X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Rucola :)
    A jeszcze tylko dodam że odkąd rusza się młoda tak że czuję ja to czuję się bardziej jakby odpowiedzialna za to żeby zapewnić jej komfort jeszcze przez co najmniej 16 tygodni

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane obiecane zdjecie Kurczaka :) nie przesunął się przecinek -pęcherzyk ma 16 mm czyli 1,6cm. Każdy kalkulator liczy mi inaczej -lekarz mówi że to 5+4, ja i usg 6+4 a aplikacja że 7+4. Miałam owulację dokładnie wtedy kiedy Lamcia :) Może dzieci też będą takie same :D hehehe
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd5b005a71c8.jpg

LENA ja miałam dziś to samo z glukozą -wyszło mi 93 i Dr kazał na następną wizytę zrobić glukozę z obciążeniem 2x (OGTT 75) także na dzień dobry w ciąży mam już krzywą :/ ale ja się tym nie specjalnie przejmuje Dr mówił że normy się zmieniły i od 92 w górę robią już alarm.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 19:41

blue00, Yoselyn82, admiralka, Flowwer, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ale to pęcherzyk ma 16mm czy zarodek? Mój zarodek tydzień temu miał 2mm :-D

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris super zdjęcie :) a wymiary najpewniejsze będą na prenatalnych :) wtedy porownacie z Lamka :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Lunaris ale to pęcherzyk ma 16mm czy zarodek? Mój zarodek tydzień temu miał 2mm :-D
    Pęcherzyk! :P sprawdzam już co napisałąm i koryguję bo chyba emocje odbierają rozum.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Pęcherzyk! :P sprawdzam już co napisałąm i koryguję bo chyba emocje odbierają rozum.
    No właśnie tak się chciałam zdziwić :-D

• pilik Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wizyt i dobrych wieści :)
    Lamka ja już przestałam czytać komentarze i wdawać się w dyskusje bo szkoda nerwów ;)
    Flo na fb jest dużo grup pieluszek wielofazowych i tam sprzedają i sobie radzą dziewczyny co i jak.
    Ja na Allegro ipatrzyłam cztery swetry wełniane na aukcjach i czekam, jak nikt nie kupi i będą takie tanie to kupuje i szyje :)
    Tego typu gatki będę szyła z godzinę (nie mając wprawy), a koszt swetra z lumpa pewnie do dychy maks więc czas zapolować ;)
    https://www.ekomaluch.pl/petit-lulu-otulacz-welniany-turkusowe-auta-s?gclid=Cj0KCQjwqsHWBRDsARIsALPWMEPURHTHTPJV-ctzB5g9mhXV5LFYi8ZneMzexUyiMVE86JpIR7cYdRMaAuctEALw_wcB
    A formowanek i otulaczy widziałam że dużo dziewczyn ma wełniane z firmy puppi

Jadranka lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, rozglądam się za szpitalami w mojej okolicy. Zauważyłam, że procedury wszędzie wyglądają podobnie (przynajmniej według opisów).
    Największe różnice są w dostępnych znieczuleniach.
    W niektórych miejscach z farmakologicznych udostępniają tylko gaz wziewny a w niektórych jest możliwe również znieczulenie zewnątrzooponowe.
    Pytanie do tych, które rodziły - z jakich form znieczulenia (farmakologicznego/niefarmakologicznego) korzystałyście?

Jeśli będzie to możliwe to chciałabym rodzić sn.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja nie rodziłam ale dowiedziałam się że u mnie w szpitalu zzo jest dostępne od poniedziałku do piątku od 7-15 bo tak jest anestezjolog hehe szał nie? :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehe Lunaris,ja też z początku myślałam,że chodzi o wielkość zarodka :D

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris śliczna foteczka ;) gratulacje!

Yos czasami jak złe emocje z człowieka schodzą to mówi przykre rzeczy... :/ kciuki żeby emek się zreflektował i przeprosił :*

Jak to jest właściwie z mierzeniem pęcherzyka? U mnie pęcherzyk wychodzi tydzień starszy od grochów... teoretycznie powinien wychodzić tak jak zarodek, czy zawsze jest starszy?

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pilik ja mam takie: https://www.ekomaluch.pl/milovia-otulacz-4-5-16kg-jabluszka-retro

Justyna ja miałam poród indukowany i początkowo było gitesowo nic nie bolało. Potem do wytrzymania a potem już było za późno na zewnątrzoponowe (ale też nikt mi nie proponował). Dostałam gaz i generalnie dawało radę do póki położna kurka nie zakręciła :P teraz chyba bym się zastanawiała nad zastrzykiem (który rodząca sąsiadka dostała od swojego lekarza bo chodziła prywatnie) -płatny ale chyba było warto.

pilik lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy na logikę to najpierw jest pęcherzyk a dopiero potem kształtuje się w środku reszta ale nie spotkałam się z oddzielnym pomiarem płodu a oddzielnym pęcherzyka. Może ktoś bardziej obeznany w temacie się wypowie.

