X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Malwas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny wybieracie się gdzieś na majówkę? Trochę się obawiam tej podróży, bo mój mąż bardzo chce jechać i sobie w końcu odpocząć, jedziemy z moimi rodzicami do Włoch autem, którzy nas namówili, ale mam wiele wątpliwości, czy to dobry pomysł na tym etapie... Z drugiej strony codziennie biorę clexane, więc nie powinno być problemów z krzepnięciem, wczoraj byłam u gina i powiedział, że wszystko dobrze się rozwija i ciąża jest jak najbardziej zdrowa.. Teraz czekam na kolejną wizytę na usg genetyczne, ale to będzie 17.05 dopiero.

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melduje ze Leon urodzil sie o 6.15. Porod ekspresowy, tylko długo parlam. Maluch 3440 i 56 cm

Jeżowa, Jadranka, Malwas, Yoselyn82, Lunaris, Sarna84, olik321, Karma88, Flowwer, blue00, malka, lamka, JuicyB, Luna1993, Kaczorka, pilik, Maja84, Bajkaaa, summer86, KateHawke, Meśka, justyna14, Anna Stesia, emi2016, Lusesita, Rucola, JustynaG, Emiilka, Angelika83, Lena21, 91Ewela09, Amy333, never_lose_hope, E_w_c_i_a, Barbarka1984, Czrna 81 lubią tę wiadomość

• Malwas Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    moniśka... wrote:
    Melduje ze Leon urodzil sie o 6.15. Porod ekspresowy, tylko długo parlam. Maluch 3440 i 56 cm
    Gratulacje :) dobrze, że poszło jak mówisz expresowo ;)

3i49px9iphyqib5j.png
    7u22ugpjteqyoky0.png
    Starania od 03.2016 - PCOS, astenoteratozoospermia, MTHFR-A1298C, PAI-1 4G- układ homo;
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    staraczka MEGA GRATULACJE!!!! <3 synus spory :) rosnijcie zdrowo :)

Emiilka twoj maluch to juz kawal Antosia :P a prg nie przejmuj sie, lozysko zaczyna wydzielac prg ale moze po prostu zbadaj sobie jak odstawisz czy leci w dol czy nie, moze akurat bedzie ok, sama wiesz ze prg jest wyrzucany pulsacyjnie wiec moglas trafic jak troszke spadl. Zawsze mozesz wrocic do brania prog :)

Lena21 piekny brzusio a jaki juz duzy :)

moniśka MEGA gratki <3 rosnijcie zdrowo :)

Ibishka powodzenia, mam nadzieje ze dzisiaj bedziesz tulic juz swojego maluszka :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 09:26

Emiilka lubi tę wiadomość

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka, Staraczka - GRATULACJE!!!

Malwas wrote:
    Dziewczyny wybieracie się gdzieś na majówkę? Trochę się obawiam tej podróży, bo mój mąż bardzo chce jechać i sobie w końcu odpocząć, jedziemy z moimi rodzicami do Włoch autem, którzy nas namówili, ale mam wiele wątpliwości, czy to dobry pomysł na tym etapie... Z drugiej strony codziennie biorę clexane, więc nie powinno być problemów z krzepnięciem, wczoraj byłam u gina i powiedział, że wszystko dobrze się rozwija i ciąża jest jak najbardziej zdrowa.. Teraz czekam na kolejną wizytę na usg genetyczne, ale to będzie 17.05 dopiero.
    Malwas, między 8 a 12 tc byliśmy autem w chorwacji. Wszyscy mi odradzali - ze wstrząsy i niewiadomo co. Częściowo spaliśmy pod namiotem. Lekarka nie widziała przeciwskazań. Zdrowej ciąży nic nie zaszkodzi :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • olik321 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ależ tutaj się dziś dzieje!!
    Moniś gratulacje utul małego od ecioć!!;)

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Mamusie!

Wreszcie wróciłam do realiów życia codziennego po odmóżdżaniu na wsi.
    Udało mi się wszystko nadrobić, przede wszystkim gratulacje dla Staraczki i Moniki wracajcie do sił witalnych, obfitego cyckowania i przespanych (o tyle o ile) nocy Wam życzę <3

Ibishka Tobie życzę aby praca lekarzy skupiła się teraz na Tobie, zdrowego i rychłego zakończenia akcji porodowej!

Kaczorka tak sobie patrzę na Twój suwaczek -może Alusia niespokojna i budzi się w nocy bo zaczyna ząbkowanie? to już ten czas powoli. Żel na dziąsła i dużo cierpliwości Ci życzę :)

Emilko gratulację małego, zdrowego dżentelmena <3

Jeszcze mam do nadrobienia dziewczyny na wątku testowym... może do końca miesiąca dam radę ;)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka gratuluję tak ekspresowego porodu!! I czekamy na zdjęcia ♡♡

Ale sie dzisiaj dzieje.

Malwas jeśli nie masz przeciwskazań krwawienie, odklejanie kosmowki itp to tylko korzystać z wolnego

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka rzeczywiście expresowo,gratuluję :)

• malka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka gratulacje! Rzeczywiście ekspresowo :) odpoczywajcie i cieszcie się sobą!

