Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Pilik, a to przypadkiem nie chodzi o to, że dziecko, które już potrafi podskakiwać - jego układ kostny jest "gotowy" na te podskoki na rowerze?
mi88 lubi tę wiadomość
-
Iza, z tym brakiem możliwości dowiezienia to się jeszcze dowiedz dokładnie, bo w wielu szpitalach jest. Tylko wkłada się to w jakieś worki (zależy od szpitala) i później ktoś (polozna chyba) przynosi. Na pewno w Toruniu nie ma z tym problemu, więc polecam podpytac.
Co do poduszki, to ja miałam i bardzo z niej korzystałam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:09
pilik lubi tę wiadomość
-
Iza ja nie miałam poduszki do karmienia i bardzo cierpiałam z tego powodu. Natomiast rogala to bym chyba brała osobno w pokrowcu a nie do walizki, choć jak masz być całkiem sama no to też bez sensu mieć pierdyliard tobołków
sama nie wiem. Mi bardziej niż wkładki laktacyjne bardziej były potrzebne muszle ochronne, nie byłam w stanie bez nich założyć biustonosza (choć biustonosz miałam w sumie tylko na wyjście).
Ubranka na wyjście brzmią dla mnie bardzo w porządku, spakowałabym tak samoWiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 12:28
Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Iza, ja bym wzięła jeden zestaw na 50- Julka topiła mi się w 56. Pal sześć brak ładnych zdjęć, my jej nie mogliśmy prawidłowo zapiąć w foteliku, bo tak nam się te ubrania zwijały!
Dla mnie wkładki były niezbędne, inaczej miałam mokra koszulę. Inne rzeczy typu muszle, kapturki itp. były zbędne. Za to możesz na wszelki wypadek wrzucić ze trzy torebki czegoś na laktację albo paczkę kawy zbożowej (u mnie najlepiej działa Anatol z blonnikiem, ma najwięcej słodu).
I... mnie osobiście przydało się cokolwiek do makijażu oraz suszarka i prostownica. Fakt, może dlatego, że ja tam byłam tydzień, ale jak się ogarnęłam z rana to ogólnie lepiej się czułam psychicznie (sam połóg jest mało estetyczny).
I jak masz kuchnię to sobie weź jakiś kisiel lub budyń do zalania wrzątkiem- mnie to ratowało jak byłam głodna, a miejsca nie zajmuje wcale.
Oraz, co mnie zdziwiło, wygodne buty na wyjście! Ja do porodu przyszłam w zamszowych mokasynach, które były takie w sam raz, a potem ledwo je wcisnęłam tydzień po porodzie. Takiego zatrzymania wody i limfy jak wtedy to nigdy nie miałam.
Poduszki do karmienia nie brałam i do dziś w sumie nie umiem na niej karmić. Rogala do spania tym bardziej nie ciągnęłam i mimo tego, że byłam okrutnie pozszywana to dawałam radę siedzieć.Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 kwietnia 2020, 13:56
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Justyna tak Też! To bardzo ważny aspekt, dziękuję za dopowiedzenie.
Iza ja bym w aktualnych okolicznościach brała totalne minimum i na pewno zrezygnowałabym z dużych rzeczy które pozniej chce zabrać spowrotem do domu czyli właśnie z rogala.
Woreczki miejsca nie zajmują więc zabrać możesz, pod warunkiem że jest dostęp do kuchenki mikrofalowej.
W szpitalach u nas też można dowozić rzeczy, raz dzień w określonych godzinach i w workach na śmieci, ale nie ma z tym problemu zupełnie -
nick nieaktualny
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 września 2020, 12:54
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza, to weź większą walizkę. Serio, będzie Ci potem łatwiej tam coś upchać itp. i się nie przejmuj- nie takie walizy tam widzieli
pilik, Izape_91, JustynaG lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
nick nieaktualnyIza, może zamiast zgrzewki wody butelkę filtrująca??
Mi podobnie jak Reset przydał się femaltiker i kawa zbożowa (choć chyba bardziej na glowe, bo później miałam taki nawał, ze chciałam odciągać w szpitalu 😉).
Jako, ze ja nie przepadam za szpitalnym jedzeniem, to miałam saszetki z płatkami zbożowymi i biszkopty 😊
Sporo koszul, bo albo się pociłam, albo mleko gdzieś pociekło 😉
I potwierdzam: na sali miałam dziewczynę z taka największa walizka! Wiec nie krępuj się 😊Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, informuję,że Patulove zrobiło promkę na ostatnie sztuki kolekcji zimowej 50% przeceny.
Można dostać ponczo samochodowe za 85zł. Naprawdę fajna jakość i na chłodniejsze dni teraz też będzie ok.
https://patulove.com/pl/promotions/5pilik, summer86 lubią tę wiadomość
-
O rany, Cabrera przypomniałaś mi jak się pociłam po porodzie. Wyprałam to chyba 😂 dramat był, po 2 koszule dziennie minimum, nie wyrabiałam i suszyłam pomiędzy na łóżku, oj tak, dużo koszul, polecam 🙈
A co do butelki filtrującej, pojęcie teraz wodę z filtra?
