X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 18:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny.
    Fozzie ja najpierw złożyłam o zaległy urlop i jakoś pod koniec tego urlopu złożyłam o zmniejszenie wymiaru godzin. Z tym, ze wczesniej kontaktowałam sie z kadrami i rozmawiałam o tym z kierowniczka.

Kaczorka Aluśka jest śliczna <3

Frez współczuję przejść. Życzę dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla synka.

Ja podczytuje, ale niestety bardzo nieregularnie. Praca i dom zabierają mi większość czasu. Nie wiem jak to będzie od stycznia, bo wtedy wracam na cały etat.

Kaczorka, Fozzie Bear lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hemoglobina 8,3... Decyzję podejmą jutro... Oczywiście musiałam wynegocjować spotkanie z lekarzem,bo tutaj nie ma bezpośredniego dojścia do pokoju lekarzy, mogą tam otworzyć tylko pielęgniarki i lekarze, bo wejście jest na karty dostępu. Tak to nadal bym nie wiedziała jak wyniki. Sory! Jak wynik, bo reszty mi nie podał oczywiście. I tak był mocno zbulwersowany, że przesadzam mu w szukaniu sobie auta (monitor odbijał się w oknie :P )
    Jedyny plus dzisiejszego dnia jest taki, że wyjęli nam centralkę, więc w końcu pierwsza noc bez kabli!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 18:50

Aga9090, Yoselyn82, Rucola, Cabrera, sliweczka92, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez to z taką hemoglobina powinni was wypisać z zaleceniem podawania zelaza, trzymam kciuki!

• reset Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, dobrze, że cokolwiek się ruszyło! No i fajnie, że macie szansę na spokojniejszą noc, bo zakładam, że jak Florek będzie mnie się szarpał z kablami, to i Ty może choć kwadrans snu dłużej złapiesz :*

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fozzie w poradach prawnych mam taki tekst:
    "Analizując treść art. 1867 k.p., można uznać, że wniosek powinien określać datę rozpoczęcia i zakończenia korzystania z obniżenia wymiaru czasu pracy oraz wymiar czasu pracy, do którego ma nastąpić obniżenie. W przepisie brakuje natomiast informacji o terminie, w jakim pracownica powinna złożyć wniosek"

Wiem że jest mowa o maxymalnym terminie 21 dni ALE! przed czym- przed końcem macierzyńskiego czy też po wykorzystaniu urlopów? Również przechodzę na 32 dni urlopu wypoczynkowego a potem idę na to pół etatu. Z obawy o jakieś przekręty wolę złożyć ten wniosek przed końcem macierzyńskiego co by z palcem w nocniku nie zostać. Acz kolwiek mam obawy że wtedy moja oddziałowa będzie miała dość czasu aby wymyślić dla mnie jakieś super stanowisko pracy ( bo wraz ze zmianą wielkości etatu mogą dokonać przesunięć).

Jeśli kogoś interesuje temat szerzej to proponuję wpisać w googla obniżenie wymiaru czasu pracy po urlopie macierzyńskim

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 20:22

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset to ostatnia noc we własnym łóżeczku tylko we dwoje :D a potem jedziemy z tym Pączkiem <3 :D

Lusesita miło Cię widzieć :) jak tam dziewczyny?

Frez -szkoda że musicie czekać na tą "decyzję" do jutra :/ ale wierzę że Was wypuszczą do domu już jutro.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • mi88 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, trzymam kciuki!

Frez, szkoda gadać :( Wytrzymaj jeszcze troszkę, najważniejsze, że z Florkiem coraz lepiej <3 Jesteś strasznie dzielna!

