X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:
    Pilik kupiłam naturalne. Czym to przyprawić? :D

Ja marynuje zawsze tak jak mięso (czyli co tam tylko chcesz w dużym skrócie), ale jedyna różnica to że te przyprawy rozpuszczam w wodzie a nie w oleju - tofu ma w sobie dużo wody więc przyprawy lepiej się wtedy wchłoną. A tak ogólnie na przyszłość bardzo polecam wędzone tofu :D

pilik lubi tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    veritaa wrote:

Dziewczyny po raz pierwszy kupiłam Tofu :D do czego mogę to dodać? :D zrobilam takie warzywne leczo (papryka Cukinia, pieczarki i pomidory) zastanawiam się czy mogę dodać do tego właśnie Tofu :p
    Poproszę o takie wykorzystanie żeby mięsożerca z krwi i kości zjadł. Haha
    Po pierwsze odsącz ręcznikiem papierowym dokładnie, potem pokrój w kostkę i podsmaż na patelni z niewielką iloscią oleju z każdej strony skrapiajac sosem sojowym :)

veritaa lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, możesz trochę polać woda, jeśli zgromadzą sie kropelki na powierzchni to znaczy, ze jest ok. Jeśli wsiakną w materiał to kuracja do powtórki. Pilik na swoim fanpage'u prezentowała kiedyś świetny filmik o zachowaniu sie wełny w zetknięciu z wodą.

Lunaris, kochana, wszystko u Was dobrze?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 18:23

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Iza, możesz trochę polać woda, jeśli zgromadzą sie kropelki na powierzchni to znaczy, ze jest ok. Jeśli wsiakną w materiał to kuracja do powtórki. Pilik na swoim fanpage'u prezentowała kiedyś świetny filmik o zachowaniu sie wełny w zetknięciu z wodą.

No to cos zepsułam 😂😂😂 cholerka. Bardzo chcialam już, wiec wypralam w plynie do welny. Przygotowalam sobie miksture - Uzylam mydla szarego z barwy, no ale zrobil sie kozuszek, potem znowu dodalam mydla jak bylo napisane na igle figle i chyba bylo ok, wsadzilam otulacze na cala noc. No dobra, to co mam zrobic teraz wszystko od nowa? :D kurcze, a moze zlej welny uzylam do uszycia, ale zawsze byla 100% albo kaszmir. Tu nic nie moze byc proste cos tak czułam, ze mi nie pyknie 🤔 6 otulaczy machnelam i jedne gacie.

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • pilik Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza a masz już całkowicie suche te welniaki?

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    pilik wrote:
    Iza a masz już całkowicie suche te welniaki?
    Schna od rana i juz raczej w dotyku suche, a to moze byc z niedoschniecia? Moze zle zrobilam ze po praniu wlozylam mokre do kuracji, a powinno sie wysuszyc? Najwyzej będę powtarzac🤨 jutro powtorze testy

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melevis, nie masz za co przepraszać! Miałaś 100% racji, a ja po prostu muszę się jakoś sama uporać ze swoją głową, myślami i uczuciami, których nie chce, ale NIESTETY one są i na razie nie potrafię się tego pozbyć. Dlatego zniknęłam z miesięcznego, a tutaj staram się nie poruszać tego tematu, zająć się "innymi rzeczami", żeby nie dopuszczać tego wszystkiego do siebie.
    Nie mam więc Ci nic do wybaczania, a raczej do podziękowania!
    Zdrowia dla Was!

summer86 lubi tę wiadomość

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa tak, udało się podziałać. Emek już ma teorie, że w samą owulację to będzie syn 😂 niech się łudzi, hihihi

Jeżowa, pilik lubią tę wiadomość

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunka a jak Zuzinek?

• Lunaaa Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez bez zmian ostatnio. Przez gorsze noce jest bardziej marudna i częściej się zanosi i omdlewa. Jednak same omdlenia nie pogarszają się, więc tyle dobrego. Dziękuję że pytasz :)

age.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, wiadomo, że zdrowie dziecka jest najważniejsze... ale w gruncie rzeczy, nie zawsze płeć dziecka jest nam obojętna. I potrzeba czasu by to przetrawić...
    Miałaś prawo mieć swoje marzenia :) I nie możesz mieć sobie tego za złe. A oczywistością jest, że będziesz tego swojego małego szkraba kochała tak jak pozostałe.

Rozmowa z ojcem 6 dziewczynek, siódme dziecko w drodze.
    - To co? teraz pewnie chciałbyś, żeby wreszcie był chłopak?
    - Nie.
    - Ale jak to?
    - Wychowałeś 6 dziewczynek, wiem co i jak. A z chłopakiem bym musiał uczyć się na nowo.

EDIT. Dziewczyny, widziałyście tę przecudną reklamę marki Puppi? Tak apropo wielopieluchowania https://www.youtube.com/watch?v=GALX58MYaSo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 22:08

sliweczka92, frezyjciada lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, widziałam, przestałam oglądać, gdy w 15 sekundzie idzie sobie taki mały kajtek i płacze. Nie mogę tego widoku, uważam, że nagrywanie malucha w takim momencie to przekroczenie granicy, przekroczenie jego intymności itd. Owszem, dzieci płaczą, ale mam wrażenie, że ten malutki króliczek jest zostawiony sam sobie, zamiast przytulany i całowany.

