Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Ochmanko! Cudny kropek! ♥️
Niestety ale u mnie pepco zamkniete, a bylam polowac za skarpetkami i majtami no i jakaś koszulą. Juz mnie tak wkurza ta cala pandemia.... Niech ten wiatr dzisiejszy wywieje tego koronawirusa z polski😭
Frez dziewczyny dobrze prawią, choc wiem, ze Ty znasz meza najlepiej, wiesz ile i kiedy Ci pomaga, ile czasu poswieca dzieciom, to ja bym sie wkurzyla gdyby sie zachowywal tak jak piszesz... Moj tato taki jest, moja mama nie ma z nim lekko i to jest bardzo przykre... Czesto dogryza, nigdy nie wspieral, nie pomagal przy nas i mnie tym wkurza, ale jemu to sie nie zmieni, bo jest za pozno i to zdecydowanie. Mama sobie za dlugo pozwalala i teraz ma co ma. Ty jestes dla meza pomocą, a on chyba juz niekoniecznie, a to ma dzialac w dwie strony. Ciesze sie, ze z maluchem wszystko ok i wierzę, ze bedziesz cudowna mama 3 chlopcowaa potem bedziesz plakac jak bedziesz musiala tych synow oddac innym kobietom
a co do komentarzy, ze masz duzy brzuch i zbrzydlas... No baba babie? Mi by takie cos nigdy nie przeszło przez usta... Brak kultury i tyle. Olej.
Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Cheresta az tak? ja sie tylko raz obudzilam po nocy z plamą na koszulce i to taką niedużą, tak to zdarzaja mi sie plamy na staniku po calym dniu, jak nacisne na piers to odrobinka leci i tyle, to tez nie zawsze.Starania od 08.2016 r. - 37cs szczęśliwy ♥️
Ona: hiperinsulinemia, hiperprolaktynemiia czynnościowa, lekka niedoczynność tarczycy, endometrioza I st., APS, mutacje MTHFR i PAI hetero, genotyp KIR BX - brak kir odp. za implantację, allo mlr 24,5%, 2 cb
Leki: euthyrox, neoparin, acard, accofil do 8t2d, meta do 14 t 4 d
On: HDS 21%, DFI 17%, morfologia 0%-2% -
Iza ja chodzę bez stanika 😜 wszystkie zrobiły się za małe, zamówiłam na bon prix już takie do karmienia i czekam ponad tydzień aż wyślą. I też zwykle z prawej mi cieklo jak sobie tego cycka przylezalam, a teraz z lewej i to bez żadnego nacisku. Ale w ogóle mnie jakoś te sutki bolą, może nie będzie problemów z laktacją
-
Hejka
Ja też myślałam że Pepco zamknięte ale moje tylko przy centrach to może i faktycznie zamknięte.... nie wiem bo zapomniałam jak sklepy wyglądają.
Właśnie wróciłam z pracy i z Lidla -zakupy na weekend i 30min w kolejce - nie próbowałam motywu z prawem wyk zawodu. Jakoś mam wrażenie że ludzie by mnie zlinczowaliMam torbę słodyczy i serków dla dzieci, wędlina dla starego jakoś przeżyjemy
bułki tylko były 3 na półce to jutro trzeba zrobić napad na piekarnie (btw normalnie jest czynna do 18 a teraz o 11-13 zamykają bo juz pieczywa nie ma
)
Agatka, Aniajakie spodniowe bliźniaki
Pilik chciałam wypróbować ten patent z gumkami- widzę że Ani się spodobało, zakłada sama te gumki czy jak to wygląda?
Frez -o chłopie już nic nie dopiszę bo i tak wieszale te teksty odnośnie Twojego wyglądu.... no niech ją myszy zjedzą! zazdrości Ci po prostu ot co!
jesteś wspaniałą mamą i gospodynią i kobietą (swoją drogą dawaj fotę bo jesteś taka śliczna że ja nie wierzę że źle wyglądasz teraz). Mnie zawsze jest wstyd bo ja nie robię 3/4 tych rzeczy o których Wy piszecie a mam pomoc mamy. Wolę być w pracy niż codziennie w domu bo bycie gospodynią mnie przerasta. Także niech Twój mąż się cieszy bo mógł by trafić na mnie
a jak się nie cieszy to chłopcy Ci to wynagrodzą na bank. Ja jestem do du... a mój synek mówi mi czesto że najbardziej lubi być ze mna w domu, lubi tu mieszkać, że robię najsmaczniejsze danie na świecie (lazania mrożona z lidla
) itp. Masz jeszcze 2 i pół mężczyzny którzy bezgranicznie Cię kochają ... a jak chcesz to ja chętnie dam się adoptować
i mam dużo włosów do czesania, będę dobrą córeczką :*
Jeżowa nie smuć się- Agatka dostanie coś wspaniałego. O KP nic nie powiem bo nie doświadczyłam za długo i nie było dla mnie przyjemne ale powiem Ci jedno. Dla Stasia Franio jest całym światem. On leci do niego jak tylko wstanie z miłością w oczach (nie do końca odwzajemnioną) i myślę że jest dla niego najważniejszym człowiekiem na świecie- serio, kocha go mocniej niż mnie. Zazdroszczę Wam wszystkim że macie mniejszą różnicę wieku między dziećmi bo choć moi chłopcy bawią się razem i mają więź to myślę że dla Frania to nie jest tak bezwzględna miłość jak dla Stasia.
