X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje wszystkim dobrym newsom z wizyt :) mamy same dorodne dzieciaczki na forum :)

Pilik bardzo ładnie wyglądasz, podziwiam za samozaparcie do szycia - moja wersja wyglądałaby pewnie na zasadzie kółko z wyciętą dziurą na głowę i przewiązane paskiem :P tak jak się lalkom robiło w dzieciństwie :D

pilik, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps dziewczyny pytanie z innej beczki: możecie polecić jakiś dobry preparat do higieny intymnej? obawiam się że znowu będzie problem odśrodkowy :/

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:
    Ps dziewczyny pytanie z innej beczki: możecie polecić jakiś dobry preparat do higieny intymnej? obawiam się że znowu będzie problem odśrodkowy :/
    Ja nie wiem jak w stosunku do innych ale ja mam bo dostałam w prezencie oillan intima mama i jestem zadowolona bo bez zapachu mega wydajny i nie podrażnia nic, ale nie wiem jak inne bo wcześniej zwykle mydła używałam :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna, cieszę się, że z Waszą córeczką wszystko ok. Mam nadzieję, że szybko uporasz się z uczuleniem.

Lunaris, z preparatem nie pomogę, bo chyba każdy musi wybrać jaki mu pasuje. Słyszałam, że Lactacyd jest przereklamowany. Ja od dłuższego czasu stosuję niebieską Ziaję, często chwalony jest również Biały Jeleń.

Sroka pisała o płynach, wpis dośc stary, ale może będzie aktualny: http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html

Co do zapobiegania infekcjom - postawiłabym na dobry probiotyk, raczej prysznic niż kąpiele, bawełniana bielizna i osobny ręcznik/ręczniki papierowe do miejsc intymnych.

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • reset Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Summer - prosiłaś o podsumowanie dnia, więc na stronie 329 na kwietniówkach je masz. Na zdrowie ;)

summer86, pilik lubią tę wiadomość

relgmg7ymfbmxgyl.png

* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272 <3
    * listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
    * HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
    * PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero.
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reset <3 jesteś mistrzyni z tymi podsumowaniami! :)

reset lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki :) nie wiedziałam że jest coś z Ziai a jestem jej wielką wielbicielką od kiedy mam dziecko z alergią, spróbuję.

Nie mam na razie żadnych objawów nieprzyjemnych -jedynie dużo kremowego śluzu i to mi się nie podoba, zainwestuję w probiotyk na wszelki wypadek :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś w hm kupiłam stanik do karmienia.
    W Esotiq byłam, ale same miękkie były i rozmiary ogromne hehe
    Przy okazji wizyty w galerii pobuszowalam wśród dziecięcych ubranek w Smyku i Reserved :-)

Luna z hm brałam jeansy ciążowe i brałam rozmiar mniejsze niż normalnie noszę.
    Zrobiłam tak za rada szwagierki, bo musiała wymieniać.

Luna1993 lubi tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malka mam nadzieję że do rana będzie lepiej, a przynajmniej, że się nie pogorszy!
    JustynaG w sumie w sezonie wiosenno-letnim chodzę dużo w sukienkach, ale na teraz nagle sukienki stały się bluzkami i ogólnie kicha. Dlatego tą uszyłam i postanowiłam że jeszcze ze dwie uszyje tylko muszę podjechać kupić materiały :)... ta fajna bo do karmienia też się super nada.

A jakby która chciała rajtki ciążowe to do końca maja na hasło superstyler jest -20% tutaj https://www.gabriella.pl/
    Ciazowe tanie i w trzech grubościach. Ja zaraz będę zamawiać chyba ;).
    A na czas poza ciąża też tam cudeńka mają!

Luna co do spodnie z h&m ja mam od nich jedne takie 7/8 niby, ale ja niska, musiałam podwinąć (162cm, rozmiar przed ciąża 40, gatki wzięłam 42 i je aktualnie uwielbiam. Super wygodne, pas nie uciska)
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03bb36eedf1d.jpg
    To są z tej serii (z nazwy na pewno), ale ja na wyprzedaży je w grudniu kupiłam za 75zl ;)... http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0249136006.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 21:37

Luna1993 lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris wrote:

Ja stosuję Pliva Fem F, ale raz na 2 dni, tak to myję tylko wodą.

Lusesita, co tam u Was? Byłaś na zakupach z małą czy udało Ci się wyrwać chwilę dla siebie?

Justyna, same dobre wieści! <3 Bardzo się cieszę!

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lunaris ja używam Ziaje, a często łapałam infekcje. Teraz cisza :)

Lunaris lubi tę wiadomość

• JustynaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jeśli córeczka urodzi się pod koniec sierpnia bądź na początku września - to lepiej wybierać body na długi czy krotki rękaw?
    Czas wziąć się za kompletowanie wyprawki i tu mam dylemat.