Podobno zwiększyli dopuszczalne ilości chloru w wodzie (ja widzę po skórze w kąpieli, że jest gorzej niż zawsze, a mam alergie na chlor). Ja czasowo zrezygnowałam całkiem, ale w sumie nie wiem czy słusznie czy nie -
Pilik my nadal pijemy filtrowaną wodę tak jak wcześniej, jakoś nie przeszło mi przez myśl, żeby rezygnować, ale także nie wiem czy słusznie
O taaaaak pocenie się po porodzie to jakiś słaby żart...
Iza ja bym spakowała na Twoim miejscu takie tubki z musami owocowymi - ja wciągałam je w nocy, bo przy karmieniu apetyt rośnie (przynajmniej mi urósł i skubaniec do dzisiaj nie zmalał😂) A butelka do filtrowania brzmi super, lepiej niż zgrzewka wody.Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Co do pocenia sie to potwierdzam. Poza okresem ciąży malo się poce, w sumie mogłabym nie używać antyperspirantu w okresach jesienno- zimowych na pewno, ale to co się działo po porodzie to mnie zaskoczyło. I dość długo trwało. Także ja też polecam zabrać więcej niż 2 koszule
czułam się o wiele świeżej mając możliwość wymiany. Herbatkę na laktacje tez polecam, ja miałam femaltiker. Wkładek laktacyknych wzięłam parę, ale mi akurat się nie przydały, bo słynny nawal mnie ominął po pierwszym porodzie, a po drugim miałam dopiero w 5 dobie bedac juz w domu.
Mi się przydał za drugim razem swój laktator, maść na brodawki. Podobnie jak Reset też się rano ogarnialam (takze kilka podstawowych kosmetykow) i czułam się znacznie lepiej.
O kisielkach nie pomyślałam, ale faktycznie dobra opcja.
Co do poduszki do karmienia ja nie miałam. Mam w domu, ale mało używałam, bo jakoś wygodniej karmić mi bez. Rogala do spania przywiózł mi mąż później, ale można się bez niego obejść. Za to cieszyłam się, że miałam swoją poduszkę taka normalna do spania albo chociaż jaska. Przydaje się by np. podlożyć pod plecy.
Ja do szpitala też miałam 60km.Izape_91 lubi tę wiadomość
Synek 2016 💚
Córka 2018 💖
Synek 2021 💚 -
Iza, jeszcze jedno - zapas chusteczek higienicznych! Serio, huśtawka hormonalna, brak męża, zmęczenie itp. mogą powodować potoki łez (plus dodatkowo te ze wzruszenia). Ja po tych przebojach typu 'pani dziecko nie słyszy' albo oczekiwaniu na wyniki crp i braku cholernej informacji zwrotnej od lekarzy co jej jest, codziennie miałam kwadrans płaczu dla oczyszczenia emocji.
Swoją drogą te wpisy dzisiejsze przypominają mi, że mam Wam wrzucić opis porodu wreszcie!Izape_91 lubi tę wiadomość
Dziewczyny, jakis czas temu polecalam audiobooki jako wsparcie w opiece nad dziećmi (o ile łatwiej się usypia na rękach maluszka gdy słuchasz ciekawej książki, to samo że spacerami itp).
Sama mam abonament Legimi więc mogę się podzielić kodem na miesięczny bezpłatny abonament audioteki (dostałam od InPost za szybkie odebranie paczki). Kto pierwszy ten lepszy. Jak któraś chętna to niech da znać.
Iza, nie wiem czy masz w torbie ale polecam nawilżany papier toaletowy. Naprawdę przydatna sprawa po porodzie.
Reset, właśnie! Czekamy na Twoją relację
Pilik, my pijemy całą rodziną wodę filtrowaną. Choć szczerze mówiąc ostatnio słabo mi wchodzą jakiekolwiek płyny
Ania, dawaj znać jak sobie radzisz.Izape_91 lubi tę wiadomość
-
Rucola mamy takie i polecam
W zeszłym sezonie inne, ale też piankowe zbliżone, super się sprawdziły. Teraz kupiłam te
https://allegro.pl/oferta/kalosze-dzieciece-eva-22-23-8857021515?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Justyna mdłości nie odpuszczają? Współczuje bardzoWiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 08:17
Rucola, Jeżowa lubią tę wiadomość
-
Iza, tak, musy owocowe i batony orzechowe to must have w torbie! I woda! Możesz też mieć ze sobą np.Tantum Rosa z jakimś dozownikiem, ja miałam octenisept do psikania rany krocza.
Rucola, ja kupiłam Demary, są piankowe i lekkie. Teraz też kupimy, bo z poprzednich mi wyrósł. Mi88 kupowała jakieś z innej firmy, ale też piankowe.Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 08:19
Rucola, Izape_91 lubią tę wiadomość
-
My wodę przepuszczamy przez filtr. Jakoś sobie nie wyobrażam żeby tego nie robić. Do tego mały pije wodę przegotowaną niegazowana. Jeszcze nie chce dawać mu wody z kranu.Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Co do audiobooków- Empik teraz daje 60 dniowy dostęp za darmo. Można wypróbować, czy komuś podchodzi. Ja słucham na spacerach i sobie chwalę.
JustynaG, Izape_91 lubią tę wiadomość
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.