Anna Stesia lubi tę wiadomość
-
Cheresta, zazdroszczę! Serio. Ja prawie nie miałam siary w ciąży i potem bujalam sie 2 miesiące, żeby rozkręcić laktacje. Po porodzie nie miałam też nawału. Więc z mojej perspektywy lepiej w Twoją stronę niż w moją. Z drugiej strony kiedy zapraszasz kogoś na przyjęcie w lipcu to nie zaczynasz obierać ziemniaków w kwietniu
Więc rozumiem lekki dyskomfort, zwłaszcza gdy nie są to pojedyncze krople.
Cheresta lubi tę wiadomość
-
Lunaris, jestes cudowna! Twije wlosy sama chetbie bym czesala! A co do tekstu tej milutkiej kuzynki to kiedys przeczytalam madre zdanie - ze takie wypowiedzi nic nie mówią o nas, tylko o osobach, które je wyglaszają. Bardzo mi to pomaga w sytuacjach, kiedy np.krytykuja mnie teściowie. Bo tym samym dowiaduje się, jakie oni maja problemy, nie jakie mam ja.
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Anna Stesia ubawił mnie ten tekst o ziemniakach 😄 mam nadzieję, że karmienie i ilość pokarmu nie będzie dla mnie stresem, bo często to rozkminiam już teraz
Z tymi tekstami to różnie też my je odbieramy. EMka siostra za każdym razem mi mówiła 'ty to wcale brzucha nie masz' i o ile jeszcze w grudniu mi to latalo to 2 tygodnie temu już mnie wkurzyło. Tym bardziej jak do swojej córki 2 letniej mówiła 'widzisz M, chciałam Ci pokazać gdzie ciocia ma dzidziusia, ale nic nie widać' No kurczę tak jakby umniejszala mi ciążę, jej istnienie i w ogóle. Może też jest trochę zazdrosna, że jej M już nie będzie jedyną wnuczką dziadków
Za to teściowa kiedyś o mnie powiedziała, że jak ja zamierzam wstawać do dziecka skoro śpię do południa. Nie wiem, może ma kamerkę w naszej sypialni, bo inaczej nie wiem skąd te dane 🤷♀️ owszem po trzech nocnych zmianach potrafiłam przespać cały dzień, albo kończąc pracę o północy nie widziałam sensu zrywania się o 6 rano ale chyba nie ma w tym nic dziwnego -
nick nieaktualnyNo wiecie, zazwyczaj wpuszczam jednym uchem, wypuszczam drugim, ale że miałam podły humor to mnie ubodło i zdenerwowało. Od zawsze ma do mnie jakieś "ale", może dlatego, że jej córka i jednocześnie moja jedyna chrześniaczka mówi do mnie mamo, tuli się, dzwoni, że tęskni. Nigdy nie widziałam żeby tuliła się do matki, moje rodzeństwo też, a mieszkali razem 5lat, a teraz mieszkaja po sąsiedzku. Dogryzanie to jest jej podstawowa funkcja w tej rodzinie, w stosunku do mnie oczywiście!
Lunaris chętnie bym adoptowała takiego anioła 😍
Ze specjalną dedykacją, wrzucam na chwilę, to akurat ze świąt
[url=https:/Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 20:43
Jeżowa, Cheresta, pilik, sliweczka92, JustynaG, JustynaG, Cabrera, Ania_1003, Kaczorka, Yoselyn82, Ochmanka, Anna Stesia, summer86, 91Ewela09, Izape_91, Rucola, Lunaris, Minnie89 lubią tę wiadomość
-
Frez, yuhu yuhu udało mi się 2 razy zalajkowac.
Aż mi głupio bo ja we wtorek i środę przez cały dzień chodziłam w piżamie.
Mam jakiś spadek energii, ciągle mnie mdli, mało jem i pije... Przez cały dzień nie wychodziła bym z łóżka. Już się zastanawiałam czy przypadkiem się nie odwodnilam i stąd takie samopoczucie. -
Frez - jak to się robi, żeby w ciąży (i w ogóle) wyglądać tak pięknie? I te włosy! Naturalnie Ci się kręcą czy coś z nimi robisz? Zawsze chciałam takie mieć a tymczasem moje proste jak druty..
