X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morusek, gratulacje, cudowny Synek 🥰

A ja tylko zamelduje, ze mojemu dziecku ewidentnie podoba się francuski klimat, bo coraz częściej „stuka” mi w brzuchu. Już raczej jestem pewna, ze to Maleństwo się odzywa <3

StaraczkaNika, Minnie89, pilik, Rucola, Achia, Jeżowa, sliweczka92, KateHawke, JustynaG, Kaczorka, Patrycja20, Anna Stesia, Nadzieja22, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!? Choć w sumie już późny wieczór :)

Cabrera, po postach widać, że wyjazd udany, ślicznie wyglądasz w ciąży - nie w ciąży też, bo zdążyłam Cię wystalkować na fb 😅 gratuluję ruchów!

Pilik - Ninka jest prześliczna, ma taką subtelną urodę - ostatnio wrzucalas piękne zdjęcie! Na basen też się czaimy, ale jeszcze chwilę mamy ;)

Jeżowa - 1:0 dla teściowej :D

Mi, Justyna zazdroszczę spotkania! Wrocław coś nie może ogarnąć wspólnego terminu 😅

Morusek - jeszcze raz gratulacje dla Was! Mikołaj jest pięknym dzieckiem!

My dzisiaj uprawialismy grilling u moich rodziców, starsze dzieciactwo wyskakalo się na trampoline o tym sposobem o 19.24 miałam 2 szt uspanych dzieci! Z małżonkiem już jesteśmy po filmie, rano wrócił z Wrocławia z prezentem dla mnie - nowa, czerwona, koronkowa bielizna, cholera chyba na coś liczy (albo ma dość moich "normalnych" gaci 😅)

Klara dzisiaj skończyła 4 miesiące, strasznie szybko czas ostatnimi czasy zasuwa.... Zainspirowana zdjęciem Agatki, Klara dzisiaj też uprawiała lezing majowkowy ;)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2efa06eb9c41.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 maja 2019, 22:08

sliweczka92, KateHawke, pilik, Rucola, JustynaG, Kaczorka, Patrycja20, Minnie89, Yoselyn82, frezyjciada, Cabrera, Morusek, Anna Stesia, Nadzieja22, Lunaris lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Morusek gratulacje! Spory chłopak ;D
    Ja też ostatnio zaglądałam kto to teraz dostarczy emocji a tu taka niespodzianka.

My mamy amfiteatr za oknami i niestety nie można nawet obejrzeć tv. Wczoraj uciekliśmy na trochę do parku. Dzisiaj rano Oskar odwiedził swoją koleżankę w bloku a popołudniu byliśmy u mojej babci. M się uparł żeby pokazać mu "koko" i wybraliśmy się na drugi dom gdzie są zwierzęta.
    Ciężko było zrobić zdjęcie bo albo uciekało jedno albo drugie.
    A zanim wróciliśmy do domu to objechaliśmy działki budowlane które są na sprzedaż. Teraz mam o czym myśleć.
    Jutro ostatni dzień u siebie i wracamy do Szczecina :(

Achia u nas były czkawki kilka razy dziennie i było straszne ulewanie. Minęło gdzieś po 5mż.
    Do kojca się przymierzałam. Mamy w Szczecinie łóżeczko turystyczne i szczerze M go nienawidzi od momentu jak mu oznajmiłam, że Oskar ma pozdzieraną skórę na palcach (w stopach też bo wspina się po tej siatce). Więc ja dalej podtrzymuję że tylko i wyłącznie drewniane szczebelki. Jednak na razie nie kupuję. W domu chodzi bez ograniczeń a w Szczecinie mam nadzieję że przeżyjemy jeszcze miesiąc.

Rucola Mocz wygląda ok. Niestety udało się nałapać tylko za dnia wczoraj. W nocy i to co rano wszystko się wylało do pampersa. Posiewu nie dało się zrobić.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 15:16

Patrycja20, Yoselyn82, KateHawke, Achia, frezyjciada lubią tę wiadomość

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania dopiero odczytałam wiadomość na privie. Rozumiem, ze w moczu nie ma leukocytów ni nic innego poza normą?

