiem trochę "twarożku" :(

A co do moro, to nie pamiętam jak to było u mnie, musiałam być wtedy jeszcze mała, za to pamiętam że u Łusi moro zaobserwowałam ostatnio gdzieś na początku kwietnia, ale to już wtedy mnie zdziwiło, że ciągle występuje.

Nie martw się - Oskar rozwija się przepięknie!

Miłego dnia! Trzymajcie się mocno, żeby Was wiatr nie porwał! U nas dziś kaszana ze spaceru :(

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika ha ha! Poczucie humoru Cię nie opuszcza :)
    Ale łącze się w bólu braku spaceru. Pogoda dziś fatalna!

A ciekawostka jak widać 50/50 mniej więcej ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 13:35

‹‹ 3242 3243 3244 3245 3246 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