Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Anna Stesia co do mojego tsh i tych przeciwciał to dodzwonila się babka z przychodni do endokrynolog mojej i powiedziała że mam się nie bać że źle nie jest dawkę mi zmieniła i spokojnie poczekać do wizyty 10 maja, także dziękuję za pomoc
jak już mi lekarz powiedział że nie jest źle to tego się trzymam
Karma88, Lusesita, Anna Stesia, Emiilka, Lena21 lubią tę wiadomość
-
Agulineczka ja miałam podobną sytuację do Twojej z różyczką
pierwsze badanie w stycznia 2018 samao IgG 85 ( od 10 dodatni)
na początku marca gin kazała mi powtórzyć
IgG 117
IgM 0,3 czyli niereaktywny
Stwierdziła, że różyczki nie mam ( brak jakichkolwiek objawów), sama na nią chorowałam jako niemowlak.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:28
-
Ewela, cieszę się, że wizyta ok. Wyniki krwi po leku na pewno się poprawią, a z tą szyjką niestety nie wiem o co chodzi, nigdy jeszcze nie słyszałam żeby była za długa.. z reguły problem jest w drugą stronę.
Ja również melduję się po wizycie - mieliśmy USG III trymestru, wszystko wygląda póki co ok., mała waży ok. 1870 gramów i chyba jest nieśmiała, bo nie chciała dać sobie fotek buźki porobićPrzepływy w porządku. Wymęczyłam również lekarza o sprawdzenie szyjki i wygląda na to, że póki co się nie skraca.
Miałam nadzieję na większą dawkę heparyny na ostatnie 2 miesiące, ale zostajemy przy 0,4.olik321, Lusesita, Yoselyn82, Karma88, KateHawke, admiralka, malka, lamka, Jeżowa, pilik, blue00, Anna Stesia, Flowwer, Bajkaaa, Jadranka, Rucola, Lunaris, Karolina90 lubią tę wiadomość
-
Summer bardzo dobre wiadomości.
a czemu chciałaś większą dawkę heparyny? Od początku na 0,4 jesteś?
Przepraszam, jeśli kiedyś o tym tu pisałaś. Ja starałam się w okresie starań tu jednak za często nie zaglądać.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 15:34
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Karma, tak od początku na 0,4. Głównie ze względu na wagę, bo już mam 78 na liczniku.. plus jeszcze jak byłam na echo serca to lekarz robiący to badanie skomentował, że taka dawka to jak dla kota i niestety utkwiło mi w pamięci. Ale słucham mojego lekarza i jak każe zostać przy 0,4 to zostaję
A i zapomniałam - mała póki co główką w dół, znów się wyjaśniło czemu od wczoraj gorzej ją czuję.Karma88, malka lubią tę wiadomość
-
Mhm rozumiem. Jejku pamiętam jak niedawno na staraczkach z nami walczyłaś, a tu już końcówka. Aż się nie chce wierzyć jak te miesiące poleciały.
summer86, lamka lubią tę wiadomość
Emilka
Od 09.2013:02.2014-5t6dc07.2015-12tc
MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia -
Summer super wieści! Fajnie, że mała już się zdecydowała na obrót. Żeby teraz tylko tak została
z heparyną chyba też nie ma co przesadzać. Skoro jest wszytsko w porządku, to dawka jest wystarczająca
trzeba się tego trzymać. A przyjmowanie leków nie jest bez znaczenia więc nie ma na siłę brać więcej.
Agulineczka, skonsultuj z lekarzem. Te IgM są tylko minimalnie podwyższone, może wystarczy powtórzyć badanie i się uspokoisz.
A ja mam dzisiaj strasznie marny dzień. Wszytsko mnie boli, głowa i wszytsko jakby mnie jakieś choróbsko zbierało, a gardło tak, że ledwo przełykam. Ale na szczęście nie mam gorączki. Nie ma to jak się pochorować w ciąży przed egzaminemsummer86, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySummer super! Dokładnie tak jak Karma, pamiętam Twojego pozytywnego sikańca a tu już jesteś w 3/4 ciąży
szok.
Ja chciałam zameldować, że kupiłam truskawki i doszły mi dresy te co Anisą ekstra, oczywiście trochę lecą mi z tyłka, ale na pewno się przydadzą na przyszłość.
reset, Karma88, Lunaris lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyHej, tu też się Was poradzę
wizytę mam 8.05 ale mam niewykorzystane skierowanie na USG w luxmedzie.czy pójście jutro to bardzo głupi pomysł?wiem że nadal jest wcześnie, na serduszko jeszcze też (jutro będzie z miesiączki 5t6d) ale może zobaczę czy tam wszystko się dobrze rozwija?jak myślicie?
