Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia wrote:Rucola, ja kupiłam Demary, są piankowe i lekkie. Teraz też kupimy, bo z poprzednich mi wyrósł. Mi88 kupowała jakieś z innej firmy, ale też piankowe.
Tak, ja też polecam po prostu dowolne z pianki Eva. Nasze pierwsze to Demar (ucielam na wysokość), teraz zamówiłam rozmiar większe Kolmax - niczym się nie różnią, tyle że mają więcej kolorów.
Pilik, nie, nie kupowalismy przyczepki - wypozyczylismy na jeden dzień rok temu wiedząc, że może być ciężko po naszych akcjach z wózkiem i fotelikiem. A teraz przez wirusa nie za bardzo jest opcja przetestowania tak samo jeszcze raz, w ciemno nie kupimy, pomyślałam o foteliku, ale z tym i tak pewnie poczekamy - i tak się na razie nigdzie nie wybieramy
DziewczynkaDwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Jeny musiałam na 4 razy chyba nadrabiać, nie spodziewałam się, ze będę miała aż tak mało czasu na posiedzenie z telefonem
. My już tydzień w domu, radzimy sobie myśle fajnie, nauczyłam się już karmić, maluch już właściwie wrócił do wagi urodzeniowej i jest kochany (chociaz jak jest mocno głodny i chce cyca to robi taka awanturę ze głowa mała
). Ogólnie uszczęśliwia mnie ten stan, chociaż wiadomo, jestem zmęczona. Dużo bardzo pomaga mi Emek, bardzo fajnie odnalazł się w sytuacji
Frez, nie zapalałam się na foto ale wiem, ze jesteś przepiękna bo poprzednich. A co do Twojego starego to tez ciężko mi się wypowiedziec, bo oni jak jesteśmy na nich wkurzone to zawsze jak się opowiada co zrobili to brzmi gorzej, niż jest. Ale tez myśle, ze zawsze warto nad nimi trochę popracować bo np mój mam wrażenie ze bardzo mocno się zmienił przez 12 lat jak się znamy. Na ogromny plus
Iza jakbym ja miała na świeżo powiedzieć co mi się przydało najbardziej to gotowe mleko do podania (z butelka swoją najlepiej), bo na początku byłam tak zmaltretowana ze naprawdę ciężko mi było wstać i przybrać jakakolwiek sensowna pozycje i ciężko było w takim stanie karmić, a nie chciałam, żeby mały był głodny. Mleko było na oddziale ale czułam się bezpieczniej mając swoje. Laktatora tez używałam w szpitalu żeby zobaczyc, czy coś tam w ogóle leci. Dużo wody! Ja bardzo mało pije a tam chlalam jak smok! No i u mnie na oddziale były ciuszki dziecięce ale i tak moje mi się przydało bo często jakieś mega niewymiarowe tam dostawałam a mocno olewał co chwile i się brudził
. Dużo jedzenia tez bo jesz i jesz po tym porodzie i nie śpisz w nocy a w nocy posiłków przecież nie ma
A no i smoczek też się przydał
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 10:19
2019 początek - strata, 10 tc
Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️
Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań -
Rucola my za poleceniem bodajże Pilik, kupiliśmy te:
https://allegro.pl/oferta/befado-model-162p103-r-24-lekkie-kalosze-piankowe-8125119625?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Mamy już drugą parę. Super leciutkie i jest opcja wyjęcia skarpet.
Justyna jakoś sobie radzę... Czekam na lepsze czasy. Obecnie walczę z ogrodzeniem działki i przyłączami. I czeka na mnie grabienie ponad 1000m2, więc staram się w miarę nie myśleć. Wykonać zadanie i następne. I odliczam do wtorku żeby pójść do pracy.Yoselyn82, Rucola lubią tę wiadomość
-
Iza ja też przy drugim dziecku wziełam kilka malutkich buteleczek mleka gotowego (zamawialam na gemini Bebilon). Mi się przydało kilka, jak u mnie mleczka było niewiele i sutki zmaltretowane. U nas w szpitalu były dostępne, ale nie zawsze masz jak pojść - np w srodku nocy
Pozniej oczywiscie tylko swoje. I pamietaj - nawet jesli nastawiasz się na kp to podanie mm nie czyni z Ciebie gorszej matki. Ja niestety dopiero przy drugim porodzie byłam mądrzejsza. Przy pierwszym non stop mialam wyrzuty sumienia. A niepotrzebnie, bo laktację w końcu pięknie rozkręciłam. No ale samotność w szpitalu ( u mnie był zakaz odwiedzin przez epidemię grypy), pierwszy poród, duży ból poporodowy i podobnie jak u Reset rosnące crp u dziecka i brak informacji ze strony personelu medycznego o stanie Twojego dziecka nie pomagał.
Izape_91 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Dziewczyny bardzo dziękuję :* Zamówiliśmy czerwone Demary
Ania ja też jestem szalenie ciekawa projektu, wrzucałas nam go już tutaj ale czy były jakieś poprawki ostatecznie?#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Tamten projekt był na inną działkę, która jak się potem okazało, była sprzedana.
Kupiliśmy że tak powiem lepszą 🙈 A raczej ma lepsze widoki, bo jest na górce i dobrze się stało jak się stało wtedy.
Projekt jest teraz dopasowany do naszej działki. Podobają się nam ekonomiczne, ale w każdym coś nie pasuje. I tak wyszło co wyszło. Na razie to są jakieś koncepcje, bez ostatecznego układu. Do każdej jest jakieś ale tak samo jak każda ma coś co nam odpowiada.