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola tak to wygląda

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/ff7475e71d06.jpg

Bakterii tyle bo ciężko było pobrać to sterylnie. Więc biorę na nie poprawkę. Próbka stała jakoś od 18 w lodówce i do 11 gdzieś w lodówce w punkcie pobierania.

• Rucola Autorytet

Wysłany: 2 maja 2019, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu nie wyglada to niepokojąco.... może to faktycznie inna przyczyna niz jakis stan zapalny.

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 maja 2019, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja obstawiam że to M trochę za bardzo chciał wyczyścić. Krwi więcej nie było. Jest zaczerwienione ale nic nie leci. Dla spokoju zrobiłam wyniki więc na razie bez alarmu. Bo też mi się wydaje że jest ok.

Rucola lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Fozzie z Klary grillowiczka pierwsza klasa <3 czerwona bielizna jak dla mnie oznacza jedno: z pewnością wkrótce masz ją założyć, żeby miło spędzić wieczór :D pisałaś przedwczoraj, że często przy dzieciach wszystko jest już takie mechaniczne, to przynajmniej będzie mechaniczne w pięknej bieliźnie. Bardzo ładny gest ze strony męża!

Ania super zdjęcia z Oskara, duży z niego chłopak :) dobrze, że z wynikami wszystko w porządku.

Cabrera super, że Maleństwo daje Ci już znaki :) ruchy dziecka to najpiękniejszy element ciąży... <3

U nas bardzo miły początek dnia, w czasie pierwszej drzemki Agatki wypełniliśmy "obowiązek" małżeński i humor zdecydowanie lepszy! :D dostaliśmy też na jutro zaproszenie na grilla pod Częstochową, ale chyba sobie podarujemy, biorąc pod uwagę, że mąż nadal umiera na zatoki :/

O i dzisiaj mamy drugą rocznicę zaręczyn! I moja mama ma urodziny! Konstytucja przy tym to pikuś :D

Miłego dnia kochane! <3

Lavendova, JustynaG, pilik, sliweczka92, Rucola, Cabrera, Anna Stesia, Nadzieja22 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa wszystkiego najlepszego z okazji rocznicy zaręczyn :)

Cabrera- ruchy Maluszka są najcudowniejszym etapem w ciąży :) choć później mnie niektóre ruchy bolały czasami dość mocno,ale to i tak jedna z tych rzeczy, których faceci mogą nam szczerze zazdrościć ;)

Dzieciaki śliczne <3

Ja dziś mam dzień z synem, mąż właśnie wyruszył do Warszawy, ale koleżanka wpadnie na kawke :) dzięki temu pies jednak nie pojechał do teściowej :p
    No i nie śpimy od 5:40 ;) tzn Oskar już zaliczył jedną drzemke, a ja w tym czasie wzięłam prysznic :p

Pięknego dnia! Póki co u nas nie pada i słoneczko się wychyla zza chmur, więc na spacer pójdziemy pewnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 09:36

Rucola, Cabrera lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia udanego spotkania z koleżanką :)

Ja jeszcze chciałam pokazać naszą wczorajszą inaugurację kolacji w krzesełku, Agatka mogła sama zjeść owsiankę - zjeść to za dużo nie zjadła, ale radość była :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/d535baa032bf.jpg

pilik, Achia, KateHawke, JustynaG, sliweczka92, Cabrera, Yoselyn82, frezyjciada, moniśka..., Luna1993, Patrycja20, Anna Stesia, Nadzieja22, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Minnie89 Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, Achia - zdradzcie mi jak wy usypianie dzieci w dzień, że udaje wam się je odłożyć :D ja ciągle uwięziona z Milanem na kolanach...

Przepraszam że się nie odniose na razie...kombinowanie z dietą i robienie sobie posiłków zajmuje mi więcej czasu niż myślałam. Chyba a najwięcej poświęcam na szukanie, bo to kompletna nowość dla mnie. Obiecuję nadrobić i napisać wieczorem albo w weekend ;*

dqprhdge2q9dik3m.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Cabrera pierwsze ruchy to coś pięknego <3

Fozzie Klara grillowicz aż miło patrzeć! Buziaki spóźnione na cztery miesiące!

