X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • pilik Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kwestia braku motywacji jest normalna! Organizm skupia się całkowicie na byciu w ciąży! Do tero Twój mózg już to zrozumiał i też pewnie już myślisz dużo więcej o maluchu. Nie pociesze pewnie mówiąc, że to prędko nie minie! <3

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik zwracam honor! Jak miałam silną chorobę lokomocyjną, to faktycznie patrzenie przez okno tylko pogarszało sprawę. Przykro mi, że Ninka tak źle znosi jazdę autem w foteliku. Miałam koleżankę, która testowała kilka różnych fotelików i w końcu znalazła taki, który nie powodował płaczu... A może Ninka po prostu z tego wyrośnie. Oby!

Kate spokojnie, jeszcze max 2 lata i Nat sama się upomni o osłonkę z Krainy Lodu i wtedy tata nie będzie miał wyjścia i kupi :D

Reset ban na jedzenie w trakcie podróży to najgorsza rzecz dla mnie - u mnie bardzo wzrasta apetyt w trasie. Jadąc 200km do rodzinnego miasta mam taki zapas żywności, jakbym co najmniej do Azji chciała dojechać :D co do ciążowego mózgu - mi niestety naprawdę gorzej się pracowało. Łapałam takie zawiechy i zadawałam tak głupie pytania, że czasem było mi wstyd. Pamiętam, jak sfrustrowana ćwiczyłam w domu prezentację na zaliczenie i nie byłam w stanie zapamiętać "trudniejszych" słów - w końcu się poddałam i zapisałam je na kartce :D ale myślę, że gdy minie to największe zmęczenie to Ty poczujesz znowu przypływ mocy - tego Ci życzę <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 10:18

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U nas teraz wspólne zjedzenie śniadania to jakiś mega wyczyn.. Aluśka obraziła się na krzesełko, więc zamiast siedzieć na tyłku, to lata wszędzie. Raz je normalnie, innym razem pomemła i wypluje.
    Od dzisiaj uczymy się być ze sobą tylko we dwie, bo niestety 2.5 tygodnia urlopu tatusia bardzo nas rozpieściło ;)

Reset - powodzenia dziś na badaniach :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka i ja znów musze zaprotestowac, nie we dwie, tylko we troje!!!!!

mi88 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola wrote:
    Kaczorka i ja znów musze zaprotestowac, nie we dwie, tylko we troje!!!!!

W sumie tak :) ale to małe póki co postanowiło matce odpuścić i nie utrudnia ;)

summer86, Rucola, pilik lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry Dziewczyny!!!!!!
    Lewko jest w trakcie porannej drzemki a ja z kawą zasiadłam do komputera :)
    Z samego rana byłam upuścić krew, bo nie pamiętam czy wam pisałam w styczniu oprócz morfo robiłam OB i CRP. CRP wyszło koło 1 a OB aż 25. Od tamtego czasu nie poszłam tego skontrolować, bo nie miałam czasu iść ze sobą.... a ostatnimi czasy mam takie różne dziwne dolegliwości, nawet dziś na 17.15 ide kontrolnie do lekarza i chciałam mieć wyniki. Mam nadzieje, ze to tylko moje przewrażliwienie, bo odkąd jest Lewko mam straszną paranoję że coś mogłoby mi się stać a Lewko... wiecie co mam na myśli :(
    Choroba lokomocyjna.... nie wiem czy mam ale w samochodzie absolutnie nie mogę czytać ani książki a ni telefonu, bo ból głowy i mdłości pojawią się w przeciagu 5ciu minut. Za to przez okno wygladam śmiało i nie sprawia mi to dyskomfortu.
    Dziewczyny mam pytanie, czy któraś z Was chodzi, chodziła na jogę? Bo wstepnie zapisałam się na zajęcia dla początkujących na sobotę ale nie wiem z czym to się je....

