X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum W oczekiwaniu na testowanie Ex-testerki. Cudzie trwaj
Odpowiedz

Ex-testerki. Cudzie trwaj

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie hamulca, to ja powiem szczerze, że NIE KORZYSTAM :D
    Jakoś tak wychodzi, że mało przydatny dla mnie gadżet :D

Jasne że takie jak "klik klak" są wygodniejsze, szczególnie przy noszeniu sandałów, japonek.
    A te podnoszone od spodu jakiś wkład w nasze buty będą mieć. Wtedy ja zwykle tak samo wpycham głębiej buta, albo celuję w miejsce buta które trudniej zniszczyć- bokiem np. adidasy.

Jednak nieużywanie go wychodziło najlepiej :D Przy skrętnych kołach jest większa szansa że się sam zablokuje i nie pojedzie, bo się tak kółka z przodu ustawią.

summer86 lubi tę wiadomość

• olik321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1003 wrote:
    olik, nie boisz się kopania kolanami w NIO o budę?
    https://www.wozki-mutsy.pl/public/assets/2018/nio/mutsy.nio,3.jpg
    Z tego co widzę, to rączka jest już na maxa wysunięta a te plecki tak daleko zachodzą poza obrys podwozia, że szkoda rozwiązania jakie zastosowali...
    Mi się on też podoba, jest bardzo zgrabny. Ale wrażenie jakby dziecko miało się przewrócić do tyłu.

Salsa może być twarda.
    Aniu jak maluch siedzi w wozku nie ma takiego wrażenia. Tylko podobno amortyzacja slaba niby wlasnie w salsie lepsza... bądź tu mądry i pisz wiersze

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajka - Roana mam ja. Wózek prowadzi się dobrze. Wygląda też dobrze. Ale jak jeżdżę po tych swoich dziurach to mi jest go żal.. I się zastanawiam o kiedy się rozpadnie :p
    A najbardziej choruję, jak tylko coś w nim zatrzeszczy, co się czasem zdarza.
    Ale mój mąż ostatnio orzekł, że to po prostu moja chora psychika :p bo on by na to nawet nie zwrócił uwagi a mi się ciśnienie podnosi i nerwica łapie.

Ale ja chyba faktycznie mam coś z głową, bo na spacerach, gdy przechodzi obok nas ktoś z innym wózkiem, to ja nasłuchuję czy im aby coś w tym wózku nie skrzypi, piszczy czy też stuka..

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaczorka mi się jeszcze anex cross podoba ale... Na grupie fb prawie każdy co sprzedaje ten wózek pisze ze jest w nim to i to wymienione albo że super kontakt z serwisem... Czyli jest mega awaryjny, super że ogarniaja temat ci z serwisu ale ja nienawidzę reklamować czegokolwiek, aha no i roan prawie tysiąc tańszy

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie jestem u lekarza i już druga baba na chwileczkę chce wejść do lekarza, irytuje mnie to bo mogło by byś tak że jedna się pyta a potem wchodzi ta umówiona a potem ta co się pyta tak na zmianę,
    Jeszcze mnie kierowca busa zdenerwował bo jechał jak szalony, wkurza mnie to bo nie mają godzin odjazdu nigdzie więc nie musi być punktualnie a szaleją drodze byle by nie czekać na światłach, ehh ja wiem ze w ciąży łatwo człowiek się denerwuje ale żeby stresować się przez debila...

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Kaczorka Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nam póki co nie zepsuło się nic. Jedynie go ostatnio WD40 potraktowaliśmy, bo coś trzeszczało. Ale to aluminium i plastik, więc niby standard.
    Gondola jest spora - Aluśka jeszcze się na luzie mieści. Kosz na dole niby nie jakiś super wielki, ale i tak sporo można załadować. Na krzywych chodnikach jestem w stanie go prowadzić jedną ręką. I co mi się podoba, to "wywietrznik" w budzie ma fajny ;) w innych wózkach też są niby, ale już mi się tak nie podobało :p

https://naforum.zapodaj.net/thumbs/88cd9f1b5491.jpg

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 15:14

Bajkaaa lubi tę wiadomość

Alicja <3
    eec7d99fbc.png
    Oleńka <3
    dbdedccc68.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co, z wózkiem jest jak z autem.
    Trzeba się liczyć, że będzie po pewnym czasie szwankował i na to nie ma mądrego.
    Czy to będzie wózek za 200zł czy za 7000zł, to każdy użytkuje inaczej, porusza się po innych drogach, więcej/ mniej składa i rzuca do bagażnika.
    Eksploatacja robi swoje i nie będzie nigdy schematu.

