X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, Twój synek jest przesliczny!!! Super, ze emek taki zaangażowany! To bardzo ważne mieć wsparcie w emku, szczególnie na początku, bo hormony szaleja jednak...
    Frez super, ze do emka coś dotarło. Mam tylko nadzieję, że nie będzie chciał odkupywac win dobrami materialnymi tylko bardziej zaangażuje się w pomoc Tobie a kwiaty+pierścionek to bardziej symbole :)

nowa na dzielni, Anna Stesia lubią tę wiadomość

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa ale cudny synio :) bardzo fajnie, ze tatus sie angazuje, tak trzymac! Cieszę się, ze poki co jest dobrze u Was, niech tak zostanie! Ja sie boje obecnie o wszystko- od laktacji po zmiane pieluchy.

Frez, musialas mu tam ladnie nagadac, ze sie tak przejął i reakcja jest :D wybierz cos fajnego!

Mi dzisiaj preglife pokazuje 40 dni do porodu. Ide po material na koszule i po butelki mm do rossmana. Pędem! 😂 Aa no i właśnie, nie dostalam newslettera z rossmana jeszcze o pieluszkach, pewnie nie dostane wcale :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:51

nowa na dzielni, pilik lubią tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Cheresta Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jaki piękny mały mężczyzna 😍 i jeszcze te uchylone usteczka no po prostu cudowny. Ja już mam jobla przed porodem i nie mogę się doczekać aż zobaczę swoje cudo
    Iza! Nie wiem czy nie będziesz miała kolejnej klientki na swoje uszytki. Wczoraj była u nas Matylda (siostrzenica męża) i zobaczyła naszą lisiczke. Wyprzytulala i na koniec powiedziala 'mamusiu, ja też chcę Panią Lisową' 🙂
    Frez oby prezenty, kwiaty itd. szły w parze ze zmianą zachowania
    Ja z Rossmanna dostałam info na maila, że mogę wziąć oliwke na rozstępy za grosz, więc może to jakoś losowo przydzielane jest

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 10:53

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

18.10 punkcja
    21.10 transfer
    28.10 beta 19,84
    30.10 beta 48,34
    klz9h371fbawj21n.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa cudowny wspaniały mały chłopczyk ❤️❤️❤️ cieszę się że jest taki grzeczniutki i wspaniale, że mąż się angażuje.

Frez cieszę się, że mąż wyszedł z inicjatywą odkupienia grzechów. Mam nadzieję, że wybierzesz piękny pierścionek <3

Iza 40 dni? Toż to zaraz! Zleci migusiem. A pomyśleć, że niecały rok temu widziałyśmy się w Krakowie po Twojej wizycie u lekarza i pamiętam Twoją smutną minę pomiędzy uśmiechami... A tutaj Zosia zaraz będzie z Wami ❤️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 11:28

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, też polecam zestawy w woreczkach strunowych. Przy córce tak miałam przyszykowane i bardzo sobie chwalilam. W torbie porządek, szybko mogłam coś znaleźć. Przy synku zaś założyłam, że wyjdę szybko, a przeciagnelo się do całego tygodnia. Ubranek wzięłam za mało, syn dużo ulewal od początku i musiałam prosić męża, żeby przywiózł ubranka więc radzę faktycznie zostawić mężowi dokładnie przygotowane zestawy :) ja bym wzięła malutkie ubranka. Syn urodził się spory 56cm i 4kg i ubranka na 56 były i tak trochę za duże. 62 bym sobie odpuscila, chyba, że z usg wychodzi jakiś kolos ;)

Nowa super, że póki co synek grzeczny. Moja Ulcia w 2 miesiącu życia nawet przesypiala całe noce, od początku dużo spała, średnio po 3-4h w ciągu dnia budziła się na jedzenie i znowu spała. Niestety te czasy dawno minęły ;) Teraz spi bardzo słabo w ciągu dnia i to od dawna. Także ciesz się obecnym stanem jak najdłużej :) małe dzieci ZAZWYCZAJ ladnie śpią, choć zdarzają się oczywiście trudniejsze "przypadki"

