Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Lunaris po kim on ma takiego cudnego irokeza hiii uroczy jest
-
Achia dzięki - zawsze to jakiś plus, bo jedyny Filip jakiego znam to straszny palant a w 2018 roku Filip był na 7 miejscu najczęściej nadawanych imion w Polsce, ogólnie to nie jest dla mnie aż takie ważne, bo Franków tez jest sporo, ale po prostu jeszcze nie poczułam chemii
Achia lubi tę wiadomość
-
Lena- co do imienia, mój M. też Filip I choć z wadami to ogólnie dobry człowiek Ale wiem, o co chodzi Ci z chemią, bo sama długo nie mogłam znaleźć niczego, co by mi tak naturalnie przez gardło przechodziło jak się zwracam do brzucha. Były imiona, które mi się podobały, ale jakoś obco się czułam wypowiadając je na głos...
Z tymi statystykami to też średnio biorę sobie do serca- z dzieci do lat 3 znam jednego Filipa, za to np. małych Tomków trzech (a w statystykach wcale nie są tak wysoko). Podobnie z Julkami - nie mam żadnej w otoczeniu, u nas na wątku też chyba żadnej, a proszę - w rankingach druga.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 września 2019, 22:41
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Jeżowa, Rucola powiedziałam, że ściągam to zamilkł... Pewnie zastanawiał się jak to możliwe skoro tylko dziecko może pobudzić laktację
A jeśli chodzi o to nienajadanie... to jakby nie patrzeć, dla tak dużego dziecka mleko nie jest wystarczające. Przede wszystkim ma za mało żelaza i dzieci słabo jedzące mogą mieć anemię. Ale najeść się mogą Muszą tylko wypić odpowiednią ilość mleka by zaspokoić dzienne zapotrzebowanie energetyczne.
Staraczka Jest nadzieja!Kciuków nie puszczamy!
Bunia czy ta cisza oznacza, że coś się zaczyna dziać? Jak w końcu nazwiecie swoją księżniczkę?
Reset u nas na wątku królują Anki (najpopularniejsze imię w Polsce, jest ich ponad milion) . U nas w czołówce była Ania, Hania i Agata.
Choć gdyby to tylko ode mnie zależało to wybierałabym spośród: Ewka, Iza lub Marta. -
Melduję na szybko. Alicja jest już z nami skończyło się cc w znieczuleniu ogólnym. Jutro więcej a tymczasem idę spać dalej. Dziękujemy za kciuki 🥰
Bajkaaa, reset, Malgonia, Fozzie Bear, mi88, summer86, Anna Stesia, Jeżowa, Lunaris, sliweczka92, moniśka..., Aga9090, pilik, Kaczorka, JustynaG, veritaserum, Achia, Izape_91, Cabrera, staraczka1111, ibishka, Minnie89, Rucola, KateHawke, Lena21, Yoselyn82, emi2016, lamka, StaraczkaNika, Lusesita, bazylkove lubią tę wiadomość
* Starania od stycznia 2014 * 5 Anioków w niebie
*Listopad 2018 - laparoskopia - udrożnione oba jajowody
*PAI-1 G4 homo,On: OligoAsthenoTeratozoospermia, Mofrologia 0%, Fragmentacja 48,15%, ROS 3,26 -
Bunia, gratulacje i wszystkiego najlepszego dla Was
Urodziłaś dzień przed terminem tak jak jaRucola lubi tę wiadomość
-
Bunia wszystkiego zdrowego dla Was!
-
Buniu, witamy na świecie Aluśkę! Odpoczywajcie dziewczyny!
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ibishka, w takim razie spoźnione życzenia urodzinowe lecą do Ciebie!
Wszystkiego naj naj najlepszegoibishka lubi tę wiadomość
-
Bunia Gratulacje!!!!!! Cudownie, ze Alicja jest już z Wami!! W wolnej chwili napisz coś więcej, bo to znieczulenie ogólne mnie trochę przeraziło...
Dziewczyny mój Klusek przekroczył 10 kg, ważony co prawda metodami chałupniczymi, ale widzę po nim że jest kawał chłopa
Justyna dobrze, że powiedziałaś to lekarzowi, może coś dotrze do niego Oby!!!!
Ibishka kiedy prenatalne??
Staraczka byłas na becie??lamka lubi tę wiadomość
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Bunia gratulacje!!! buziaki dla Ciebie i Twojej córeczki :*
Ibishka sto lat! Jak tam u Ciebie?
Pilik z pracy nie dzwonili, więc nadal jestem w stanie zawieszenia
Jeszcze chciałam krótko odnieść się do kwestii odkładania pieniędzy / wydawania na bieżąco. Zgadzam się, że jeśli dla kogoś jest to niemożliwe, to należy korzystać z tego co się ma tu i teraz. Jednak uważam, że należy robić wszystko co w naszej mocy, aby mieć oszczędności - czy to dla siebie czy dla dziecka. Dla nas priorytetem jest zapewnienie chociażby tych 30-40 tysięcy na start w dorosłość dla Agatki (i każdego kolejnego dziecka). Wiem, że to kropla w morzu potrzeb na dorosłe życie, ale coś tam zawsze będzie miała. Odkładanie tych pieniędzy traktujemy jako comiesięczny wydatek - tak jak płacimy za dom, telefony, Netflixa. Jestem bardzo przewrażliwiona ja punkcie "lepszego startu" dla Agatki. Myśmy nie dostali na start nic. Nie uważam, że coś mi się ekstra należy od rodziców, ale uważam, że jesteśmy trochę "do tyłu" i musimy nadrabiać to, co niektórzy dostali "za darmo". Nie narzekam, stwierdzam fakt. Studiowałam dziennie tylko dzięki dziadkowi , który opłacał moje mieszkanie (o czym dowiedziałam się po fakcie). Poza tym obecnie doświadczamy w rodzinie męża jak istotne są oszczędności na czarną godzinę - tato męża jest umierający, jedyną szansą dla niego jest przeszczep wątroby. We Wrocławiu go skreślili nie dając nadziei i odesłali do Szczecina. Do 15 września będzie tam w szpitalu, potem go wypiszą, ale ma być na miejscu, żeby w razie czego przeszczep odbył się jak najszybciej. No i pojawia się kwestia mieszkania. Teściów nawet nie stać na to, by wynająć cokolwiek na miesiąc-dwa. Mieszkanie będzie opłacać im brat teścia. I nie, nie dlatego, że teściowie mieli tyyyyyle pieniędzy, ale wszystko poszło na leczenie. Oni właśnie po prostu żyli "tu i teraz", nigdy nic nie odkładając, bo przecież pieniądze są niepotrzebne na potem. A jednak teraz takie pieniądze by się im bardzo przydały. Uważam, że niezależność finansowa jest ważną cechą i ja osobiście uważam, że jest to bardzo nieodpowiedzialne nie mieć żadnych oszczędności. To nie jest przytyk do kogoś konkretnego (na pewno nie do Ciebie Pilik), po prostu tak chciałam się uzewnętrznić. Wiem, że są sytuacje typu wojna i koniec świata, gdzie te pieniądze na nic się nie przydadzą, ale wolę jednak patrzeć bardziej perspektywicznie.sliweczka92, Lunaaa, JustynaG, veritaserum, Malgonia lubią tę wiadomość