Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżowa, gratuluję testu i oczywiście zazdroszczę ciąży w 1cs! To aż niesamowite, jak wiele tutaj takich ciąż z zaskoczenia, czuję się czasem nie jak na ovu, a gdzieś w bardziej płodnej części internetu
Sama trzy tygodnie temu bardzo poważnie rozważałam wstrzymanie starań zw względu na koronawirusa, nic mi z tych rozważań nie wyszło, bo za bardzo boję się, że jeśli teraz zrobię te pół roku (lub więcej? bo to przecież nie jest kwestia miesiąca-dwóch) przerwy, a starać się będziemy tyle, co o Zosię, to ryzyko związane z wiekiem zacznie grać podobną rolę, co to, związane z wirusem. Wciąż nie wiem, na ile to odpowiedzialna decyzja i na ile to w ogóle decyzja, a nie zepchnięcie tematu na bok.
Też jestem zaskoczona, że Pepco otwarte! Już prawie miesiąc nie byłam nawet w sklepie spożywczym, za to szaleję z zamówieniami online.
Frez, gratuluję zdrowego dzidziusia Nie załapałam się na zdjęcie, ale je sobie wyobrażam Wierzę, że masz w sobie jeszcze dużo siły i ciepła i życzę Ci, żeby udało Ci się je zachować na zawsze.
Izape, świetny pomysł na akcję ze szwagrem Mnie jeden z wujków męża kiedyś obleśnie złapał za brzuch, mówiąc „cześć mamuśka”, aż się moja teściowa wzdrygnęła i mówiła, że była zniesmaczona
Justyna, a co z Twoją pracą, skoro Ania nie będzie chodziła do żłobka póki co?Jeżowa lubi tę wiadomość
Dziewczynka Dwie kreski 23.11.17 (19.08 cb)
MTHFR 1298A-C homo, PAI-1 4G homo -
Mi88, obecnie jestem na L4. Nie ma mnie w firmie od 11 marca... Trochę pomagam zdalnie ale i tak moje obowiązki musiały zostać rozdzielone. Szef sam zaproponował, że że względu na obecną sytuację mam nie wracać.
Ciężko było mi z tym na sercu no ale cóż zrobić... -
Jeżowa,
ja rozumiem że zwłaszcza teraz budzą się takie pragnienia większego metrażu i ogródka Też to przechodzę, ale jeśli w obecnym lokum brat nie kosi Was za bardzo z odstępnym, to warto jeszcze trochę tam posiedzieć
Gratuluję pięknych kresek!
Frez,
piękna z Ciebie kobieta! Przykro mi, że masz taką beznadziejną szwagierkę i ogólnie mało wsparcia w rodzinie męża i w nim samym.
Ochmanka,
śliczności maleńkie tam masz! Nie mogę się nadziwić, że ledwie 2 lata temu mój Łucek też był takim małym glutkiem, a teraz demoluje szuflady w komodzie i bezczelnie przedrzeźnia mnie, wymachując paluszkiem i radośnie wołając "nu nu! Nu nu!".
U nas naprawdę nic ciekawego. W tej całej izolacji wiedziemy bardzo nudny żywot. Chyba wreszcie nauczyłam się robic 1 zakupy na tydzień, a mąż opanował, które 2 witaminy podajemy dziecku do obiadu (po prawie roku!). Młoda ma fazę wygrzebywania skarpetkowych kłaczków spomiędzy paluszków. Takie nowe hobby, które gwarantuje mi 10 minut spokoju, kiedy muszę coś ogarnąć.
Sponsorem dzisiejszego posta były kłaczki w paluszkach i 1 ściągnięta skarpetka
JustynaG, Jeżowa, Izape_91, Cabrera, Lunaris, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Hej Nika wyciąganie kłaczków ach i to patrzenie prosto w oczy i np. ściąganie kwiatków na ziemię... Moja mama mówi, że to karma wróciła bo ja byłam taka sama. Więc to tak jak "nu nu" Łusi
Mi88 dziękuję ciężko doradzać z tymi staraniami... Zwłaszcza, kiedy są obawy, że one będą trwały dłużej Wiesz, ja czasem czuję się tutaj takim przypadkowym gościem, który pomylił imprezy, ale mu się spodobało i został.