Iza, są różne szkoły, niektórzy mówią, że można robić kurację na mokro, ale ja tak raz zrobiłam i nie osiągnęłam dobrego efektu. Dlatego zawsze teraz lanolinuję wełniaki, które są suche.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2020, 23:02

• Rucola Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 23:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ta dziewczynka z bursztynkami na szyi to córcia mojej koleżanki :) oni to nagrywali w zeszłe lato :P

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna zapewne komuś obcemu też bym tak napisała, pozwól sobie na emocje, daj czas, etc. Ale jak dotyczy to mnie samej, to nie jest to takie proste..😔

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaStesia, płacz dziecka jest czymś naturalnym. W ten sposób okazują emocje. W tej reklamie trwał ten płacz chwilkę, z pewnością obok byli rodzice i zaraz utulili szkraba. Z pewnością nikt do niczego maluchów nie zmuszał, po prostu pozwolili dzieciom odkrywać świat i taki wyszedł efekt końcowy.
    Mnie osobiście reklama oczarowała i te przecudne wielopupki.

mi88 lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza tak, wilgotny nawet odrobine wełniak może Chłonąc. Zrob dzisiaj test. I to nie strumieniem wody tylko kropelkami najlepiej na początek ;)
    Jak nie wyjdzie to powtórzyłaby kuracje bez prania już.

Frez, ja tam nie czytałam, ale rozumiem o co chodzi i Cię mocno rozumiem bo sama mam chwilowy problem z oswojeniem się z sytuacją, a Twoje pragnienia są dużo bardziej uzasadnione.

A u mamyginekolog artykuł o wielo! I to taki sensowny :)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez ja też Cię rozumiem, szczególnie że ciężarna myśli trochę hormonami :D pamiętam jak szłam na USG koło 18 tygodnia, modląc się, żeby to była dziewczynka. Bylam sparaliżowana nieuzasadnionym strachem, że mogę mieć synka 🤦🤷 wyszłam z gabinetu, telefon do ręki i płacząc mówiłam mamie, że to dziewczynka. No zwariowałam, przecież syna kochała bym tak samo. Teraz emek bardzo by chciał chłopca (choć mówi, że mu to wszystko jedno, byle się w końcu udało i było zdrowe). Każdy ma jakieś preferencje i o ile teraz powiem Wam, że mi to lotto jakiej płci będzie dziecko, byleby je mieć i wszystko było dobrze, to nie wiem co mi odbije w ciąży ;)

JustynaG, pilik lubią tę wiadomość

age.png
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kurde, a ja mam dziewczyny mały problem. Bardzo póki co nie lubię karmić piersią :/. Maluszek chyba w ogóle dostał syndromu żarłocznego noworodka i kilka godzin dziennie dostaje takiego ataku żarłoczności, rzuca sie na te piersi jak dziki i musi jeść co chwile przez te kilka godzin bo inaczej nic go nie spokoi. A ja tego totalnie nie trawie, bolą mnie sutki, jestem tym zmęczona i ogólnie tak jak go uwielbiam, to podczas tego ataku karmienie mnie wkurza na maxa. Często tez pije normalnie, wtedy jest ok, ale ogólnie trochę mnie martwi ze to karmienie jest dla mnie totalnie niefajnym i najgorszym elementem macierzyństwa. Poprawia się to potem? Bo się mocno zniechęcam

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jak czytam jak nie możecie skończyć karmić, jak Wam tego szkoda i ze to ogólnie takie piękne uczucie to wierze, ze to musi potem inaczej wyglądać bo dla mnie to kilka godzin wiszenia na cycu bo inaczej histeria jest jakimś nieśmiesznym koszmarem :P i zeto w tym emocjonalności. W każdej innej chwili niż karmienie nawiązujemy z synkiem lepszy kontakt niż podczas tego atakowania cyca. Mam wrażenie, ze obydwoje się wtedy męczymy bardziej niż to przyjemne

Oczywiście podczas normalnego karmienia, kiedy wstaje zwyczajnie zjeść jest spoko. Popije ok 20 minut i idzie spać. A kilka godzin dziennie dostaje jakiegoś cycko-ataku

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • pilik Autorytet

Wysłany: 23 kwietnia 2020, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa to co opisujesz to niestety klasyczny początek w większości przypadków... maluch znajduje ukojenie tylko przy Tobie, potrzebuje bardziej niż mleka tej bliskości. Uczy się świata, nie rozumie go i to wszystko jest przytłaczające. I dla niego i dla Ciebie. Ból powinien minąć jak będzie miał 3-4 tygodnie maks (jeżeli by nie minął albo przynajmniej nie zmniejszył się poziom bólu - konsultowałabym z cdl technikę ssania).
    Teraz hormony też nie sprzyjają, to Twoja decyzja czy jesteś gotowa teraz się poświecić i spędzić te godziny karmiąc (idealnie wtedy można nadrobić seriale i podjadać jakieś dobre przekaski, które zawsze, razem z wodą, polecam mieć pod ręką!)
    To mija. Pamietam że Jezowa miała bardzo trudny początek i też wątpliwości w sprawie kp.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2020, 11:17

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
‹‹ 3716 3717 3718 3719 3720 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