X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, wełnę trzeba prać w płynie do wełny, z lanoliną. W niczym innym (niektórzy pióra w szamponie, ale to raczej w sytuacji kryzysowej niż na co dzien).

pilik lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik jaki śliczny synus ♥️ gratuluję synka .

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna Stesia wrote:
    Iza, wełnę trzeba prać w płynie do wełny, z lanoliną. W niczym innym (niektórzy pióra w szamponie, ale to raczej w sytuacji kryzysowej niż na co dzien).

Kochana, polecisz mi cos?

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Izape_91 wrote:
    Kochana, polecisz mi cos?

Miałam różne, obecnie używam Willy's, ale bardzo dobry jest też Biały Jeleń i Disana (ale Disana droga, choc wydajna). Sonnet z kolei ma bardzo intensywny zapach. Nie poleca sie Perwollu, bo podobno niszczy wełnę, ale nie mam doświadczeń.

Polecam też zaopatrzyć sie w spray z mydlokrzewu, dobrze doczyszcza dwójki z wełny!

Pilik, właśnie zobaczyłam Twoje maleńkie szczęście! Rosnijcie zdrowiutko! <3 <3

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 20:52

Izape_91 lubi tę wiadomość

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik gratuluję synka :) synowie są wspaniali, zobaczysz :)
    Mój tez na jednym z usg pokazał kciuk uniesiony do góry :)

Frez piękne pierścionki. Mi z kolei spodobał się ten po lewej na samym dole :)

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, ogromnie się cieszę, że wszystko ok <3 rośnijcie zdrowo!

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pulik cudowny Maluch!!! Chłopcy są cudowni, zakochasz się po uszy, gwarantuję Ci to :)

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny ;)
    Imiona póki co jedyne na liście to Tytus i Tymon. Będę szukała dalej, ale jakikolwiek trop na testy jest (poprzednio też tak robiłam, kilka dni jak myślałam o maluchu to z danym imieniem i wiedziałam co mi całkiem nie odpowiada. Tak odrzuciłam Noela który mi się zawsze podobał, a za nic nie umiem się teraz przełamać i koniec 🤷‍♀️).

Iza ja polecam taki płyn z Allegro, różne testowałam i ten lubię najbardziej
    https://allegro.pl/oferta/plyn-do-prania-lanolina1l-promocja-9157819782?utm_medium=app_share&utm_source=facebook

Na pewno odradzam domol, nie znosiłam tego zapachu.
    A i jak pierwsze pranie będzie to nie zdziw się smrodem wełny (trochę jak mokry pies ;))

Izape_91 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, o ile Tytus to całkowicie nie moja bajka, tak Tymon mi się podoba :) Ninkę pięknie nazwaliście, więc wierzę, że i tym razem wybór będzie trafny.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tytus 😍

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer my się właśnie zaczynamy skłaniać do Tytusa, chyba to jak słodko wypowiada to imię Ninka nas łapie za serce 😂
    Aaale to początek więc może się zmienić masę razy 🙈

Frez a Benedykt? Albo Gabriel (ja myślałam o Gabrysiu, ale mojemu się zupełnie nie podoba)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:27

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik, Tytus to aktualnie mój typ na chłopaka :P

pilik lubi tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:56

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik przestrzegam przed Tymonem, wszystkie znane mi Tymki, włącznie z moim choć to Tymoteusz, to szoguny jakich mało, każdy jeden a znam ich 5! W wieku okoloTyśkowym to są hnb wypisz wymaluj!
    Tytus bardzo mi się podoba, ale próbowałam za pierwszym razem i eMkowi nie podeszło. Z Gabrielem mam złe skojarzenia 🤷 a Benedykt to od razu widzę twarz Papieża 🙊🤣 noooo ciężko mi dogodzić 🙊

