Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny.
Fozzie ja najpierw złożyłam o zaległy urlop i jakoś pod koniec tego urlopu złożyłam o zmniejszenie wymiaru godzin. Z tym, ze wczesniej kontaktowałam sie z kadrami i rozmawiałam o tym z kierowniczka.
Kaczorka Aluśka jest śliczna
Frez współczuję przejść. Życzę dużo siły dla Ciebie i zdrówka dla synka.
Ja podczytuje, ale niestety bardzo nieregularnie. Praca i dom zabierają mi większość czasu. Nie wiem jak to będzie od stycznia, bo wtedy wracam na cały etat.
Kaczorka, Fozzie Bear lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHemoglobina 8,3... Decyzję podejmą jutro... Oczywiście musiałam wynegocjować spotkanie z lekarzem,bo tutaj nie ma bezpośredniego dojścia do pokoju lekarzy, mogą tam otworzyć tylko pielęgniarki i lekarze, bo wejście jest na karty dostępu. Tak to nadal bym nie wiedziała jak wyniki. Sory! Jak wynik, bo reszty mi nie podał oczywiście. I tak był mocno zbulwersowany, że przesadzam mu w szukaniu sobie auta (monitor odbijał się w oknie )
Jedyny plus dzisiejszego dnia jest taki, że wyjęli nam centralkę, więc w końcu pierwsza noc bez kabli!Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 18:50
Aga9090, Yoselyn82, Rucola, Cabrera, sliweczka92, nowa na dzielni lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Frez, dobrze, że cokolwiek się ruszyło! No i fajnie, że macie szansę na spokojniejszą noc, bo zakładam, że jak Florek będzie mnie się szarpał z kablami, to i Ty może choć kwadrans snu dłużej złapiesz :*
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Fozzie w poradach prawnych mam taki tekst:
"Analizując treść art. 1867 k.p., można uznać, że wniosek powinien określać datę rozpoczęcia i zakończenia korzystania z obniżenia wymiaru czasu pracy oraz wymiar czasu pracy, do którego ma nastąpić obniżenie. W przepisie brakuje natomiast informacji o terminie, w jakim pracownica powinna złożyć wniosek"
Wiem że jest mowa o maxymalnym terminie 21 dni ALE! przed czym- przed końcem macierzyńskiego czy też po wykorzystaniu urlopów? Również przechodzę na 32 dni urlopu wypoczynkowego a potem idę na to pół etatu. Z obawy o jakieś przekręty wolę złożyć ten wniosek przed końcem macierzyńskiego co by z palcem w nocniku nie zostać. Acz kolwiek mam obawy że wtedy moja oddziałowa będzie miała dość czasu aby wymyślić dla mnie jakieś super stanowisko pracy ( bo wraz ze zmianą wielkości etatu mogą dokonać przesunięć).
Jeśli kogoś interesuje temat szerzej to proponuję wpisać w googla obniżenie wymiaru czasu pracy po urlopie macierzyńskimWiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 20:22
-
Reset to ostatnia noc we własnym łóżeczku tylko we dwoje a potem jedziemy z tym Pączkiem
Lusesita miło Cię widzieć jak tam dziewczyny?
Frez -szkoda że musicie czekać na tą "decyzję" do jutra ale wierzę że Was wypuszczą do domu już jutro.
-
Frez dobrze, że Ty jesteś taka dobra, bo ja bym tam zrobiła taki dym, że byście w wiadomościach usłyszały o matce, która pobiła lekarza Dobrze, że ta hemoglobina choć odrobine wyżej - to już jest poziom, który można ratować lekami, trzymam mocno kciuki
Reset ja rodziłam w sobotę i jak coś się dzieje to dzień tygodnia nie ma znaczenia - u mnie było 2 gin, anestyzjolog i tłum położnych, a to mały szpital wiec u Ciebie w Krakowie tym bardziej jestem pewna, że opieka będzie na najwyższym poziomie
Ninka i Hania to świetne dziewczyny - oby mój syn kiedyś na takie trafił
My dziś po wizycie - wstępnie umówiłam się z prowadzącym na termin cc (on ma urlop w styczniu, bo są ferie na Śląsku) i jakoś mnie to zestresowalo, że jednak powinnam się wziąć za wyprawkę, bo będę podczas cc na allegro kupować ogólnie maluszek ma się dobrze, szyjka ponad 4 cm, doppler wyszedł ok, wyniki w normie, przepływy i wody też. Także się cieszę bardzo
Achia, Aga9090, JustynaG, Cabrera, sliweczka92, Lunaris, pilik, Rucola lubią tę wiadomość
-
Lunaris- widzę, że godnie mnie tu zastępujesz w kwestii porad prawnych, więc spokojnie mogę iść rodzić
Lena- już mi nawet weekend w szpitalu nie straszny, bo sam lekarz powiedział, że zaczynamy działać jutro od razu, więc to nie jest tak, że mnie położą i każą czekać do wtorku. No i jednak będę wprowadzona przez ordynatora, więc to też zapewne nieco 'ustawi' sprawę.
No i gratuluję dobrych wieści z wizyty :* Któraś z dziewczyn pytała, ale się powtórzę - macie już imię?
