X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - u Was to edycja specjalna ;) no ale jeśli mam oceniać, to jednak te czwórki u nas najgorzej młoda zniosła. Chyba nawet gorączka się pojawiła.
    Teraz czekamy tylko na piątki :)

A to moje Kaczątko :)
    Nie podobają mi się fotki, bo ledwo coś na nich widać.. to niby przez bliznę po CC. Na dalszym etapie ma być lepiej ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/b91b464fb136.jpg

Lunaris, Jeżowa, Patrycja20, KateHawke, Rucola, Cabrera, Karletka, Achia, Nadzieja22, bazylkove, pilik, JustynaG, Lusesita, Bunia86, summer86, Luna1993, emi2016, Anna Stesia, Ania1003 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka śliczne Kaczątko <3 moja teoria po ostatniej ciąży: lepsze kiepskie zdjęcie niż żadne. To nie jest takie złe :) Zobacz jaki ma śliczny mózg!

Co do zębów to Stasio to typ "chłopak na opak". Franek miał standardowo najpierw jedynki i to dopiero jak skończył rok. Powiem Wam że wszystko mi się wyrównuje: Franek robił nocne masakry- Staś budzi się tylko 2 razy na jedzenie 22 i 3. Franek zaczynał dzień o 4.20 i kończył o 21-22- Staś idzie grzecznie spać o 18-19 i wstaje o 5.30 (dla mnie po przespanej nocy to lajtowa godzina). Franek pięknie leżał na brzuszku, szybko zaczął pełzać -Staś nie ma chęci za nic od razu najlepiej by siedział. Franio kochał wózek i jazdę samochodem, kąpiele- Stasio 180 stopni! Są jak ogień i woda. Jak bym miała pierwsze dziecko przy którym nic nie wiem (znowu!). Nic dziwnego że u Frania ledwo zauważyłam ząbkowanie jak już zęby były na wierzchu a po 1 szły wszystkie po kolei w ciągu tygodnia! Stasio musi pokazać się z lepszej strony co by mama zapamiętała co to znaczy ząbkujące dziecko :) hehehe ach te chłopaki! Jak tu ich nie kochać? <3

Idę robić jakieś ciastko póki Hrabia zasnął, o 11 goście!

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris - nie strasz tym wyrównywaniem, bo to by znaczyło, że Kaczątko nr 2 będzie koszmarne..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja musiałaś dodać w tym samym czasie posta bo nie zauważyłam. Kajuszka jaka śliczna ! A jakie ma oczęta 😍 Bubuś śliczny 😘 a co do objawów brzuszkowych i krost to możesz spróbować Bebilon Pepti bodajże (dziewczyny poprawcie jak rypłam się z nazwą) a jeśli i to nie pomoże to jest mleko bez białek mleka i nazywa się Nutramigen bodajże. Ale zaczęłabym od Bebilonu.

Patrycja20 lubi tę wiadomość

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry Dziewczyny!!!
    Hej Kajka ślicznotko!!!! jaka Ty juz duuuża!!!
    Dziewczyny ja jestem przerażona jak myślę o zabkowaniu. nawet nie wiem z czym to się je. U Was Lunaris to poszło z grubej rury... Oby teraz już było z górki. Pilik a Nince w końcu cos się pojawiło? ja Młodemu regularnie zprawdzam dziąsełka, ale są twarde i raczej nie zapowiada się na ząbkowanie....

Patrycja20 lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa, powodzenia ✊✊

Lunaris, wszystkiego najlepszego dla Stasia ❤️❤️

Kaczorka, zdjęcia śliczne!!

Miłego dnia, ja uciekam do dentysty 😰😰

Kaczorka lubi tę wiadomość

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola - nie bój się :)
    Też się bałam a jak już się zaczęło, to poszło ;)

Rucola lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Karletka Przyjaciółka

Wysłany: 8 maja 2019, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja oni to wiecznie wszystko do AZS-u porównują.
    A te krosteczki znikają na dworze? W których miejsach sa?

Kaczorka ciężko stwierdzić, mi do tej pory utkwilo w pamięci jak lekarz w tym tygodniu obstawiał dziewczynke, a ja po cichutku o niej marzyłam.

k0kd82c32w13sbm1.png
  • Patrycja20 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kate właśnie się zastanawiam nad tym mlekiem bo dermatolog tez mi o nim mówiła ... tylko boje się że po zmianie mleka będzie jeszzcze gorzej :/

Karletka na policzku jednym szyjce i troszkę na brzuszku jedna tez była na zgięciu raczki kazała podawać fenistil w kroplach i przeszło nie ma ich na dzień dzisiejszy a jak były to na dworze były mało widoczne ...

