Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyJadranka kciuki za Ciebie i maleństwo
Kochane ja muszę iść na jakieś korki z wózków, bo jest tego tyle, że nie ogarniam
to Ty Ania na jaki wózeczek się w końcu zdecydowałaś? Pewnie zgapię z Ciebie, skoro jesteś takim ekspertem w temacie. Ja nawet bym nie wiedziała na co zwrócić uwagę.Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 08:03
-
Jardanka wszystkie tu czekamy na na twoje maleństwo ♡
Witam was w bosko ciepły poranek, ja z kubkiem kawy własnie na ogródku siedzę z psami. Wczoraj miałam zajęty dzień bo malujemy Szymka pokój a wieczorem składaliśmy meble ( raczej próby bo M odleciała o 20.00 po drinku ). Dziś c.d.
Ania jesteś królową "wózków "lamka lubi tę wiadomość
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
nick nieaktualnylamka wrote:Jadranka kciuki za Ciebie i maleństwo
Kochane ja muszę iść na jakieś korki z wózków, bo jest tego tyle, że nie ogarniam
to Ty Ania na jaki wózeczek się w końcu zdecydowałaś? Pewnie zgapię z Ciebie, skoro jesteś takim ekspertem w temacie. Ja nawet bym nie wiedziała na co zwrócić uwagę.
U mnie stoi od końca lutego Stokke Trailz
lamka, Flowwer lubią tę wiadomość
-
Jadranka dużo sil Ci życzę i czekam na fotograficzną dokumentację uwielbiam ogladać Bobasy :*
Co do wózków to wczoraj z emkiem jeździliśmy po sklepach. Ja juz mniej wiecej mialam swoje typy i myślę ze ostatecznie stanęło na espiro next. Musimy jeszcze dogadać detale i kolor, ale to jest wózek, który spełnia wszystkie nasze oczekiwanie łącznie z tym, ze jest bardzo zgrabny, zwrotny, ma bardzo mocno rozkladaną budę,pompowane koła. Cena w porządku, planujemy kupić nowy#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
nick nieaktualnyZ fotelikami warto wejść na osiemgwiazdek.pl
Tam mają listę z testami. Z tych 'najlepszych' to Cybex, BeSafe, Kiddy, Maxi Cosi. Głównie te marki są wybierane.
Wszystko zależy od wózka, która firma oferuje adaptery do konkretnego modelu. Więc warto najpierw sprawdzić kompatybilność.
Na megaurwis.pl jest teraz promocja na BeSafe Izi Go Modular. Sama u nich kupowałam nosidło i bazę. Każde było po 718zł. Teraz nosidełko jest za 705zł a wszędzie ceny 800-900zł.
Na pewno u mnie wygrało BeSafe z Cybexem przez wagę. Cybex jest ciężki i nie dałabym rady dźwigać z dzieckiem. BeSafe był lżejszy.
Za to opinie Maxi Cosi są takie, najlżejsze nosidła, niska cena, większość pasuje z adapterami na wózki i podobno jest szerszy. Dużo osób przerzuca się z BeSafe czy Cybexa na Maxi Cosi bo dziecko ma w nich ciasno.
Ale czy to argument? Fotelik musi być bezpieczny, czyli chronić wszystko i być dobrze dopasowany a nie wygodnie szeroki. -
Rucola, a bierzecie zwykłego Nexta czy którąś z wersji (Manhattan, Avenue)?
Co do fotelików, my do niego planujemy prawdopodobnie BeSafe Izi Go Modular I-Size, ten sam który Ania zamówiła. -
summer86 wrote:Rucola, a bierzecie zwykłego Nexta czy którąś z wersji (Manhattan, Avenue)?
Co do fotelików, my do niego planujemy prawdopodobnie BeSafe Izi Go Modular I-Size, ten sam który Ania zamówiła.#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Rucola, też chcę Avenue Kusi mnie ten najjaśniejszy szary, ale jeszcze kminię czy taki kolor będzie praktyczny.
