Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
My kupilismy bebetto torino i do tego cybex aton 5 z baza, trafił sie uzywany, gdzie babka uzywala tylko gondole bo spacerowke wolala mniejsza. My mieszkamy w domku wiec wozka nie bede musiala dzwigac a ze skladaniem tez nie zwracałam uwagi bo mamy duze i wysokie auto ze na krotkie trasy wozek mozna w calosci wkladac.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 12:23
-
Dziewczyny ja mam zapisane te zapiski od Ani. Są tak świetne że zapisałam i jak podręcznika używam:)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c64e0d13d88.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02de8f7afcbe.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f70534f73d6.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8340a80c0f09.jpgJeżowa, lamka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
A muszę się Wam pochwalić że wg OF dziś zaczynam II trymestr
Jedyne co mi czasem dokucza to taki kłujący ból w okolicach hmmm...tak pod jajnikami, najczęściej z lewej strony. A tak to mdłości przeszły, senność przeszłaolik321, JustynaG, Jeżowa, Flowwer, pilik, Bajkaaa, blue00, Lunaris, Amy333 lubią tę wiadomość
-
Jadranka, mam nadzieję, że już masz swojego Maluszka przy sobie.
Pogoda piękna za oknem ale nie ma emka w domu ... a samej na spacer to mi się nie chce
Wstawiłam pranie to chociaż wywieszę na tarasie.
Jeszcze wstawić zupę i troszkę ogarnąć mieszkanie. Czy u Was też bałagan robi się sam? Niby w ciąży mają włosy nie wypadać a u mnie wszędzie ich pełno.
Cccierpliwa wrote:
Co do Easy Go Virage to kuzynka meza go ma i kilka razy mialam malego w nim na spacerze (teraz juz 2 latka ma) i twz wozek nie jedzie on plynie... jestem absolutnie zaskoczona i zakochana s tym jak sie go prowadzi i niewazne czy to park chodnik festyn trawa zawsze mknie jak burza... mega zwrotny do tego... naprawde nie przypuszczalam ze takie koleczka moga zrobic taka robote...
Dla mnie jedyny minus tego wozka to to jak sie sklada bo reszta naprawde super...
Ten wózek o którym mówisz jest zdecydowanie tańszy i można kupić nowy.
Będę poszukiwała wózka radzącego sobie z polskimi chodnikami, nie może być zbyt ciężki (bo przy moim kręgosłupie muszę uważać z przeciążeniami), A radzić sobie będzie musiał z 3 schodkami (a może nawet i nie, jeśli zostawię go w wózkarni).
eMek jest za chustą więc jeśli się uda to na krótsze trasy nie będziemy zabierali wózka.
Espiro next o którym pisała Olik wygląda sensownie.
Na olx znalazłam też Bebeto Torino i X-lander XQ. Ten drugi chyba jednak odpada bo podobno jest ogromny i nie w każdy bagażnik wchodzi, poza tym ciężki. -
nick nieaktualnyKateHawke to już mamy drugi trymestr? Ja mam jakąś apke w tel która liczy mi tygodnie ciąży i pokazuje, że drugi trymestr zacznę w piątek jak będzie 14+1 ale jeśli to już to brzmi coraz poważniej.
Trochę Wam zazdroszczę wybierania wózkai tych poszukiwań, bo ja mam praktycznie cała wyprawkę, w tym wózek i spacerówke, przygotowane od brata, który nic nie sprzedał. Z jednej strony sporo zaoszczędze i myślę że będą dobre, bo mój brat zanim coś kupi to przeczyta i porównanie wszystko co jest w necie na dany temat a z drugiej strony nie będę miała przyjemności kupowania. -
Buko wrote:KateHawke to już mamy drugi trymestr? Ja mam jakąś apke w tel która liczy mi tygodnie ciąży i pokazuje, że drugi trymestr zacznę w piątek jak będzie 14+1 ale jeśli to już to brzmi coraz poważniej.
Trochę Wam zazdroszczę wybierania wózkai tych poszukiwań, bo ja mam praktycznie cała wyprawkę, w tym wózek i spacerówke, przygotowane od brata, który nic nie sprzedał. Z jednej strony sporo zaoszczędze i myślę że będą dobre, bo mój brat zanim coś kupi to przeczyta i porównanie wszystko co jest w necie na dany temat a z drugiej strony nie będę miała przyjemności kupowania. -
Malka dobrze pamiętam, że robiłaś zamówienie z Dolce Sono?
