Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Jadranka wrote:Poród był koszmarny i długi. 10h skurczy. Na szczęście wszystko bez komplikacji. Maleństwo 3160 g urodzone SN o 9:45. Cały czas się karmimy, jest słodkim glonojadem
Napisze więcej jutro.Jadranka lubi tę wiadomość
-
Blue - ja bym albo przyspieszyła wizytę albo poszła jutro do rodzinnego. Powiesz że się źle czujesz, a wizyta w czwartek? Albo weź urlop na dwa-trzy dni?
Jadranka gratulacje!!!
Malka, ja z jednej strony nie wiem kiedy to przeleciało, a z drugiej już bym chciała czerwiec...Jadranka lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBlue idź na spokojnie do rodzinnego, powiedz, że kiepsko się czujesz i na pewno Ci wystawi.
Jadranka cieszę się, że wszystko udało się bez komplikacji. Czekamy na zdjęcie maleństwaWiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 15:45
Jadranka lubi tę wiadomość
-
Jadranka, cieszę się, że masz już maleństwo przy sobie.
Oczywiście długiego porodu nie zazdroszczę, ale masz to już za sobą. Odpoczywajcie!Jadranka lubi tę wiadomość
-
Jardanka gratuluję ❤
Blue,mi lekarz wystawił ostatnio zwolnienie z datą 3 dni wstecz ( do 23 miałam poprzednie zwolnienie a kolejne od 24 wystawił 27 na wizycie).
Wydaje mi sie że to zależy od dobrej woli lekarza.Jadranka lubi tę wiadomość
-
Jadranka - gratuluję! Dzielna byłaś
Wczoraj nie byłaś gotowa a dziś już masz swoje dzieciątko przy sobie
Oczywiście czekam na zdjęcie!
A moje dziecko dzisiaj to taki mały terrorysta.. Jak tylko odejdziemy od niej na odległość większą niż 2 metry to zaczyna wyć tak, że ją poza domem słychać.
Na spacerze też dała popis. Musiałam ją przy cycu uspokajać.Jadranka lubi tę wiadomość
-
Flowwer, dziewczyny - czy któraś z Was ma kontakt z Agniechą? Zastanawiam się czy wszystko ok u nich, bo tak dawno już tu nie zaglądała
-
JustynaG zobacz sobie jeszcze na valco baby snap 4 tez super wozek (ma tez wersje sport z pompowanymi kolami a wagowo nie traci) i bardzo lekki a moze uda sie dorwac w fajnej cenie bo wozek naprawde wart uwagi
Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 17:37
JustynaG lubi tę wiadomość
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
https://walkaorodzicielstwo.blogspot.de
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->23.11 punkcja (24-27.11 hiperstymulacja/hospitalizacja)
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 18.08.2018 (40+0) córeczka
-> 25.08.2020 termin w klinice leczenia niepłodności
-> 25.08 start Cyclo Progynova
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
summer86 wrote:Flowwer, dziewczyny - czy któraś z Was ma kontakt z Agniechą? Zastanawiam się czy wszystko ok u nich, bo tak dawno już tu nie zaglądała
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Dziewczyny,
jak przeglądam wózki to pojawia się temat fotelików samochodowych.
BESAFE IZI GO z tego co widziałam w testach bezpieczeństwa dobrze wypada. Jest przy nim informacja, że montuje się go w aucie pasami lub ISOFIX.
Czy montować pasami mozna w każdym aucie? czy są jakieś wymogi? Czy lepiej jednak mieć bazę ISOFIX - czy ta baza będzie odpowiednia również w kolejnym foteliku?
Czym kierować się przy wyborze fotelika oprócz testów bezpieczeństwa? Jak to u Was było?
Czy trzeba kierować się wózkiem, który wybieramy? Czy możemy go kupić tak by był w aucie cały czas bez zwracania uwagi na wózek?Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 kwietnia 2018, 18:13
-
Justyna nie kazdy fotelik pasuje do kazdego samochodu wiec warto przymierzyc... jesli chodzi o zapinanie na pasy to nie kazdy fotelik pasuje do kazdegi samochodu bo niektore moga miec za krotkie pasy do poszczegolnych fotelikow z baza jest natomiast podobnie ze moze sie zdarzyc ze da sie wpiac ale nie tak jak powinna lezec albo samichod jest z ta baza niekompatybilny... dlatego najlepiej na stronje producenta sprawdzic i doradzic sie/przymierzyc w sklepie...
Wozek z fotelikiem ma cokolwiek wspolnego tylko jesli planujesz czasem wpiac fotelik w stelaz wozka... wtedy musisz sprawdzic czy dany wozek jest komoatybilny z danym fotelikiem i dostaniesz adaptery do wpinania fotelika do stelazu wozka...
Jesli z gory wiesz ze nie bedziesz wpinac to nie ma to znaczenia...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700
-> 23dpt
-> 16.06.2021 (39+5) synek
⬇️ moja lista wyprawkowa ⬇️
http://walkaorodzicielstwo.blogspot.com/2018/11/lista-wyprawkowa.html?m=1 -
Jadranka wrote:Poród był koszmarny i długi. 10h skurczy. Na szczęście wszystko bez komplikacji. Maleństwo 3160 g urodzone SN o 9:45. Cały czas się karmimy, jest słodkim glonojadem
Napisze więcej jutro.