Na Anexy był boom 2 lata temu. Teraz trochę zelżał, i teraz się w sumie wszyscy ich pozbywają po takim czasie.
    Znajoma ma od listopada, w styczniu na spacerze wypadła jej śrubka z koła... nie było sensu wysyłać do serwisu, kupiła w Castoramie. Ale to już jakiś element po tak krótkim czasie zaprotestował.
    W Crossach był jakiś problem ze stelażem- końcem tamtego roku wymieniali ludziom stelaże, bo się nie nadawały do użytkowania.

Każda firma ma coś za uszami.
    A im więcej reklamacji, to tym bardziej prawdopodobne, że przy którejś wysyłce do serwisu kupisz kolejny wózek (bo jak żyć bez wózka) i ten po powrocie z naprawy pójdzie na sprzedaż.

W Stokke mają tak, że można przedłużyć gwarancję do 3 lat.
    I jak ktoś się decyduje przed sprzedaniem i upływem tych 3 lat na sprzedaż, to można wysłać wózek na przegląd. Jeśli serwis uzna, to potrafią wymienić cały stelaż na nowy. Pewnie jak się czegoś nie opłaca naprawiać, to dostajesz nowe podwozie, chociaż Twoje było ok a np. jakaś śrubka zaczęła wystawać.

Polityka firmy rządzi się swoimi prawami.

A każdy będzie miał tyle do powiedzenia co sam zdoła przejść podczas użytkowania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A propo wózków to stety niestety nie muszę kupować, ale jeśli któraś z Was myśli o Inglessinie Balestrino ze względu na wygląd to stanowczo odradzam, chyba że ma to być wózek na lekkie spacerki. Nam się w oryginalnych kołach szprychy polamaly , dlatego dokupilismy zwykle poppowane. I dopiero wtedy można iść w teren albo na nasze polskie chodniki :) teraz mam z kolei problem, żeby dostać nowe oryginalne, bo chce kupić żeby sprzedać wózek za parę lat jako kompletny.

Jednak jak komuś nie przeszkadza jego delikatność i brak skrętnych kół (dla mnie to akurat plus) to polecam, bo gondola jest przeogromna, szeroka, bardzo wygodna dla dziecka. Spacerówka tak samo, moja 3 latka dalej spokojnie może w niej się położyć spać na dłuższym spacerze. Do tego amortyzacja genialna i na płozach świetnie się dziecko buja

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    A widziałyście u mamy ginekolog post o wietrzeniu nocnym i spaniu bez majtek? :)

Widziałam i jestem z tych co nie wyobrażają sobie spania w majtkach :D Mi to jeszcze w czasie @ się zdarzało, ale i tak rzadko :)

A co do sikania na testy - kusi mnie czasami, ale mam jakiś idiotyczny strach że nie zobaczę żadnej kreski... :| może siknę na owulaka :)

Byłam na wizycie u mojego gin prowadzącego i dosyć mocno mnie uspokoił :) Powiedział, że jego zdaniem to było z szyjki i może jakaś nadżerka. Ważne, że na usg wszystko ok. :) mam odpoczywać.

Na 21 maja mamy prenatalne <3 A zaraz jakąś Wam ładną fotkę wrzucę z wczoraj :)

edit: właśnie spojrzałam, że 21 maja będziemy 13+2 - to nie za późno?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:07

Achia, summer86, blue00, Lusesita, pilik, KateHawke, Yoselyn82, malka, Lunaris lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

staramy się już ponad 2 lata :( - udało się!!
    aktualnie 2 cykl z CLO (pierwszy bez owu) - szczęśliwy podwójnie <3
    Maj 2017 - 13tc (8tc) poronienie zatrzymane :(
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy strasznie się cieszę że lekarz tak fajnie cię uspokoił :) spokój matki jest bezcenny dla dziecka :)

Pisałam już na kwietniowkach ale moja mała ma 590g i obróciła się głowa do góry, znudziło jej się lezeniem głowa w dół :)

Karma88, summer86, Luna1993, Lusesita, Flowwer, reset, pilik, JuicyB, KateHawke, Yoselyn82, Emiilka, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • nick nieaktualny

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy Ty to 4 kreski powinnaś wysikać :D

Phnappy, Luna1993, reset, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Naprawdę jestem już super spokojna... :) do czasu pewnie :P oczywiście non stop sprawdzam sytuację w gaciach :D

Ja kiedyś w ogóle nie myślałam o kupowaniu używanych rzeczy dla malucha. Teraz mi się zupełnie zmieniło :) patrzę na fb reklama jakiegoś nosidła czy coś - myślę ooo musimy to mieć - cena 600zł... jeszcze x1 to dalibyśmy radę, ale mnożę wszystko x2 i to jest masaaakra już.