W Manhattanie też mam obawy co do tej ekoskóry na dnie gondoli.Rucola lubi tę wiadomość
-
Jadranka mocne kciuki za szybkie rozwiązanie! Już dziś utulisz swoje Dzieciątko
-
Rucola wrote:Chyba wezmiemy avenue w kolorze granatowym. Emkowi nie podoba sie eko skóra w manhattanie:)
U nas Mkowi się właśnie podobała a dla mnie jest ok, wybraliśmy wersje z ciemnoszara ekoskórą i jasnoszarym materiałem do nas przemówiło to płynne prowadzenie, dodatkowe wyposażenie (np. śpiworek do spacerówki - my akurat będziemy z niej korzystać w środku zimy, wiec idealnie), koleżanka tez ma go od kilku miesięcy i wypytałam ja dokładnie o wszystkie wrażenia
Fotelik u nas maxi cosi Pebble plus z baza 2wayfix. Długo się zastanawiałam, ale ten wygrał
Jandarka czekamy na relacjeRucola lubi tę wiadomość
-
lamka wrote:Jadranka kciuki za Ciebie i maleństwo
to Ty Ania na jaki wózeczek się w końcu zdecydowałaś? Pewnie zgapię z Ciebie, skoro jesteś takim ekspertem w temacie. Ja nawet bym nie wiedziała na co zwrócić uwagę.
Ania tu kiedyś wstawiała super ściągi z tego na co warto zwracać uwagę przy wyborze wózka, poszukam, może mam jeszcze gdzieś screen -
dziewczyny melduję kolejny kg na plusie
start był z 61, teraz jest niecałe 67,
lecę jak szalona.. a ostatnio nawet w miarę starałam się pilnować i nie podjadać, jeśli już to owoce czy orzechy
plus staram się być w ruchu, godzina dziennie spaceru i jakieś ćwiczenia co drugi dzień, choć wczoraj i dziś pewnie tez sobie daruje bo leże przykuta do łózka
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 09:47
-
Jardlanka cudowna niedziela na urodziny spokojnego porodu, czekamy na Was
..i dzień dobry jeszcze wszystkim -
My fotelik bierzemy kiddy evoluna i-size...
Juz przed ciaza wiedzielismy ze jak sie kiedys uda napewno bedzie ten... mamy problem tylko z dopasowaniem/przymierzeniem do samochodu bo samochod mamy dopiero odebrac wiec nie ma jak go dopasowac a chcielusmy koncem kwietnia na targach zamowic jak bedzie jakas fajna znizka...
Wozek bierzemy adamex vicco bo w sumie liczy sie tylko duza gondola i dobra amortyzacja dla mnie od strony technicznej wiec bedziemy zamawiac z pl...
Tutaj zaden cybex joolz czy stokke nie spelnialy kompletnie moich oczekiwan odnosnie amortyzacji wszystko tak sztywne w porownaniu do pl wozkow ze odrazu odrzucilam...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Olik, pisałyśmy tu z Malką, że jakoś między 20 a 24 tygodniem waga też nam poszybowała, a też uważałam na to co jem.
Może to taki moment, że organizm więcej zapasów zbiera.
Za to przez ostatnie 3 tygodnie, w tym święta po drodze wpadł tylko 1 kilogram, z czego Mała urosła 0,5 kg.olik321 lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny naprawdę jest pięknie
Mam zamiar dziś mojego emka wyciągnąć na spacer, może na cmentarz pójdziemy, chociaż on i spacery to się nie zdarza... Śpi po nocce i już wczoraj powiedział że śpi do oporu... Z jednej strony rozumiem robi w dwóch firmach żeby jakoś szło nam ale taka piękna niedziela że aż żal żeby ją spędzić w domu.
Ja właśnie pije kawkę na balkonie, rosół się gotuje i korzystam z tych pięknych chwilFlowwer lubi tę wiadomość
-
u nas co do wózka padł wybór na cybex priam.. eMek jest nim oczarowany i nie da sobie powiedzieć o żadnym innym
ale chce jeszcze z nim raz jechać i pokazać mu mutsy i chyba dubatti
nie chciałam tyle wydawać na wózek.. ale on już ma plany, że będzie na drugie dziecko, że i tak coś kasy już dali nam dziadkowie na wózek itd...
śmieszny jest jak przyniosę coś z lumpaju dla małego to się oburza, że używane ( a często nawet z metką kupuję)
i sami też mamy ciuchy z lumpaja żeby było śmiesznie
Summer pamiętam jak pisałyście z malką, co nie zmienia faktu, że jak sobie uświadomie, że w 4 tyg dowaliłam 3 kg to dziwnie hahaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 09:57