Lunaris ja mam wrażenie, ze Kai idą trójki :/ ma tak spuchnięte w tym miejscu, ze szok ślini się strasznie i aż się trzęsie jak do buzi coś włoży ..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 09:55

Olivierek 27.01.2015🥰❤
    201901205364.png
  • Bunia86 Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

Nie bylo mnie trochę ostatnio, postaram się nadrobić, właśnie odpaliłam kompa, zrobiłam kawę i zabieram się za czytanie :)

Karletka, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

ojxeej28a64grrny.png

* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
    *Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
    *PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrycja20 wrote:
    Kate właśnie się zastanawiam nad tym mlekiem bo dermatolog tez mi o nim mówiła ... tylko boje się że po zmianie mleka będzie jeszzcze gorzej :/

Karletka na policzku jednym szyjce i troszkę na brzuszku jedna tez była na zgięciu raczki kazała podawać fenistil w kroplach i przeszło nie ma ich na dzień dzisiejszy a jak były to na dworze były mało widoczne ...

Lunaris ja mam wrażenie, ze Kai idą trójki :/ ma tak spuchnięte w tym miejscu, ze szok ślini się strasznie i aż się trzęsie jak do buzi coś włoży ..
    Ja bym spróbowała. Tylko pamiętaj że od razu nie będzie poprawy. Trzeba ze 2 tygodnie odczekać przynajmniej. Bo niektórzy dają inne mleko tydzień i znowu zmieniają a to za szybko.

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!
    czytam Was na bieżąco w miare,ale ciężko mi się odnieść
    Widziałam wiesći z wizyt- ciesze się bardzo z dobrych wieści!

Patrycja-Kaja śliczna :)
    Jeżowa- kiedy trzymać kciuki za (nie)testowanie?
    Rucola- kciuki za badania! dobrze,że trzymaz ręke na pulsie!

dziwne imiona..w rodzinie mamy rodzeństwo Mieszka i Jagienkę :) a na osiedlu jest dziewczyna Rita co ma synka Felka :P
    a ja kojarzę tylko z żeńskich- Kiara, Tara
    z męskich- Barnaba, Dastin

mam nadzieje,że problemy ze zdrowie i ząbkowaniem się skończą u kogo dokuczają,,,u ns na razie cisza,ale też się tego boje. a jutro mamy szczepienie.
    u nas dziś mały sukces- pierwszy raz Młody zasnął w chuście :) i zobaczyłam w końcu 6 z przodu na wadze :D
    Oskar wstaje ok 5.30,w dzień drzemki po 30min. ale jak zaśnie dłuzej (np wczroaj spaliśmy razem ok 2,5h!) to traktuje to jak prezent :)w nocy budzi się nie wiem ile razy,bo rano już zapominam ile tego było ;p ale minimum 2,3. poza drzemkami mocno aktywny, więc tel leży gdzieś obok. i duuużo się śmieje, w tym najwięcej do mnie ;p chłonę więc go całego ile mogę, bo ten czas za szybko ucieka...
    więcej nie pamiętam...

pięknego dnia dla awszystkich <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 18:59

KateHawke, Patrycja20, Kaczorka, Lunaris, Cabrera, bazylkove, pilik, JustynaG, Yoselyn82, Bunia86, Rucola, Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My czekamy na gości - jak ja się cieszę że Staszko dziś w dobrym humorze!

Fozzie wszystkiego wspaniałego również dla Waszego Stasia :)

Achia Oskar cudny. Poza nocami widzę że mamy podobnie w dzień. Ja też staram się chłonąć na całego każdy dzień- wiem po starszym że to szybko leci chociaż nie w danej chwili kiedy jesteśmy zmęczone i mamy wszystkiego dosyć.

sliweczka92 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunari-oj tak, wyzłam w ndz na spacer z mężem i Oskim i byłam tak zmęczona, że ledwo nogami przebierałam...
    Mataja napisała nawet tekst na bloga o tytule "JAK ZNALEŹĆ MAGIĘ MACIERZYŃSTWA GDY CHCESZ ŻEBY W KOŃCU POSZLI SPAĆ?"- so true. polecam zresztą przeczytać ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:29

Lunaris lubi tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć kochane! Bardzo dziękuję za kciuki, prezentacja poszła bardzo dobrze. To na pewno dzięki Wam!

Patrycja przykro mi, że Kaja ma problemy brzuszkowe :( niestety nie pomogę, jedyne co to trzymam kciuki, by szybko przeszło.