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez dobrze, że Ty jesteś taka dobra, bo ja bym tam zrobiła taki dym, że byście w wiadomościach usłyszały o matce, która pobiła lekarza :) Dobrze, że ta hemoglobina choć odrobine wyżej - to już jest poziom, który można ratować lekami, trzymam mocno kciuki <3

Reset ja rodziłam w sobotę i jak coś się dzieje to dzień tygodnia nie ma znaczenia - u mnie było 2 gin, anestyzjolog i tłum położnych, a to mały szpital wiec u Ciebie w Krakowie tym bardziej jestem pewna, że opieka będzie na najwyższym poziomie

Ninka i Hania to świetne dziewczyny - oby mój syn kiedyś na takie trafił :)

My dziś po wizycie - wstępnie umówiłam się z prowadzącym na termin cc (on ma urlop w styczniu, bo są ferie na Śląsku) i jakoś mnie to zestresowalo, że jednak powinnam się wziąć za wyprawkę, bo będę podczas cc na allegro kupować :) ogólnie maluszek ma się dobrze, szyjka ponad 4 cm, doppler wyszedł ok, wyniki w normie, przepływy i wody też. Także się cieszę bardzo

Achia, Aga9090, JustynaG, Cabrera, sliweczka92, Lunaris, pilik, Rucola lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris- widzę, że godnie mnie tu zastępujesz w kwestii porad prawnych, więc spokojnie mogę iść rodzić :)

Lena- już mi nawet weekend w szpitalu nie straszny, bo sam lekarz powiedział, że zaczynamy działać jutro od razu, więc to nie jest tak, że mnie położą i każą czekać do wtorku. No i jednak będę wprowadzona przez ordynatora, więc to też zapewne nieco 'ustawi' sprawę.
    No i gratuluję dobrych wieści z wizyty :* Któraś z dziewczyn pytała, ale się powtórzę - macie już imię? <3

Lunaris, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris dziękuję , dobrze :-)
    Choć oczywiście jest jakieś ale...
    Mała kolejny raz przechodzi zapalenie ucha. 2 miesiące temu też miała :-/

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym imieniem to u nas jest dalej ta sama sytuacja: mój mąż jest bardzo nastawiony na Filipa, ja dalej nie czuję bluesa :) on praktycznie od pozytywnego testu mówi do mojego brzucha Filipek to Filipek tamto, wiec pewnie się zgodzę na tą opcję, bo też nie chce robić mu jakoś przykrości a widzę, że jemu się to naprawdę bardzo podoba i chyba tylko fakt, że trochę mnie rozczula ten jego ośli upór w tej kwestii przekona mnie do pójścia w ta stronę

Rucola, reset, summer86, pilik, Kaczorka, Jeżowa, Cabrera, Yoselyn82 lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 23:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a wlasciwie mamy dziewczynek :) możecie polecić jakąś fajną lalkę? Taka pierwsza lalka, niekoniecznie musi umieć płakać i sikac na nocnik ;) ale fajnie jakby miała np kołysanki albo coś dodatkowego poza byciem zwykłą lalka i żeby nie kosztowała 300 zł;)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pilik Autorytet

Wysłany: 7 listopada 2019, 23:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset trzymamy kciuki od rana za Was!

Agulineczka ja polecam najzwyklejszą lalkę. Fajnie jakby zamykała oczy.
    Nina ma kilka, śpiewającą, w stroju zwierzątka, Murzynke ma nawet 😂 ale najbardziej lubi lalkę którą... wzięłam z punktów na stacji benzynowej 😂 chciałam jakiś kubek, nie było a lala stała w gablocie obok i tak mnie jakoś tknęło i wzięłam, to była pierwsza lalka Ninki i nadal jest ulubiona. Jest taka realistyczna mocno, cała plastikowa, nie za duża. Ładny z niej dzidziuś 😂 i ma buteleczkę i smoczka. I od dnia kiedy ją przynieśliśmy jest to jedna z ulubionych zabawek mimo, że nic nie robi ;) brakuje w niej tylko właśnie oczu zamykanych.
    Ach i do lali koniecznie wózek!
    Generalnie mamy teraz tyle różnych zabawek interaktywnych, że jestem za kupowaniem zabawek jak najbardziej zbliżonych do prawdziwymi w miarę możliwości. u nas się to sprawdza :)
    ee1964564e05.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 23:59

reset, JustynaG, Achia, Rucola, Lusesita, Lena21, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 06:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka - my mamy jakąś ze Smyka. Głowa i rączki i nóżki są gumowe a tułów miekki. Zamyka oczy, ma wgrane jakieś dźwięki (płacz, guganie, śmiech, pojedyncze słowa) i potrafi ssać butelkę. Taka dość zwykła - w promocji kosztowała 99zł ;)

