X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Barbarka1984 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka cudownie, ze jestescie juz razem <3
    Ibishka mocno trzymam kciuki za Wasza rozbujana akcje :)
    Moniska, trzymajcie sie tam i czekamy na wiesci od Was :)
    Flo juz sie nie moge doczekac 12 :*

Flowwer lubi tę wiadomość

f2wl3e5eeobcrt92.png
    Trzy lata starań o pierwsze Dzieciatko
    Luty 2017 laparoskopia
    25.04.2017 1IUI @
    Wrzesien 2017 <3
    Beta 15dpo 85,7; prg 27,07
    Beta 17dpo 247,1
    Maksio 20maja2018

30c.s. o drugi Skarb (przerwa wrzesień-grudzień 2020)
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka - gratuluję!! Dorodny synuś :)

Ibishka - dużo siły!

U nas z 1-2 nocnych pobudek zrobiło się 4-5..
    Do tego w ciągu dnia dziecko jęcząco-marudzące.

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję <3 pochwal się dzieciątkiem jak będziesz miała chwilę.

Ibishka trzymam kciuki, żeby akcja się szybko rozkrecila.

Dziękuję Wam za rady odnośnie proga :-)

Olik fajnie, że Esotiq Ci podpasowal :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 07:41

• Jadranka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka, mi dali czopki rozkurczowe na szyjkę - zadziałały w godzinę i zaczęła się druga faza! Może zasugeruj?

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka serdecznie gratuluje, nabieraj sił kochana <3

Ibishka kciuków nie puszczam, to musi być dzisiaj :)

Emilka ja proga już w ogóle nie badam, lekarz zabronił się stresować. Biorę spora dawkę luteiny, ale to ze względu na szyjkę- nie zaszkodzi a może pomóc. Ale ostatnio gin powiedział coś, co mną wstrząsnęło i dalej siedzi mi w głowie. Że jak szyjka się u mnie raz tak szybko drastycznie skróciła i od razu zrobiło się rozwarcie, to ani progesteron ani szew może nie pomóc i muszę być tego świadoma, że to tylko niepewne wspomagacze :( a czytałam, że szyja 2,8 cm na tyn etapie to nie wygląda dobrze... Nic nie zrobię, czekamy do następnej wizyty i zobaczymy czy się skraca. Jeszcze 2 tygodnie a ja już siedzę jak na szpilkach.

Ruchy powoli czuję, ale w pierwszej ciąży czułam właśnie koło 20 tc więc spokojnie :*

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Idziecie jedna za drugą z porodami :) .Staraczka gratuluję dorodnego synka :)

• Rucola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka moc uścisków dla Was!! Wypoczywajcie teraz oboje, my tu czekamy i nigdzie się nie wybieramy więc się nie spiesz ze zdjeciami tylko spokojnie dojdz do siebie. Serdecznie gratuluje cudownego Synka!!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 07:35

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka kurcze nie fajnie ze tak Cię przetrzymują:( Mam nadzieje ze wykrzesasz jeszcze siły na naturalny poród ale na siłę się nie męcz, pewnie i tak ledwo żyjesz. Mam nadzieję ze aktualnie się Tobą zajmują a Malutka lada moment będzie po drugiej stronie brzucha :*

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • JuicyB Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję synka. Dużo sił życzę i dobrego odpoczynku :*

age.png
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję maleństwa!

Ibishka szkoda, że tak długo musisz się męczyć.. dziś napieraj na lekarza by Ci ulżyli.

Malka i Emilka super, że wizyty wczorajsze udane.

Lamka esotiqiem jestem zachwycona, czekam teraz na info od Ciebie o promocjach.
    Były panie brafiterki więc wystawiałam brzuchola i wołałam by mi dobierały rozmiar. Wyzwały, że zły noszę.. bo zimą jak już nie miałam sił chodzić po sklepach zamówiłam przez neta stanik z obwodem 75 i on niby nic u mnie nie trzyma.
    Więc te co zamówiłam z hm do karmienia chyba sprzedam.. jeden tylko przymierzyłam, drugiego nawet nie miałam na sobie, więc szkoda by leżały w szafie.

Malka sukienka extra!!

Co do mojej z zalando, mam 174 cm i jest mi do kostek, więc naprawdę dugaśna.

Oglądaliśmy wczoraj wózki znowu.. i zauroczył mnie mutsy bardzo mocno. Super się prowadzi, zgrabnie wygląda, spacerówka składa się ze stelażem na raz, teraz w weekend są targi wózków i mają być promocje minus 10% poza tym jak weżmiemy z fotelikiem i bazą to pan obiecał jeszcze większy rabat.. chyba się zdecydujemy. A ii ma wysoką rączkę, na tyle, że nawet eMek nie wali stopami o kosz, a to rzadko się zdarza :)

lamka, Emiilka lubią tę wiadomość

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 07:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olik a z ciekawości, w którym byłaś? Pasaż, Sky Tower, Magnolia?

Jak Wy jesteście oboje wysocy to musicie faktycznie zwracać uwagę na takie szczegóły w wózkach :-)

• summer86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, gratulacje kochana <3 wszystkiego co najlepsze dla Ciebie i Twojego synka!

Ibishka, kciuków nie puszczam, oby teraz już wszystko szybciej poszło.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lamka wrote:
    Olik a z ciekawości, w którym byłaś? Pasaż, Sky Tower, Magnolia?

