X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka wspaniale! Szybkiego porodu życzę <3

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My kupilismy bebetto torino i do tego cybex aton 5 z baza, trafił sie uzywany, gdzie babka uzywala tylko gondole bo spacerowke wolala mniejsza. My mieszkamy w domku wiec wozka nie bede musiala dzwigac a ze skladaniem tez nie zwracałam uwagi bo mamy duze i wysokie auto ze na krotkie trasy wozek mozna w calosci wkladac.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 12:23

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja mam zapisane te zapiski od Ani. Są tak świetne że zapisałam i jak podręcznika używam:)

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8c64e0d13d88.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/02de8f7afcbe.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/1f70534f73d6.jpg
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/8340a80c0f09.jpg

Jeżowa, lamka, Lena21 lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 10:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka,wkrótce utulisz swój skarb,powodzenia :) ,A tak wogóle to witam was cieplutko dziewczęta :) .

• malka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jerdanka! Mam nadzieję, że już po wszystkim i tulicie się do siebie właśnie! Ale jak nie to też trzymam kciuki, żeby szybko poszło!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A muszę się Wam pochwalić że wg OF dziś zaczynam II trymestr :D
    Jedyne co mi czasem dokucza to taki kłujący ból w okolicach hmmm...tak pod jajnikami, najczęściej z lewej strony. A tak to mdłości przeszły, senność przeszła :)

olik321, JustynaG, Jeżowa, Flowwer, pilik, Bajkaaa, blue00, Lunaris, Amy333 lubią tę wiadomość

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzis zaczynam 30tc! Kiedy to zleciało?!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 11:49

KateHawke, Flowwer, pilik, Bajkaaa, JuicyB, blue00, Lunaris, Amy333 lubią tę wiadomość

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 11:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka, mam nadzieję, że już masz swojego Maluszka przy sobie. :)

Pogoda piękna za oknem ale nie ma emka w domu ... a samej na spacer to mi się nie chce :P
    Wstawiłam pranie to chociaż wywieszę na tarasie.
    Jeszcze wstawić zupę i troszkę ogarnąć mieszkanie. Czy u Was też bałagan robi się sam? Niby w ciąży mają włosy nie wypadać a u mnie wszędzie ich pełno.
    Cccierpliwa wrote:

Co do Easy Go Virage to kuzynka meza go ma i kilka razy mialam malego w nim na spacerze (teraz juz 2 latka ma) i twz wozek nie jedzie on plynie... jestem absolutnie zaskoczona i zakochana s tym jak sie go prowadzi i niewazne czy to park chodnik festyn trawa zawsze mknie jak burza... mega zwrotny do tego... naprawde nie przypuszczalam ze takie koleczka moga zrobic taka robote...
    Dla mnie jedyny minus tego wozka to to jak sie sklada bo reszta naprawde super...
    Podglądam wszystkie wózki o których mówicie bo już zaczęłam się rozglądać. Co prawda głównie na olx bo chciałabym kupić troszkę taniej (najlepiej do 1500zł, tak 2000zł max).
    Ten wózek o którym mówisz jest zdecydowanie tańszy i można kupić nowy.

Będę poszukiwała wózka radzącego sobie z polskimi chodnikami, nie może być zbyt ciężki (bo przy moim kręgosłupie muszę uważać z przeciążeniami), A radzić sobie będzie musiał z 3 schodkami (a może nawet i nie, jeśli zostawię go w wózkarni).
    eMek jest za chustą więc jeśli się uda to na krótsze trasy nie będziemy zabierali wózka.
    Espiro next o którym pisała Olik wygląda sensownie.
    Na olx znalazłam też Bebeto Torino i X-lander XQ. Ten drugi chyba jednak odpada bo podobno jest ogromny i nie w każdy bagażnik wchodzi, poza tym ciężki.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KateHawke to już mamy drugi trymestr? Ja mam jakąś apke w tel która liczy mi tygodnie ciąży i pokazuje, że drugi trymestr zacznę w piątek jak będzie 14+1 :) ale jeśli to już to brzmi coraz poważniej.
    Trochę Wam zazdroszczę wybierania wózkai tych poszukiwań, bo ja mam praktycznie cała wyprawkę, w tym wózek i spacerówke, przygotowane od brata, który nic nie sprzedał. Z jednej strony sporo zaoszczędze i myślę że będą dobre, bo mój brat zanim coś kupi to przeczyta i porównanie wszystko co jest w necie na dany temat a z drugiej strony nie będę miała przyjemności kupowania.