Gratuluję !!!
Urodziłas rowniutkie 2 tyg po mnie
Co do minuty bo ja też 9.45Jadranka, Rucola, Flowwer, Anna Stesia, Sarna84, Emiilka, Barbarka1984 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJustyna, moje kryteria jakimi się kierowałam przy wyborze:
- musi pasować do wózka (adaptery), nawet żeby zejść do garażu, wygodniej będzie mi go zaczepić na stelaż, wsiąść do windy i rozmontować koło auta tak, aby nie dźwigać.
- na stelażu raczej nosidła do galerii, na zakupy itd. wozić nie będę, także nosidło głównie do auta.
- opierałam się na testach i Cybex i BeSafe to dwie firmy najczęściej wybierane. Stąd była selekcja szybka, bo Cybex cięższy i ja sama nie dam rady go nosić jak M na morzu. Więc wybrałam "mniejsze zło".
- kupiliśmy bazę, bo nie mam siły zapinać za każdym razem nosidła pasami. Największa obawa jest taka, że nie będę w stanie solidnie naciągnąć pasów. Wtedy mimo że dziecko siedzi w foteliku, to nie ma zapewnionego bezpieczeństwa. Na bazie robisz klik i po problemie. BARDZO WYGODNE! Przy trasach gdzie mam 5min do rodziców i będzie trzeba czasami podrzucić małego autem, nie mam zamiaru męczyć się 20min przed wyjazdem z zapięciem i potem z odpięciem nosidełka z pasów.
- baza też była z myślą, że kupimy potem kolejny model z BeSafe Modular jak już wyrośnie z łupiny i nie trzeba będzie wymieniać bazy. A fotelik kolejny to "tyłem" także najlepiej.
Posiłkowałam się też takimi rzeczami:
https://www.besafe.com/wp-content/uploads/2015/08/BeSafe-iZi-Go-stroller-list-2017-09-25-web.pdf
https://www.besafe.com/wp-content/uploads/2018/01/Besafe-iZi-Modular-i-Size-base-car-list-2017-12-22.pdf
Pierwsze to kompatybilność z wózkami, a drugi link to wyszczególnione marki samochodów i oznaczenie miejsc, na których możesz zamontować bazę.
Myślę, że jak sobie przejrzysz te linki, to nie będzie problemu z wózkiem i samochodem
-
A czy wszystkie foteliki dla tak małych dzieci ustawia się tyłem do kierunku jazdy?
Pytam bo mamy samochód 3drzwiowy co oznacza, że wgramolenie się z maluchem na tylne siedzenie i ustawienie go w foteliku może być dodatkowo utrudnione.
A nowy samochód (5drzwiowy) może kupimy za rok. -
Justyna do roku minimum należy dziecko tyłem przewozić. A najlepiej dłużej. Wszystkie foteliki najmniejsze są tyłem montowane. Mam ten sam problem - auto trzydrzwiowe. Wtedy baza się pewnie sprawdzi lepiej jednak... ja będę próbować z pasami, ale z założeniem że częściej z mężem jednak będziemy jeździć, a on ma normalnie 5cio drzwiowe...
-
nick nieaktualny
-
Justyna tak wszystkie lupiny tylem do kierunku jazdy
Ania a mam pytanie bo ze wyszczegolnione sanochody na stronach producenta sa to wiem ale slyszalam ze to sa sanochody do ktorych baze mozna wpiac ale nie znaczy ze da sie to zrobic odpowienio tzn ze bedzie lezala tak zeby spelniac normy bezpieczenstwa wowc fotelik i tak powinno sie zmierzyc zwlaszcza jesli z baza... wiesz cos na ten temat? Mi to w ostatnim czasie mega w glowie siedzi bo nie mamy opcji zmierzyc poki co bazy do samochodu dlatego ze fizycznie go nie mamy a bez senau jest sprawdzac w obecnym skoro pojdzie na wymiane... nowego odbior niby wstepnie mamy na czerwiec co byloby ok (chociaz za 3 tyg jedziemy na targi i mialam nadzieje zamowic fotelik jeali beda miec okazyjne ceny) poczekalabym z zakupem... no ale moze sie to rownie dobrze przeciagnac do lipca czy sierpnia bo juz teraz sa opoznione terminy bo znajomy mial odebrac w zeszlym miesiacu i niestety maja opoznienie wiec wtedy slabo...
Instagram
@invitro.mama
Rozpakowane mamusie
Starania start -> 2013
[*] 10tc (2015)
[*]8tc (2018)
3xIUI
1 ICSI
->27.11 transfer 🐣🐣
->14dpt beta 1700
->21dpt beta 10275
->31dpt biją
-> 39dpt bije
-> 14.09 💉
-> 25.09 Punkcja
-> 29.09 Transfer 🐣
-> 14dpt beta 1700