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jak jest z tymi pieluszkami wielorazowymi np. w trakcie urlopu gdzie są ograniczone możliwości prania w pralce lub gdy dziecko idzie do żłobka?

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer ja stosowałam na przemian -jak byliśmy na dworze i na noc były jednorazówki ale pozostały czas wieloraz. Zaczęłam w 3miesiącu życia. Jak moje dziecko poszło do przedszkola to było już odpieluchowane (do żłobka nie chodziło) a na urlopie dla wygody stosowałam jednorazówki. Myślę że dzięki temu szybciej syn przestawił się na toaletę/nocnik. I o dziwo nigdy nie zasikał mi łóżka! DZieci szybciej kontrolują pęcherz w tych wielorazowych.

Ps minusem jest jeśli dziecko oddaje stolec po każdym karmieniu (niektóre dzieci na piersi tak mają). Można wtedy zacząć pieluchowanie później.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 21:45

summer86 lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris, dzięki za odpowiedź. Myślę, że na początek zostaniemy przy jednorazówkach a jak się ogarniemy to po 2-3 miesiącach zastanowię się nad wielorazówkami.
    U nas może to być skomplikowane, bo po roku na pewno wracam do pracy, więc albo będzie opiekunka albo żłobek.. plus moja praca wiąże się czasem z wyjazdami na 2-3 dni, więc pewnie byłby problem z praniem tych pieluch :P

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wymaga to więcej wysiłku ale jak się wejdzie w rutynę to już potem nie zwraca się na to uwagi. Wychodzi dużo taniej no i przerażała mnie perspektywa tego ile czasu rozkłada się 1 pampers i że kiedyś podobno w nich utoniemy :D Opiekunki faktycznie mogą nie mieć ochoty ich zmieniać o żłobku nie wspominając.

Uciekam spać! Rekordowo wytrzymałam dziś do 22 :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 22:12

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • admiralka Autorytet

Wysłany: 13 kwietnia 2018, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris śliczna fotka <3 No, jak to wymiar pęcherzyka, to się zgadza :D
    Niech Maluch zdrowo rośnie!

Lunaris lubi tę wiadomość

atdc9vvjhr7v1l6t.png

h84f9vvj1bgblfir.png

03.08.2017 - Nasze cuda 8tc [*]
    16.12.2017 - Marysia 15tc [*]
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to chyba za leniwa jestem na wielorazówki ;) a jak jeszcze mój mąż miałby się za to zabrać to w ogóle by był armagedon i wszystko w kupie :p
    Na szczęście koszt miesięczny pieluszek nie przekracza nawet 100zł.

Były u Was burze wczoraj? Widziałam na mapce burzowej, że sporo tego było w Polsce i nawet szło w stronę Szczecina, ale jak zwykle nie dotarło..
    Za to teraz pochmurno i ze spaceru pewnie nici.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 kwietnia 2018, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!:)
    W Gdańsku burzy nie było, dziś od rana piękne słońce.
    Pies prawie mi zwiał na polu za dzikim zającem ale okazała się grzeczną sunią i wróciła jak ją zawołałam. Pierwszy raz mieliśmy taką sytuację ;)
    Dzwoniłam do gina w sprawie progesteronu.ale przyjmuje pacjentki więc miałam napisać smsa i zobaczymy co i kiedy odpisze...
    Milego dnia dla Was :)

‹‹ 452 453 454 455 456 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kiedy ginekolog może zaproponować pessaroterapię i jak przebiega wdrożenie?

Obniżenie macicy, nietrzymanie moczu, ryzyko przedwczesnego porodu – to tylko niektóre z problemów, z którymi zmaga się wiele kobiet. Dla tych, które chcą uniknąć operacji, a jednocześnie poprawić jakość życia, rozwiązaniem może być pessaroterapia. Dowiedz się więcej, czym jest ta metoda i komu jest polecana. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Warto walczyć o swoje marzenia, czyli historie starań o dziecko zakończone happy endem

O tym jak trudna i wyboista potrafi być droga do macierzyństwa, wiedzą doskonale pary, które od lat bezskutecznie starają się o dziecko. Niekończące się badania, intensywne szukanie przyczyny niepowodzeń, poddawanie się procedurom, ciągła walka, momentami bezsilność, ale też niegasnąca nadzieja... Dzisiaj swoją historią podzieliły się z nami dwie pary, których droga do wymarzonego macierzyństwa nie była łatwa. Karolina i Łukasz oraz Asia i Paweł opowiadają swoje poruszające historie zakończone happy endem! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