Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris - u Was to edycja specjalna no ale jeśli mam oceniać, to jednak te czwórki u nas najgorzej młoda zniosła. Chyba nawet gorączka się pojawiła.
Teraz czekamy tylko na piątki
A to moje Kaczątko
Nie podobają mi się fotki, bo ledwo coś na nich widać.. to niby przez bliznę po CC. Na dalszym etapie ma być lepiej
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b91b464fb136.jpgLunaris, Jeżowa, Patrycja20, KateHawke, Rucola, Cabrera, Karletka, Achia, Nadzieja22, bazylkove, pilik, JustynaG, Lusesita, Bunia86, summer86, Luna1993, emi2016, Anna Stesia, Ania1003 lubią tę wiadomość
-
Kaczorka śliczne Kaczątko moja teoria po ostatniej ciąży: lepsze kiepskie zdjęcie niż żadne. To nie jest takie złe Zobacz jaki ma śliczny mózg!
Co do zębów to Stasio to typ "chłopak na opak". Franek miał standardowo najpierw jedynki i to dopiero jak skończył rok. Powiem Wam że wszystko mi się wyrównuje: Franek robił nocne masakry- Staś budzi się tylko 2 razy na jedzenie 22 i 3. Franek zaczynał dzień o 4.20 i kończył o 21-22- Staś idzie grzecznie spać o 18-19 i wstaje o 5.30 (dla mnie po przespanej nocy to lajtowa godzina). Franek pięknie leżał na brzuszku, szybko zaczął pełzać -Staś nie ma chęci za nic od razu najlepiej by siedział. Franio kochał wózek i jazdę samochodem, kąpiele- Stasio 180 stopni! Są jak ogień i woda. Jak bym miała pierwsze dziecko przy którym nic nie wiem (znowu!). Nic dziwnego że u Frania ledwo zauważyłam ząbkowanie jak już zęby były na wierzchu a po 1 szły wszystkie po kolei w ciągu tygodnia! Stasio musi pokazać się z lepszej strony co by mama zapamiętała co to znaczy ząbkujące dziecko hehehe ach te chłopaki! Jak tu ich nie kochać?
Idę robić jakieś ciastko póki Hrabia zasnął, o 11 goście! -
Patrycja musiałaś dodać w tym samym czasie posta bo nie zauważyłam. Kajuszka jaka śliczna ! A jakie ma oczęta 😍 Bubuś śliczny 😘 a co do objawów brzuszkowych i krost to możesz spróbować Bebilon Pepti bodajże (dziewczyny poprawcie jak rypłam się z nazwą) a jeśli i to nie pomoże to jest mleko bez białek mleka i nazywa się Nutramigen bodajże. Ale zaczęłabym od Bebilonu.
Patrycja20 lubi tę wiadomość
-
Dzień dobry Dziewczyny!!!
Hej Kajka ślicznotko!!!! jaka Ty juz duuuża!!!
Dziewczyny ja jestem przerażona jak myślę o zabkowaniu. nawet nie wiem z czym to się je. U Was Lunaris to poszło z grubej rury... Oby teraz już było z górki. Pilik a Nince w końcu cos się pojawiło? ja Młodemu regularnie zprawdzam dziąsełka, ale są twarde i raczej nie zapowiada się na ząbkowanie....Patrycja20 lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualny
-
Patrycja oni to wiecznie wszystko do AZS-u porównują.
A te krosteczki znikają na dworze? W których miejsach sa?
Kaczorka ciężko stwierdzić, mi do tej pory utkwilo w pamięci jak lekarz w tym tygodniu obstawiał dziewczynke, a ja po cichutku o niej marzyłam. -
Kate właśnie się zastanawiam nad tym mlekiem bo dermatolog tez mi o nim mówiła ... tylko boje się że po zmianie mleka będzie jeszzcze gorzej
Karletka na policzku jednym szyjce i troszkę na brzuszku jedna tez była na zgięciu raczki kazała podawać fenistil w kroplach i przeszło nie ma ich na dzień dzisiejszy a jak były to na dworze były mało widoczne ...