Achia ach ten Oskar... Nie ma czasu na spanie. U nas drzemki w domu też takie krótkie, tylko na spacerze pośpi dłużej, a czasem tak jak piszesz nawet nie ma sił na przebieranie nogami. Świetna chusta!!! Co do mojego (nie)testowania to dzisiaj jestem gdzieś 7-8dpo i tak zastanawiam się czy dla spokoju ducha nie siknąć gdzieś pod koniec tygodnia... Bo po ciąży to te cykle lubią być rozjechane i wolałabym się nie stresować czy czarno na białym (albo raczej biało na białym) zobaczyć że nie wpadliśmy.

Lunaris dla mnie to Ty jesteś superwomen biorąc pod uwagę, że w tygodniu jesteś sama z dwójką mężczyzn... Udanej wizyty, cieszę się bardzo, że Stasio ma lepszy humor!

Kaczorka bardzo ładne zdjęcie! Nie wiem co Ci się nie podoba :D czy ja już gratulowałam tutaj synka? Jeśli nie to gratuluję teraz 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 11:55

Patrycja20, sliweczka92, Kaczorka, Karletka, KateHawke, Lunaris, summer86, Nadzieja22, Luna1993, Anna Stesia lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 maja 2019, 12:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A wlasnie- co do @ po porodzie. Już myślałam , że dostanę, bo bolał brzuch i miałam plamienie. A tu nic. I teraz nie wiem czy się martwic tym plamieniem? Teraz mam schizy, że polipy mi odrastają... Przed ciążą , przed @ miewałam plamienia. Po histeroskopii od razu zaszłam w ciążę więc nie wiem czy te plamienia były przez polipy czy nie... Miałyście plamienia zanim dostałyście @ po porodzie?

• pilik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka cudne Kaczątko i tak! <3

Bunia wczoraj się zastanawiałam co u Ciebie!

Jezowa cieszę się, że na uczelni dobrze poszło :)

Rucola zęby widać wszystkie baaardzo mocno, tak jakby już były na wierzchu, cztery u góry i dwa na dole, dziąsła tak twarde ze wszystko już pięknie gryzie no ale żaden nie przebity. Chociaż dzisiaj mi się wydaje jakby dolna prawa jedynka już leciutko była, ciężko spojrzeć ;)...

Achia pięknie wyglądacie, gratuluje 6 z przodu :)

Kaczorka, Achia, Jeżowa, Bunia86 lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik wiesz co, naprawdę próbuje sobie wyobrazić jako to musi być ból dla dziecka te wychodzące zęby... Bardzo współczuję Nince, jeszcze tyle nagle w natarciu. Mam nadzieję, że jak już się przebiją to nie będzie tak cierpieć.

Bunia dobrze Cię widzieć. Też wczoraj o Tobie myślałam! Poprosimy aktualizację brzuszkową! ❤️

Bunia86 lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa ja tak samo nieraz o tym myśle... pocieszam się, bo gdzieś czytałam że dużo bardziej boli jak schodzą do dziąseł niż jak się przebijają.
    A ostatnio rzeczywiście w ogóle nie mam wrażenia żeby się męczyła więc może teraz już z górki skoro są na wylocie :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 maja 2019, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia, dziękuję z artykuł. Aneczka śpi a ja chwilowo odpoczywam :)
    Ta frustracja i myśli daj żyć gdy mikrus nieporadnie wspinał się na Ciebie wbijając małe pazurki w Twoją skórę i boleśnie trzymając się Twoich włosów, zmieniona w sekundę w euforię, bo uświadomiłaś sobie, że wspinał się tylko by dać Ci obślimtanego dzidzisowego całusa.
    Źródło: https://mataja.pl/2019/04/jak-znalezc-magie-macierzynstwa-gdy-chcesz-zeby-w-koncu-poszli-spac/

Lunaris , dziękuję za info o preparacie na pleśniawki. Zakupiłam i trzymam w apteczce. Teraz stosujemy Nystetynę zgodnie z zaleceniem lekarza. Ale następnym razem jak zobaczę coś podejrzanego w buzi to od razu zacznę działać.

Patrycja dziewczyny na problemy z brzuszkiem używały probiotyków.

Jeżowa gratuluję dobrej prezentacji!

Bunia Na stronie 3248 jest streszczenie stron 3230-3241 a na kolejnej skrót do 4 maja włącznie. :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 maja 2019, 12:39

Bunia86, Achia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
‹‹ 3254 3255 3256 3257 3258 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 5 gadżetów ułatwiających życie młodej mamy

Rynek produktów dla przyszłych rodziców i maluszków jest ogromny. O jakich gadżetach warto pomyśleć kompletując wyprawkę? Które produkty są warte uwagi i mogą ułatwiać codzienność świeżo upieczonych rodziców? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