X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Juicy - ja czułam czkawkę cały czas w dole a młoda była głową do góry :p

Lusesita - ciężko sobie wyobrazić takiego klocka..! To taka podwójna Luśka!

A to mała akrobatka :)

age.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, nie mam pojęcia, nie mam isofiksa. Wygląda to dziwnie i też wzbudziłoby moje wątpliwości.

Bajeczko, nie mam telewizora, więc nie oglądam, a w ciaży mam zasadę, że oglądam same wesołe i sympatyczne rzeczy (czyli wybieram to, co już znam, żeby się w razie czego nie naciąć) :-D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 marca 2018, 20:41

• pilik Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania wydaje mi się że to bez znaczenia zupełnie czy od góry czy od dołu, może Ci się któryś łatwiej spinać. Możesz zadzwonić do producenta zawsze spytać, ale w użytkowaniu to nie ma różnicy

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, ja jak nie oglądam zbyt często tak dziś oglądałam i pożałowałam. Praktycznie ten sam moment, w którym aktualnie jestem :/

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 marca 2018, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałam maila do sklepu i wysłałam fotę. Na internecie wszystkie zdjęcia pokazują jednakową stronę zaczepiania więc... podejrzewam 'feler'.

• Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobietki, wypisali nas dzisiaj ze szpitala, wracamy do żywych.

Teraz Was nadrobiłam, ale zapomniałam już, co Wam miałam napisać :p

Do szkoły rodzenia zapisaliśmy się do tej w szpitalu gdzie rodzę. Zajęcia są 1x w tygodniu przez cały maj, idę z ciekawości :)
    Co do serialu, ja teraz staram się oglądać tylko odmóżdżające komedie i pozytywne historie, bo za bardzo przeżywam wszystko.

Anna Stesia, Lusesita lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, to po tym omdleniu byłaś w szpitalu? I co Ci powiedzieli? Mam nadzieję, że wszystko w porządku?

• summer86 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena, również mam nadzieję, że już wszystko ok u Was. Napisz coś więcej.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie Lena napisz nam co lekarze mówili?

Ja ogólnie też staram się nie oglądać złych rzeczy a nie wiedziałam że aż tak będzie źle tam, no ale było minęło, najważniejsze by nie przybierać sobie tego ale co się uplakalam to moje

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Lena, to po tym omdleniu byłaś w szpitalu? I co Ci powiedzieli? Mam nadzieję, że wszystko w porządku?

Tak byłam, rozmawiałam z moim lekarzem i powiedział, że jeśli będę się czuła inaczej lub coś będzie mnie niepokoić to mam podjechać na izbę i powiedzieć, że jestem jego pacjentką, a że jakoś nie dochodziłam do siebie (tak jak wcześniej kiedy robiło mi się po prostu słabo) to moja siostra i mama trochę mi nagadały, że warto sprawdzić czy wszystko w porządku, wiec pojechaliśmy.

Miałam konsultacje neurologa, internisty, ekg (mam niedomykalność zastawek) kilka badań krwi, zostawili mnie na patologi ciąży na obserwacje. Dostałam heparynę, żelazo i kilka kroplówek nawadniających i odżywiających. Generalnie nie znaleźli przyczyny, mój lekarz mówi, że powinien to być tylko incydent, ale gdyby się cokolwiek działo to mam do niego dzwonic. Dla mnie było najważniejsze, że z Franusiem wszystko ok.

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 14 marca 2018, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, dobrze, że pojechałaś, ważne, aby takie rzeczy sprawdzać. Bo omdlenie to sygnał z organizmu. Cieszę się też, że lekarze potraktowali Cię poważnie, z tym bywa w szpitalach różnie. Najważniejsze też, że i z Tobą, i z synkiem wszystko w porządku!