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka u nas tydzień eMek w domu był i tez nas rozpieścił tą obecnością. A w tym tygodniu wraca wieczorem więc cały dzień będziemy same 😞 a Natalia jak jest eMek to naprawdę pocieszne dziecko. Tylko że mną nie jest tak wesoła... A Ala stwierdziła pewnie że szkoda czasu na siedzenie jak można jeść i robić fajne rzeczy na raz 😀

Reset u mnie tez szybko pojawił się ciążowy kalafior. Matko, jak ja tego nienawidziłam. A miałam bilans do zrobienia i każdy błąd w ksiegowaniach trzeba było szukać - frustracja level hard. Unie niestety kalafior został po ciąży - czuję się taka głupia 😫 teraz, tak jak mówi Pilik, rozum przestawił się na tryb maluch i dlatego możesz odczuwać "rozdwojenie" myśli.

Jeżowa ja jeszcze przegłosuję Elsę i Olafa 😁

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam chorobę lokomocyjną tylko na tylnim siedzeniu :) ale to nie w każdym samochodzie. Niektóre są takie, że mają jakieś niskie fotele i to te mi najbardziej szkodzą.

Kate - czyli ogólnie dzieci dobrze reagują na obecność tatusiów ;) no tak, bo ile można patrzeć na matkę.. :p

KateHawke lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, u mnie kalafiora ciażowego nie było, miałam intensywny okres w pracy, koleżanka poszła na L4 ciażowe 3 m-ce przede mną, więc musiałam się mobilizować. Ale po pracy wracałam i szłam spać, na nic nie miałam sił.
    Twój mózg i organizm są już w trybie dziecko. Pamiętam, gdy miesiac przed L4 powiedziałam koleżance z działu o ciąży, o tym że postaram się jak najwiecej robić na macierzyńskim, żeby być w tematach itd. i oburzyłam sie gdy odpowiedziała "teraz tak mówisz, zobaczysz jak dziecko wszystko zmienia". I po czasie muszę jej przyznać rację, bo jeśli chodzi o sprawy zawodowe i samorozwojowe robię max 15-20% tego co planowałam. Po prostu dziecko to jest zmiana o 180 stopni i mimo że na nie czekamy z upragnieniem, nie jestesmy w stanie nawet w połowie przewidzieć jakie będzie i jak my się odnajdziemy w nowej roli. Ja sadziłam, że dziecko wiecej śpi i wtedy jest czas na wszystko ;)

Mocne kciuki za dzisiejszę wizytę!

Edit: co do jazdy autem mam tak jak Rucola, czytanie czegokolwiek powoduje mdłosci i bol głowy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 09:54

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczyny,

Reset, łącze się w bólu braku motywacji...dziś mam wrocic do pracy po chorobie i krótkim urlopie i najzwyczajniej nie mam na to siły...nie mam siły utrzymać skupienia dłużej niż godzinkę...nie chce nawet myśleć ile zaległości będę miała ma biurku...a tak lubię swoją pracę...

Aktualnie czekam w kolejce do Gina (stresik oczywiście jest :/) i przez chwile rozważałam zwolnienie...ale chciałabym jeszcze popracować :)

Chętnych poproszę o pół kciuka, a ja swoje później oddam oczywiście Reset <3

Rucola, pilik, Kaczorka lubią tę wiadomość

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też tak jak Rucola - bardzo boleję nad tym, że nie mogę czytać w autobusie czy aucie ale muszę mieć oczy skierowane za szybę inaczej jest 🤢

Summer też myślałam że jak dziecko śpi to jest czas na właśnie taką pracę, czy cokolwiek innego. Teraz jak śpi to najpierw się zastanawiam co ja najpierw mam zrobić i czy opłaca mi się w ogóle zaczynać 😂

A moje dziecko coś uczula jednak... Zrobiły jej się kropki czerwone na buzi. Mam 3 potencjalnych winowajców. 1,5 tygodnia temu zaczęłam jeść pomidory co kilka dni (wcześniej na jakiś czas przestałam), 5 dni temu i 2 dni temu podałam Nat pierwszy raz od trzech miesięcy mleko modyfikowane i trochę wypiła. A wczoraj pierwszy raz podałam gluten w postaci kaszki manny w ilości 1 łyżeczki gotowej dodanej do owoców że słoiczka - ale to raczej za wcześnie na reakcję. No i znowu szukanie...

