X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka kciuki <3

Na moje liście imion żeńskich były: Basia (mój faworyt), Marianna, Rita, Konstancja, Rozalia (ale nie Róża), Wanda i zakochałam się a "Malkowej" Felicji.
    Ale każde imię jakoś "dziwnie" kojarzyło się eM.

Ustaliliśmy od początku, że imię dla chłopca wybiera eM. (ja dla Dziewczynki), choć oczywiście uwzględniamy swoje obiekcje. I tak już podczas starań był tylko Staś i o ile uwielbiam to imię, to boję się bardzo o jego popularność...;)
    Gdybym to ja miała wybierać, to moja lista wyglądałaby tak: Konstanty, Henryk, Hubert, Tobiasz, Tymoteusz.

Z wyjątkowych imion z mojego otoczenia to przypominam sobie: Gracjana (tu znam dziewczynę w swoim wieku i dziewczynkę lat ok 12), Cecylia (lat 5) i Jerzy (lat 4).

Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga - ej, miałaś nieaktualny pasek!! :P teraz widać, że 5 miesięcy Borys skończył tydzień temu ;)

Aga9090 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cabrera- Marianna jest śliczne, ale bliski kuzyn M. w czerwcu będzie miał Mariankę, a że zakładam, że dziewczyny (?) będą mieć ze sobą kontakt to jednak nie mogę rozważać.

W otoczeniu mam małych Stasiów w liczbie 5 (w wieku od 1 roku do 5 lat), trzech Jasiów, małą Anastazję (1.5 roku), Cezarego i Ignacego (bliźniaki kuzyna), Idę (2 lata), siostry Basię i Jadwigę (4 i 9 lat) oraz moją chrześnicę Gabrysię (5 lat). U sąsiadów jest za to Layla i Amira (oboje Polacy).

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uwielbiam imię "Staś", ale właśnie obawiam się jego popularności. Ostatnio Znajoma wspominała, że u syna w klasie jest 8 "Jasiów" (w tym jej syn)...

• summer86 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny,

Rucola, przykro mi, że nie do końca wszystko ok z wynikami i zdrowiem, ale ważne że to kontrolujesz i trzymam kciuki aby jednak nie było to nic poważnego.

Kaczorka, mocne kciuki za dzisiejsze badania <3

Reset, bardzo się cieszę, że drugie badania wyszły bardzo dobrze i Was dodatkowo uspokoiły. Mam nadzieję, że wkrótce wrócą Ci siły i ciąża będzie już dla CIebie możliwie jak najbardziej beztroska.

Co do imion, u nas na liście dla dziewczynki były jeszcze: Alicja, Nina, Natalia, Lidia i Milena. Mi w pewnym momencie było bardzo blisko do decyzji o Lidii, ale ostateczne Anna obojgu nam się spodobała.
    Wymarzona od lat była Kornelia, ale mamy blisko w rodzinie.

Z dziwnych imion z którymi się w życiu spotkałam to -Edit-

Jeżowa, trzymam kciuki aby spontan był bez żadnych konsekwencji ;) nam się raz zdarzyło i mąż był tak przerażony, że od tej pory dba o zapas durexów w domu ;)

Lunaris, u nas ochota na seks jest tylko czasu i sił często brakuje. Wy się widzicie 2 dni w tygodniu to już ciężko żeby dograć idealne warunki. Jesteś w tygodniu sama z 2 dzieci, masz prawo być zmęczona.
    U nas od porodu jest w słowniku "seks na szybko", wcześniej rzadko kiedy robiliśmy takie akcje i mocno celebrowalismy.

Lusesita, trzymam mocno kciuki za pierwszy dzień w pracy! Też mnie to czeka wkrótce :/

Fozzie i znów się czuję jakaś nieudolna, z dwójką dzieci ogarniasz grilla na 20-30 osób? Szacun!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 17:18

Lunaris, Kaczorka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przypomniałam sobie, że miałam jeszcze wczoraj odpisać na dwa pytania:

Frezyjciada, pytałaś o to, czy będę się już chwalić w pracy? Otóż w kancelarii już wszyscy wiedzą, nie chwaliłam się dotychczas u klienta w firmie, gdzie mam dyżury dwa razy w tygodniu i pewnie dalej chwalić się nie będę, ale też nie będę już kombinować z ubraniem jak koń pod górkę. Jak ktoś chce, niech pyta, skąd ten brzuch ;)

