X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżowa,najpierw warto skorzystać z Empiku, a dopiero potem z okresu próbnego Legimi :D
    Nie zauważyłam okrojonej ilości audiobooków ale może po prostu chciałam słuchać tych dostępnych.

Jeżowa lubi tę wiadomość

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Fozzie Bear Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iza, co do ubranek- ja spakowałam w torebki strunowe po 3 zestawy danego rozmiaru (pajac, body, polspiochy). Byłam przygotowana na 50,56 i 62.
    Małe buteleczki i smoczki możesz kupić na gemini, sama brałam Humane. ja dodatkowo z chyba nietypowych rzeczy brałam swoje leki przeciwbólowe, po cc u nas była zasada - boli i chcesz lek? Ok przyjdź do dyzurki, ruch Ci się przyda! Teraz byłam zaopatrzona od paracetamolu po ketonal

Frez, piękna jesteś ❤

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 kwietnia 2020, 21:48

• mi88 Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 22:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, współczuję mdłości! Oby szybciej przeszły.

Jezowa, a jak Twoje samopoczucie? :) Nie testujesz do wizyty, czy się złamałas? :D Jak Agatka?

Izape, ja też używałam właściwie wyłącznie sportowych stanikow z Pepco mimo miseczki E wtedy. Na wyjścia mialam usztywniany do karmienia, ale w sumie korzystam z niego, jak ze zwyklego - wygodniej mi zsunac miseczkę w dół, niż odpinac. Teraz używam zwykłych stanikow po prostu.
    A jeszcze w temacie - jak Wam się spodoba kp, polecam zainwestować we wkładki laktacyjne z wełny Merynosów, które mnie z kolei poleciła Anna Stesia. Nie zuzywa się dziesiatek jednorazowych, dobrze się układają w staniku, nie trzeba ich prać codziennie - wystarczy suszyć, bo to wełna.

qb3c2n0a4q2qbkcb.png
    Dziewczynka <3 Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
    MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi88 nie testuje, to znaczy - nie testowałam - ale robiąc ostatnio zamówienie w aptece niechcący wpadł mi test do koszyka 🤔 jeszcze nie przyszedł, może jutro? :D ale byłam w sobotę na szybkim podglądzie (to znaczy podgląd dotyczył nerek i wątroby, ale no halo, tak blisko USG i nie skorzystać?) i doktor widział tyci tyci tyciusieńką kropeczkę w macicy + endometrium 17mm + ciałko żółte w jajniku, więc stwierdził, że no ciążowo. Więc ja się uspokoiłam na mniej niż 12h a potem trzy godziny w nocy wertowałam neta czy przypadkiem już nie powinno było być widać więcej. Ja naprawdę nie jestem normalna w tym temacie.

pilik, JustynaG, summer86, Madzik34, Kaczorka lubią tę wiadomość

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jezowa wariatunciu! Jak było coś widać na usg przez brzuch to jest dobrze wszystko! Sikanie teraz to już chyba tylko dla przyjemności ;)!

Iza też polecam system ubranek w woreczkach, ale powiem Ci, że w domu eMkowi też tak zostaw! Najlepiej opisane jaki to rozmiar ;p chocbys na wyjście potrzebowała czy jednak by coś przyjezdzal dowieźć to się może przydać w domu taki pakiet startowy nawet jak już wrócisz ;) (mój do dzisiaj nie ogarnia rozmiarów i niektórych typów ubrań 🙈)
    Wkładki wielo też polecam, możesz sobie uszyc z bambusa i pulu też spokojnie :)

Izape_91 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Jeżowa Autorytet

Wysłany: 19 kwietnia 2020, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik nie no, nie przez brzuch, dopochwowo. To chyba mało prawdopodobne żeby coś przez brzuch było widać na tym etapie z takim tłuszczykiem na brzuchu 😂