• KateHawke Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Buko wrote:
    KateHawke to już mamy drugi trymestr? Ja mam jakąś apke w tel która liczy mi tygodnie ciąży i pokazuje, że drugi trymestr zacznę w piątek jak będzie 14+1 :) ale jeśli to już to brzmi coraz poważniej.
    Trochę Wam zazdroszczę wybierania wózkai tych poszukiwań, bo ja mam praktycznie cała wyprawkę, w tym wózek i spacerówke, przygotowane od brata, który nic nie sprzedał. Z jednej strony sporo zaoszczędze i myślę że będą dobre, bo mój brat zanim coś kupi to przeczyta i porównanie wszystko co jest w necie na dany temat a z drugiej strony nie będę miała przyjemności kupowania.
    No na BBF wskoczyłam dzisiaj na II trymestr kalendarza :D a wg USG to już od 3 dni w nim jestem :D

f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka dobrze pamiętam, że robiłaś zamówienie z Dolce Sono?
    Nie miałaś żadnych problemów z przesyłką i czasem oczekiwania? Jakość jest ok?
    Bo przeglądam właśnie i ceny mają naprawdę atrakcyjne :)

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka, ja też trzymam kciuki, choć już pewnie tulicie się z maleństwem! <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napiszę i tu.Kochane,powiedźcie jak to jest z wystawieniem L4,można 3 dni wstecz?Dziś mam ostatni dzień zwolnienia,teoretycznie jutro do pracy,a właśnie się dowiedziałam od szefowej,że mam zostać już na zwolnieniu.Wizytę u gin mam dopiero w czwartek.

• summer86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue, wydaje mi się, że aż tyle dni wstecz lekarz nie może wystawić. Max 1 dzień, więcej chyba tylko gdy po drodze jest jakiś weekend lub święta, czyli np. jeśli miałabys wizytę w poniedziałek to mógłby wystawić od piątku, ale wątpię czy w czwartek będzie mógł wystawić od poniedziałku.

3i49mg7yu2aqel15.png
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • nick nieaktualny

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się i Ja w końcu tutaj z Wami ;) Jestem na samym początku Ale juz widziałam bijące serduszko więc czas trochę się wyluzować i zacząć spokojnie cieszyc rozwijającym sie okruszkiem <3

Anna Stesia, JustynaG, KateHawke, summer86, Bajkaaa, Kaczorka, Cccierpliwa, blue00, agulineczka, Sarna84, Amy333, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    blue00 wrote:
    Napiszę i tu.Kochane,powiedźcie jak to jest z wystawieniem L4,można 3 dni wstecz?Dziś mam ostatni dzień zwolnienia,teoretycznie jutro do pracy,a właśnie się dowiedziałam od szefowej,że mam zostać już na zwolnieniu.Wizytę u gin mam dopiero w czwartek.

Blue, tutaj czytam, że może być 3 dni wstecz:
    https://www.kadry.abc.com.pl/narzedzia-i-materialy/pytania-i-odpowiedzi/czy-zwolnienie-lekarskie-moze-byc-wystawione-wstecznie,56168.html

blue00 lubi tę wiadomość

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ANkaG wrote:
    Witam się i Ja w końcu tutaj z Wami ;) Jestem na samym początku Ale juz widziałam bijące serduszko więc czas trochę się wyluzować i zacząć spokojnie cieszyc rozwijającym sie okruszkiem <3

Rozgość się wraz z okruszkiem! <3 Spokojnych 9 miesięcy :-)

ANkaG lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Blue , co do zasady lekarze wystawiają L4 maksymalnie 1 dzień wstecz.

Wyczytałam jednak:
    "Zaświadczenie lekarskie może być także wystawione na okres poprzedzający dzień, w którym przeprowadzono badanie, jeżeli jego wyniki wykazują, że ubezpieczony w tym okresie niewątpliwie był niezdolny do pracy. Okres ten nie może być jednak dłuższy niż 3 dni. ."
    Źródło: http://www.infor.pl/prawo/zasilki/zasilek-chorobowy/290628,2,Zasady-wystawiania-zwolnien-lekarskich.html

Niewykluczone, że lekarze nie chcą wystawiać L4 na więcej niż 1 dzień wstecz gdyż wtedy są bardziej narażeni na kontrolę z ZUSu. To są tylko moje podejrzenia bo jeszcze nie słyszałam by ktoś dostał L4 na więcej niż 1 dzień wstecz.

Zawsze możesz poprosić lekarza o wystawienie wstecz, a jeśli się nie uda to wypisać w pracy wniosek urlopowy.

AnkaG , Witamy Cię w naszych progach :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 14:09

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Poród był koszmarny i długi. 10h skurczy. Na szczęście wszystko bez komplikacji. Maleństwo 3160 g urodzone SN o 9:45. Cały czas się karmimy, jest słodkim glonojadem <3
    Napisze więcej jutro.

Ania1003, summer86, Jeżowa, Bajkaaa, KateHawke, emi2016, Buko, pilik, lamka, Flowwer, JustynaG, Kaczorka, KateKum, 91Ewela09, Lena21, Yoselyn82, ANkaG, Amal, Lusesita, Rucola, malka, Lunaris, Anna Stesia, Ruth, staraczka1111, blue00, Siwulec, gilmoregirl, Sarna84, Emiilka, Amy333, Barbarka1984, E_w_c_i_a lubią tę wiadomość

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 8 kwietnia 2018, 14:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jadranka <3 gratulacje kochana! Dużo zdrowia dla Ciebie i Twojej córeczki :)

Jadranka lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
‹‹ 415 416 417 418 419 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Objawy ciąży i testy ciążowe – co powinnaś wiedzieć?

Czy to nietypowe zachcianki, czy zmiany nastroju zwiastują nowy etap w Twoim życiu? Poznaj kluczowe objawy ciąży oraz najpopularniejsze testy ciążowe, które rozwieją Twoje wątpliwości i pozwolą odkryć, czy naprawdę zostaniesz mamą. Podajemy ważne informacje! Sprawdź!

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