Lunaris, pilik lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Z tym imieniem to u nas jest dalej ta sama sytuacja: mój mąż jest bardzo nastawiony na Filipa, ja dalej nie czuję bluesa on praktycznie od pozytywnego testu mówi do mojego brzucha Filipek to Filipek tamto, wiec pewnie się zgodzę na tą opcję, bo też nie chce robić mu jakoś przykrości a widzę, że jemu się to naprawdę bardzo podoba i chyba tylko fakt, że trochę mnie rozczula ten jego ośli upór w tej kwestii przekona mnie do pójścia w ta stronę
Rucola, reset, summer86, pilik, Kaczorka, Jeżowa, Cabrera, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Dziewczyny, a wlasciwie mamy dziewczynek możecie polecić jakąś fajną lalkę? Taka pierwsza lalka, niekoniecznie musi umieć płakać i sikac na nocnik ale fajnie jakby miała np kołysanki albo coś dodatkowego poza byciem zwykłą lalka i żeby nie kosztowała 300 złSynek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Reset trzymamy kciuki od rana za Was!
Agulineczka ja polecam najzwyklejszą lalkę. Fajnie jakby zamykała oczy.
Nina ma kilka, śpiewającą, w stroju zwierzątka, Murzynke ma nawet 😂 ale najbardziej lubi lalkę którą... wzięłam z punktów na stacji benzynowej 😂 chciałam jakiś kubek, nie było a lala stała w gablocie obok i tak mnie jakoś tknęło i wzięłam, to była pierwsza lalka Ninki i nadal jest ulubiona. Jest taka realistyczna mocno, cała plastikowa, nie za duża. Ładny z niej dzidziuś 😂 i ma buteleczkę i smoczka. I od dnia kiedy ją przynieśliśmy jest to jedna z ulubionych zabawek mimo, że nic nie robi brakuje w niej tylko właśnie oczu zamykanych.
Ach i do lali koniecznie wózek!
Generalnie mamy teraz tyle różnych zabawek interaktywnych, że jestem za kupowaniem zabawek jak najbardziej zbliżonych do prawdziwymi w miarę możliwości. u nas się to sprawdza
Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 listopada 2019, 23:59
reset, JustynaG, Achia, Rucola, Lusesita, Lena21, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Agulineczka - my mamy jakąś ze Smyka. Głowa i rączki i nóżki są gumowe a tułów miekki. Zamyka oczy, ma wgrane jakieś dźwięki (płacz, guganie, śmiech, pojedyncze słowa) i potrafi ssać butelkę. Taka dość zwykła - w promocji kosztowała 99zł
Ale nasza Aluśka chyba od lalek woli piłeczki, samochodziki i.. garnki!! Uwielbia bawić się w gotowanie. Właśnie planujemy jej kupić zestaw kuchennyWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 06:18
pilik, Achia, Aga9090, Cabrera, Rucola, mi88, Lusesita, Yoselyn82, Lunaris lubią tę wiadomość
-
Kaczorka ale mnie rozczulił te zdjęcia!! Oleńka jest taka maleńka 😍
Ala przy niej taka wielka się wydaje!
Ja właśnie rozważałam kuchnie, ale chyba jednak na urodziny. Chociaż też uwielbia, ostatnio otwiera szafki w kuchni i wszystko przekłada w kuchni 🤦🏼♀️ Do lodówki też chce zerkać. I „warzywa” drewniane z Lidla lubi kroić bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 07:10
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Ninka, Hania, Ala jakie Wy jesteście rozkoszne 😍 Buziaki dla Was dziewczynki ;* dla Oleńko oczywiście też, jaki to okruszek przy tej lali 😍
Lena gratuluję udanej wizyty, ale mi Twoja ciąża leci. A Filip to śliczne imię, jeśli u nas M nie zgodzi się na Ernesta to ma być FilipWiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 07:58
sliweczka92, Kaczorka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyTeż mi się Filip podoba! Ale mąż nie pałał entuzjazmem do tego imienia
Kaczorka nie masz wrażenia, że po powrocie z Oleńką do domu Aluśka jakoś tak nagle "dorosła"? Ja pamiętam to dziwne uczucie, zostawiałam w domu maluszka, a po powrocie z juniorem ten maluszek jakiś taki duży i dojrzały mi się zrobił 😅
Reset mega, mega, MEGA kciuki za Was! pamiętam w modlitwie cały czas!
My nadal czekamy na obchód... Sąsiadka nasza wczorajsza- wcześniaczka z 25tc! też miała problem z hemoglobiną i żadna żelazowa kuracja nie pomagała. Aż mama trafiła na jakiś nowy lek, mega drogi, bo ponoć stówkę z groszami, ale po miesiącu tego żelaza, mała miała w końcu w normie. Zamierzam i ja je kupić i faszerować Florka. Tak myślę, że może to niskie żelazo wpływa też na jego apetyt?reset lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyFrez nam zalecił lekarz inofer ale nie ten baby tylko zwykły, bo podobno lepiej się wchłania, do tego inovitum b i juvit c. I koniecznie przed podaniem żelaza minimum 30 minut przed i 30 min po nie karmić i dobrze jest te żelazo podać z juvit i popic można najlepiej jakimś sokiem kwaskowatym. Kciuki aby Was puścili!
Edit tak, anemia to powód mniejszego apetytu (z która ja się od ponad roku zmagam)Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 09:06