Achia miłego spotkania no i dnia z synem!

Jeżowa dołączam do dat trzecio majowych!
    My dzisiaj obchodzimy 8 rocznice 😱 tak sobie myślę, że gdybym się wtedy nie odważyła (baaardzo się wahałam czy jechać do innego miasta, sama, poznać faceta z internetu ;p) to nie miałabym mojego małego łobuza!
    Agatka wyglada uroczo, na pewno zabawa była przednia! ;p
    A szwagierka serio jakaś nienormalna...!

A Ninka wczoraj zaczęła sama stawać i pięknie stać! Strasznie jej się to podoba :)
    Wybaczcie spam, idealnie to zdjęcie pokazuje jej charakterek ;p
    Wczoraj stała i patrzyła jak u sąsiada w ogrodzie sobie dzieciaki rzucają frisbee a do nas się co chwile chichrała 💗
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2c543ce419d7.jpg

Minnie polecam blogi
    Ervegan, jadlonomia, vegenerat biegowy, smakoterapia i mama alergika gotuje

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:27

JustynaG, KateHawke, Achia, Minnie89, sliweczka92, Jeżowa, Rucola, Cabrera, Kaczorka, Yoselyn82, frezyjciada, summer86, moniśka..., mi88, Luna1993, Patrycja20, Morusek, Anna Stesia, Nadzieja22, Lunaris, Bunia86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik- Ninka jest cudowna!! Chciałabym ją kiedyś poznać :) no i Ciebie oczywiście też! I gratuluję rocznicy odważna kobieto! Prawdą jest co mówią:kto nie ryzykuje- ten nie pije szampana! Też mam całkiem podobne akcje za sobą , dzięki jednej z nich zdecydowałam się przeprowadzić do Gdańska ;) no i tu poznałam męża :D

To samo się tyczy Jeżowej i Agatki:) która wygląda obłędnie jak je :)

Minnie- no u nas to jakoś samo poszło... Na początku też byłam uwięziona (tak jak w tym momencie,Oskar śpi, ale nie chce go odkładać po prostu :p), a później jakoś tak odłożyłam raz-nie obudził się i potem też się już udawało. Musisz próbować, nawet jeśli na początku się nie uda. U nas czasem po odłożeniu się budzi,ale to znów go biorę, kołysze i odkładam,albo miziam po główce, szumie delikatnie i też potrafi odpłynąć.
    Usypiam go na rękach w rożku,a potem delikatnie odkładam.i śpi.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:43

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)
    U nas jednak popadało.
    Ania ma chrypkę, w dodatku najprawdopodobniej testowane pampersy ją uczuliły bo nagle w ciągu dnia tak sobie odparzyła dupkę, że aż żal patrzeć. Opuchlizna już zeszła ale nadal wygląda to bardzo źle.

Pilik, cudownie patrz się na Twoją Ninkę :)

Jeżowa, widać, że kolacja smakowała. Agatka lubi "podgryzać" łyżeczkę?

Fozzie, no nie poznałabym Klary na tym zdjęciu. Jaka to duża panna.

Ania, Oskar też bardzo się zmienił. Widzę, że bardzo chce chodzić. a nie dacie rady wymienić łóżeczka? szkoda by dzieciak zdzierał sobie stopki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 10:47

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wszystkiego najlepszego z okazji 8 rocznicy ❤️ Ninka sprawna dziewczynka :) zdjęcie cudowne :)

Minnie u mnie są tylko dwie opcje na sen Agaty w dzień - uśpienie na leżąco przy cycku i udana ewakuacja z sypialni lub wózek na balkonie. Oczywiście na spacerze też śpi, w aucie/tramwaju również, ale zakładam, że chodzi Ci o sen w domu :D powodzenia z dietą, musisz się przestawić (łatwo powiedzieć).