👧córeczka 2018
    👦synek 2020

09.09⏸️
    11.09 beta 88 ➡️ 13.09 beta 238 ➡️ 16.09 beta 914

27.09 dwa pęcherzyki ciążowe, jeden zarodek
    02.10 mamy dwa serduszka
    13.11 niskie ryzyka wad genetycznych
    05.12 czekamy na dwóch synków 🩵🩵

preg.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 06:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Haha no przestań! Ja trafiłam do szpitala z kolką nerkową w 4+5 i na usg coś tam widział ciążowego, choć bez szaleństw rzeczywiście ;p
    A teraz wyjdzie moja niewiedza, myślałam że dopochwowe do tylko gin i fizjo uro-gin robią usg 🙈

ds022el.png

u4uGp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooo tak! Woreczki strunowe super rzecz! I łatwiej oddzielić brudnej ubrania, a w razie w to i położnej łatwiej coś znaleźć. Również polecam opisanie mężowi ubranek! Jak byłam na operacji z juniorem, to mężulek ubrał starszaka do przedszkola w spodnie od piżamy małego. Nie pytajcie jak wcisnął 3latka w spodenki w rozm 74/80🤦

Zmiana tematu, pytanie za milion punktów. Wyżej wspomniany eMek zapragnął kupić swej małżonce pierścionek (🙊😱😍😱😍😱😍) jako, że czasy niepewne, wydatków od groma, to nie chciałabym żeby wydawał na niego tysiaki. Niestety nasz miejscowy, ulubiony jubiler zamknięty, więc trzeba poszukać czegoś online. Macie jakieś sprawdzone sklepy z biżuterią, które działają i online? Apart,yes, w.kruk przejrzane... Jaram się jak małe dziecko wybierające sobie prezent w sklepie z zabawkami 🙊🤣 huehuehuhuehue

JustynaG, Izape_91, Cheresta, sliweczka92, Jeżowa lubią tę wiadomość

• nowa na dzielni Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Edit
    Jeżowa - skoro masz brzuszek po mnie to musi tam być bardzo grzeczne dziecko, bo póki co naprawdę mam wrażenie ze nam się trafiło :). Budzi się raz w nocy, potem wcześnie rano, naprawdę daje żyć :)
    A ja za rzadko wchodzę i się nie załapuje na fotki :P

Frez a jaki typ biżuterii lubisz? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 14:07

frezyjciada, pilik, veritaa, Izape_91, JustynaG, Minnie89, Niercierpliwa v2.0, Yoselyn82, Rucola, Anna Stesia, Cheresta, sliweczka92, Jeżowa lubią tę wiadomość

2019 początek - strata, 10 tc

Lato 2019 - druga ciąża, tym razem wszystko ok, synek z nami ❤️❤️

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jaki słodki czarnuszek!😍 Nowa jak Ty się czujesz? Jak eMek?

Ja biżuterię lubię delikatną, częściej złoto niż srebro. Marzy mi się pierścionek z niebieskim oczkiem, ale nie musi to być od razu szafir 😅bo bym się bała, że mi ktoś palucha upitoli🤣a i ceny szafirów to kosmos. Chce coś taniego, delikatnego i niebieskiego, bądź czarnego

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u Ani Kruk patrzyłaś? :) Ona ma takie delikatne, fajne modele

Emek super, na początku w ogóle super jaranie i dużo go ogarniał, odkąd mały pije tylko pierś to widzę, ze już zrobił się jakiś tam minimalny dystans na rodzica nr 2, bo przecież oba cyca nie ma i go nie nakarmi. Z tego względu chyba chciałabym jednak w minimalnym stopniu zostawić butle :). Żeby mały umiał pic i tak, i tak, no i widzę, ze nakarmienie go i ogarnięcie tym samym od początku do końca sprawia mu tez przyjemność. Wiec czasami odciągnę do butli. Chyba nawet ze względu na to będę sobie czasami pozwalała na dokarmianie go modyfikowanym, tak raz na tydzień max może :).

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 kwietnia 2020, 08:42

Obniżone AMH. Męski: Mała ilość, brak szybkiego ruchu postępowego | 2,5 r. starań
  • veritaa Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa cudny synek! Naprawdę śliczny. Cieszę się że nie sprawia Wam problemów :) cieszcie się tymi wspólnymi chwilami bo są wyjątkowe.