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobra usypiam młodego, więc zrobiłam zestawienie ;) no nie mogę się zdecydować 🤔 typowa baba😂
    fe18fe971342.jpg
    1fc591973b84.jpg
    c86a76cab995.jpg

JustynaG, pilik, Ania_1003 lubią tę wiadomość

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez wszystkie piękne, moje serce skradł konkretnie ten na samym dole po prawo <3 daj linka 😂

Edit: już mam :D

Nie wiedziałam, że istnieją czarne cyrkonie. Frez, odmieniłaś moje życie!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 13:38

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Proszę bardzo 😂 https://galeriajubilerska.pl/pl/p/Pierscionek-zloty-z-kwadratowa-czarna-cyrkonia/35789?gclid=EAIaIQobChMI2MujoZ_16AIVD7h3Ch1vbALYEAQYByABEgISp_D_BwE

Edit:no nie mów, żeś nie wiedziała!!! One są we wszystkich kolorach tęczy 😂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 13:42

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frez, A moje serce skradł pierścionek Royal z Galerii Jubilerskiej. :)

Dziewczyny, Ania ostatnio jest na etapie "Ja chcę Sama" i to do tego stopnia, że jak:
    - nie uda jej się założyć buta,
    - nie uda jej się otworzyć pudełka
    - nie uda jej się założyć sobie czapki
    - nie uda jej się założyć sobie skarpetek itd
    to jest wrzask i lament. Nie daje sobie pomóc, chciałabym jej pokazać jak może sobie poradzić ale jest bunt i obraza. Macie jakieś sposoby na to? Jak pomagać dziecku stać się samodzielnym?

Dziś udało jej się obrać mandarynkę i była z siebie bardzo dumna. :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna no ten chyba najbliższy i mojemu sercu jest... Sama już nie wiem, oczopląsu można dostać....
    U nas ten sam etap, zazwyczaj wygląda to tak
    "-zdenerwowałeś się, bo nie dałeś rady sam tego zrobić?
    -ta
    -chcesz się przytulić i pocieszyć?
    -ta
    - chcesz żebyśmy spróbowali zrobić to razem?
    -ta"
    zazwyczaj działa ;) ale ten mój to taki egzemplarz, że wszystko da się załatwić przytulaniem 😂 staram się podsuwać mu rzeczy, które wiem , że da radę sam, wtedy jest taki szczęśliwy, że się udało, że próbuje sam z rzeczami cięższymi do ogarnięcia. Bardzo często kończy się tym, że robi tej rzeczy "nonono" i przynosi z Płaczem, próbując wytłumaczyć o co chodzi.
    Ze starszakiem było ciężej, bo on wpadał od razu w histerie, zresztą do tej pory tak jest. Tylko coś mu nie idzie, to od razu krzyk. Mimo, że potrafi już mówić i wytłumaczyć o co chodzi. Ciut się polepszyło jak zaczął mówić właśnie. Bo tak to była frustracja nie tylko z tego, że nie może zrobić, ale i że nie może powiedzieć

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 14:08

pilik lubi tę wiadomość

• ElfiaKsiężniczka Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Frezku, mój emek mi kupił pierścionek zareczynowy z szafirem na allegro 🤣 potem mi odkupił kolczyki i obrączki też kupiliśmy na allegro.

Pierścionek mam z tego sklepu:
    https://allegro.pl/uzytkownik/BigDIAMOND/bizuteria-slubna-pierscionki-zareczynowe-110774?bmatch=baseline-al-product-eyesa2-engag-dict43-fas-1-3-0318&p=3

Może taki by co przypadł do gustu
    https://allegro.pl/oferta/pierscionek-zareczynowy-szafir-i-diamenty-585-14k-8302939419

Edit : uwielbiam szafiry i zanim mi się oświadczył to dokładnie wytlumaczylam elkowo, że to koniecznie musi być wielki szafir, który widać z daleka 🤣 oczywiście to było tak z przymrużeniem oka, ale i tak kupił mi taki wymarzony