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Lusesita Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anna z małą i mężem. Jest teraz na 2 tygodniowym tacierzynskim.
    Szybka runda po sklepach z rana i cyc na parkingu w aucie obowiązkowo :-D
    Powiem szczerze, że ostatnio padam na twarz. Mała często się budzi w nocy. Jedna noc ostatnio miałam, że dala mi pospać 4 godziny w jednym ciągu :-)
    I chyba jakieś lekkie bóle brzuszka miewa. Może stąd ten niepokój.
    A tak to rośnie, przybiera na wadze i jest ogromna przylepka.

Martwi mnie tylko, że mam ogromny apetyt. Może to przez karmienie piersią? Nie wiem.

Jadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
  • Jadranka Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, 4 godziny! Nasz rekord to 3 :)

3jvzcwa1t1jbpiaq.png
    8.04.2018 3160 g Emilka
    13.08 || <3 8 cs
  • pilik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna ja bym się zaopatrzyła w krótkie i długie tak samo bo sierpień wrzesień jeszcze potrafią być upalne, a krótkie zawsze możesz w razie czego w domu używać albo ubrać na nie bluzeczkę. A długie na chłodniejsze dni czy wieczory też się pewnie przydadzą

Lunaris lubi tę wiadomość

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie tak jak pisze Pilik robiłam z synem (ur w sierpniu) było mega gorąco i szły krótkie body, po południu dokładałam bluzę cienką albo sweterek a potem jak się chłodniej zrobiło to zawsze jeszcze wykorzystasz ubierając na cebulkę ;)

Kochane ja mówię dobranoc- najadłam się jak bąk i spać mi się chce. Muszę to wykorzystać zanim mój organizm się zorientuje i zacznie wołać o drugą kolację...

Ibishka mam nadzieję że już jesteś PO, kibicuję dalej przez sen!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 21:51

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to jeszcze jedno pytanie - gdzie kupujecie ubranka?
    O pepco słyszałam słabe opinie... a jak inne sklepy z odzieżą dziecięcą,którą niby się krótko używa ale za to często pierze?

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lusesita wrote:
    Anna z małą i mężem. Jest teraz na 2 tygodniowym tacierzynskim.
    Szybka runda po sklepach z rana i cyc na parkingu w aucie obowiązkowo :-D
    Powiem szczerze, że ostatnio padam na twarz. Mała często się budzi w nocy. Jedna noc ostatnio miałam, że dala mi pospać 4 godziny w jednym ciągu :-)
    I chyba jakieś lekkie bóle brzuszka miewa. Może stąd ten niepokój.
    A tak to rośnie, przybiera na wadze i jest ogromna przylepka.

Martwi mnie tylko, że mam ogromny apetyt. Może to przez karmienie piersią? Nie wiem.

Super, że tak pięknie u Was wszystko się układa (poza bólami brzuszka, rzecz jasna, i Twoim zmęczeniem). Mozliwe, że zwiększony apetyt ma związek z kp, wszak mała świadczy Ci usługi w zakresie liposukcji i organizm może się domaga uzupełnienia :-)

• pilik Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justyna na ten pierwszy rozmiar warto kupić używane ;) chyba że planujesz zostawić na drugie dziecko.
    Co do firm i jakości jak ja obserwuje już po dzieciaczkach z rodziny to super się trzyma next, hm całkiem dobrze. Pepco i lidlowe się rozciągają

ds022el.png

u4uGp2.png
  • Anna Stesia Autorytet

Wysłany: 24 kwietnia 2018, 22:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaG wrote:
    No to jeszcze jedno pytanie - gdzie kupujecie ubranka?
    O pepco słyszałam słabe opinie... a jak inne sklepy z odzieżą dziecięcą,którą niby się krótko używa ale za to często pierze?

Ja kupowałam głównie przez sieć - Fazy Mazy, Pinokio, Ewa Klucze, Farasi. Ale mam też dzięki znajomej trochę ubranek ze Smyka, z Tesco (wyglądają jak nieużywane, a ona twierdzi, że używała i to dużo), z H&M. Co ciekawe, od każdego producenta mam inną rozmiarówkę - 56 od jednego wcale nie wygląda jak 56 od drugiego.

‹‹ 510 511 512 513 514 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroba Hashimoto a ciąża - co musisz wiedzieć?

Hashimoto co to za choroba i jak się objawia? Przede wszystkim charakteryzuje się przewlekłym stanem zapalnym tarczycy (tzw. limfocytowym zapaleniem tarczycy). Jak ją rozpoznać i jak leczyć? Hashimoto a ciąża - jaki wpływ może mieć choroba Hashimoto na płodność kobiet oraz przebieg ciąży?

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