Ostateczna wersja powstanie zapewne po zgraniu wszystkich mediów. Szczególnie tu chodzi o lokalizację kotłowni. Więc temat jest ciągle otwarty.
Architekt namawia żeby w tym roku wystąpić o pozwolenie, ale raczej nie podołamy finansowo. A od przyszłego roku zmieniają się przepisy i będziemy kombinować z rodzajem ogrzewania. Dlatego kluczową rolę odgrywa kotłownia w tym wszystkim.
Chciałabym żeby wyglądało tak jak na tej wizualizacji, ale i z tym będą problemy przez MPZP.
M do tego nie może przeżyć koloru dachu, no ale... To zmartwienie na potem. Teraz mam co ogarniać.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 16:05
JustynaG, Rucola lubią tę wiadomość
-
Pilik, tak, niestety nadal męczą. Z Anią miałam gdzieś do 23tc więc mam nadzieję, że tym razem szybciej ustąpią.
Śliweczka, wysłałam zaproszenie do przyjaciółek to Ci kod wyślę priv.
Ania, zastanawiam się czy lepiej mieć większą sypialnię i prywatną garderobę czy jednak większy korytarz.
chyba wybrałabym pierwszą opcję.sliweczka92 lubi tę wiadomość
-
Justyna to są 3 wersje z których na pewno będę wybierać jeszcze i miksować. Raczej korytarz do końca odpadnie, bo dom jest rozciągnięty na tyle, że nie może być okna na tej ścianie. A zakończenie korytarza oknem wyszłoby najładniej. Dlatego tutaj raczej sypialnia z garderobą.
Na pewno duży plus jest taki, że jest wszystko co chcieliśmy. Jak wyjdzie, to się okaże. -
A ja Wam na chwilę wrzucę Juliśka. Nie cytujcie, proszę
Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 20:23
pilik, frezyjciada, Izape_91, JustynaG, Rucola, Jeżowa, Lusesita, ElfiaKsiężniczka, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:54
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Ania bardzo mi się podobają wszystkie opcje, pewnie osobiście bym poszła w remix 2 i 3 - żeby była spiżarnia (jestem psychofanką wszystkich tego typu pomieszczeń) i krótszy korytarz na rzecz prywatnej garderoby
jestem ciekawa efektu końcowego
Fajnie, że pojawił się temat kaloszy, też będę musiała jakieś sprezentować Agatce i teraz przynajmniej wiem, gdzie szukać
Iza myślę że stacjonarnie powinnaś dostać na sztuki takie mleczko. Co do koszul - ja miałam trzy na sam pobyt, bo porodu nie było u mnie, więc Twoja ilość brzmi rozsądnie
Justyna kurcze to życzę Ci, żeby tym razem natura była łaskawsza z mdłościamiWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 16:53
-
nick nieaktualnyOoo tak spiżarnia to stanowczo must have w domu!! W życiu bym z niej nie zrezygnowała! Kocham ją ooogromnie. A rozważaliśmy pozbycie się jej, żeby kuchnia była "bardziej ustawna". Dobrze, że jednak szybko nam przeszło 😆 niektórym nie pasują drzwi w kuchni i dlatego rezygnują, a można je fajnie zrobić ukryte w szafkach, albo tak jak mamy my, czyli drzwi podwójne takie same jak fronty szafek. A jednak spiżarnia+kuchnia to mega wygoda, komfort użytkowania i noooo same plusy! A jak teściowa przychodzi, a Ty masz szpargały na blacie, to wszystko sru do spiżarni, zamykasz drzwi a ona się dziwi,jak Ty to robisz, że masz taki porządek w kuchni Kiedy obiad w trakcie gotowania i dzieci przy nodze🤣
Jeżowa, Izape_91, StaraczkaNika, sliweczka92, JustynaG lubią tę wiadomość
-
Frez dosłownie wymiatasz z zastosowaniem spiżarni 😂 popieram w 100% ❤️
-
Nooo, moja mama ma w domu spiżarkę, mała bo mała, ale jest. Taka kuchenna graciarnia, tez mi brakuje, tak samo jak pralni😂 chociaz nie wiem czy u mnie by sie to sprawdzilo, bo bym pewnie odnajdywala po czasie jakies garnki z nieswieza zawartością, ktore tam schowalam, bo mi przeszkadzaly na blacie🙄🙄Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza, małe butelki mleka są w Rossmanie. I popieram staniki sportowe- mam takie do karmienia, a zupełnie mi nie leżą i chodzę tylko w sportowych. Tylko wiesz- ja nie mam biustu.
Izape_91 lubi tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Iza Niestety nie mam drugiego kodu ale empik daje darmowe audiobooki i ebooki. Mogę też dać linka do 30dniowego okresu testowego na legimi (jeśli jeszcze nigdy nie korzystałaś z ich usług).
Kaczorka Właśnie! Przypomniało mi się. Po Twoim ostrzeżeniu dotyczącym mlekopijcy Aluśki powiedziałam do męża: "Jeśli będę karmić drugie dziecko piersią i Ania też będzie chciała spróbować to weź mi wybij ten pomysł z głowy i nie pozwalaj na to".Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 20:25
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Także służę uprzejmie linkiem do okresu próbnego na Legimi ale wtedy jest dość okrojona ilość audiobooków dostępnych. W takiej sytuacji raczej polecałabym Empik