Lunaris- pytałaś, do kogo Pączek podobny :) Otóż mimo ładnych zdjęć ciężko stwierdzić, ale jak patrzę na nos to i na poprzednim usg i wczoraj mam wrażenie, że nos jest po tacie. I bardzo dobrze, mojego własnego nie znoszę. Za to mózg, półkule, przepływy takie piękne, że na pewno po mamusi <3

P.S. Z pewną satysfakcją stwierdzam, że jeszcze nie mam budyniu i pytania jestem w stanie sobie przypomnieć :) I wracam zatem do pracy, bo czasem trzeba przynajmniej poudawać ;)

Lunaris, sliweczka92 lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2019, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja A co u Ciebie? Jeśli czytasz odezwij się.

Co do Aleksandra, zrobniale Oluś, albo Alek nie wchodziły w grę. Piotruś w zasadzie zaczął podobać mi się pod koniec, ale z powodów rodzinnych nie nazwaliśmy tak syna.
    Co do popularności u nas w szkole jest bardzo duża przewaga Kacprów (A sądziłam że Jakubów) i zauważyłam że imie Karol wraca do łask.

7 Jaśków w klasie?! Sporo... u syna w klasie jest 12 chłopaków w tym dwa to Kacpry, pytając jak sobie radzą z wywoływaniem danego kolegi, po prostu mówią nazwiskiem, albo przezwiskiem. 😉

Pamiętam że u mnie w klasie były tak dawnej popularne Anię i kazda ktora znałam bardzo dobrze się uczyła. Za to mój mąż zna łobuziary.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola dobrze, że robisz badania, będziesz spokojniejsza, ale na pocieszenie - też mam wysokie ob (koło 20, bylo tez bliżej 30) i lekarz powiedział ze przy kp często tak a poza tym to w ogóle ob to już przerażały parametr podobno...

Fozzie na grilla ja mogę polecić: szaszłyki (kurak+boczek+cebula+cukinia+papryka , mniam!), ser halloumi (pyszny! W lidlu można kupić i pewnie w innych sklepach też), warzywka w foli (kroje marchewkę, cebule, pieczarki i cukinie, daje troszkę oliwy albo masła, do tego jakieś zioła i wszystko zawijam w folie i na grilla), pieczone ziemniaczki (najlepiej nie jakieś giganty, ponacinać gęsto i do środka masło i przyprawy, do folii), bakłażan z pomidorami i mozarellą (bakłażan w plastryna to mozarella, na to pomidor i można jeszcze raz mozarellę. Posypać bazylią suszoną - świeża się spali - i tak ułożone na tackach piec. A bakłażana dobrze nasolic wcześniej i przed pieczeniem wymyć) to takie pierwsze co mi do głowy na szybko przychodzi.

A sałatkę polecam z czerwonej cebuli, którą się marynuje w zalewie octowej dzień wcześniej. Jest przepyszna i do grilla genialna. Jakby ktoś chciał to podeśle przepis.

Edit. Zanotowałam przed przeczytaniem wpisu reset ale nic, wrzucam już, może komuś się coś spodoba ;)

Lusesita mam nadzieje że dzień w pracy mija spokojnie!

Lunaris u mnie z chęciami na <3 baaardzo słabo...

Reset miałam prawie taką samą listę imion...! Tylko Alicji nie rozważałam.

AnnaStesia trudne zadanie!
    Z męskich: Justyn, Cyprian, Eliasz, Remigiusz, Wawrzyniec, Barnaba, Beniami, Benedykt, Teofil
    Z żeńskich: Dobromiła, Estera, Eunika, Fiona, Gaja, Irmina, Kajetana, Leokadia, Letycja, Miriam, Zara, Zoja, Zyta
    (Tylko Leokadia i Zyta są ze starszego pokolenia, reszta powiedzmy 30-50, ale wiele tych osób w moim wieku plus minus)

reset lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 13:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Reset za odp :) masz łeb, że pamiętasz o tak dawno zadanym pytaniu :D

