X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 11:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ubrania ciążowe dla mnie to nic fajnego, bluzki za krótkie, spodnie opadają z brzucha, na sukienki letnie jeszcze za wcześnie, a jak mam zakładać do nich rajstopy to coś mnie trafia tym bardziej że w toalecie mogę być nawet co pół godziny
    Byłam dziś na wizycie, mała twardo siedzi na dupie i ma coraz mniej czasu żeby się przekręcić. Dodatkowo lekarz chce zaświadczenie od mojej reumatolog, czy przy ZZSK powinnam rodzić naturalnie czy przez cięcie. I tak roztoczyl przede mną wizje cesarki 😑 no ale póki co czekamy na rozwój wydarzeń
    Na następnej wizycie coś mówił o wymazach i będziemy rozmawiać o porodzie 😬 chyba zaczynam odczuwać stresa

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powtórzę tylko - cesarka to nic strasznego :) ale jeszcze Ada ma czas fiknąć <3

pilik, Patrycja20 lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cheresta dokladnie! Są dzieci które obracają się nawet w 36tc, a do 32tc to w ogóle na luzie..!

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 12:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niby wiem, podobno ja sama przekrecilam się tuż przed porodem, no ale... byłabym spokojniejsza gdyby Ada jednak zebrała się wcześniej, no i nastawilam się na naturalny. Jeszcze w piątek mam usg trzeciego trymestru u W, zobaczymy co on powie.

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza Mi akurat zapach Domolu nie przeszkadzał... więc chyba to kwestia upodobań.

Szczerze mówiąc to nie rozumiem tego ukrywania brzucha. No może zrozumiałabym gdyby się dawniej zdarzyła wpadka i żeby ludzie nie gadali, potem rach ciach ślub. Ale dzisiaj?
    Sama raczej jestem zwolenniczką podkreślania brzucha i w workach pokutnych nie będę chodzić bo nie mam powodu.
    Nie zapomnę Leny, która dzień przed porodem - mówiła teściowej, że na wesele wybiera się w szpilkach :D A ta dostawała białej gorączki :)

Frez Nie wypada brzucha pokazywać? Hmmm... To pewnie też nie wypada brać tak fantastycznej laski na żonę (taka laska na wsi długo nie wytrzyma przecież).

Nowa Z dziećmi tak bywa... ledwo je pochwalisz a im się odwraca o 180 stopni.
    Ostatnio emek pochwalił się przyjaciołom na wirtualnym piwku (piwko było prawdziwe, tylko spotkanie było online), że Ania sama usypia w łóżeczku, że tylko przeczyta jej bajkę i wychodzi... Zgadnijcie co się działo kolejnego wieczoru? :P

Cheresta A próbowałaś rajstop ciążowych? Obecnie chodzę tylko w sukienkach (bo niestety wszystkie moje spodnie są dla mnie za duże). Nawet zimą się da :) I może być ciepło.
    A jeśli mowa o porodzie - to najważniejsze jest bezpieczeństwo Twoje i Ady. Lepiej skonsultować sprawę i ewentualnie przygotować się psychicznie niż później mierzyć się z ewentualnymi konsekwencjami.

Rucola, Izape_91, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi za szpilki też się obrywa😂 w czerwcu mamy wesele u znajomych i zamierzam się specjalnie wypindzić, bo na weselu będzie pół wsi, w tym 3/4 mocherów😂 dam im temat na miesiąc ploteczek pod płotem, a co!

Jeżowa no jeszcze ostateczna decyzja nie zapadła :P może się wyrobię z wyborem do kolejnej okazji🤔🤣 trzymam kciuki za chłopca i żeby mały Tymenio był przeciwieństwem mojego 😅

Cheresta mój junior obrócił się pod koniec 37tc. Ale ile ja się nagimnastykowałam, żeby zechciał fiknąć! Jakieś dziwne ćwiczenia znalazłam na necie i skrupulatnie je wykonywałam. Grunt, że sie obrócił, bo już szukałam, który lekarz w Waw wykonuje obroty zewnętrzne :P Ada na jeszcze czas, więc spokojnie. Skosultuj się z reumatologiem, zagadają z W na wizycie co on uważa i na razie nie martw się porodem ;) najważniejsze żebyście obie były bezpieczne ❤️

Pilik od kiedy czujesz ruchy? Chciałabym już, bo człowiek jednak spokojniejszy, jak już dziecia czuje... Ta cisza i brak możliwości konsultacji z lekarzem,częściej niż raz na msc,to dla mnie straszna psychiczna mordęga🤦

JustynaG lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez tak 17+5 już nie miałam wątpliwości.
    Ale młody serio daje czadu. Nie wiem czy silniejszy czy kwestia łożyska, które teraz mam na tylnej ścianie, ale odczucia zupełnie inne, spokojnie przez spodnie i sweter widać jak kopniaka zasadzi, dzisiaj mi pół nocy spać nie dał 🙈

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik mój starszak tak kopał okropnie, Wszystko mnie bolało. Junior był meeeega spokojny porównując do brata. A łożysko miałam tak samo w obu ciążach

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 17:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, melduję się po wizycie z usg prenatalnym.
    Na tym etapie wszystko w porządku. Łożysko tym razem mam nisko na tylnej ścianie więc będę mocniej czuła ruchy. Chłopca nie widać ale mam się nie przyzwyczajać bo wszystko jest możliwe.
    No i termin ciąży mam podany identyczny, jak ten który wstępnie podałam tutaj czyli 4 listopada :)

Yoselyn82, summer86, Anna Stesia, mi88, pilik, veritaa, Jeżowa, Cheresta, Minnie89, frezyjciada, nowa na dzielni, Rucola, Cabrera, Ania_1003, moniśka..., Izape_91, Madzik34, Lusesita, sliweczka92, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna super, bardzo się cieszę, że wszystko w porządku! <3 a piękne zdjęcie prenatalne? :)

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa, no właśnie mam tylko fotkę buźki. Szału nie ma. Co poradzę, że moje dzieci są niefotogeniczne?

