Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Kochane obiecane zdjecie Kurczaka
nie przesunął się przecinek -pęcherzyk ma 16 mm czyli 1,6cm. Każdy kalkulator liczy mi inaczej -lekarz mówi że to 5+4, ja i usg 6+4 a aplikacja że 7+4. Miałam owulację dokładnie wtedy kiedy Lamcia
Może dzieci też będą takie same
hehehe
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/fd5b005a71c8.jpg
LENA ja miałam dziś to samo z glukozą -wyszło mi 93 i Dr kazał na następną wizytę zrobić glukozę z obciążeniem 2x (OGTT 75) także na dzień dobry w ciąży mam już krzywąale ja się tym nie specjalnie przejmuje Dr mówił że normy się zmieniły i od 92 w górę robią już alarm.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 19:41
blue00, Yoselyn82, admiralka, Flowwer, lamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
lamka wrote:Lunaris ale to pęcherzyk ma 16mm czy zarodek? Mój zarodek tydzień temu miał 2mm
sprawdzam już co napisałąm i koryguję bo chyba emocje odbierają rozum.
-
nick nieaktualny
-
Gratulacje wizyt i dobrych wieści
Lamka ja już przestałam czytać komentarze i wdawać się w dyskusje bo szkoda nerwów
Flo na fb jest dużo grup pieluszek wielofazowych i tam sprzedają i sobie radzą dziewczyny co i jak.
Ja na Allegro ipatrzyłam cztery swetry wełniane na aukcjach i czekam, jak nikt nie kupi i będą takie tanie to kupuje i szyje
Tego typu gatki będę szyła z godzinę (nie mając wprawy), a koszt swetra z lumpa pewnie do dychy maks więc czas zapolować
https://www.ekomaluch.pl/petit-lulu-otulacz-welniany-turkusowe-auta-s?gclid=Cj0KCQjwqsHWBRDsARIsALPWMEPURHTHTPJV-ctzB5g9mhXV5LFYi8ZneMzexUyiMVE86JpIR7cYdRMaAuctEALw_wcB
A formowanek i otulaczy widziałam że dużo dziewczyn ma wełniane z firmy puppiJadranka lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny, rozglądam się za szpitalami w mojej okolicy. Zauważyłam, że procedury wszędzie wyglądają podobnie (przynajmniej według opisów).
Największe różnice są w dostępnych znieczuleniach.
W niektórych miejscach z farmakologicznych udostępniają tylko gaz wziewny a w niektórych jest możliwe również znieczulenie zewnątrzooponowe.
Pytanie do tych, które rodziły - z jakich form znieczulenia (farmakologicznego/niefarmakologicznego) korzystałyście?
Jeśli będzie to możliwe to chciałabym rodzić sn. -
nick nieaktualny
-
Lunaris śliczna foteczka
gratulacje!
Yos czasami jak złe emocje z człowieka schodzą to mówi przykre rzeczy...kciuki żeby emek się zreflektował i przeprosił :*
Jak to jest właściwie z mierzeniem pęcherzyka? U mnie pęcherzyk wychodzi tydzień starszy od grochów... teoretycznie powinien wychodzić tak jak zarodek, czy zawsze jest starszy?
staramy się już ponad 2 lata- udało się!!
aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie
Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane -
Pilik ja mam takie: https://www.ekomaluch.pl/milovia-otulacz-4-5-16kg-jabluszka-retro
Justyna ja miałam poród indukowany i początkowo było gitesowo nic nie bolało. Potem do wytrzymania a potem już było za późno na zewnątrzoponowe (ale też nikt mi nie proponował). Dostałam gaz i generalnie dawało radę do póki położna kurka nie zakręciłateraz chyba bym się zastanawiała nad zastrzykiem (który rodząca sąsiadka dostała od swojego lekarza bo chodziła prywatnie) -płatny ale chyba było warto.
pilik lubi tę wiadomość
-
Phnappy na logikę to najpierw jest pęcherzyk a dopiero potem kształtuje się w środku reszta ale nie spotkałam się z oddzielnym pomiarem płodu a oddzielnym pęcherzyka. Może ktoś bardziej obeznany w temacie się wypowie.
-
Dziewczyny, a jak jest z tymi pieluszkami wielorazowymi np. w trakcie urlopu gdzie są ograniczone możliwości prania w pralce lub gdy dziecko idzie do żłobka?
-
Summer ja stosowałam na przemian -jak byliśmy na dworze i na noc były jednorazówki ale pozostały czas wieloraz. Zaczęłam w 3miesiącu życia. Jak moje dziecko poszło do przedszkola to było już odpieluchowane (do żłobka nie chodziło) a na urlopie dla wygody stosowałam jednorazówki. Myślę że dzięki temu szybciej syn przestawił się na toaletę/nocnik. I o dziwo nigdy nie zasikał mi łóżka! DZieci szybciej kontrolują pęcherz w tych wielorazowych.
Ps minusem jest jeśli dziecko oddaje stolec po każdym karmieniu (niektóre dzieci na piersi tak mają). Można wtedy zacząć pieluchowanie później.Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 21:45
summer86 lubi tę wiadomość
-
Lunaris, dzięki za odpowiedź. Myślę, że na początek zostaniemy przy jednorazówkach a jak się ogarniemy to po 2-3 miesiącach zastanowię się nad wielorazówkami.
U nas może to być skomplikowane, bo po roku na pewno wracam do pracy, więc albo będzie opiekunka albo żłobek.. plus moja praca wiąże się czasem z wyjazdami na 2-3 dni, więc pewnie byłby problem z praniem tych pieluch -
Wymaga to więcej wysiłku ale jak się wejdzie w rutynę to już potem nie zwraca się na to uwagi. Wychodzi dużo taniej no i przerażała mnie perspektywa tego ile czasu rozkłada się 1 pampers i że kiedyś podobno w nich utoniemy
Opiekunki faktycznie mogą nie mieć ochoty ich zmieniać o żłobku nie wspominając.
Uciekam spać! Rekordowo wytrzymałam dziś do 22Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 kwietnia 2018, 22:12
-
Ja to chyba za leniwa jestem na wielorazówki
a jak jeszcze mój mąż miałby się za to zabrać to w ogóle by był armagedon i wszystko w kupie :p
Na szczęście koszt miesięczny pieluszek nie przekracza nawet 100zł.
Były u Was burze wczoraj? Widziałam na mapce burzowej, że sporo tego było w Polsce i nawet szło w stronę Szczecina, ale jak zwykle nie dotarło..
Za to teraz pochmurno i ze spaceru pewnie nici. -
nick nieaktualnyDzień dobry!
W Gdańsku burzy nie było, dziś od rana piękne słońce.
Pies prawie mi zwiał na polu za dzikim zającem ale okazała się grzeczną sunią i wróciła jak ją zawołałam. Pierwszy raz mieliśmy taką sytuację
Dzwoniłam do gina w sprawie progesteronu.ale przyjmuje pacjentki więc miałam napisać smsa i zobaczymy co i kiedy odpisze...
Milego dnia dla Was