X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agniecha - zaciskamy kciuki!! Zajączki to pewnie silne chłopaki i sobie świetnie poradzą <3

Achia - różyczka i toxo chyba wyglądają spoko. Zastanawiam się tylko nad tym HBs. Czy Tobie wyszło WZW B???

Bajka - Weronika nigdy nie była na liście moich faworytów, ale jak tak czytam u Ciebie, to nawet zaczynam się przekonywać :)

Lena - super wybrałaś ten kokon i kocyk!! Sama nie kupiłam tego, ale za to uwielbiam oglądać :D

Phnappy - maluszki już od samego początku Cię straszą.. I oby na straszeniu się skończyło! Myślę, że wszystko będzie dobrze, a to krwawienie to faktycznie po badaniu, bo mocno ukrwiona jesteś :)

U nas dziś super noc :) W końcu się wyspałam!
    Tak mocny sen wszyscy mieliśmy, że jak się w nocy obudziłam to najpierw pomyślałam "gdzie moje dziecko?!" a później sprawdzałam czy oddycha :P

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • 91Ewela09 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam :)
    A wiecie że ja nie mam żadnego zdjęcie z usg gdzie widać mała, za każdym razem plecki, albo raczki na twarzy. Takiego wstydziocha mam ❤
    A ja wczoraj dwie godziny lezelam i oglądam jak mała szaleje, caly brzuch mi się ruszal. Chyba się przekrecila, znów czuje ze u niej wszystko ok ;)
    Miłego dnia.

pilik, Flowwer, Lunaris, KateHawke lubią tę wiadomość

Nasze najważniejsze i największe szczęście ❤❤❤
    klz9io4pgd9tnf0d.png
    nzjdgzu3oxwel88w.png
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry dziewczyny!!!
    Skąd macie jakies info o Agnieszce? Urodziła? który to tydzień? jak chłopaki??

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • Rucola Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    normalnie cała jestem w stresie jak to czytam, moja przyjaciółka urodziła bliźniuaki w 31/32 tygodniu, też 2 chłopców

#wegemama#wegerodzinawkomplecie
    Synek 💚 31.08.2018r.
    Córeczka i Synek 💜💙 7.01.2021
  • StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola, też przybyłam w poszukiwaniu wieści, są tylko info od Leny, że Aga trafiła wczoraj do szpitala, dali sterydy na przyspieszenie rozwoju płucek, bo to 30 tydzień, ale chłopaki okazały większą determinację i nie chciały czekać. Teraz wszyscy są pod dobrą opieką, a my czekamy na szczegółowe informacje i dalej trzymamy kciuki za chłopaków.

Ja osobiście wierzę, że będzie z nimi dobrze - 32 lata temu zdecydowałam w 32 tc że już pora się przywitać z mamą i do połowy wyskoczyłam z niej w łazience (wspaniałe początki, nie ma co). Żadnych wad przez to nie mam. Płucka też były ok - od razu je ćwiczyłam drąc się niemiłosiernie. A to była połowa lat 80tych i maleńki szpital na prowincji.

A w ogóle to dzień dobry wszystkim po tej stronie dwoch kresek.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 07:55

Karma88, blue00, pilik, summer86, Bajkaaa, Karolina90, Lunaris, malka, Jeżowa, KateHawke, reset, Amy333, JuicyB, Czrna 81, Barbarka1984, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • pilik Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rucola stronę czy dwie wcześniej Lena pisała. To chyba 30+3 jeśli dobrze pamietam, wiele info nie mamy

ds022el.png

u4uGp2.png
  • moniśka... Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aga ogromne kciuki.

Za nas dzisiaj trzymajcie kciuki zeby nie bylo zoltaczki to wyjdziemy do domu. A w szpitalu juz depresji zaczynam dostawac.

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej mam nadzieje, że z Zajacami Agi wszystko ok... Ech te ciąże bliźniacze... Zaraz poszukam na wątku blizniaczym info od niej.

Dziekuje za pocieszenie, jesteście kochane :* upolowalam wizyte dzisiaj u mojego gin prowadzacego.

Incydent się nie powtórzył... Odrobina po siku byla, i to na papierze mały ślad plamienia.

Wiem, ze po badaniu sie zdarza, ale chyba nie aż tak... Ze mnie dosłownie poleciało jak z kranu... Ten komentarz położnej oczywiście stąd ze tak fatalnie to wyglądało...

Moze jeszcze bylo tak mocne przez to ze biorę heparyne. Rozmawiałam z inna gin przez telefon i ona mi powiedziała, ze to sa bliźniaki i wszystko duzo szybciej sie rozciąga i jest mocno ukrwione...

Ech... :( maluchy sa juz takie duże :( wierze, ze jak w środku nic nie ma to sa bezpieczne.

