X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis jaka slodka kruszynka <3
    Koniecznie daj znać jak się leżaczek sprawuje. Może też się skuszę :-)

Melevis lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 09:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam dziś wizytę u mojego lekarza i mamy wreszcie założyć kartę ciąży. Liczę na to, że termin porodu wpisze według usg a nie wg OM bo to 8 dni różnicy.

Melevis masz tak śliczną córkę, że aż napatrzeć się nie można...

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    Mam dziś wizytę u mojego lekarza i mamy wreszcie założyć kartę ciąży. Liczę na to, że termin porodu wpisze według usg a nie wg OM bo to 8 dni różnicy.

Melevis masz tak śliczną córkę, że aż napatrzeć się nie można...
    W karcie ciąży wpisuje się i wg om i wg usg :)
    Trzymam kciuki za wizytę :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG ja w karcie ciąży mam wpisany termin porodu wg OM. :)

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena jest cudna <3

Dziewczyny, zaczęłam pakować torbę i prać wszystko :)
    Powiedzcie mi czy do szpitala bierze się gruszkę do noska? Szczotkę /grzebyk? Na stronie szpitala nic nie ma o takich akcesoriach...

Małą znów inaczej czuje - wypchala mi przed chwilą coś małego (stópkę?) znowu z drugiej strony... Proszę o kciuki na 19 żeby była główkowo :)

ibishka, Melevis, KateHawke lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka kciuki zaciśnięte ;-)
    Powiem Ci że nie pakowalam takich rzeczy, bo przez pierwsze 3 doby nie myją maleństwa w szpitalu.
    Dla dziecka spakowalam pampersy, ubranka, pieluchy tetrowe, rożek i bepanthen.

JuicyB, Jadranka lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już po wizycie.
    Szyjka 3,4 cm więc się trzyma i mam się tymi twardnieniami nie przejmować póki nie są bolesne i regularne. Magnez, nospa i leżenie gdy pojawia się twardnienie.

Mała waży 840 g i wymiarami jest mniej więcej zgodna z terminem z OM (z USG 1 dzień do przodu). Przepływy też ok. Zastanawiam się jednak czy nie za mało przybrała, bo w 2,5 tyg. tylko 200 gramów.

Plamka na serduszko jest dalej, więc dostaliśmy skierowanie na echo serca. Udało mi się umówić już na przyszły tydzień, więc czeka mnie wyprawa do Wrocławia. Oby wszystko było ok z serduszkiem..

Anna Stesia, Jadranka lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, Lenka jest cudna <3 cieszę się, że leżaczek się jednak sprawdził :)

Jadranka, trzymam kciuki za prawidłowe ułożenie maluszka :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka - ja dla młodej miałam tylko pampersy, chusteczki, ubranka i pieluszki tetrowe :)
    I trzymam kciuki za ułożenie główkowe :)

Justyna - jeśli różnica w wielkości dzieciątka mieści się w 7 dniach to wpisują termin porodu z OM. W przypadku większej różnicy już niby powinno się kierować wiekiem z USG.

Mi się Luśka na rękach krzywi w jedną stronę. Jak leży na plecach to z reguły też nogi skręca w tym kierunku.. Ale potrafi też leżeć prosto. I na brzuszku też jest prosta. Zastanawiam się czy to jakaś poważna wada, czy może z czasem minie.

Jadranka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, moja bratanica się jakoś tak napinała i szybko ciągnęła do siedzenia, więc brat z bratową pojechali chyba do neonatologa na konsultację. Zaleciła im inny sposób noszenia małej, jakieś proste ćwiczenia i jest duża poprawa.
    Czasem warto takie rzeczy skonsultować.

EDIT: Z tym noszeniem to chodziło o to, że częściej musieli ją nosić plecami do siebie a nie tak jak maluchy się nosi, żeby się to zrównoważyło. Okazało się, że małej taka pozycja bardzo pasuje ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 marca 2018, 12:04

3i49mg7yu2aqel15.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przy noszeniu przodem też mam wrażenie, że się krzywi.. aczkolwiek jak tak patrzę teraz to na rękach krzywi się w jedną stronę a na leżąco w drugą.
    Przy najbliższej wizycie u lekarza podpytam lekarkę i może poleci kogoś :)

Summer - a Twoja bratanica już siada?

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik zastanawiałam się, skąd takie różnice w cenach różnych kolorów, chodzi chyba tylko o poszycie więc wzięłam ten najtańszy :)

Lusesita oczywiście dam znać, myślę, że tak po miesiącu będę mogła więcej powiedzieć :)

Summer trzymam kciuki, żeby było wszystko dobrze! Zresztą... oczywiście, że będzie dobrze <3 i Jadranka za wasze „ułożenie” też :)

Kaczorka skonsultować nie zaszkodzi - pewnie po prostu się okaże, że taka jej natura i tak po prostu lubi, ale lepiej sprawdzić. Lena głównie odwraca głowę w lewą stronę, byliśmy to skonsultować ale wyszło, że jest wszystko ok :)

Dziękuję w imieniu Lele (młodszy tak na nią mówi i się przyjęło) za komplementy :)

Jadranka lubi tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, podejmuje próby np. przy karmieniu (jest na butli) albo chwyta się rąk i ciągnie, ale staramy się wtedy odwrócić jej uwagę, bo maluch powinien z tego co się orientują sam z siebie zacząć siadać a nie wspomagając się o coś.