Iza, mój eMek by się dogadał z Twoją mamą! Najlepiej jakbym miała szeroki wór na sobie 🤦 ale tutaj to ja wiem, że to teściowe mu tak gadają, że to nie wypada tak brzucha eksponować. A mi to lata co wypada, a co nie, kogokolwiek zdaniem :P także Tobie radzę się nie przejmować i cieszyć tą końcówką ciąży ❤️

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 22:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, na szczęście domol zwykły nie taki zły, ale ten do wełny to dla mnie (w połączeniu z wełną) był koszmar.
    Haha, całe szczęście wełny się za często nie pierze 😂
    A z sukienkami... taaa no niestety kiedyś to wstyd było się w ciąży pokazać 🙈 moja babcia też przeżywała że co to te dziewczyny robią, tak te brzuchy wystawiają, ale po kolejnej wnuczce chyba jej spowszedniało (ma 17 prawnuków więc się napatrzyła ;p). Chyba trzeba olać i tyle 🤷‍♀️.
    A z ruchami współczuje i rozumiem...! Mnie młody już teraz tak kopie że się wybudzam albo zasnąć nie mogę, aż się boje co będzie dalej.

Rucola a myślałam, że to raczej rzadkie imię :D

Edit. Frez wcale się nie dziwię, moja lista jest nadal dwuimienna mimo przejrzenia kolejnych list 😂 może Tobiasz albo Jonasz? Choć jak masz jak ja, że czytasz całe listy i nie zatrzymujesz się na żadnym to pewnie będzie równie trudno 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 22:56

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 23:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dyskusja o imionach to najlepszy sposób na uaktywnienie mnie na forum :-D Tytus jest super! Kojarzy mi się ze wspaniałym Tytusem Chałubińskim, który mógłby obdzielić swoim życiorysem i wiedzą co najmniej tuzin innych osób, oraz z Tytusem Andronikusem. Same dobre skojarzenia!

Józef też jest sympatyczny, na szczęście naszemu pokoleniu nie kojarzy się już ze Stalinem, a moim zdaniem to skojarzenie jest przyczyną tego, że np. w naszym pokoleniu Józków jest jak na lekarstwo, bo nasi rodzice mieli świeżą pamięć o tym wybitnym językoznawcy ;-)

Iza, nie przejmuj się takimi komentarzami. Ważne, żeby było wygodnie. Pamiętam, że gdy będąc w ciąży chodziłam do lekarza nie mogłam pojąć, jak dziewczynom może być wygodnie w spodniach. Nawet tych ciążowych. Fakt, że ja i bez ciąży w spodniach prawie nie chodzę, ale okres ciąży był dla mnie wyjątkowo pod tym względem wrażliwy. Ale pewnie dla wielu dziewczyn to było najlepsze ubranie na świecie. Sama chodziłam w luźnych rzeczach, nawet wyłudziłam od mojej siostry płaszcz w kształcie trapezu, ale miałam brzuch jak w ciąży trojaczej i tylko w luźnych ubraniach było mi komfortowo. I to mi zostało do tej pory – uwielbiam chodzić w domu w ciążowej koszuli nocnej :-D Inna rzecz, że mam brzuch ciągle jak w 5 miesiącu, ale co zrobić.

pilik, Lunaris lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez leżałam na poporodowym z małym Gustawem ;). Mojemu eMkowi się podobało to imię, ja nie chciałam dla nas ale ogólnie Gucio, Gutek to całkiem słodka opcja :).

A mój aniołek po tym wychwalaniu zaczął pokazywać rogi :P. Nauczył się drzeć w niebogłosy i miał już dwa takie przebudzenia, gdzie potem 5h nie mógł usnąć. Wpada w jakaś mega wściekłość kiedy nie wychodzi mu dobre przyssanie się do cyca. No wyglada jakby chciał wtedy wszystkich pozabijać taki jest zły. Ogólnie tez widzę, ze z każdym dniem rosną jego potrzeby i wymagania :P.

