Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Staraczka cudownie, ze jestescie juz razem
Ibishka mocno trzymam kciuki za Wasza rozbujana akcje
Moniska, trzymajcie sie tam i czekamy na wiesci od Was
Flo juz sie nie moge doczekac 12 :*Flowwer lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyStaraczka gratuluję
pochwal się dzieciątkiem jak będziesz miała chwilę.
Ibishka trzymam kciuki, żeby akcja się szybko rozkrecila.
Dziękuję Wam za rady odnośnie proga
Olik fajnie, że Esotiq Ci podpasowalWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 07:41
-
nick nieaktualnyStaraczka serdecznie gratuluje, nabieraj sił kochana
Ibishka kciuków nie puszczam, to musi być dzisiaj
Emilka ja proga już w ogóle nie badam, lekarz zabronił się stresować. Biorę spora dawkę luteiny, ale to ze względu na szyjkę- nie zaszkodzi a może pomóc. Ale ostatnio gin powiedział coś, co mną wstrząsnęło i dalej siedzi mi w głowie. Że jak szyjka się u mnie raz tak szybko drastycznie skróciła i od razu zrobiło się rozwarcie, to ani progesteron ani szew może nie pomóc i muszę być tego świadoma, że to tylko niepewne wspomagaczea czytałam, że szyja 2,8 cm na tyn etapie to nie wygląda dobrze... Nic nie zrobię, czekamy do następnej wizyty i zobaczymy czy się skraca. Jeszcze 2 tygodnie a ja już siedzę jak na szpilkach.
Ruchy powoli czuję, ale w pierwszej ciąży czułam właśnie koło 20 tc więc spokojnie :* -
nick nieaktualny
-
Staraczka moc uścisków dla Was!! Wypoczywajcie teraz oboje, my tu czekamy i nigdzie się nie wybieramy więc się nie spiesz ze zdjeciami tylko spokojnie dojdz do siebie. Serdecznie gratuluje cudownego Synka!!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 07:35
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Ibishka kurcze nie fajnie ze tak Cię przetrzymują
Mam nadzieje ze wykrzesasz jeszcze siły na naturalny poród ale na siłę się nie męcz, pewnie i tak ledwo żyjesz. Mam nadzieję ze aktualnie się Tobą zajmują a Malutka lada moment będzie po drugiej stronie brzucha :*
#wegemama#wegerodzinawkomplecie
Synek 💚 31.08.2018r.
Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021 -
Staraczka gratuluję maleństwa!
Ibishka szkoda, że tak długo musisz się męczyć.. dziś napieraj na lekarza by Ci ulżyli.
Malka i Emilka super, że wizyty wczorajsze udane.
Lamka esotiqiem jestem zachwycona, czekam teraz na info od Ciebie o promocjach.
Były panie brafiterki więc wystawiałam brzuchola i wołałam by mi dobierały rozmiar. Wyzwały, że zły noszę.. bo zimą jak już nie miałam sił chodzić po sklepach zamówiłam przez neta stanik z obwodem 75 i on niby nic u mnie nie trzyma.
Więc te co zamówiłam z hm do karmienia chyba sprzedam.. jeden tylko przymierzyłam, drugiego nawet nie miałam na sobie, więc szkoda by leżały w szafie.
Malka sukienka extra!!
Co do mojej z zalando, mam 174 cm i jest mi do kostek, więc naprawdę dugaśna.
Oglądaliśmy wczoraj wózki znowu.. i zauroczył mnie mutsy bardzo mocno. Super się prowadzi, zgrabnie wygląda, spacerówka składa się ze stelażem na raz, teraz w weekend są targi wózków i mają być promocje minus 10% poza tym jak weżmiemy z fotelikiem i bazą to pan obiecał jeszcze większy rabat.. chyba się zdecydujemy. A ii ma wysoką rączkę, na tyle, że nawet eMek nie wali stopami o kosz, a to rzadko się zdarzalamka, Emiilka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Staraczka, gratulacje kochana
wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojego synka!
Ibishka, kciuków nie puszczam, oby teraz już wszystko szybciej poszło. -
lamka wrote:Olik a z ciekawości, w którym byłaś? Pasaż, Sky Tower, Magnolia?
Jak Wy jesteście oboje wysocy to musicie faktycznie zwracać uwagę na takie szczegóły w wózkach
No u nas wzrost powoduje, że wiele wózków odpada w przedbiegach bo albo za krótka rączka albo kopiemy stopami w kosz.
Zależało mi też, by hamulec był taki, że można go odblokować przez nacisk stopy na przycisk a nie podnoszenie go butem.
