Ex-testerki. Cudzie trwaj
-
WIADOMOŚĆ
-
Gratulacje wszystkim dobrym newsom z wizyt
mamy same dorodne dzieciaczki na forum
Pilik bardzo ładnie wyglądasz, podziwiam za samozaparcie do szycia - moja wersja wyglądałaby pewnie na zasadzie kółko z wyciętą dziurą na głowę i przewiązane paskiemtak jak się lalkom robiło w dzieciństwie
pilik, Anna Stesia, Rucola lubią tę wiadomość
-
Ps dziewczyny pytanie z innej beczki: możecie polecić jakiś dobry preparat do higieny intymnej? obawiam się że znowu będzie problem odśrodkowy
-
Lunaris wrote:Ps dziewczyny pytanie z innej beczki: możecie polecić jakiś dobry preparat do higieny intymnej? obawiam się że znowu będzie problem odśrodkowy
-
Justyna, cieszę się, że z Waszą córeczką wszystko ok. Mam nadzieję, że szybko uporasz się z uczuleniem.
Lunaris, z preparatem nie pomogę, bo chyba każdy musi wybrać jaki mu pasuje. Słyszałam, że Lactacyd jest przereklamowany. Ja od dłuższego czasu stosuję niebieską Ziaję, często chwalony jest również Biały Jeleń.
Sroka pisała o płynach, wpis dośc stary, ale może będzie aktualny: http://www.srokao.pl/2014/04/analiza-pyny-do-higieny-intymnej.html
Co do zapobiegania infekcjom - postawiłabym na dobry probiotyk, raczej prysznic niż kąpiele, bawełniana bielizna i osobny ręcznik/ręczniki papierowe do miejsc intymnych. -
Summer - prosiłaś o podsumowanie dnia, więc na stronie 329 na kwietniówkach je masz. Na zdrowie
summer86, pilik lubią tę wiadomość
* 28.02 - 9 dpo: beta 6.47, 10 dpo: beta 11.5, 11 dpo: beta 25, 13 dpo: beta 88.7, 14 dpo: beta 159,8, 16 dpo: beta 549,4, 18 dpo: beta 1360,8, 21 dpo: beta 3272
* listopad - po laparoskopii: endometrioza - usunięte zrosty na jajniku, udrożniony jajowód, wyczyszczona macica, usunięte zrosty na jelitach. Działamy!
* HBA 72% i 3% morfologii przy ogólnych b.dobrych wynikach nie mają klinicznego znaczenia!
* PCOS, dodatnie ANA i ASA, ujemne AOA i APS, Euthyrox, Metformina, Bromergon, mutacje MTHFR i PAI1 - hetero. -
Dzięki
nie wiedziałam że jest coś z Ziai a jestem jej wielką wielbicielką od kiedy mam dziecko z alergią, spróbuję.
Nie mam na razie żadnych objawów nieprzyjemnych -jedynie dużo kremowego śluzu i to mi się nie podoba, zainwestuję w probiotyk na wszelki wypadek -
Ja dziś w hm kupiłam stanik do karmienia.
W Esotiq byłam, ale same miękkie były i rozmiary ogromne hehe
Przy okazji wizyty w galerii pobuszowalam wśród dziecięcych ubranek w Smyku i Reserved
Luna z hm brałam jeansy ciążowe i brałam rozmiar mniejsze niż normalnie noszę.
Zrobiłam tak za rada szwagierki, bo musiała wymieniać.Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Malka mam nadzieję że do rana będzie lepiej, a przynajmniej, że się nie pogorszy!
JustynaG w sumie w sezonie wiosenno-letnim chodzę dużo w sukienkach, ale na teraz nagle sukienki stały się bluzkami i ogólnie kicha. Dlatego tą uszyłam i postanowiłam że jeszcze ze dwie uszyje tylko muszę podjechać kupić materiały... ta fajna bo do karmienia też się super nada.
A jakby która chciała rajtki ciążowe to do końca maja na hasło superstyler jest -20% tutaj https://www.gabriella.pl/
Ciazowe tanie i w trzech grubościach. Ja zaraz będę zamawiać chyba.
A na czas poza ciąża też tam cudeńka mają!