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnylamka wrote:Achia ja bym szła, bo usg i tak nie zaszkodzi, a zobaczysz zarodeczek
Pierwszą wizytę miałam tydzień temu we wtorek rano.Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:09
-
Malka, dobrze, że nie masz gorączki. Spróbuj się jakoś podleczyć domowymi sposobami, będę trzymać kciuki żeby do czwartku odpuściło. Odpoczywaj jak najwięcej.
Lamka, truskawkijeszcze trochę i chyba sezon się zacznie.
-
nick nieaktualnyJa w 5t1d widziałam zarodek, więc na pewno też zobaczysz! I tak, to jest normalne, ja byłam przekonana przed pierwszą wizytą, że będę miała zaśniad albo w ogóle nie będzie pęcherzyka.
Summer na razie są chyba hiszpańskie, ale uwielbiam i takmniam.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 16:15
Achia lubi tę wiadomość
-
Achia - zarodek może być, ale nie musi. Za to pęcherzyk żółtkowy pewnie już się pojawił
Ja bym poszła na to USG
Summer - super, że z niunią wszystko okia jeszcze lepiej, że już jest głową do dołu!
Agulineczka - ja bym chyba powtórzyła to badanie IgM. Może to jakiś marginalny błąd.
U nas takie coś było, ale w przypadku toxo. I w rezultacie okazało się, że dziewczyna tylko się strachu najadła.Achia lubi tę wiadomość
-
olik321 wrote:Anna a jakies miałas skutki uboczne?
Też mam go przepisanego i od dziś będę brac
Niestety, mam pecha, bo akurat go średnio toleruję - mam mdłości, bóle żołądka, bóle brzucha, wzdęcia i koszmarną, koszmarną zgagę, którą trudno poskromić. Zespuł mi się też rytm wypróżnień. Ale nie przestrasz się, może u Ciebie będzie lepiej.
Bajeczko, tak się cieszę! Kamień z serca!
Summer, super, że się mała obróciłaNo i pięknie waży! Już niedługo się poznacie
summer86, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Lamciu składam zażalenie. Narobiłaś mi smaka na truskawki (nie pierwszy raz zresztą!) a w sklepie przeżyłam rozczarowanie bo nie było
co począć, co począć? i gdzie kupujesz?
Monika i staraczka gratuluję Wam z całego serca!!! to cudowne, że wasze maluchy są już z Wamidużo zdrowia dla wszystkich
Summer super wieściakurat jak ja dołączałam do forum, to już byłaś ex testerką, ale czas i tak goni jak szalony a po suwaczkach widać to najlepiej!
Bajeczko cieszę się, że zostałaś uspokojona. Popieram podejście "jak lekarz mówi, że jest dobrze, to jest dobrze"wiem, że to nie zawsze jest prawdą, ale mnie psychicznie to bardzo uspokaja i oby Ciebie także
summer86, lamka, Bajkaaa lubią tę wiadomość
-
Moniska i Staraczka - gratulacje!!
Ibishka trzymamy kciuki dalej z nadzieją, że tulisz malutką
Malka współczujea może klimatyzacji używaliście w aucie teraz jak cieplej? Mysmy w sobotę poużywali i dalej to odczuwam w gardle...
Summer super wieści
Co do tardyferonu - ja miałam zawroty głowy pierwsze trzy dni, potem zaczęłam brać naczczo z eurhyroksem i maks po godzinie muszę coś zjeść, inaczej mdłości atakują. Poza tym zatwardzenia niestety, ale to problem każdego suplementu żelaza niestety
Wrzucam brzucha i się pochwale, po Waszych miłych słowach odważyłam się i uszyłam sukienkę dla siebie
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/a8df5da14c03.jpg
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/2e469a560595.jpgWiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 17:42
Emiilka, Karma88, Jeżowa, Anna Stesia, Yoselyn82, Achia, Luna1993, Flowwer, blue00, summer86, Lusesita, Kaczorka, Lena21, Bajkaaa, Barbarka1984, Jadranka, KateHawke, JustynaG, Lunaris, olik321 lubią tę wiadomość
-
Pilik, śliczna sukienka i wyglada na bardzo wygodną! Ale gdzie masz brzuch?
A, co do terdyferonu to lekarz mi zabronił łączenia z lewotyroksyną - powinien byc odstęp minimum 3 godziny. To samo tyczy się suplementów magnezu i wapnia. Ja tardyferon biorę na pół godziny przed obiadem i popijam wodą z sokiem z cytryny (witamina C pomaga we wchłanianiu sie żelaza).Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 17:54