Inaczej po pół roku każdy but zniszczony.. -
Staraczka gratuluję! Uściski dla Ciebie i synka
Ibishka, przykro mi, że musisz się tak męczyć. Ale na pewno już bliżej niż dalej. Nie puszczam kciuków. No i jednak wtorek
Moniśka! Kciuki za Was zaciśnięte. Powodzenia!
A mnie obudził w nocy mega ból gardłacałą zimę się trzymałam i jak wiosna przyszła to mnie dopadło
-
Sraraczka gratuluję najwspanielszej drogi jaką jest bycie mamą ♡♡♡ czekamy na zdjecia i pełną relacje.
Moniśka i Ibishka trzymam was za rękę
112 cs o syna, 15 lat walki !!
Provita-Paliga
NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
⛄⛄⛄
-
Staraczka z całego serca gratuluję i życzę szybkiego gojenia
Ibishka współczuję i oby to były ostatnie twoje chwilę w dwupaku
Anna Stesia i malka dziękuję wam ślicznie za rady czekam cierpliwie na poniedziałek chyba że uda mi się skontaktować z moją dr q jak nie to trzeba będzie czekać
Aha a co do tego że hcg miesza w tsh to właśnie mieszalo ale do maksymalnie do 20tc więc już powinno iść w górę.
P.s. Kurcze na 3 razy pisze ta wiadomośćAnna Stesia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEmiilka wrote:Ibishka,
Dziewczyny, a jak to jest z tym progiem w kolejnych etapach ciąży, zwłaszcza w drugim trymestrze? Buko, KateHawke, Lunka , badacie dalej poziom proga? Ja przed wizytą 5 kwietnia, przy wspomaganiu (2 tabletki dziennie), miałam proga ok 58 ng/ml, a przed dzisiejszą wizytą, przy wspomaganiu, ale 1 tabletka dziennie, prog spadł do ok 48 ng/ml. Ja oczywiście panika, bo czemu spada, skoro powinien rosnąć, a moja ginka na to, że poziom jest OK, mam przestać badać i odstawić już całkowicie Utrogest. Trochę mnie to niepokoi, bo przecież jak odstawię, to poziom mi jeszcze spadnie... Dodam, że Maluch rośnie jak szalony. Dzisiaj miał pomiędzy 10,1 a 10,3 cm.
Emilka, ja ostatni raz badałam proga w 11 tc i dr mi powiedziała, że to bez sensu, bo w tak "zaawansowanej" ciąży już się nie bada, więc od tego czasu grzecznie nie badam i tylko obserwuję czy nie mam plamień. Ja na początku brałam kosmiczne dawki po transferze, łącznie 600 mg (3*1 lutinus i 3*2 luteina), a w tej chwili już doszłam tylko do 50 mg luteiny podjęzykowej, więc też miałam obawy jak mi to odstawianie będzie wychodzić, ale dr na ostatniej wizycie marudziła, że i tak długo biorę i już powinnam całkowicie odstawić. A odnośnie wyników, to 2-3 tygodnie po transferze miałam wynik ok 55 ng/ml, a w 11 tc 43 ng/ml i też oczywiście się zmartwiłam, że spadł zamiast rosnąć.
Emiilka lubi tę wiadomość
-
Bajka nie znam się tak dokładnie na wynika TSH jak AnnaStesia, ale u mnie samo TSH skacze do dziś..
jak mam dawkę 200 to TSH 0,3 np a jak dawkę 175 to TSH 2,6
więc teraz mam na zmianę 200 na 175
Każdemu komu mówię jak dużą dawkę przyjmuję jest zaskoczony.
Ale dopiero przy takiej mam w miarę dobre wyniki.
TSH badam co 4 tygodnie razem z ft4.
Endo mi odpisał na moje wyniki krzywej cukrowej, że nie jest zła, tym bardziej, że miałam robiony kortyzol przed ciążą i był w normie, tak samo ACTH i parathormon ( cokolwiek to jest). Zalecił jedynie by przy następnej morfologii zrobić cukier i insulinę na czczo, bo być może mam IO ciążowe.
I oczywiście cały zestaw badań tak z 2 miesiące po porodzie -
Staraczka serdeczne gratulacje!
Ibishka życzę dużo sił, żeby zgromadziły się w odpowiednim momencie. Na pewno to czekanie jest wykańczające, bardzo współczuję i pewnie jesteś wykończona. Na szczęście to już finisz i niebawem wszystko się skończy, dostaniesz dzieciątko i o wszystkim zapomnisz :*.
Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;