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 14:27

https://ovufriend.pl/pamietnik/warto-walczyc,3937.html
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O nie, nie załapałam się na fotkę tego slodziaka, ale wierze, ze musi być uroczy ❤️
    Nowa, Bardzo się cieszę, że tak fajnie odnajdujecie się w nowej rzeczywistości ❤️

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Elfiku ❤️ zajrzę tam w wolnej chwili😊 choć obawiam się, że im dłużej będę szukać, tym gorzej będzie mi się zdecydować 😂

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja Ci nie pomogę bo nie wiem jak się ogarnia takie foszki, ale na pocieszenie zauważyłam, ze tak robią bardzo inteligentni ludzie ;). W dzieciństwie nie umieją przegrywać i denerwuje ich strasznie jak im coś nie wychodzi :)

Cabrerka masz na Prv :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 15:00

JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, cuuudooo 😍😍😍
    I taki blogi spokój ma na twarzy wypisany ❤️

Izape_91 lubi tę wiadomość

• pilik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja się melduje z potwierdzonym synkiem... jednak.
    Musimy się ogarnąć z imieniem, przeszukałam kilka list, zrobiłam swoją... wypisałam dwa akceptowalne 🙈 i to takie bez szału, ciężko będzie 😂
    3705aeae3a71.jpg

Frez ja bym brała royal od Ani kruk albo ten z apart

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 17:56

nowa na dzielni, frezyjciada, Ania_1003, Jeżowa, Cheresta, Izape_91, summer86, Lunaaa, Yoselyn82, veritaa, Cabrera, Minnie89, Aga9090., Anna Stesia, sliweczka92, Rucola, Fozzie Bear, Madzik34, Kaczorka, Lunaris lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik podrzuć imionami ;) może znajdę coś dla naszego królewicza... Na razie chodzi za mną Józef, ale obawiam się, że mąż się nie zgodzi....

• Jeżowa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik gratuluję synka!!! <3 <3 jestem bardzo ciekawa kandydatów na imiona! Do Ninki pasowałby mi Kornel, nie wiem czemu, ale tak jakoś mi weszło do głowy teraz :)

Frez wiesz, że tak właśnie myślałem, że Józef by mi pasował do Waszej rodzinki? :) Nie wiem czemu o tym myślałam, może dlatego że na wymyślanie imiona dla naszego kolejnego potomka jest za wcześnie, więc myślę o innych 🙈

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 18:32

frezyjciada, nowa na dzielni lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️

02.10 mamy dwa serduszka

preg.png
  • Izape_91 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik gratuluje syna! Mi sie marzy parka :) ale u nas to daleki temat. No nieważne. W kazdym badz razie bylam dzisiaj z mezem na spacerze, jak super bylo sie wyrwac z domu na miasto 😍
    Bylam w rossmanie - jejkuu jak ja sie stesknilam za zakupami, kupilam mleko w butelkach - dziękuję Reset za podpowiedz! Kupilam szare mydlo z mysla o akcji lanolinowania i udalo mi sie kupic butelke filtrującą na promce, wiec super, bo jestem juz kolejny krok do przodu.
    Nabylam tez dwa materialy na koszule do karmienia, teraz jeszcze tylko uszyc, no i chyba mogę powiedzieć, ze moge jechac rodzic. No....... pampersy jeszcze zostaly.

Dziewczyny, czy ja moge przeprac welne w szarym mydle? W czym pierzecie swoje otulacze? Tak zeby lanolinowanie zalapalo potem, bo nie moglam znaleźć płynu do prania welny... Albo bylam slepa.

reset lubi tę wiadomość

Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️

S3YWp2.png
    Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
    Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d

On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2%
  • Lunaaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa prześlicznego masz synka ❤️ a imię przepiękne, mój dziadek się tak nazywał i zawsze bardzo mi się podobało. Cieszę się, że tak dobrze sobie radzicie.

Pilik jeszcze raz gratuluję! Jest bardzo ok 😁😘

Nasz najkochańszy Synek już z nami 💙 29.12.2022 (36+6)

age.png
‹‹ 3712 3713 3714 3715 3716 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