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza nie przejmuj się i ubieraj się jak Ci się tylko podoba. Jesteś zgrabniutka i możesz sobie pozwolić na obcisłe ubrania. Zresztą tyle czasu czekałaś na upragnioną ciążę, żeby cieszyć się brzuszkiem. Ja też czasami zakładałam coś obcislego i wspaniale się czułam patrząc na swój ciążowy brzuszek. Teraz z kolei tego unikam 😛 Nie znoszę tylko jak kobiety ubierają swoje bluzki sprzed okresu ciąży, które raptem robią się bardzo krótkie i nagle ten nagi ciążowy brzuch zaczyna ukazywać się światu. No nieładnie to wygląda, zwłaszcza jak kobieta nie ma idealnej figury...

Co do imion to ja bym Tytusa odpuscila, mimo, że podobnie jak Anna Stesia, kojarzy mi się z głownie z Chałubinskim (córkę urodziłam w szpitalu na Chałubińskiego :) ), ale wzielabym pod uwagę fakt, że imię te może być przez rówieśników niefortunnie przekształcane i na podwórku/szkole, któregoś dnia może stać się 'tyfusem'. Niestety dzieci teraz bywaja okrutne. Jak siostra mi opowiada co sie dzieje w szkołach,to aż wlos sie jezy 😐

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • pilik Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agulineczka z imionami to wiesz, większość można przekształcić w coś obraźliwego jednak niestety. Tym się nie kieruję (choć Fabiana czy Teofila sobie jednak nie wyobrażam).

A z ubraniami to ja jeszcze powiem, że ciąża jest jedynym okresem, w którym ubieram obcisłe sukienki i czuję się w nich super i zupełnie mnie nie obchodzi czy to się komuś podoba czy nie 🤷‍♀️
    A tak w ogóle to juz mam taki brzuch, że aż strach. A młody w ogóle wyprzedza o tydzień już wielkością.

Nowa synek zacznie odkrywać świat i się go uczyć, na pewno będzie bardziej wymagający niż w pierwszych dniach, ale czeka Was i tak piękna przygoda. W razie czego jesteśmy tu dla Ciebie z radami (i bez ;)!)

Rucola, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 21 kwietnia 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uwielbiam obcisłe sukienki na ciężarnych!!! Podobnie jak Pilik - dla mnie ciąża to jedyny okres, kiedy dobrze czuje się w obcisłych sukienkach! Normalnie mam za szerokie biodra żeby nosić takie modele, zawsze noszę tylko sukienki w linii A poza ciążą. Iza nie słuchaj żadnych opinii, znaczy wiem że potrafią zasmucić ale pamiętam - zawsze możesz utrzeć nosa i kupić jeszcze jedną nową obcisłą sukienkę i będą upieczone dwie pieczenie na jednym ogniu :D

Przekręcaniem imion bym się nie sugerowała, każde da się przekręcić, dzieci zawsze sobie coś wymyśla. Im dłużej czytam to Tytus bardzo mi się podoba :) Tymon również, my będziemy mieć Tymoteusza jak będzie siusiak! :D Frez udaje, że nie widzę tego co piszesz o młodych posiadaczach tego imienia 😂

A właśnie Frez - pierścień wybrany???

Nowa tak to już bywa z dziećmi że mają mniej i bardziej wymagające okresy, wszystko jak w kalejdoskopie :) ale mam nadzieję że będzie więcej tych spokojniejszych!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 kwietnia 2020, 09:53

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
‹‹ 3713 3714 3715 3716 3717 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Grzybica pochwy - przyczyny, objawy leczenie

Grzybica pochwy (drożdżyca pochwy, kandydoza pochwy) jest jedną z najczęstszych infekcji kobiecego układu rozrodczego. Jak i dlaczego dochodzi do infekcji? Jakie są objawy grzybicy pochwy? Kiedy warto zgłosić się do lekarza i jak wygląda leczenie drożdżycy pochwy?

CZYTAJ WIĘCEJ