Ja uwielbiam stare imiona, ale jak część pamięta co innego podobało się mężowi, a co innego mi. Jemu niezmiennie Szczepan i morduje mnie tym imieniem od pierwszej ciąży. Z tego też względu Florian był długi czas bezimienny. Miał być Mieszko, dawno się zgodziłam na to imię, ale eMek stwierdził, że mało dostojne. Potem były propozycje Cyryla, ale nie było jak zdrabniać. Mi podobał się Józef i Tadeusz, ale mąż nie był zachwycony. No i potem zaproponowałam Floriana i tak zostało. Florian Feliks :) do tego stopnia się w rodzinie nie mogli oswoić z tymi imionami, że moja rodzona siostra dzwoniła do męża czy da się zgłosić mnie jako niepoczytalna, bo w połogu byłam i dać dziecku NORMALNE imię...
    Ja swojego imienia nie lubię, ani jednego, ani drugiego. Bo oba były okropnie popularne i było nas w klasie 6 z takim samym imieniem... Nie chciałam tego dla dzieci właśnie. Tysiek jest Tymoteusz, wtedy nikt tak nie nazywał w okolicy, a teraz co rusz słyszę Tymek, Tymon itp.
    Swoją drogą dziwna moda, żeby zapisywać dziecko po zdrobnieniu, to powinno być zakazane!

Z imion dla dziewczynek podoba mi się Antonina, Barbara, Ada, Stanisława, Rozalia, Lilianna- ale Lilek teraz od groma, Wanda, Kalina piękne -maz by się nigdy nie zgodził 😂

Z imion dziwnych, niespotykanych to znam Marcjanne, Bogumiłę, Zachariasza, Eldara, Erwina, Celinę, Maksyma, Fortunattę... Więcej nie kojarzę w tym momencie.
    Aaaa brata córka jest Liwia, też po raz pierwszy słyszałam o tym imieniu od nich.

Alicja piękne. Ma tak na imię moja mama, ale w rodzinie już tyle Alusiek, że nie ma opcji na kolejną

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset u nas też do rozpoznania na zdjęciach był tylko nos :D (mój kartofel niestety w obu przypadkach).

Kiedy wybierałam imię dla starszego syna było niewielu Franciszków...a miesiąc później wybrali papieża i worek się posypał. Zdania nie zmieniliśmy choć były obawy że będzie milion pięćset Franiów na podwórku i w klasie. wyobraźcie sobie że w całym przedszkolu jest ich 2 razem z moim a w szkole nie ma żadnego od września (poza moim). Jestem w szoku bo te dzieciaki zostaną razem kolejne 9 lat :) udało się.
    Stasiów pewnie będzie więcej ale mnie się tak to imię podobało że nie mogłam się powstrzymać! (poza Natanielem -moje wymarzone od szkoły licealnej ale Ciastek się nie zgodził :P). Dziewczynka za każdym razem ma być Basia i za każdym razem ma siusiaka :D

Uciekam na zakupy i po Frania- jutro mamy imieniny Staszka więc jakiś prezencik i extra ciacho dla ewentualnych gości.

Ps Summer może to o to u nas chodzi- zawsze było celebrowane a teraz jak jestem spompowana to ani czasu ani ochoty, pewnie się przyzwyczaiłam że było tak fajnie wolno i jakoś extra- pora się przestawić na tryb sexi-mama: na łyżeczkę z majtami w kolanach i byle nie zasnąć w trakcie :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 14:03

Cabrera lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko byłoby super, gdyby mi ktoś bąków w autobusie nie puszczał i gdyby mnie podbrzusze nie bolało..
    Jadę!!

Rucola, Jeżowa, Karletka, Anna Stesia, summer86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita ogromne kciuki. Wierzę, ze Ci cieżko :(
    Kaczorka kciuki!!!!!
    Reset, Pilik dzięki za pomysły na nie-mięsnego grilla. U nas króluje halloumi, bakłażan, papryka i pieczarki z grila :)
    jeśli chodzi o niespotykane imiona to Euzebiusz i Dąbrówka :) Takie mi do głowy przychodzą :)
    edit. No i Lew :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 16:35

summer86, Lusesita lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka kciuki!!! Też miałam wczoraj "przyjemność" jechać z kimś, kto bardzo obficie puszczał bąki... Dzisiaj natomiast tuż pod moim nosem znajdowała się kurtka ortalionowa śmierdzącą stęchlizną.

Dziewczyny - Agata pełza jakieś 2 tygodnie, a ja już tęsknię za czasami, kiedy leżała w miejscu. A przecież będzie tylko gorzej!

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik- jak przeczytałam Twoje pomysły, to pomyślałam, że chyba w dobrym kierunku radzimy, skoro jesteśmy takie zgodne. I koniecznie proszę o przepis - kocham czerwoną cebulę w każdej postaci!