Luna co do spodnie z h&m ja mam od nich jedne takie 7/8 niby, ale ja niska, musiałam podwinąć (162cm, rozmiar przed ciąża 40, gatki wzięłam 42 i je aktualnie uwielbiam. Super wygodne, pas nie uciska)
https://naforum.zapodaj.net/thumbs/03bb36eedf1d.jpg
To są z tej serii (z nazwy na pewno), ale ja na wyprzedaży je w grudniu kupiłam za 75zl... http://m2.hm.com/m/pl_pl/productpage.0249136006.html
Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 21:37
Luna1993 lubi tę wiadomość
-
Lunaris wrote:Ps dziewczyny pytanie z innej beczki: możecie polecić jakiś dobry preparat do higieny intymnej? obawiam się że znowu będzie problem odśrodkowy
Ja stosuję Pliva Fem F, ale raz na 2 dni, tak to myję tylko wodą.
Lusesita, co tam u Was? Byłaś na zakupach z małą czy udało Ci się wyrwać chwilę dla siebie?
Justyna, same dobre wieści!Bardzo się cieszę!
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny, jeśli córeczka urodzi się pod koniec sierpnia bądź na początku września - to lepiej wybierać body na długi czy krotki rękaw?
Czas wziąć się za kompletowanie wyprawki i tu mam dylemat. -
Anna z małą i mężem. Jest teraz na 2 tygodniowym tacierzynskim.
Szybka runda po sklepach z rana i cyc na parkingu w aucie obowiązkowo
Powiem szczerze, że ostatnio padam na twarz. Mała często się budzi w nocy. Jedna noc ostatnio miałam, że dala mi pospać 4 godziny w jednym ciągu
I chyba jakieś lekkie bóle brzuszka miewa. Może stąd ten niepokój.
A tak to rośnie, przybiera na wadze i jest ogromna przylepka.
Martwi mnie tylko, że mam ogromny apetyt. Może to przez karmienie piersią? Nie wiem.Jadranka, Anna Stesia lubią tę wiadomość
-
Justyna ja bym się zaopatrzyła w krótkie i długie tak samo bo sierpień wrzesień jeszcze potrafią być upalne, a krótkie zawsze możesz w razie czego w domu używać albo ubrać na nie bluzeczkę. A długie na chłodniejsze dni czy wieczory też się pewnie przydadzą
Lunaris lubi tę wiadomość
-
Dokładnie tak jak pisze Pilik robiłam z synem (ur w sierpniu) było mega gorąco i szły krótkie body, po południu dokładałam bluzę cienką albo sweterek a potem jak się chłodniej zrobiło to zawsze jeszcze wykorzystasz ubierając na cebulkę
Kochane ja mówię dobranoc- najadłam się jak bąk i spać mi się chce. Muszę to wykorzystać zanim mój organizm się zorientuje i zacznie wołać o drugą kolację...
Ibishka mam nadzieję że już jesteś PO, kibicuję dalej przez sen!Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 kwietnia 2018, 21:51
-
No to jeszcze jedno pytanie - gdzie kupujecie ubranka?
O pepco słyszałam słabe opinie... a jak inne sklepy z odzieżą dziecięcą,którą niby się krótko używa ale za to często pierze? -
Lusesita wrote:Anna z małą i mężem. Jest teraz na 2 tygodniowym tacierzynskim.
Szybka runda po sklepach z rana i cyc na parkingu w aucie obowiązkowo
Powiem szczerze, że ostatnio padam na twarz. Mała często się budzi w nocy. Jedna noc ostatnio miałam, że dala mi pospać 4 godziny w jednym ciągu
I chyba jakieś lekkie bóle brzuszka miewa. Może stąd ten niepokój.
A tak to rośnie, przybiera na wadze i jest ogromna przylepka.
Martwi mnie tylko, że mam ogromny apetyt. Może to przez karmienie piersią? Nie wiem.
Super, że tak pięknie u Was wszystko się układa (poza bólami brzuszka, rzecz jasna, i Twoim zmęczeniem). Mozliwe, że zwiększony apetyt ma związek z kp, wszak mała świadczy Ci usługi w zakresie liposukcji i organizm może się domaga uzupełnienia -
JustynaG wrote:No to jeszcze jedno pytanie - gdzie kupujecie ubranka?
O pepco słyszałam słabe opinie... a jak inne sklepy z odzieżą dziecięcą,którą niby się krótko używa ale za to często pierze?
Ja kupowałam głównie przez sieć - Fazy Mazy, Pinokio, Ewa Klucze, Farasi. Ale mam też dzięki znajomej trochę ubranek ze Smyka, z Tesco (wyglądają jak nieużywane, a ona twierdzi, że używała i to dużo), z H&M. Co ciekawe, od każdego producenta mam inną rozmiarówkę - 56 od jednego wcale nie wygląda jak 56 od drugiego.