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera, Reset kciuki za Wasze wizyty! ✊✊✊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 10:13

Cabrera lubi tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    DZień dobry!

Życzę udanych wizyt: Reset i Rucola :) Oby wszystko było w jak najlepszym porządku!

U nas Franio jest mistrzem choroby lokomocyjnej a jak się okazało Stasio mistrzem wrzasku w aucie. Przyczyną jednak jest- tak jak u Pilik fotelik (łupina póki co) już mi ręce opadły w tym temacie bo okazało się że z tego samego powodu nie znosi bujaka O_o już widzę jak będzie z siedzeniem w krzesełku do karmienia...
    Wakacje w tym roku zapalnowane na krótkich trasach.

...i tu przerwa bo krzykacz wrzeszczy...

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie jest tak, że jak już się czymś zajmę to robię to merytorycznie dobrze. Problem mam 'tylko' z mobilizacją do pracy i o dziwo - dawniej siedząc więcej na forum, robiłam w pracy więcej, a teraz czas mi przecieka. Ale że mam kilka rozpraw w przyszłym tygodniu to adrenalina mnie pobudzi. Myślę też, że to kwestia zmęczenia, bo brak mobilizacji i chęci na cokolwiek dotyczy każdej sfery życia, nie tylko pracy.

Dziękuję za wszystkie kciuki! <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ....i ciąg dalszy!

Cabrera kciuki również za Twoją wizytę! BTW super foteczki z Francji :)

KateHawke -współczuję alergii. Jak sobie przypomnę te przejścia z Frankiem... ze Stasiem też nie będzie różowo ale chociaż mleko jest ok. Głosuję na pomidora - nie wiem jak u Was to wygląda ale u nas wysypka była po owocach, warzywach, mięsie a po jajkach i mleku bardziej takie placki szorstkie i swędzące na policzkach i obok uszu tu gdzie baki ( Stasiowi już się takie robią). Mam nadzieję że szybko ustalisz sprawcę i będzie ok. Biedne te nasze dzieciaki z ograniczonym menu :(

Reset ja uważam że i tak jesteś mega że na tym etapie jeszcze nie dopadła Cię ciążowa demencja! I że dajesz radę pracować w wymagającym zawodzie. Przed Tobą ten lepszy czas ciąży może za chwilę koncentracja się poprawi. I mam jeszcze jeden pomysl: MOŻE TO PRZEZ TO NISKIE CIŚNIENIE? ;)

Ja zaliczyłam kolejną wesołą noc. To już się taki standard robi: od północy do 3 Franek wstaje co 40 min z płaczem/ zatkanym nosem/ woła mnie: "chciałem Ci powiedzieć tylko że Cię kocham" (o 2!). A od 3 budzi się Stasio i zaczyna wariacje z rękami i gadaniem (chyba pora na kolejną wizytę u fizjo bo coś mi się widzi że MORO się nie wchłonęło :P jak już wspominałyście na dniach). Akcja kończy się ok 4.30-5 po czym następuje błoga godzina snu aby po 6 usłyszeć szczebiot starszaka: "Dzień dobry! Wygłupki?" (znaczy łaskotanie i turlanie w łóżku). Na tym etapie jestem bardzo szczęśliwa że zakupiłam ten expres z Lidla :P