Kiedyś pisalyscie, ze Aga tez miała krwawienia - pamiętacie mniej wiecej w którym tyg? Poczytam wątek jak u niej to wyglądało

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 08:30

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • JustynaG Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nika, takie historie jak Twoja - są pokrzepiające :) Dają wiary, że będzie dobrze :)

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • JustynaG Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy, będzie dobrze! Wierzymy zarówno w Twoje groszki jak i Zajączki Agniechy.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 08:13

43kt3e5ee2053a1j.png

43ktio4p46502aio.png
    https://ekstesterki.wixsite.com/dziecko
  • Karma88 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry.

Agniechaaa mocno trzymam kciuki za walkę Waszych chłopaków!!!

Wczoraj miałam wizytę u mojego gin. Za tydzien jeszcze jedna wizyta. Wtedy powinna byc akcja serca. Nie widzial zadnego odwarstwiania jak lekarka dzień wcześniej na IP. Ale ten pecherzyk nie do konca mu sie podobal.
    Na IP mial 5,7x3,1 i byl dosc okragly a na wizycie ma 11,7x4,4 i jest jakby splaszczony.
    Powiedzial ze to nic nie przesadza bo rozne przypadki widzial. Ale mam w sobote jeszcze raz bete zrobic. Bo przyrost niby ok jest.
    Mam odpoczywac, wszystko tak jak do tej pory.

Zaczynam glowkowac bo jesli mial taki wymiar i podrosl no to chyba dobrze. Objawy mam jak mialam. Nic nie ustalo.
    Tzn dziś w nocy nie latałam sikać jak do tej pory, przespałam ciurkiem 6h.

Jestem przerażona, boję się.

Emilka <3

gg649vvjtg0z1oj0.png

Od 09.2013:02.2014-5t6dc <3 07.2015-12tc <3
    MTHFR A1298C+C667T+PAI-1 4G-hetero, immunologia
  • Lena21 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane ja mam kontakt z Agą na małej grupie na fb,wczoraj chciałam Wam przekazać info, bo wiem, że wszyscy jej tu dobrze życzą i będą myślami wspierać ją i zajączki, ale mam nadzieję, że niedługo sama do Was zajrzy i zda relację, bo tez nie czuje się upoważniona, żeby być rzecznikiem - wiem, że Aga zrozumie w tej sytuacji, że zabrałam głos <3 jest mega dzielna - z reszta każda, która pamięta jej historie to wie, a Radek i Czarek to góralska krew taty, spore i waleczne chłopaki <3 jestem taka wzruszona od rana nimi

blue00, JustynaG, Phnappy, StaraczkaNika, Karma88, Lunaris, KateHawke, reset, Cccierpliwa, Rucola, Lusesita, Emiilka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma, co do pęcherzyka, może być to wszystko zależne od ucisku sondy.
    Ja też miałam na początku wątpliwości u siebie, bo był za każdym usg inny- zniekształcony. To dawało również inne wymiary.

Zapytałam ginkę czemu raz jest jajo a czemu drugi raz wygląda jak banan- przez co jest dłuższy.
    Pokazała mi wtedy, że w zależności jak dociska sondę, to on zmienia swój kształt.
    Dlatego mimo że lekarz ma jakieś wątpliwości, to wcale nie musi oznaczać to nieprawidłowości ;)

Karma88 lubi tę wiadomość

• StaraczkaNika Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy wrote:
    Ojej mam nadzieje, że z Zajacami Agi wszystko ok... Ech te ciąże bliźniacze... Zara poszukam na wątku blizniaczym info od niej.

Dziekuje za pocieszenie, jesteście kochane :* upolowalam wizyte dzisiaj u mojego gin prowadzacego.

Incydent się nie powtórzył... Odrobina po siku byla, i to na papierze mały ślad plamienia.

Wiem, ze po badaniu sie zdarza, ale chyba nie aż tak... Ze mnie dosłownie poleciało jak z kranu... Ten komentarz położnej oczywiście stąd ze tak fatalnie to wyglądało...

Moze jeszcze bylo tak mocne przez to ze biorę heparyne. Rozmawiałam z inna gin przez telefon i ona mi powiedziała, ze to sa bliźniaki i wszystko duzo szybciej sie rozciąga i jest mocno ukrwione...

Ech... :( maluchy sa juz takie duże :( wierze, ze jak w środku nic nie ma to sa bezpieczne.

Kiedyś pisalyscie, ze Aga tez miała krwawienia - pamiętacie mniej wiecej w którym tyg? Poczytam wątek jak u niej to wyglądało
    A badałaś antyXa? Może masz za dużą dawkę heparynki. Mi też gin tłumaczył żebg przy krwawieniu nie spanikować, bo przy zastrzykach się zwyczajnie zdarza.
    Najważniejsze, że dziś już mniej niż wczoraj - zaraz się tam wszystko zagoi. No i nie martw się, że dziś też coś poleciało - końcu miałaś wczoraj 2 usg! Byleby doczekać jeszcze chwilę, jak będą Was badać przez brzuszek zamiast dowcipnie.