Co do dokarmiania to też mieliśmy taki plan ale nie wyszło. Jak poczuła już pierś to butelki nie chciała za nic. Cokolwiek by tam było... Zmieniło się około 7 tyg chyba bo wcześniej właśnie udawało się czasami dokarmif moim odciągniętym

nowa na dzielni lubi tę wiadomość

Corka wrzesien 2018 18 cykl staran
    Poronienie listopad 2019 7tc
    Synek styczeń 2021
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie patrzyłam, w ogóle nie znałam!🙊 zaraz zerknę, dzięki!
    Fajnie, że eMek chce być taki zaangażowany, jeśli dasz radę odciągać do butli, to czemu nie, skoro mały nie ma buntu na cyca po butelce, to korzystaj! Zawsze dzięki temu zyskasz chociaż chwilę dla siebie ;) a to bardzo ważne w czasie połogu! Bo jednak psychika potrzebuje "oddechu".

• reset Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, jaki W. jest śliczny! <3

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • pilik Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa jaki On jest piękny! Naprawdę jestem zauroczona, niesamowity dzidziuś 😍
    Super że mąż się tak angażuje 💗

Frez ooo widzę że mąż próbuje winy odkupić? Podrzuć co wybrałaś ;)

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, jeśli bardzo chcesz karmić piersią to uważaj na dokarmianie mm. Każda podana porcja mm to sygnał dla piersi, że nie potrzeba tyle produkować mleka.
    Patrząc na mamy tu na forum, to te, które dokarmiały mm - szybciej straciły pokarm i ich przygoda z kp szybciej się skończyła.
    Nowa, tym dystansem do tatusia to nie martw się. Naprawdę, to są tylko początki a im bardziej dziecko kumate - tym więcej tatuś może. Zresztą już dziś może kąpać, przewijać, tulić... Pamiętaj tylko by emka angażować i dawać mu szansę się wykazać.

Frez, fiu fiu czyli emek zorientował się,że przegiął :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Właśnie na razie staram się za każdym razem kiedy nie było karmienia z piersi (wcześniej pił tylko z jednej, z drugiej musiałam oddciagać bo jakoś nie umieliśmy się przystawić), to oddciągalam z niej tyle ile wypił z butli. On skończył pić, ja oddcisgalam i było na następny raz. Nawet to zadziałało bo póki co chyba sie ładnie najada z piersi, a one nie chcą wybuchnąć. Zobaczymy, ale wiem, ze trzeba na to uważać. Ogólnie widze, ze ta laktacja to nie jest łatwy temat, nawet jak jest mleko. Ja mam bardziej problem właśnie z lekkim nawałem, trudno mu się wtedy chwycić za te twarde banie

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik no na razie to nic nie wybrałam, bo nie wiem gdzie szukać 🤣 zrobię potem zestawienie tych co mi się spodobały ze standardowych sieciówek.
    Chyba zakumał, że przegiął pałę, zrobił nawet wczoraj obiad, kupił kwiaty!(szok!!) Pamiętał o rocznicy, ale pierścionka nie wybrał, bo woli żebym to ja wybrała kilka, a on z tego co mu podsune coś wybierze. Także no... Pogadaliśmy trochę, głównie to ja mówiłam, ale chyba dotarło..

pilik lubi tę wiadomość

• Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa aleeee słodziak 💕

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 20 kwietnia 2020, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa, ale piękności! Co za cudo maleńkie! <3 <3

‹‹ 3711 3712 3713 3714 3715 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Poronienie - objawy, rodzaje i najczęstsze przyczyny poronienia

Poronienie to przedwczesne zakończenie ciąży, która trwała krócej niż 22 tygodnie. Poronieniem samoistnym kończy się około 10-15% ciąż, przy czym około połowa kończy się jeszcze przed implantacją zarodka w macicy, czyli przed 8 tygodniem. Dowiedz się jakie są przyczyny poronienia, objawy i diagnostyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Problemy z tarczycą - przyczyny, objawy, wpływ na płodność

Problemy z tarczycą są bardzo częstą przyczyną zaburzeń hormonalnych zarówno u kobiet, jak i u mężczyzn. Jakie są najczęstsze zaburzenia w funkcjonowaniu tarczycy? Jakie są typowe objawy problemów z tarczycą? Jak wygląda diagnostyka? Jak zaburzenia tarczycy mogą wpływać na płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