Ps nadal nie wiem czemu Reset i Kaczorka jeszcze nie są na naszej liście hę?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2019, 10:32

sliweczka92 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • reset Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- w sumie też bym się już chętnie na liście widziała, zwłaszcza po tym, jak czekałam na to prawie dwa lata ;) Ale wiem, że edycja bez komputera jest ciężka, a chyba Kaczorka rzadko ma okazję przy Ali zasiąść do komputera, także czekam ;)

A co do ciśnienia to możesz mieć rację! ;) Faktycznie, jak mi się podnosi ze stresu (bo np. przed weekendem musiałam złożyć w sądzie skargę, choćby nie wiem, co się działo) to machnęłam cztery strony merytorycznej wypowiedzi w 45 minut razem ze znalezieniem właściwego orzecznictwa. A jak nie mam bata motywacyjnego nad głową to takie pitu pitu jak dziś... tu forum, tu kawka w kuchni (a celebruję bardzo, skoro piję 1/3 tego, co zwykle :P), tu facebook.

Lunaris lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja proponuję kupić jeszcze jakiś kubek gigant... Współczuję z tym budzeniem. Ja ostatnio co godzinę wstaję a już mi źle i kawa wchodzi jak masełko a co dopiero u Was przy dwójce.

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset i Lunaris - wiem, że mam zaległości z listą.. teraz już się lepiej czuję i obiecuję się poprawić :) wcześniej ledwo telefon mogłam przeglądać, więc na komputer nawet nie spoglądałam :p
    Jutro mam prenatalne i jeśli wszystko będzie oki, to uzupełnię listę i przy okazji dopiszę też siebie ;) więc tak troszkę też czekam z czysto egoistycznych pobudek :p

A tymczasem oddałam mamie dziecko i zrobiłam sobie sesję mycia garów ;) 2 pełne komory w zlewie :p całkiem dobrze robi na głowę :p

Lunaris, Rucola lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2019, 10:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, polubiłam za wyglupki i ekspres z Lidla. :D

Jak obiecałam, tak wrzucam kilka fotek naszego polroczniaka :)

e2705c7cefec8cc2.jpg

252109b9c95b9489.jpg

672327ea8ab5d45e.jpg

e31db0b0184c3d17.jpg

:)

Kaczorka, KateHawke, Luna1993, Cabrera, pilik, Lunaris, JustynaG, Minnie89, Rucola, Yoselyn82, Patrycja20, Nadzieja22, emi2016, moniśka..., Lusesita, Bunia86 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2019, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To zamelduje, ze w brzuchu mam 230 gram szczęścia <3 (pamietam, jak Nika porównywała Łucję wówczas do kostki masła ;)), wszystkie pomiary odpowiadają wiekowi ciąży, szyjka 3,5 cm, wszystko wyglada w porządku i Maleństwo pokazało swoje klejnoty, wiec najprawdopodobniej czekamy na Synka ❤️❤️❤️

Teraz zaciskam kciuki za Resetowa wizytę :)

Lunaris, Kaczorka, Achia, Jeżowa, pilik, KateHawke, reset, JustynaG, sliweczka92, Luna1993, Minnie89, Rucola, summer86, JuicyB, frezyjciada, Yoselyn82, Patrycja20, Nadzieja22, StaraczkaNika, emi2016, moniśka..., Lusesita, bazylkove, mi88, Bunia86 lubią tę wiadomość

‹‹ 3248 3249 3250 3251 3252 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Klinika niepłodności - 50 pytań, na które warto znać odpowiedź przy pierwszej wizycie.

Chciałabyś mieć pewność, że dobrze przygotowałaś się do swojej pierwszej wizyty u lekarza, dotyczącej problemów z zajściem w ciążę? Skorzystaj z naszego formularza płodności  – są to pytania, które dobry specjalista prawdopodobnie zada Ci podczas pierwszej wizyty , która pomoże zdiagnozować niepłodność. W ten sposób o niczym nie zapomnisz i będziesz mieć pod ręką wszystkie szczegóły dotyczące Twojego zdrowia, płodności lub historii chorób w Twojej rodzinie!       

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