Nie miałaś żadnych problemów z przesyłką i czasem oczekiwania? Jakość jest ok?
Bo przeglądam właśnie i ceny mają naprawdę atrakcyjne -
nick nieaktualnyNapiszę i tu.Kochane,powiedźcie jak to jest z wystawieniem L4,można 3 dni wstecz?Dziś mam ostatni dzień zwolnienia,teoretycznie jutro do pracy,a właśnie się dowiedziałam od szefowej,że mam zostać już na zwolnieniu.Wizytę u gin mam dopiero w czwartek.
-
Blue, wydaje mi się, że aż tyle dni wstecz lekarz nie może wystawić. Max 1 dzień, więcej chyba tylko gdy po drodze jest jakiś weekend lub święta, czyli np. jeśli miałabys wizytę w poniedziałek to mógłby wystawić od piątku, ale wątpię czy w czwartek będzie mógł wystawić od poniedziałku.
-
nick nieaktualnyWitam się i Ja w końcu tutaj z Wami Jestem na samym początku Ale juz widziałam bijące serduszko więc czas trochę się wyluzować i zacząć spokojnie cieszyc rozwijającym sie okruszkiem
Anna Stesia, JustynaG, KateHawke, summer86, Bajkaaa, Kaczorka, Cccierpliwa, blue00, agulineczka, Sarna84, Amy333, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
blue00 wrote:Napiszę i tu.Kochane,powiedźcie jak to jest z wystawieniem L4,można 3 dni wstecz?Dziś mam ostatni dzień zwolnienia,teoretycznie jutro do pracy,a właśnie się dowiedziałam od szefowej,że mam zostać już na zwolnieniu.Wizytę u gin mam dopiero w czwartek.
Blue, tutaj czytam, że może być 3 dni wstecz:
https://www.kadry.abc.com.pl/narzedzia-i-materialy/pytania-i-odpowiedzi/czy-zwolnienie-lekarskie-moze-byc-wystawione-wstecznie,56168.htmlblue00 lubi tę wiadomość
-
ANkaG wrote:Witam się i Ja w końcu tutaj z Wami Jestem na samym początku Ale juz widziałam bijące serduszko więc czas trochę się wyluzować i zacząć spokojnie cieszyc rozwijającym sie okruszkiem
Rozgość się wraz z okruszkiem! Spokojnych 9 miesięcyANkaG lubi tę wiadomość
-
Blue , co do zasady lekarze wystawiają L4 maksymalnie 1 dzień wstecz.
Wyczytałam jednak:
"Zaświadczenie lekarskie może być także wystawione na okres poprzedzający dzień, w którym przeprowadzono badanie, jeżeli jego wyniki wykazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy. Okres ten nie może być jednak dłuższy niż 3 dni. ."
Źródło: http://www.infor.pl/prawo/zasilki/zasilek-chorobowy/290628,2,Zasady-wystawiania-zwolnien-lekarskich.html
Niewykluczone, że lekarze nie chcą wystawiać L4 na więcej niż 1 dzień wstecz gdyż wtedy są bardziej narażeni na kontrolę z ZUSu. To są tylko moje podejrzenia bo jeszcze nie słyszałam by ktoś dostał L4 na więcej niż 1 dzień wstecz.
Zawsze możesz poprosić lekarza o wystawienie wstecz, a jeśli się nie uda to wypisać w pracy wniosek urlopowy.
AnkaG , Witamy Cię w naszych progachWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 14:09
-
Poród był koszmarny i długi. 10h skurczy. Na szczęście wszystko bez komplikacji. Maleństwo 3160 g urodzone SN o 9:45. Cały czas się karmimy, jest słodkim glonojadem
Napisze więcej jutro.Ania1003, summer86, Jeżowa, Bajkaaa, KateHawke, emi2016, Buko, pilik, lamka, Flowwer, JustynaG, Kaczorka, KateKum, 91Ewela09, Lena21, Yoselyn82, ANkaG, Amal, Lusesita, Rucola, malka, Lunaris, Anna Stesia, Ruth, staraczka1111, blue00, Siwulec, gilmoregirl, Sarna84, Emiilka, Amy333, Barbarka1984, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość
-
Jadranka gratulacje kochana! Dużo zdrowia dla Ciebie i Twojej córeczki
Jadranka lubi tę wiadomość