Luna, Pilik sorki, jakoś nie załapałam że pytanie padło. Rozmiar na pewno zaniżony, natomiast co do jakości - ja osobiście nie kupowałam, ale Olik i Lamka mówią, że takie jak Pepco mniej więcej czyli zakładam że pewnie zależy od modelu można trafić super albo mniej super. Ja na bank będę zamawiała tylko obecnie jestem na shoppingowym odwyku 😂Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 11:39
Lunaaa, pilik lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJa mam kilka szt ubrań z Sinsay dla chłopców i rozmiarowka jest taka jak w Reserved. Jakość spoko, prane kilka razy i wszystko trzyma fason, nie farbuje- nawet żółta piżama! Dla siebie to ja tam nigdy nic nie kupuje, bo jakość tych ubrań pozostawia wiele do życzenia, ale seria dla dzieci, to jak zupełnie inny sklep.
A nie wiem czy wiecie, ale Auchan ma stronę internetową! Ubranka dla dzieci mega tanie, z jakością bywa różnie, ale na takie typowo do zniszczenia na podwórko nie szkoda. Body można po 7/8zl kupić nawet.
Jak junior pójdzie spać, to Wam zrobię fotkę rozmiaru ubrań na 86 z Sinsay i porównanie z innymiWiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 11:47
Lunaaa lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, Frez dziękuję, jeśli to nie kłopot to poproszę o zdjęcie
To mam jeszcze jedno pytanie zakupowe czy macie dla dzieci basenik z kulkami? Może jakiś polecacie? Chce kupić dziewczynkom a jestem zielona, ile to ma mieć kulek -
Luna, my nie mamy, ale bawimy się takim u znajomych, mają w nim 200 kulek. Sięgają jakoś do połowy basenu,(bez dzieci w środku), jak dla mnie wystarczająco.
https://allegro.pl/oferta/suchy-basen-z-pileczkami-90x40-pilkami-200-kulkami-7504478205?utm_medium=app_share&utm_source=facebookLunaaa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Frez a czy Auchan nie dowozi przypadkiem tylko w Warszawie i okolicach?
-
nick nieaktualny
-
sliweczka92 wrote:Luna, my nie mamy, ale bawimy się takim u znajomych, mają w nim 200 kulek. Sięgają jakoś do połowy basenu,(bez dzieci w środku), jak dla mnie wystarczająco.
https://allegro.pl/oferta/suchy-basen-z-pileczkami-90x40-pilkami-200-kulkami-7504478205?utm_medium=app_share&utm_source=facebook
Ja właśnie chce kupić młodemu taki basen z kuleczkami. Myślę że mu się spodoba. Mam taką cicha nadzieję 😜Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️
Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️
Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
❤️❤️❤️ -
Basen z kulkami podoba się "młodzieży", ale mniej rodzicom 😂 mówię z własnego doświadczenia. U nas największa frajda podczas wysypywania.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 14:20
Izape_91, Lunaaa, Yoselyn82 lubią tę wiadomość
-
Mimo wszystko chyba zaryzykuję, małe się nudzą w domu jak pracuje, tak czy siak robią burdel. Wolę żeby wywalały kulki niż psią karmę tak jak do tej pory 🤪
Jeżowa, sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
u nas basenik dmuchany najtańszy sprawdził się do robienia brei z piasku i wody lub przy zabawach z masą nieniutonowską łatwiej ogarnąć sprzątanie
Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 kwietnia 2020, 19:22
-
U nas obecnie rozkładany basen (nie dmuchany, polecam jak ktoś się boi, że mu latem pęknie ) robi za piaskownice na balkonie, polecam jeśli macie odrobinę miejsca Kupiliśmy nawet piaskownicę z Lidla taką drewnianą (jest teraz ) ale jednak pojedzie na działkę do teściowej jak już ją zaimpregnujemy
Też dumam nad kulkami bo Agata i tak coś będzie rozrzucać, a kulki jeszcze nie tak źle się zbiera. Ale 400 fiszek do nauki języka zbiera się wkurzająco ciężko 😂😂Yoselyn82, pilik, mi88, Anna Stesia, moniśka..., sliweczka92 lubią tę wiadomość
-
pilik wrote:Dla mnie kulki to mały problem, są czyste, szybko się sprzątają. Ale eMek się wścieka (noo ale on się o wszystko wścieka co Nina wyrzuci więc w sumie co się dziwie 🤦🏼♀️)
Pilik sorki za pytanie, nie chce urazić, ale - odnoszę wrażenie że Ty i mąż macie chyba inne poglądy na - nie chce mówić na wychowanie - ale na pomysły na zabawę dla Ninki? Na zakres swobody dla niej?Yoselyn82 lubi tę wiadomość
-
Jeżowa, Ania polubiła nasze memory. No i zginęły dwie sztuki...znalazły się 2 dni później podczas rozpakowywania zmywarki.
Nawet nie wiem kiedy ona tam to wpakowała...