1d23fb9b3b16.jpg 2b90d455591e.jpg

Ale nasza Aluśka chyba od lalek woli piłeczki, samochodziki i.. garnki!! Uwielbia bawić się w gotowanie. Właśnie planujemy jej kupić zestaw kuchenny ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 06:18

pilik, Achia, Aga9090, Cabrera, Rucola, mi88, Lusesita, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 07:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka ale mnie rozczulił te zdjęcia!! Oleńka jest taka maleńka 😍
    Ala przy niej taka wielka się wydaje!
    Ja właśnie rozważałam kuchnie, ale chyba jednak na urodziny. Chociaż też uwielbia, ostatnio otwiera szafki w kuchni i wszystko przekłada w kuchni 🤦🏼‍♀️ Do lodówki też chce zerkać. I „warzywa” drewniane z Lidla lubi kroić bardzo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 07:10

Kaczorka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ninka, Hania, Ala jakie Wy jesteście rozkoszne 😍 Buziaki dla Was dziewczynki ;* dla Oleńko oczywiście też, jaki to okruszek przy tej lali 😍

Lena gratuluję udanej wizyty, ale mi Twoja ciąża leci. A Filip to śliczne imię, jeśli u nas M nie zgodzi się na Ernesta to ma być Filip :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 07:58

sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też mi się Filip podoba! Ale mąż nie pałał entuzjazmem do tego imienia :P

Kaczorka nie masz wrażenia, że po powrocie z Oleńką do domu Aluśka jakoś tak nagle "dorosła"? Ja pamiętam to dziwne uczucie, zostawiałam w domu maluszka, a po powrocie z juniorem ten maluszek jakiś taki duży i dojrzały mi się zrobił 😅

Reset mega, mega, MEGA kciuki za Was! pamiętam w modlitwie cały czas!

My nadal czekamy na obchód... Sąsiadka nasza wczorajsza- wcześniaczka z 25tc! też miała problem z hemoglobiną i żadna żelazowa kuracja nie pomagała. Aż mama trafiła na jakiś nowy lek, mega drogi, bo ponoć stówkę z groszami, ale po miesiącu tego żelaza, mała miała w końcu w normie. Zamierzam i ja je kupić i faszerować Florka. Tak myślę, że może to niskie żelazo wpływa też na jego apetyt?

reset lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 08:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset, ogrooomne kciuki ✊✊✊
    Już niedługo poznasz swoją wyczekane córeczkę ❤️❤️

reset lubi tę wiadomość

• Malgonia Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kciuki i bede zagladac wyczekujac relacji. Oby wszystko poszlo szybko, sprawnie i jak najmniej bolesnie.

reset lubi tę wiadomość

age.png

Kariotyp nieprawidłowy 45XX der(13;14)(q10,q10)
    [*] 02.2018 - Byłeś marzeniem - jesteś wspomnieniem...
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez nam zalecił lekarz inofer ale nie ten baby tylko zwykły, bo podobno lepiej się wchłania, do tego inovitum b i juvit c. I koniecznie przed podaniem żelaza minimum 30 minut przed i 30 min po nie karmić i dobrze jest te żelazo podać z juvit i popic można najlepiej jakimś sokiem kwaskowatym. Kciuki aby Was puścili!

Edit tak, anemia to powód mniejszego apetytu (z która ja się od ponad roku zmagam)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 09:06

‹‹ 3520 3521 3522 3523 3524 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