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 06:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena - uważaj teraz na siebie. A takie omdlenia mogą też wynikać w skutek ucisku na jakąś żyłę może.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://www.slodkisen.com.pl/

Kupowała ktoraś z tego sklepu ?
    Bardzo przystępne ceny i niby gatunkowo ok . Opinie generalnie b.dobre.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 09:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer- dziewczyny ode mnie z wątku kupowały ubranka z DS i pisały, że spoko są.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:
    https://www.slodkisen.com.pl/

Kupowała ktoraś z tego sklepu ?
    Bardzo przystępne ceny i niby gatunkowo ok . Opinie generalnie b.dobre.

Mi maja przyjść body dzisiaj to zrobię realne zdjęcie i najwyżej metek :)

Flowwer lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena dziś czujesz się lepiej?

Kaczorka oswieć mnie co to DS ? Ja mam naprwadę mocne zaćmienie mózgowe w ciąży.

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 10:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Kaczorka oswieć mnie co to DS ? Ja mam naprwadę mocne zaćmienie mózgowe w ciąży.

Dolce Sonno - marka ubranek z tej strony co ją podałaś :)

Natomiast ja Wam mogę polecić sklep Szachrajka :) pisałam już, że zamówiłam tam całą wyprawkę do rozszerzenia diety Luśce. Zależało mi, żeby wszystko było z Tommee Tipee. I mają tam naprawdę szeroki asortyment a przy tym niskie ceny w porównaniu do innych sklepów.
    I wysyłka ekspresowa! Zamówiłam koło 14 danego dnia i w południe następnego już wszystko miałam w domku :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer wrote:

Kurczę Flo nawet mi to ciężko określić jak się czuję, wczoraj przespałam 3h popołudniu, później cała noc aż do 8, aż byłam w szoku. Niby jest ok, ale czuje się osłabiona. Zobaczymy jak będzie, w przyszłym tygodniu robię krzywą, może tam coś wyjdzie. Dziś wieczorem wraca mój mąż to będę spokojniejsza i nie będę sama cały czas.

Co do wyprawki ja na razie kompletuje koszyk w Gemini, ciuchów dużo dostałam, trochę dokupiłam i myśle, że ma 56-62 już i tak jest za dużo :) jak mąż wróci to pewnie zamówimy wózek, bo niby 6-8 tygodni się czeka. Póki co jesteśmy nastawieni na Espiro next manhattan i chyba przy nim zostanę. Z fotelikiem to już sama nie wiem, chyba jeszcze podjade zobaczyć cis na żywo. Zaczynam czuć jakieś obawy, że nie zdążymy z tym wszystkim jak będę się kiepsko czuła (czeka nas jeszcze remont mieszkania). Czas się wziąć w garść :)

Miłego dnia kochane

• staraczka1111 Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wczoraj złapałam moje dziecko za stópkę! <3 tak wypchał nóżkę że aż w szoku byłam. Krótka chwila ale jaka piękna :)

Lusesita, Anna Stesia, Flowwer, Jadranka, Kaczorka, JuicyB, Bajkaaa, summer86, Jeżowa, Lena21, olik321, KateHawke, Rucola, Sarna84, moniśka..., innamorata88, Yoselyn82, malka, emi2016, Emiilka, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

f2wl3e5e75ssm4p5.png
    bHCG 7dpt - 14.7 , 9dpt-64, 13dpt-542, 20dpt-11534 <3
    25.07.2017 - transfer dwóch ⛄ ⛄
    26.08.2019 transfer dwóch 🐣🐣 7 dpt hcg 1,9 10dpt hcg 6 11dpt hcg 9,4 12dpt 14,3 hcg 15 dpt hcg 14,5 :( *
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 15 marca 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka1111 wrote:
    Wczoraj złapałam moje dziecko za stópkę! <3 tak wypchał nóżkę że aż w szoku byłam. Krótka chwila ale jaka piękna :)

<3 <3 <3 Już niedługo złapiesz po drugiej stronie :-)

staraczka1111, innamorata88 lubią tę wiadomość

‹‹ 339 340 341 342 343 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