Lunaris ja mam wrażenie, ze Kai idą trójki ma tak spuchnięte w tym miejscu, ze szok ślini się strasznie i aż się trzęsie jak do buzi coś włoży ..Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 09:55
-
Dzień dobry
Nie bylo mnie trochę ostatnio, postaram się nadrobić, właśnie odpaliłam kompa, zrobiłam kawę i zabieram się za czytanie
Karletka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Patrycja20 wrote:Kate właśnie się zastanawiam nad tym mlekiem bo dermatolog tez mi o nim mówiła ... tylko boje się że po zmianie mleka będzie jeszzcze gorzej
Karletka na policzku jednym szyjce i troszkę na brzuszku jedna tez była na zgięciu raczki kazała podawać fenistil w kroplach i przeszło nie ma ich na dzień dzisiejszy a jak były to na dworze były mało widoczne ...
Lunaris ja mam wrażenie, ze Kai idą trójki ma tak spuchnięte w tym miejscu, ze szok ślini się strasznie i aż się trzęsie jak do buzi coś włoży .. -
nick nieaktualnyhej dziewczyny!
czytam Was na bieżąco w miare,ale ciężko mi się odnieść
Widziałam wiesći z wizyt- ciesze się bardzo z dobrych wieści!
Patrycja-Kaja śliczna
Jeżowa- kiedy trzymać kciuki za (nie)testowanie?
Rucola- kciuki za badania! dobrze,że trzymaz ręke na pulsie!
dziwne imiona..w rodzinie mamy rodzeństwo Mieszka i Jagienkę a na osiedlu jest dziewczyna Rita co ma synka Felka
a ja kojarzę tylko z żeńskich- Kiara, Tara
z męskich- Barnaba, Dastin
mam nadzieje,że problemy ze zdrowie i ząbkowaniem się skończą u kogo dokuczają,,,u ns na razie cisza,ale też się tego boje. a jutro mamy szczepienie.
u nas dziś mały sukces- pierwszy raz Młody zasnął w chuście i zobaczyłam w końcu 6 z przodu na wadze
Oskar wstaje ok 5.30,w dzień drzemki po 30min. ale jak zaśnie dłuzej (np wczroaj spaliśmy razem ok 2,5h!) to traktuje to jak prezent :)w nocy budzi się nie wiem ile razy,bo rano już zapominam ile tego było ;p ale minimum 2,3. poza drzemkami mocno aktywny, więc tel leży gdzieś obok. i duuużo się śmieje, w tym najwięcej do mnie ;p chłonę więc go całego ile mogę, bo ten czas za szybko ucieka...
więcej nie pamiętam...
pięknego dnia dla awszystkichWiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 18:59
KateHawke, Patrycja20, Kaczorka, Lunaris, Cabrera, bazylkove, pilik, JustynaG, Yoselyn82, Bunia86, Rucola, Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
My czekamy na gości - jak ja się cieszę że Staszko dziś w dobrym humorze!
Fozzie wszystkiego wspaniałego również dla Waszego Stasia
Achia Oskar cudny. Poza nocami widzę że mamy podobnie w dzień. Ja też staram się chłonąć na całego każdy dzień- wiem po starszym że to szybko leci chociaż nie w danej chwili kiedy jesteśmy zmęczone i mamy wszystkiego dosyć.sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLunari-oj tak, wyzłam w ndz na spacer z mężem i Oskim i byłam tak zmęczona, że ledwo nogami przebierałam...
Mataja napisała nawet tekst na bloga o tytule "JAK ZNALEŹĆ MAGIĘ MACIERZYŃSTWA GDY CHCESZ ŻEBY W KOŃCU POSZLI SPAĆ?"- so true. polecam zresztą przeczytać
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:29
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Cześć kochane! Bardzo dziękuję za kciuki, prezentacja poszła bardzo dobrze. To na pewno dzięki Wam!
Patrycja przykro mi, że Kaja ma problemy brzuszkowe niestety nie pomogę, jedyne co to trzymam kciuki, by szybko przeszło.