Jak coś znajdziesz o Agnieszeeee na innym wątku, to nam napisz, proszę

4 lata starań (PCOS, IO, mutacje - lekka trombofilia, hiperprolaktynemia, ANA++, leniwy mąż);
    [*] 01.2018 - córeczka
    uM80p1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kciuki dla Agi i chłopaków! Moje znajome bliźniaczki są z 33tc, ale z nimi i z mamą było krucho (m.in stan przedrzucawkowy u mamy) a i mama i dziewczyny zdrowe!jedna właśnie zaczęła raczkować:) -są z sierpnia.
    Jak piszesz że to waleczne chłopaki to na pewno będzie dobrze :)

• Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karma - mój pęcherzyk na początku też był owalny i gin coś tam przebąkiwał o tym. Ale później podrósł i zrobił się okrągły :)

Bliźniaki ogólnie chyba są bardziej waleczne i lepiej sobie radzą w przypadku szybszych porodów. Więc ja jestem w miarę spokojna o chłopaków Agniechy :)
    Poza tym teraz medycyna takie cuda potrafi zdziałać, że na bank Radek i Cezary wyjdą z tego cało i zdrowo :)

Nika - dobrze Cię widzieć :) Zostań tutaj z nami! :)

Karma88 lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zajączki od Agi są bardzo dzielne i nie pierwszyvraz udowodniły.

Aga miała krwawienia jeszcze przed betowaniem i z pewnoscią w 1 trymestrze.

Lena dziękuję za informacje

Karma splaszcziny lekko nic nie oznacza i na razie odpoczywaj wszystko co mogłaś zrobić by dopomóc fasolce zrobiłaś. Teraz zostaje czas niespełna 8 mies do pierwszego krzyku !

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Flowwer Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Barbarka1984 wrote:
    Maks ma juz 2900g :) Szyjka nadal kolo3cm. Dzis lece na KTG do szpitala na 16.
    Milego dzionka dziewczynki :*
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/5c28c34669ad.jpg

Ale ma pełne usta i zadarty nosek ♡

Barbarka1984 lubi tę wiadomość

kjmni09k3h9ob9x5.png
    112 cs o syna, 15 lat walki !!
    Provita-Paliga
    NK20%maj, 27% lipiec, Trombofilia,
    Maj 2017 zaczynam walkę z immunologią/Paśnik,zapalenie endo, IMSI 9.11.2017
    ⛄⛄⛄
  • Lunaris Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 08:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!

Ja też mam przeczucie że z Agą i zającami wszystko będzie dobrze -to już 30 tc a medycyna dziś wiele potrafi. Kciuki żeby szybko dochodzili do siebie <3

Nika Witaj na Ex-testerkach :) fajnie że już jesteś tutaj.

Phnappy mam nadzieję że to był pierwszy i ostatni raz takiego straszenia. Odpoczywaj!

Barbarka maleństwo już ma pucki :D <3 słodkości!

Moniśka kciuki za bilirubinę i wypis do domu :* ja też po 5 dniach już korby w szpitalu dostawałam... a potem w domu płakałam że chcę z powrotem do szpitala :P bo chociaż posiłki na czas i ciepłe jadłam :P

Flower jak tam Twoje psie przedszkole? wczoraj mi to po głowie chodziło :)

age.png

[/url]
    age.png
    06.2005 9tc [*] <3
  • Yoselyn82 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luna jakie to super :) podoba mi sie! kupuj!

Bajka mi sie akurat to imie nie podoba, w ogole jestem wybredna w imieniach :D chociaz jak dostane malucha to mam nadzieje ze nie bede musiala zmieniac na inne :)

Mnie zamiast Zosia podoba sie bardziej Zuzia, Hania, Emilka i jakos Anastazja ostatnio :)

Phnappy musialas najesc sie strachu, ale najwazniejsze ze wszystko idzie w dobrym kierunku i maluszki maja sie dobrze :) oby tak dalej. Trzymam kciuki! :)

Aga trzymam kciuki za twoje maluszki!! :) maluchy dadza rade!!

malka czyli to jest to co pracujesz w laboratorium? :)

Barbarka1984 synus Maksiu juz nie taki malutki :) niech dalej pieknie rosnie :) maluszek sliczny

Mój pierwszy cud - kochany Michałek ❤️❤️❤️

Mój drugi cud - kochany Juluś♥️♥️♥️

Nigdy się nie poddawaj chociaż byłoby to trudne! - Kiedy śmieje się dziecko - śmieje się cały świat
    ❤️❤️❤️
‹‹ 528 529 530 531 532 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