Justyna tak, Agatka podgryza łyżeczkę. Tak jak wszystko co ma w rękach obecnie :D mam nadzieję, że u Ani na chrypce się skończy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 11:29

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!!!!
    Jeżowa, Agatka na golaska rozbroiła system!!!!! Że sama na to nie wpadłam tylko piorę te śliniaki i piorę... :P
    Ninka-psotnik, super zdjęcie :) Jak będzie starsza to jej pokażecie jak Wam rozrabiała ;)
    Gratuluję rocznic!! taka data że łatwo sie pamięta :)
    Ja dziś póki co mam słaby humor, pogoda średnio mnie nastraja... Szaro, buro i ponuro. Do tego Lewko zamiast porządnej drzemki przyciał sobie tylko komarka i rozrabia. Zaraz wyproszę moich facetów na spacer póki nie pada i posprzątam troszkę ten nasz przybytek....
    Edit. Już pada więc faceci okupują balkon i działają mi na nerwy. To zdecydowanie nie jest mój dzień :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 maja 2019, 12:01

Jeżowa lubi tę wiadomość

Synek 💚 31.08.2018r.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam wyjść z Oskarem po koleżankę na stację PKM, ale Oskar zasnął o 10.30 na kolanach, obejrzałam więc sobie jeden odcinek serialu i pomyślałam, że go odłożę, ubiorę się, pewnie się obudzi i wyjdziemy.a on nadal śpi... I chyba już nie zdążymy :D

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 3 maja 2019, 12:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minnie u nas działa w tylko zasypianie przy karmieniu na leżąco. Choć ostatnio kilka razy po takim usypianiu odłożyłam ją do łóżeczka i zasnęła - ale to dopiero od tygodnia, dwóch, wcześniej tylko na łóżku spała po karmieniu na leżąco.
    Polecam ci na słodko chlebek bananowy (w przepisie jest jajko ale ja go nie dawałam i wychodził) oraz "babciny placek bez jajek mleka i masła" - świetne mokre ciasto. Zamiast kakao daję karob, piekę na szerokiej blaszce zamiast tortownicy żeby się w miarę szybko upiekło bo zawsze mam wrażenie że jeszcze niedopieczony a jednak już można było wyciągać.

Jeżowa Agatka jedząca na golasa to mega pomysł! I przecudnie wygląda 😍

Oskar w swoim żywiole z koko i innymi zwierzątkami ❤️ fajnie że tak szybko chodzi, też na to czekam u Nat ☺️ a z działkami to znam problem - ja mam dylemat z wyborem projektu.

Achia dzieci mają szósty zmysł jeśli chodzi o wychodzenie z domu 😁 zawsze wtedy zasypiają najmocniej i najdłużej 😛 fajnie że spotkasz się z koleżanką i Bajla będzie mogła w domu posiedzieć - znam ten ból, ja wychodzę codziennie czy deszcz czy słońce, a jak mąż ma na nockę to spacer mamy o 20:30 😏

Ninka uwielbiam twoje minki 😍😍😍 Nat ma bardzo podobne i już teraz wiem że będzie z niej niezły łobuziak 😁 a co do poznania to ja też eMka przez Neta poznałam. Dla obrony wzięłam psa a pies przepadł bo ją eMek wymiział 😁

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 13:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szybkie pytanie- czy osoby postronne mogą przenosić wirusa świnki? Mąż jedzie do Warszawy z kolegą, który jest kierowcą, który teraz powiedział (są już prawie na miejscu)- że jego dziecko ma świnkę.. ma się bać?

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 maja 2019, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ te nasze forumowe dzieci są prześliczne 😍 przepraszam, że się nie odniosę, ale rozpływam się nad każdym zdjęciem! NO CUDNE! Słoneczka małe 😍

‹‹ 3244 3245 3246 3247 3248 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w drugą ciążę" - czym jest niepłodność wtórna?

Gdy wspomnienia z porodu zaczną blednąć, a pierworodny synek lub córeczka wyrosną z etapu pieluch i kaszek, pojawienie się myśli o dalszym powiększeniu rodziny najprawdopodobniej będzie tylko kwestią czasu. Niestety, nie każdej kobiecie udaje się zajść w ciążę po raz drugi. Dlaczego tak się dzieje? Czym jest niepłodność wtórna i jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