X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maja gratuluję synka :) sama jestem mama Wojtusia :) to przecudowne, grzeczne dziecko :)

Maja84, Lunaris lubią tę wiadomość

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • agulineczka Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z tym wzrostem i brzuszkiem to noe do konca chyba sie zgadza. Sama nie jestem niska, bo 170, startowalam w pierwszej ciazy z waga 59kg, a brzuszek mialam spory i to byl juz dobrze widoczny kolo 12-13tyg. Moja siostra jeszcze wyzsza, szczupla,a brzuch w drugiej ciazy miala wielgasny. Takze niekoniecznie wielkosc brzucha ma zwiazek ze wzrostem.
    Ania u Ciebie faktycznie nie widac eoznicy miedzy obecnym, a 9 tyg :) ale poczekaj do okolo 28tyg. Jeszcze wystrzeli.
    Olik u Ciebie tez za bardzo ciazy nie widac, ale moja kolezanka tez tak miala do prawie 7-8 m-ca. Nawet na koncowce nie byl bardzo pokazny. Taki jej urok widocznie. Choc dzidzia tez niewielka - jakies 2800.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • emi2016 Autorytet

Wysłany: 29 marca 2018, 23:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jakie Wy wszystkie zgrabne jesteście ! :) Nabawię się przy Was kompleksów... :P

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 06:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny :)
    Ja już wstałam ale leżę jeszcze bo idę dziś na badania a laboratorium dopiero od 8 jest nie wiem jak ja wytrzymam z głodu tam chyba wezmę sobie przypinke jestem w ciąży żeby wejść. Bez kolejki, chociaż to kameralne laboratorium i mało tam ludzi.

Ogólnie czuję że święta będą do dupy :( auto popsute, z emkiem żyjemy jak kot z psem i to nie przez moje humory tylko on zawalił na całej linii... :( w sumie to wolałabym już wtorek bo idę do lekarza i było by po świętach

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 07:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emi - to obie będziemy zakompleksione.. :p ja się jeszcze garba dorobiłam od kp! ;)
    Ale nic to, wiosna idzie i będzie można ruszyć dupkę :)

Bajka - może mnie zaraz tutaj ktoś zje za to co napiszę, ale moja ginekolog mówiła, że jak robię tylko morfologię to nie muszę się głodzić. Lekkie śniadanie nie zaszkodzi.
    W sumie jak chodziłam oddawać krew to też kazali wcześniej zjeść coś.
    A na mężu wyżyj się w poniedziałek i zlej go wodą z góry na dół ;)

emi2016 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2018, 07:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale pięknie wyglądacie :-)

Olik spróbuj poszukać w Esotiq stanika, tam mają i 65 i 70 i miseczki też spoko. ;-)

olik321, Rucola lubią tę wiadomość

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 07:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Emi - to obie będziemy zakompleksione.. :p ja się jeszcze garba dorobiłam od kp! ;)
    Ale nic to, wiosna idzie i będzie można ruszyć dupkę :)

Bajka - może mnie zaraz tutaj ktoś zje za to co napiszę, ale moja ginekolog mówiła, że jak robię tylko morfologię to nie muszę się głodzić. Lekkie śniadanie nie zaszkodzi.
    W sumie jak chodziłam oddawać krew to też kazali wcześniej zjeść coś.
    A na mężu wyżyj się w poniedziałek i zlej go wodą z góry na dół ;)

Nie ma szans go zlac bo idzie do pracy w święta w każdy jeden dzień... A ja robię też glukoze tak sama dla siebie więc muszę być na czczo, a poza tym z moim wariowaniem to wolę pod każdym względem dołożyć się do badań,
    A co do oddawania krwi to tam musisz być pojedzona bo oddajesz prawie pół litra i tam istotny tylko jeden parametr :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Nie ma szans go zlac bo idzie do pracy w święta w każdy jeden dzień... A ja robię też glukoze tak sama dla siebie więc muszę być na czczo, a poza tym z moim wariowaniem to wolę pod każdym względem dołożyć się do badań,
    A co do oddawania krwi to tam musisz być pojedzona bo oddajesz prawie pół litra i tam istotny tylko jeden parametr :)

A no jak glukoza to faktycznie na głodniaka.
    Szkoda, że tak całe święta w pracy..

My dziś wyjeżdżamy :) już się doczekać nie mogę! Ale jeszcze po 13 profilaktycznie idziemy do lekarza, żeby osłuchać Luśkę. Chociaż widzę, że już jest lepiej :)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka, cieszę się, że z Luśką już lepiej :) jest szansa, że trochę odpoczniesz u teściów?

