X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 14:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania, wypowiedzenie to może i dostanie, ale pytanie jaki ma tam okres wypowiedzenia ;)
    U mnie cisza, więc albo zrobi miła niespodziankę jutro (w sumie taki termin wychodził z USG prenatalnego) albo zacznie się nerwowka, bo przy tej ilości wód będą rozważać cięcie około niedzieli.
    Póki co ściągnęłam książki na tableta i mam wakacje all inclusive, zwłaszcza, że jestem sama na sali :)

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • Melevis Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena ja też będę czekać na info o helperze. Cena fajna, bo niektóre kosztują krocie 🤦🏻‍♀️

Frez codziennie czytałam Twoje relacje z oddziału. Cieszę się, że już wychodzicie do domu, ale okropnie mi przykro, że musieliście tyle się nacierpieć 😔

sliweczka92, pilik lubią tę wiadomość

l22nj48ay1qfqnoi.png
    klz9jw4z9e5d3ouc.png
    qb3cg7rfn0fbukfn.png
    02.2017 [*] 6tc
    01.2019 [*] 10tc
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja go zamówiłam, bo robią je znajomi znajomych i mam nadzieję, że będzie ok. Na tą chwilę maja jeszzze promocyjna cenę i termin realizacji około 10 dni.

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Ja go zamówiłam, bo robią je znajomi znajomych i mam nadzieję, że będzie ok. Na tą chwilę maja jeszzze promocyjna cenę i termin realizacji około 10 dni.
    To ciekawe jaka będzie nie promocyjna...wiesz może?

Reset a to nie podjęli żadnej próby wywołania?

• reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Reset a to nie podjęli żadnej próby wywołania?

Jeszcze nie, bo czekają na wyniki krwi i moczu. Poza tym mają pełne ręce roboty na porodówce i lekarze tam pobiegli... Także kawa i książka ;)

Edit: idę po żel :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 15:28

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Jeszcze nie, bo czekają na wyniki krwi i moczu. Poza tym mają pełne ręce roboty na porodówce i lekarze tam pobiegli... Także kawa i książka ;)

Edit: idę po żel :)
    Żel z prostaglandynami?;)
    Powodzenia!:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 15:30

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset ja tu czatuje na poród online a Ty dopiero idziesz po żel? Pani mecenas... No weźmie się Pani za ten proces, sprawa na cito no! ;) A tak poważnie, to sutki, sutki i jeszcze raz sutki ;) a ja wracam do różańca :)

JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset korzystaj z all inclusive, bo niedługo się skończy :p Wszystkie tu myślimy o Was :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Achia wrote:
    Żel z prostaglandynami?;)
    Powodzenia!:)

Tak, ten. Rano dopiero będzie cewnik. Sutki nic nie dają, w przypadku mojej córki to pic na wodę ;)

relgmg7ymfbmxgyl.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 16:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset wrote:
    Tak, ten. Rano dopiero będzie cewnik. Sutki nic nie dają, w przypadku mojej córki to pic na wodę ;)
    Oskar przybija piąteczkę, bo w jego przypadku to też nic nie dawało :p
    Ale może cewnik nie będzie potrzebny ;)

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotarłam do Was! ale mam póki co brak czasu więc w wielkim skrócie:

RESET -żelujemy i jedziemy :D super że jesteś sama możesz sobie latać nawet bez majtek :D

FREZ super że jesteście już wreszcie w domku! Florcio nawet z tym plastrem jest mega piękny i czaruje uśmiechem <3

AGULINECZKA :( no to fajnie :( ale muszę Ci powiedzieć że jesteś super mamą -brawo za czujność i nie zignorowanie węzłów. Ja mimo że jestem pielęgniarką pewnie zwaliłabym to na alergie (u Franka). Najważniejsze że wróg jest znany!

KACZORKA jaka śliczna mała Kaczuszka <3 (duża też ale już się wczoraj nad nią rozpływałam).
    No i musiałyście dziewczyny o tych lalkach?! Ja też chcę córeczkę :((((( .... a jak nie to przynajmniej wiem gdzie sobie lalkę kupić :D

u mnie lista prezentów czeka na black weekend -liczę na zniżki a jak nie no to trudno- będzie z rabatem świątecznym. Z chłopakami to taki standardzik: jeden duplo drugi playmobile, do tego gry i książki. Na urodziny Stasio dostanie Ikeaowy dźwig z magnesem na klocki, od dziadków rowerek 3w1 a my w domu robimy dla niego tablicę sensoryczną. Franek na kolejne urodziny chyba wkrętarkę dostanie tak mu się spodobało :D

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muszę się pochwalić. Zuzanna zaczęła dziś chodzić 😍 parę dni temu zrobiła kilka nieśmiałych kroków, a dziś ruszyła dookoła stołu i kanapy. Jestem z niej bardzo dumna.

Lunaris, Kaczorka, Aga9090, Achia, ibishka, pilik, reset, Cabrera, Lusesita, Minnie89, Yoselyn82, Jeżowa, JustynaG, frezyjciada, Lena21, sliweczka92, agulineczka lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, high-five! Też się biotę za tablicę. Już 2 łusine drzemki poświęciłam na wyszukiwanie szpargałów :)

Frez, tak się cieszę że to już za Wami. Dałaś radę, siłaczko!