Rucola- z rzeczy wegetariańskich to jeszcze fajne są np. szaszłyki z tempehem marynowanym i warzywami (tempeh najlepiej w marynacie bbq, smakuje także mięsożernym), dobre są też marynowane boczniaki (też najlepiej w marynacie bbq) i takie szaszłyki, tyle że dla Was bez parmeńskiej: https://www.kwestiasmaku.com/zielony_srodek/figi_w_roli_glownej/szaszlyki_z_figami_halloumi/przepis.html
    Aha, no i stek z arbuza w sosie balsamicznym.

Rucola lubi tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny dzięki za przepisy :D chętnie coś wykorzystam, ale na grilla rodzinnego - to co organizuje to 30 męża i obawiam się, że królować będzie czysta zimna wódka, a zainteresowanie jedzeniem będzie dla 2-3 osób. Nie widzieliśmy się taka ekipą już długi czas i sama nie wiem gdzie go się spodziewać 🙈
    Ale chętnie też przygarne przepis na sałatkę z czerwonej cebuli <3

• reset Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie- to jak pod wódkę to mięso, mięso, jeszcze więcej mięsa, sałatka, może pieczone ziemniaki i ser na grilla. Żadnych fiu bździu ananasów pieczonych (btw. one są super jak jeszcze się pomoczą w rumie - zapomniałam o tym wspomnieć wcześniej).

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Udało się wejść na czas :) na USG wszystko prawidłowo. Człowiek ma 62mm długości, NT 1.54, tętno 158, kość nosowa zacna. Wygląda jak zdrowy chłopczyk :p ale płeć jeszcze nie na 100% ;)
    Za tydzień będą wyniki biochemiczne, więc się okaże jakie ryzyka wad.

reset, Achia, sliweczka92, Jeżowa, frezyjciada, Rucola, KateHawke, summer86, Karletka, JustynaG, Minnie89, Karma88, pilik, Cabrera, Lunaris, Lusesita, Anna Stesia, Aga9090, Luna1993, agulineczka, Nadzieja22, Patrycja20, Bunia86 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2019, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, Reset, Cabrera- gratuluje udanych wizyt !! <3 strasznie się cieszę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2019, 16:48

Kaczorka, Cabrera lubią tę wiadomość

• sliweczka92 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 16:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry,

Kaczorka, kciuki za prenatalne! Edit. Gratulacje zdrowego Kaczorka! <3

Rucola,fajnie że się badasz. Kciuki za wyniki. :)

Dziewczyny, super grillowe pomysły. Wszystkie sobie zapisałam!

A ja bym się chciała chyba pochwalić, bo coraz bardziej szaleję z szyciem. Moja siostra sobie zażyczyła dla swojej przyszłej chrześnicy komplecik spódniczka plus opaska. Oczywiście musiałam podobny uszyć Hanii😁 w tym miejscu Chciałabym podziękować pilik za polecenie sklepu metryicentymetry, bo się zakochałam W tych wszystkichpięknych i kolorowych materiałach! I pytanie do Pilik, jakich materiałów używasz do szycia sliniakow?chciałabym spróbować coś dla Hani stworzyć, ale jeszcze słabo znam się na materiałach...

Oczywiście w tym miejscu nie mogłoby zabraknąć zdjęć :)

7db6d81a7bcde08e.jpg

Dobrego dnia. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 maja 2019, 00:18

Achia, Rucola, KateHawke, Kaczorka, frezyjciada, pilik, Cabrera, Lunaris, Lusesita, Luna1993, Aga9090, Nadzieja22, Bunia86, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

<3
    k0kdcwa14mfoy763.png
    <3
    o1483e5ewjmvno6w.png
    <3
    ijpbdf9h3waux8rd.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 7 maja 2019, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ogromne gratulacje!!! Emek miał nosa :)

Kaczorka lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
‹‹ 3252 3253 3254 3255 3256 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

PMS a zdrowie psychiczne i jakość życia. Jak sobie radzić z objawami?

PMS często jest kojarzony głównie z objawami fizycznymi, takimi jak ból brzucha czy wzdęcia. Jednak coraz więcej badań wskazuje, że ma on istotny wpływ również na zdrowie psychiczne kobiet. Dlatego ważne są: zrozumienie związku między PMS a nastrojem i kondycją psychiczną w ogóle oraz nauka skutecznych strategii radzenia sobie z emocjonalnymi skutkami choroby.

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