Dziewczyny, śliczne macie brzuszki <3

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/96bab021511f.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/99c2221c80c6.jpg
    Wywolana, melduje sie :D
    U nas wszystko w porzadku. Kulam sie powolutku. Po wczorajszej wizycie Maks dokladnie pomierzony i ma 1600g. Szyjka 33mm. Z dolegliwosci mega zgaga i bole kregoslupa, na szczescie do przezycia :P Ja tu jestem z Wami na bierzaco, ale jokos nie chce mi sie pisac hihihi ;) Pozdrawiam Was babeczki serdecznie ;*

Bajkaaa, Kaczorka, blue00, summer86, olik321, Flowwer, staraczka1111, malka, Jadranka, lamka, Lena21, Rucola, Sarna84, Maja84, Lunaris, KateHawke, Emiilka, Lusesita, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mój mąż uwielbia święta w pracy bo nie lubi żadnych świat, mam nadzieję że po urodzeniu młodej odmieni mu się...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    summer86 wrote:
    Kaczorka, cieszę się, że z Luśką już lepiej :) jest szansa, że trochę odpoczniesz u teściów?

Dziewczyny, śliczne macie brzuszki <3

Szczerze mówiąc to nie wiem czy odpocznę. Ale mąż ma wolne, więc i tak się cieszę, bo ostatnio więcej się angażuje w opiekę nad Luśką :)

W ogóle zamówiłam mu tą ashwaghandę o której pisały dziewczyny na lutowym wątku i normalnie mąż stał się innym człowiekiem :p nie zamula po pracy, lepiej mu się z rana wstaje i mniej mnie wkurza ;)

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka co to za ashwaghanda i skąd zamówiłaś?

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olik321 wrote:
    Kaczorka co to za ashwaghanda i skąd zamówiłaś?
    Też chętnie się dowiem :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ashwaghanda - taki azjatycki żeń-szeń ;) dobrze działa na serce, nerwy, energię życiową. Kupiłam na Gemini. W kapsułkach.
    Niedozwolone dla kobiet karmiących i chyba w ciąży też nie.
    Lamka polecała ;) mój mąż zadowolony :)

lamka lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka chyba w to zainwestuje bo mój M jak go kopnę to ma 2 biegi- wolny i ganc- wolny ( ze śląskiego całkiem wolny)

Zobaczysz Luśka u teściów wyzdrowieje raz dwa bo babcie mają magiczną moc.

Barbarka brzuszek masz zjawiskowy i taki "prawdziwy"

Lena21, malka, KateHawke, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer, jak się Szymek urodzi to M będzie musiał znaleźć jakiś szybszy bieg :D

Mój się parę dni temu wygadał, że podpytywał kolegów z dziećmi jak to jest i czy rzeczywiście tak ciężko, ze spaniem w nocy ;)

Za to wczoraj mnie rozbroił, bo z niego średnio uczuciowy osobnik jest, ale jak leżeliśmy to zaczął mówić do brzuszka i nawet kopniaka z tej okazji dostał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2018, 13:02

Flowwer, Karolina90, Maja84, Jeżowa lubią tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Flowwer - patrząc na mojego męża i jego zmianę to z czystym sumieniem mogę polecić :)
    A co do babć to moja mama i teściowa to chyba nie są takie typowe babcie :p Ale może to tylko moje odczucia są skrzywione ;)

Summer - nas szwagier straszył, że nie będziemy spać po nocach. A tymczasem tylko ta pierwsza w domu była taka.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale Wy piękne zgrabne!
    Ja to klucha straszna przy Was. Ostatnio mi brzuch rośnie w jakimś strasznym tempie... ale wiem że nie jem za dużo, ruszam się na ile mogę, słodyczy nie tykam. Ostatnio przez zgagi w ogóle dużo mniej jem a waga i tak leci w górę, więc przestałam się przejmować. Widzę że nie mam na to wpływu totalnie ;)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/4f65a3bec0b7.jpg

Flowwer, olik321, blue00, malka, lamka, Lena21, Malwas, Rucola, Yoselyn82, Maja84, Sarna84, Jeżowa, Lunaris, KateHawke, JustynaG, Kaczorka, Barbarka1984, Emiilka, Lusesita lubią tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 30 marca 2018, 13:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka wrote:
    Flowwer - patrząc na mojego męża i jego zmianę to z czystym sumieniem mogę polecić :)
    A co do babć to moja mama i teściowa to chyba nie są takie typowe babcie :p Ale może to tylko moje odczucia są skrzywione ;)

A skutkiem ubocznym nie jest "meczenie w nocy" bo wszystkie te korzenie działaja na popęd.

Pilik wyglądasz idealnie !!

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
‹‹ 380 381 382 383 384 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