Właśnie z zakupów wróciliśmy. Pepco było otwarte i nawet za dużej kolejki nie było, ale mam już dla dziewczyn wszystko i szkoda wchodzić, żeby tylko pooglądać 😝
Jeżowa - serio banki chcą już 30% wkładu własnego? W tamtym roku chcieli 10%.. Rozumiem, że gospodarka w kryzysie, ale jak będą tak podnosić wszystko to niedługo kredyt na wkład własny trzeba będzie brać 😔 -
Justyna, Ty to przynajmniej w ciąży jesteś, więc masz jakieś usprawiedliwienie na chodzenie w piżamie. Ja nie mam. A chodzę. Od 2 lat
Zresztą w ogóle od porodu wyglądam jak psia kupa zaraz po roztopach śniegu (gimby nie znajo co to snieg), w którą ktoś wdepnąl glanem. I jakoś mi z tym całkiem dobrze. Czy to już starość?
Frez, Ty miód malina, ale moim mrocznym przedmiotem pożądania jest Twoja kuchnia. Coś pięknego. -
Frez wyglądasz zjawiskowo! Cieszę się, że Twój synek jest zdrowy i tak pięknie rośnie
Agatka i Ninka jesteście prześliczne. Ale nam już duże dzieciaki urosły
Verita szkoda, że emek nie powiedział tego trochę wcześniej. Jednak sądzę, że szybko zmieni zdanie. Mój po każdym poronieniu mówił, że nigdy więcej. Teraz też. A obecnie chodzi za mną i pyta kiedy owulkatakże zobaczysz, odmieni mu się i to szybciej niż myślisz, tego Wam życzę
Ale mnie kusicie tym Pepco... Rany chyba jutro pójdę jak stary wróci z pracy.
My na pewno końcem roku kupimy działkę pod budowę. W obecnej sytuacji bardzo zazdroszczę ogrodów przy domu. Odnośnie mojej rozmowy z ginem to oczywiście neoparin przepisze jak tylko test będzie pozytywny. Ja jednak bardzo się boje, co jeśli wówczas zamknie gabinet przez pandemięzostanę bez leków albo będę na gwałt szukała innego lekarza bez pewności, że od tak przepisze heparynę. Tym samym mam straszny mętlik w głowie.
-
nick nieaktualnyKaczorka jak byłam mała to miałam blond kręcone włoski. Bardzo za nimi tęsknię! Kręcę sobie prostownicą na każdą okazję,kiedy chce sobie poprawić humor
i kiedy poszłam spać w umytych, nierozczesanych a muszę wyjść do ludzi🤣 bardzo BARDZO bym chciała mieć kręcone na co dzień. Nawet zastanawiałam się, czy nie zrobić sobie trwałej na grubych wałkach. Miałam to przeanalizować z moją fryzjerką, ale weszła ta zaraza i lipa z fryzjera. Więc tak chodzę jak ta "psia kupa" od Anny Stesi, z rozdwojonymi końcówkami, odrostem i ogólnym nieładem.
Kuchnie urządziłam sobie tak, jak zawsze chciałam miećoboje chcieliśmy zresztą, to eMek znalazł ten wzór mebli. Na szczęście w tej kwestii mamy takie same zdanie. Uwielbiam ją, od płytek po oświetlenie 😍
Justyna początek tej ciąży też był dla mnie ciężki, wymioty, bóle żołądka itd. wyglądałam jakbym była chora, albo co najmniej miała okropną depresję. Pilnuj picia, bo łatwo się odwodnić. Jeszcze ciut i będzie lepiej, zobaczysz 😚Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 18:00
Kaczorka lubi tę wiadomość
-
Też mam problem z ubraniami dla Ani bo zwyczajnie wyrosła. A to co mam nam nie starcza... ale jak poczytałam jak pracownice Pepco komentują klientów na ich facebooku to szczerze mówiąc - odechciało mi się tam iść.
Każdy kto idzie do Pepco jest wg nich idiotą co kupuje nowe szmaty dla bombelka bo się nudzi w domu.
-
Luna cieszę się, że jesteś dogadana z lekarzem. A co do recepty - to chyba samemu wypisaniu (a już zwłaszcza sporządzeniu e-recepty) pandemia nie powinna zaszkodzić?
Kaczorka nie wiem czy tak jest w każdym banku, ale myśmy tyle usłyszeli (a tylko jeden bank zechciał w ogóle rozważyć do zdolności kredytowej dochody stypendium mojego męża)... I nagle 10% przy 30% wydaje się drobnostką
Przedstawiam "więcej nie sikam".
Lunaaa, pilik, Ania_1003, 91Ewela09, Cabrera, frezyjciada, Kaczorka, Izape_91, JustynaG, Rucola, Yoselyn82, Lunaris, Minnie89, Anna Stesia, Lusesita, nowa na dzielni, Madzik34 lubią tę wiadomość
-
Luna jeśli będziesz się czuła pewniej z opakowaniem neoparinu w domu pod ręką to mogę opakowanie z refundacją odstąpić. Jeśli chcesz to odezwij się na priv
Jeżowa sik wyraźny, teraz aby wytrzymać do 30 kwietnia
Frez jak słyszę o kręceniu loków prostownicą to myślę sobie JAK ?! Ja jestem taką niemotą w układaniu włosów, że nawet warkoczyka bym sama sobie nie zrobiłaWiadomość wyedytowana przez autora: 16 kwietnia 2020, 18:23
Lunaaa, Jeżowa lubią tę wiadomość