5b09trd8ji0unw2g.png

34bwflw153i9m8vo.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monika wow super, że masz już maleństwo w ramionach! Gratulacje i spokojnych nocy :-)

Ibishka mam nadzieję, że już jesteś na finiszu i lada chwila utulisz dzieciątko <3

• Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lamcia jak tam samopoczucie? przyswajasz pokarmy?

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka - mega gratulacje!! Trzymajcie się zdrowo :)

Lunaris - pierwsze zęby właśnie nam się przebiły w niedzielę :)
    Do tego dochodzi nauka raczkowania. Póki co Alicja jest na etapie przybierania odpowiedniej pozycji, bujania się w przód i w tył i próbach przesuwania nóg do przodu ;)

A dziś zasypiała tak:

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/72a78e63723c.jpg

Bo przecież standardowo to nudno.. :p

reset, Lunaris, Bajkaaa, KateHawke, malka, Lusesita, pilik, Yoselyn82, Emiilka, Angelika83, E_w_c_i_a, Luna1993, Flowwer, Czrna 81 lubią tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :D ach ta Alcia Twoja :D sama słodycz <3 już się nie mogę doczekać swojego maleństwa jak się tak napatrzę na te zdjęcia!

Uciekam na dwór z dzieckiem!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 10:45

Kaczorka lubi tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • KateHawke Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ibishka mocne kciuki! Niech pójdzie ekspresowo :)

Moniśka, Staraczka gratuluję z całego serca! <3 to wspaniałe że już możecie zobaczyć się ze swoimi pociechami po drugiej stronie brzuszka <3 buziaki od e-cioci!

Emilka ja proga nie badam od chyba 8tc. Lutkę też już dawno odstawiłam. Teraz łożysko produkcję przejęło ;) co do ruchów nie przejmuj się- ja też jeszcze nie czuję. Nie mogę się już tego doczekać:D

08.05.2020 - II na teście 💕
    f2wl2n0auw5gzezn.png
    9f7jtv73nku3ge5t.png
    27 Styczeń 2018 - 18cs - ET
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje dziewczyny :) super że możecie tulić Maleństwa w ramionach:)
    Ja mam wrażenie że moje objawy ustały i się trochę martwię.i tak nie miałam jakichś szczególnych objawów ciąży ale aż mi głupio że tak dobrze się czuje.w sensie że mam nadzieję że z Okruszkiem wszystko dobrze...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 11:30

• agulineczka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka i Moniśka bardzo Wam gratuluję!!!
    Ibishka Tobie życzę, by akcja rozkręcila się na dobre i żebyś dzisiaj mogła już tulić swoją córeczkę.

Dziewczyny odebrałam dzisiaj resztę swoich badań.

Kwas foliowy 16,0 więc tu OK
    Ferrytyna 28 (poprzednio 8, więc tez dobrze)
    Homocysteina tylko 4,54

Czy za niska homocysteina może stanowić problem? Wiem, że najlepiej, gdy jest w przedziale 6-8. Nigdy nie miałam aż takiej niskiej. Od dzisiaj odstawiam witaminy z grupy B.

Toxoplazmoza IgG i IgM ujemne, więc muszę uważać, ale nie wiem jak odczytać wyniki na wirus różyczki.

IgG wyszlo 109,0 reaktywny
    IgM 1,16 (>1,0 reaktywny)

Zgupiałam... Nie wiem czy chorowalam na rożyczkę w przeszłosci.

Synek 2016 💚
    Córka 2018 💖
    Synek 2021 💚
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Staraczka, gratuluję z całego serca i cieszę się waszym szczęściem! Niech synuś rośnie zdrowo, a Tobie życzę szybkiej rekonwalescencji! Wysyłam milion ciepłych myśli!

Moniśka, gratuluję! Tak się cieszę, że Leon już przywitał się z Mamusią! Mam nadzieję, że szybko wyjdziecie ze szpitala i będziecie się mogli cieszyć sobą nawzajem! Dużo sił!

Ibishka, współczuję, że tak długo to trwa. Ale ewidentnie mała umówiła się z tatą, że pojawi się we wtorek :-) Trzymam kciuki!

Ale dzisiaj emocje!!!

• Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malwas wrote:

Wszystko zależy od tego, jak się czujesz i na jakim jesteś etapie. Ja ze zrozumiałych względów nie wybieram się nigdzie, a w pierwszym trymestrze męczyły mnie mdłości, więc też bym nie jechała. Ale jeśli czujesz sie dobrze to czemu nie :-)

Malwas lubi tę wiadomość

• emi2016 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moniśka i Staraczka - gratuluję ! :) Niech Wam się zdrowo chowają Maluchy :)

3jvz3e5e43yz8gvz.png
    3jvzcwa1dqef2qp7.png
‹‹ 506 507 508 509 510 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Przygotowanie do porodu - o czym warto pamiętać?

Poród to wyjątkowe przeżycie dla każdej kobiety. Czy można się jakoś do niego przygotować? O czym warto pamiętać, kiedy termin porodu zbliża się wielkimi krokami? Kliknij i przeczytaj nasze sprawdzone sposoby! 

CZYTAJ WIĘCEJ