Achia ach ten Oskar... Nie ma czasu na spanie. U nas drzemki w domu też takie krótkie, tylko na spacerze pośpi dłużej, a czasem tak jak piszesz nawet nie ma sił na przebieranie nogami. Świetna chusta!!! Co do mojego (nie)testowania to dzisiaj jestem gdzieś 7-8dpo i tak zastanawiam się czy dla spokoju ducha nie siknąć gdzieś pod koniec tygodnia... Bo po ciąży to te cykle lubią być rozjechane i wolałabym się nie stresować czy czarno na białym (albo raczej biało na białym) zobaczyć że nie wpadliśmy.
Lunaris dla mnie to Ty jesteś superwomen biorąc pod uwagę, że w tygodniu jesteś sama z dwójką mężczyzn... Udanej wizyty, cieszę się bardzo, że Stasio ma lepszy humor!
Kaczorka bardzo ładne zdjęcie! Nie wiem co Ci się nie podoba czy ja już gratulowałam tutaj synka? Jeśli nie to gratuluję teraz 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:55
Patrycja20, sliweczka92, Kaczorka, Karletka, KateHawke, Lunaris, summer86, Nadzieja22, Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyA wlasnie- co do @ po porodzie. Już myślałam , że dostanę, bo bolał brzuch i miałam plamienie. A tu nic. I teraz nie wiem czy się martwic tym plamieniem? Teraz mam schizy, że polipy mi odrastają... Przed ciążą , przed @ miewałam plamienia. Po histeroskopii od razu zaszłam w ciążę więc nie wiem czy te plamienia były przez polipy czy nie... Miałyście plamienia zanim dostałyście @ po porodzie?
-
Kaczorka cudne Kaczątko i tak!
Bunia wczoraj się zastanawiałam co u Ciebie!
Jezowa cieszę się, że na uczelni dobrze poszło
Rucola zęby widać wszystkie baaardzo mocno, tak jakby już były na wierzchu, cztery u góry i dwa na dole, dziąsła tak twarde ze wszystko już pięknie gryzie no ale żaden nie przebity. Chociaż dzisiaj mi się wydaje jakby dolna prawa jedynka już leciutko była, ciężko spojrzeć ...
Achia pięknie wyglądacie, gratuluje 6 z przoduKaczorka, Achia, Jeżowa, Bunia86 lubią tę wiadomość
-
Pilik wiesz co, naprawdę próbuje sobie wyobrazić jako to musi być ból dla dziecka te wychodzące zęby... Bardzo współczuję Nince, jeszcze tyle nagle w natarciu. Mam nadzieję, że jak już się przebiją to nie będzie tak cierpieć.
Bunia dobrze Cię widzieć. Też wczoraj o Tobie myślałam! Poprosimy aktualizację brzuszkową! ❤️Bunia86 lubi tę wiadomość
-
Jezowa ja tak samo nieraz o tym myśle... pocieszam się, bo gdzieś czytałam że dużo bardziej boli jak schodzą do dziąseł niż jak się przebijają.
A ostatnio rzeczywiście w ogóle nie mam wrażenia żeby się męczyła więc może teraz już z górki skoro są na wylocie -
Achia, dziękuję z artykuł. Aneczka śpi a ja chwilowo odpoczywam
Ta frustracja i myśli daj żyć gdy mikrus nieporadnie wspinał się na Ciebie wbijając małe pazurki w Twoją skórę i boleśnie trzymając się Twoich włosów, zmieniona w sekundę w euforię, bo uświadomiłaś sobie, że wspinał się tylko by dać Ci obślimtanego dzidzisowego całusa.
Źródło: https://mataja.pl/2019/04/jak-znalezc-magie-macierzynstwa-gdy-chcesz-zeby-w-koncu-poszli-spac/
Lunaris , dziękuję za info o preparacie na pleśniawki. Zakupiłam i trzymam w apteczce. Teraz stosujemy Nystetynę zgodnie z zaleceniem lekarza. Ale następnym razem jak zobaczę coś podejrzanego w buzi to od razu zacznę działać.
Patrycja dziewczyny na problemy z brzuszkiem używały probiotyków.
Jeżowa gratuluję dobrej prezentacji!
Bunia Na stronie 3248 jest streszczenie stron 3230-3241 a na kolejnej skrót do 4 maja włącznie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:39
Bunia86, Achia lubią tę wiadomość