U nas nic ciekawego. Łusia zaliczyła pierwszą chorobę - niby bostonkę. Potem sprzedała mi to świństwo, skubana ;) A jak nie choruje to psoci - wymyśliła sobie ostatnio stanie bez trzymanki i klapanie na pupę dla zabawy, wdrapywanie na sofę i zjeżdżalnie głową w dół, wsadzanie palców ludziom do nosa... nie nudzimy się razem. A ja niezmiennie uwielbiam i pazernie chłonę każdą chwilę. Codziennie zachwycam się ile mała już potrafi i rozumie.

Co tam ciekawego czeka u Was w koszykach na weekend zniżek? Ja jakoś nie mam cierpliwości do zakupów ostatnio.

Lunaris, pilik, Yoselyn82, summer86 lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna brawo dla Zuzinka :) <3

Staraczka :d mój to samo na kanapie wyprawi ale to jedyna chwila spokoju :P
    Bądź dobrą koleżanką i linkuj co tam znalazłaś do tej tablicy -ja bardzo kreatywnie miałam zamiar pojechać do OBI :P i przeszukać jakieś zabawki Frankowe :P w planie mam wejść na PINteresta ale boję się że mogę nie wyjść ;)

Reset co Ty tam robisz? zostaw tą książkę/ Emka i pisz tu szybko co na kolację było? (mnie nie dali bo stwierdzili że jak będzie cesarka to muszę być na czczo - nie było ani cesarki ani porodu w nocy :D)

Ps byłam dziś w pracy! złożyłam wszystkie papiery bez problemu :D oddziałowa chyba nawet nie zauważyła że wpisałam w podaniu 1/2 etatu :P klamka zapadła, od 1 lutego wracam do pracy!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 listopada 2019, 19:38

Lunaaa lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • pilik Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez cudowne wieści! Nareszcie 💗 pierwszy raz widzę Florka i powiem Ci, że niezły z niego przystojniak! 💗

Justyna nasze też nadal dobre! Siostrzenicy zrobiłam i trzy sezony chodziła. Magiczne jakieś :D

Rucola ja polecam mini przybory kuchenne z ikea, są cudowne. Też mam w planach ich zakup pod choinkę.

Dziewczyny wahające/odwlekające zakup kitchen helpera... kupujcie i cieszcie się chwilami względnego spokoju!
    Serio, dla mnie macierzyński Nobel dla pomysłodawcy! To tak ułatwia życie z maluchem! I wystarczy że dziecko stabilnie stoi i już świat staje się piękniejszy (no dobra, bez przesady, ale chociaż ziemniaki mogę w spokoju obrać itp.)
    Teraz już Ninka sama wchodzi i schodzi, ale wcześniej stawała pod i piszczała, żeby ją włożyć.

Luna gratulacje dla Zuzi 💗

Yoselyn82, JustynaG, Rucola, Lunaaa lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 listopada 2019, 20:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mogę wtrącić ? Musiałam zrobić dziś Oskarowi badanie moczu, wyszło mu okropne odparzenie, byłam u pediatry, mamy 2 maści z czego 1 zrobiona w aptece. Pediatra mówiła ,że przed wszystkim ważne leukocyty, że do 10 jest jeszcze ok, ale już więcej to nie bardzo.
    Ale chyba ten wynik jest w porządku prawda? Wtedy najprawdopodobniej odparzenie od zębów chyba, bo w natarciu mamy Gorne jedynki.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 listopada 2019, 10:13

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, wygrzebałam stary zegarek, budzik, mp3, małego pilota, gniazdko i jakieś stare ładowarki do wtykania. Brakuje mi rury do wrzucania piłeczki. Z allegro idą już do mnie różniaste zasówki, zamki i kłódeczki. Cośtam się jeszcze skleci. Muszę się jeszcze dobrać do piwnicy i tam poszperać.

Jak skończę to wstawię zdjęcie

Rucola, Lunaris lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • reset Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, kolacja wykwintna- 1/4 pomidora w kolorze zielono- pomarańczowym (a że mam alergię na pomidory to strata niewielka), 1.5 plasterka niby wędliny, która b wygląda jak zmielone trociny i trzy kromki chleba/ weki i masło oraz herbata ziołowa (WTF?). Ale ze ja normalnie chleba nie jadam, zaś masła używam tylko klarowanego do gotowania to ten chleb z masłem nawet mi wszedł 😂

Po żelu boli krzyż, ale tak ma być i to nie porodowe podobno... Czekam na obchód, potem prysznic i spać, bo jutro będę spacerować z tym cholernym cewnikiem.

relgmg7ymfbmxgyl.png

• Lusesita Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Reset kciuki za szybkie rozwiązanie.
    Zawsze jak w niedzielę rano zaglądałam, to na Twoim suwaczku rozpoczynał się kolejny tydzień ciąży :-)
    A tu już koniec. Bardzo szybko ucieka mi czas.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 8 listopada 2019, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris cieszę się, że pracy poszło tak gładko. A pół etatu brzmi super, tak samo jak nieśmiałe plany staraniowe o córcię

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
‹‹ 3522 3523 3524 3525 3526 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Perimenopauza - czym jest, jak na nas wpływa i jak sobie możemy z nią poradzić!

Czym jest perimenopauza i czym różni się od menopauzy? Czy jeśli masz 40 lat to ten temat może dotyczyć również Ciebie? W jaki sposób perimenopauza się zaczyna? Jakie są typowe i nietypowe objawy spadku i burzy hormonów przed menopauzą? Czy można temu zapobiec, jak sobie radzić z objawami i jak dbać o zdrowie, gdy spada estrogen? Wraz z ekspertami stworzyliśmy dla Ciebie artykuł, z którego dowiesz się wszystkiego, czego potrzebujesz o swoim zdrowiu hormonalnym w okresie perimenopauzy.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