Nie wiem czy wiecie ale właśnie trwa Tydzień Pieluchy Wielorazowej. No i poszalałam ... Ale co ja poradzę, że takie piękności wychodzą a mi brak wkładów bo te niskobudżetowe (ręczniki ikei) już się nie sprawdzają przy większym dziecku. Tym razem poszłam w Little Bird. Zobaczymy czy będę zadowolona. Oczywiście pieluszka nowa też się znalazła :)

pilik, Rucola, Anna Stesia lubią tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna dobre wieści! Cieszę się bardzo :)
    Ja właśnie jestem spłukana i czekam z nadzieją że moja księgowa tym razem wszystko zrobiła jak należy i wkrótce dostanę wypłatę 🙈
    Ale przynajmniej nie grozi mi chwilowe rozwalenie kasy 😂

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo a ja zapytam jak już wielo na tapecie. Zaczynałyście od noworodka? Chciałabym tym razem w końcu spróbować z wielo, ale dla mnie to taka czarna magia🙊🤦obawiam się, że polegnę, kupię coś nie tak i się zniechęce szybko... A te dupki w tych kolorowych majtaach są taaaaakie cuuuudne😍

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, ja zaczęłam gdy Ania miała 8-9 miesięcy. Kupiłam trochę chińskich kieszonek i na początku wypełniałam je tetrą. Później za radą Pilik, skorzystałam z pieluchoteki i tak systematycznie poszerzałam moją kolekcję.

Teraz raczej też zacznę na jedno, a z czasem przejdę na system mieszany - aż do przejęcia pieluch Ani. Obecnie jedna suszarka praktycznie cały czas stoi rozłożona z pieluchami i wkładami. Obawiam się, że jakbym pieluchowała dwójkę to nie miałabym gdzie rozkładać prania. No chyba, że Ania jakimś cudownym trafem się odpieluchuje ale na to się nie nastawiam.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna świetne informacje! Duży stres przed wizytą? Ja pamiętam, że bardzo się denerwowałam przed prenatalnymi. W kolejnej ciąży stres był wiekszy.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna bardzo bardzo się cieszę, że wszystko jest tak dobrze 💕

Cheresta mocno trzymam kciuki za szybki obrót Ady :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 21:35

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna u mnie nie ma tu nigdzie pieluchoteki, na lokalnej grupie jak kiedyś napisałam, to były różne dziwne komentarze i żaden nie odnosił się do wielo, tylko do mojego "dziwactwa"🙊
    Ja baaaaaaardzo bym chciała, żeby młody się odpieluchował, bo wiem jak to wygląda z dwójką w pieluchach, ilość generowanych odpadów jest przerażająca 😔 ale wiem też, że na wszystko przyjdzie czas, nic na siłę....

• Izape_91 Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:56

Rucola, Anna Stesia, JustynaG, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, gratuluję zdrowiutkiej kruszynki, rośnijcie spokojnie <3 <3

Frez, ja nie zaczynałam z wielopielo od noworodka, wprawdzie myślałam o tym, będąc w ciąży, ale pierwsze trzy miesiące dochodziłam do siebie po okropnym porodzie i ledwo żyłam. Potem zaczęłam zgłębiać temat i gdy mały miał ok. pół roku, przeszliśmy na pieluszki wielorazowe. Gdybym kiedyś urodziła drugie dziecko to na bank próbowałabym od początku, dając sobie jednak pewien margines, bo po pierwsze, wiadomo, jak to jest z noworodkami, a po drugie, nie wiem, jak sama zniosłabym znów połóg. Z tym że mając doświadczenie z synkiem wiem już mniej więcej, co się u nas sprawdza, a co nie. Gdybym tego nie wiedziała to przypuszczalnie wielopielo u noworodka mogłoby czasem mnie frustrować. W przypadku dzieci leżących na plecach ważne jest też, żeby dobrac odpowiednio wkład, tak aby pupa nie była bardzo uniesiona, bo to nie jest dobre dla kręgosłupa. Oczywiście da się to zrobić, ale trzeba mieć tego świadomość.

Jeśli chciałabyś u trzeciego potomka przejść na wielopieluchowanie to najważniejsze jest, aby mieć trochę swobody, spróbować systemu mieszanego (jedno+wielo), albo kilku systemów wielopieluszkowania na raz. Co zrobiłabym teraz, gdybym wielopieluchowała noworodka? Zainwestowałabym w sporo formowanek w rozmiarze new born, kupiła sporo tetry 60x60, do tego otulacze wełniane nb i gatki/longi wełniane nb. Kupiłabym też kilka AIO nb - to jest z pulem, ale może dłużej trzymac na spacerach itp. Na pewno nie ma co kupować pieluszek one size, bo chodzi o to, żeby takiemu maluszkowi było maksymalnie wygodnie.

frezyjciada, Izape_91, JustynaG lubią tę wiadomość

• reset Autorytet

Wysłany: 22 kwietnia 2020, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, Julek też harcował w brzuchu w takich godzinach jak Zosia. Potem, jak wiesz, spała ładnie, a i teraz czas między 19 a 24 to ta lepsza część nocy ;) Gorzej, że zaczęła wstawać rano po 5, co dla mnie jest nocą.

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
‹‹ 3714 3715 3716 3717 3718 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