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po wizycie. Na szybko podejrzeliśmy maluszka (ale już bez fotek).Po raz pierwszy miałam takie obawy przed wizytą (ale to może przez to, że był to dla mnie ciężki psychicznie tydzień, pełen negatywnych emocji). Bałam się, że będzie to miało wpływ na dzidziusia. Ale na szczęście maluch ma się dobrze.

U mnie jest różnica o 8 dni między OM a USG.
    Po prostu owulacja była w 23dc a w 35dc wyszła blada kreska na teście (ale już widoczna) dlatego wiem, że nie ma szans by termin wg OM był prawidłowy.
    Szczególnie, że to niby tylko tydzień różnicy... ale jak co do czego, to może ktoś stwierdzić "toż to 41 tydzień ciąży trzeba wywoływać poród".

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • innamorata88 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis wrote:
    Sarna o boziuniu jaki kurczaczek malutki <3 myślę, że z Leną stworzyliby piękną parę :D

Dziewczyny, chciałam donieść, że doszedł ten leżaczek Babybjorn. To chyba najlepszy wynalazek zaraz po chuście! Nawet jakbym miała zapłacić za niego cenę regularną to i tak bym brała :D co prawda młoda jeszcze sama nie daje rady w tym fikać, ale i tak leży spokojnie, jak nie ona :D zobaczymy, jak będzie spisywać się na dłuższą metę, ale póki co jestem zachwycona! W sumie obie jesteśmy :)

706af37c9b2672a0med.jpg
    O tak, Babybjorn jest super, zwłaszcza jak ręce od noszenia usychają. :D

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/9c7f59d3627d.jpg

Anna Stesia, Flowwer, Kaczorka, Jadranka, malka, Sarna84, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

Mikołaj 25.04.2011

08.06 - transfer 3dniowego malucha, 1x❄️3dniowy, 1x❄️5dniowy
    27.02 3480g Michaś 56cm długości <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis i Inna jak widzę takie maleństwa to dzień nabiera barw mimo że za okna pada deszcz.

Inna czytałaś o Yosel ?

Anna Stesia, innamorata88 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, jakie cudności! Te nózie do wycałowania! <3

Innamorata, czy już Ci mówiłam, że synek ma najkształtniejszy nosek jaki widziałam? Czyste piękno! I ewidentnie jest ciepłolubny, więc na największe mrozy nie chciał wychodzić.

Summer, polubiłam za to, że na wizycie wszystko w porządku, a z serduszkiem to wiadomo - sprawdzisz i będziesz spokojniejsza. Malutka pięknie rośnie, przybiera super!

summer86 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2018, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj nie nasz dzień...
    Nie spałam od 3, bo impreza w brzuchu...
    O 8 pojechaliśmy na połówkowe.
    Wszystko książkowo. Klusek nie współpracował. 2x wchodziłam na badanie. W nocy płakałam z bezsilności. Tylko się kładłam, to łamał mi żebra :( Więc robiłam kilometry po pokoju... A na usg jak na złość ziewał i nie chciał się ruszyć.
    Jak wracaliśmy, to telefon od mamy, że babcia miała zawał... druga leży od soboty w szpitalu z woreczkiem i kamieniami.

Także dzisiaj u mnie humor taki jak pogoda. Szukam chętnych na sprzedanie Kluska na dzisiejszą noc, żeby się wyspać. Chętnych brak na razie :/

A tutaj profilowe. Obfochany Klusek zasłaniający oczy ręką. Albo pukający się w czoło z twierdzeniem że przesadzam z narzekaniem że jest niedobry.

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/bc7c04c62360.jpg

Anna Stesia, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

• summer86 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, dobrze, że na połówkowym wszystko ok. A zdjęcie jest genialne :D Super pamiątka.
    Ile Klusek już waży, że aż tak daje popalić z kopniakami?

Współczucia z powodu Twoich babć :( Od jednego kardiologa słyszałam, że zawały w podeszłym wieku są dużo mniej groźne niż u ludzi do 40stki, bo z reguły nie wiążą się z tak znaczącym niedokrwieniem i niedotlenieniem serca. Dużo zdrowka dla Twoich najbliższych!

3i49mg7yu2aqel15.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 16 marca 2018, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, bardzo mi przykro, ze względu na Twoje babcie. Trzymaj się cieplutko.
    Niech wyniki połówkowe będą takim promyczkiem dobrych nowin. A babcie niech wracają do zdrówka żeby mieć siły tulić wnuczka :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
‹‹ 341 342 343 344 345 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