Jak Wy jesteście oboje wysocy to musicie faktycznie zwracać uwagę na takie szczegóły w wózkach :-)
    Magnolia.

No u nas wzrost powoduje, że wiele wózków odpada w przedbiegach bo albo za krótka rączka albo kopiemy stopami w kosz.
    Zależało mi też, by hamulec był taki, że można go odblokować przez nacisk stopy na przycisk a nie podnoszenie go butem.
    Inaczej po pół roku każdy but zniszczony..

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • malka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka gratuluję! Uściski dla Ciebie i synka <3

Ibishka, przykro mi, że musisz się tak męczyć. Ale na pewno już bliżej niż dalej. Nie puszczam kciuków. No i jednak wtorek ;)

Moniśka! Kciuki za Was zaciśnięte. Powodzenia!

A mnie obudził w nocy mega ból gardła :/ całą zimę się trzymałam i jak wiosna przyszła to mnie dopadło :/

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sraraczka gratuluję najwspanielszej drogi jaką jest bycie mamą ♡♡♡ czekamy na zdjecia i pełną relacje.

Moniśka i Ibishka trzymam was za rękę

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka z całego serca gratuluję i życzę szybkiego gojenia <3

Ibishka współczuję i oby to były ostatnie twoje chwilę w dwupaku <3

Anna Stesia i malka dziękuję wam ślicznie za rady czekam cierpliwie na poniedziałek chyba że uda mi się skontaktować z moją dr q jak nie to trzeba będzie czekać

Aha a co do tego że hcg miesza w tsh to właśnie mieszalo ale do maksymalnie do 20tc więc już powinno iść w górę.

P.s. Kurcze na 3 razy pisze ta wiadomość

Anna Stesia lubi tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Emiilka wrote:
    Ibishka,

Dziewczyny, a jak to jest z tym progiem w kolejnych etapach ciąży, zwłaszcza w drugim trymestrze? Buko, KateHawke, Lunka , badacie dalej poziom proga? Ja przed wizytą 5 kwietnia, przy wspomaganiu (2 tabletki dziennie), miałam proga ok 58 ng/ml, a przed dzisiejszą wizytą, przy wspomaganiu, ale 1 tabletka dziennie, prog spadł do ok 48 ng/ml. Ja oczywiście panika, bo czemu spada, skoro powinien rosnąć, a moja ginka na to, że poziom jest OK, mam przestać badać i odstawić już całkowicie Utrogest. Trochę mnie to niepokoi, bo przecież jak odstawię, to poziom mi jeszcze spadnie... Dodam, że Maluch rośnie jak szalony. Dzisiaj miał pomiędzy 10,1 a 10,3 cm.

Emilka, ja ostatni raz badałam proga w 11 tc i dr mi powiedziała, że to bez sensu, bo w tak "zaawansowanej" ciąży już się nie bada, więc od tego czasu grzecznie nie badam i tylko obserwuję czy nie mam plamień. Ja na początku brałam kosmiczne dawki po transferze, łącznie 600 mg (3*1 lutinus i 3*2 luteina), a w tej chwili już doszłam tylko do 50 mg luteiny podjęzykowej, więc też miałam obawy jak mi to odstawianie będzie wychodzić, ale dr na ostatniej wizycie marudziła, że i tak długo biorę i już powinnam całkowicie odstawić. A odnośnie wyników, to 2-3 tygodnie po transferze miałam wynik ok 55 ng/ml, a w 11 tc 43 ng/ml i też oczywiście się zmartwiłam, że spadł zamiast rosnąć.

Emiilka lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka nie znam się tak dokładnie na wynika TSH jak AnnaStesia, ale u mnie samo TSH skacze do dziś..
    jak mam dawkę 200 to TSH 0,3 np a jak dawkę 175 to TSH 2,6
    więc teraz mam na zmianę 200 na 175
    Każdemu komu mówię jak dużą dawkę przyjmuję jest zaskoczony.
    Ale dopiero przy takiej mam w miarę dobre wyniki.

TSH badam co 4 tygodnie razem z ft4.
    Endo mi odpisał na moje wyniki krzywej cukrowej, że nie jest zła, tym bardziej, że miałam robiony kortyzol przed ciążą i był w normie, tak samo ACTH i parathormon ( cokolwiek to jest). Zalecił jedynie by przy następnej morfologii zrobić cukier i insulinę na czczo, bo być może mam IO ciążowe.
    I oczywiście cały zestaw badań tak z 2 miesiące po porodzie

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka jesteś mega dzielna mama <3 super, że jestescie już razem !

Ibishka przesyłam dużo mocy !!!
    Moniska czekamy na wieści :)

Miłego dnia :)

• Malwas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka serdeczne gratulacje!

Ibishka życzę dużo sił, żeby zgromadziły się w odpowiednim momencie. Na pewno to czekanie jest wykańczające, bardzo współczuję i pewnie jesteś wykończona. Na szczęście to już finisz i niebawem wszystko się skończy, dostaniesz dzieciątko i o wszystkim zapomnisz :*.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Koronawirus a starania o dziecko i ciąża

Czy kobiety w ciąży mają większe ryzyko zarażenia się koronawirusem? Czy są w grupie ryzyka? Z jakim zagrożeniem wiąże się dla matki i dla rozwijającego się dziecka, zakażenie koronawirusem? Czy matka może przekazać swojemu nienarodzonemu dziecku wirusa? Czy dziecko może być zagrożone wadami rozwojowymi?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