Ubranka tylko będę chciała nowe, ale sprzęty (oprócz fotelika) to raczej na olx będę polować :)

Ale zacznę się rozglądać dopiero w lipcu chyba :) chociaż nawet chociażby patrząc na sytuację Agniechy to z bliźniakami nigdy nic nie wiadomo... Termin teoretycznie wypada mi na 30/11 ale psychicznie nastawiam się już na październik/początek listopada...

ckai43r8zmly7il4.png

• Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy moja koleżanka bliźniaki urodziła w 37tc :) i to cesarka bo same by jeszcze nie wyszły ale dlaczego tak było to nie wiem.

Powiem was newsa dnia, piszę do męża że Weronika ma już 590gram a ten do mnie ze juz się w sumie do tej Zosi przyzwyczaił :)
    Zatem zostaje Zosia ale ewentualnie bierzemy pod uwagę że po porodzie może się to zmienić, ale narazie zostaje Zosia :) <3

summer86, lamka, Flowwer, Lena21, pilik, malka, Lunaris, JustynaG lubią tę wiadomość

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • summer86 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa, super że wszystko ok :) Córeczka już duża!

Phnappy, cieszę się, że lekarz Cię uspokoił.

Przyszła mi paczka z Gemini.. nie wiem kiedy ja to rozpakuję i ogarnę - jest ogromna!
    Muszę porobić miejsce na te wszystkie rzeczy.

Bajkaaa lubi tę wiadomość

3i49mg7yu2aqel15.png
    starania od 03.2016, 2IUI, CP, 18 cs szczęśliwy <3
    IO, stan przedcukrzycowy, MTHFR 677C-T,PAI-1(hetero), AMH 3,6, HSG 11.2016-jajowody drożne, długie i kręte
  • Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dubel

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:26

lamka lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    https://naforum.zapodaj.net/thumbs/7ca14f14fdde.jpg

Pozdrawiamy eciocie! <3 <3

lamka, Lusesita, Bajkaaa, Flowwer, Buko, blue00, Kaczorka, summer86, Luna1993, Achia, Lena21, pilik, Sarna84, Karma88, JuicyB, KateHawke, Rucola, Yoselyn82, Emiilka, malka, Lunaris, JustynaG, Barbarka1984 lubią tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• Phnappy Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bajkaaa wrote:
    Phnappy moja koleżanka bliźniaki urodziła w 37tc :) i to cesarka bo same by jeszcze nie wyszły ale dlaczego tak było to nie wiem.

Podwójne się szybciej planowo często rozwiązuje, bo to już zbyt duże obciążenie dla organizmu matki...

Co do imion - u nas Matylda <3 i mój chciałby Stasia (ja Julka, ale Matyldę ja wymyśliłam już) :)
    Więcej opcji nie mamy na razie :D

Lunaris lubi tę wiadomość

ckai43r8zmly7il4.png

• olik321 Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena21 wrote:
    Olik my tez braliśmy pod uwagę abc designe ale wzięliśmy Espiro, bo w podobnej cenie miał już pełne wyposażenie a abc był „goły”, wszystko bym musiała osobno dokupić (torba do wózka, śpiworek, folie i uchwyt), ale nie mam pojęcia czy to zależy od sklepu ? Chyba nie.

Lena wczoraj w bobolandzie tez nam powiedzieli ze Salsa jest bez wyposażenie. Tutaj w Askocie juz wyposazenie jest razem z torba spiworkami itd.
    Więc skłaniam sie ku Salsy a aktualnie jem orzeszki na krawężniku bo emek musiał wyskoczyć do pracy :)

Matylda piekne imię :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 kwietnia 2018, 16:37

<3 synek 18.08.18

f2w3xzkrtbku6fy9.png
  • Bajkaaa Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy cudowne zdjęcie :) Matylda też mi się podoba :)

bhywdf9hizoki5ai.png
    Córeczka <3 Zosieńka <3
  • Lusesita Autorytet

Wysłany: 27 kwietnia 2018, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Phnappy jaki cudowny widok <3
    Pięknie :-)

Summer te wszystkie wizyty z powodu tego, ze mała wcześniej sie urodzila.
    Neurolog z powodu zwiększonej echogenicznosci w mózgu.
    W szpitalu mnie pediatra straszyła, a neurolog uspokaja że ić złego się nie dzieje.

f2wlbd3m7vs8avcj.png
    dxom8u698gwsp1q3.png
‹‹ 533 534 535 536 537 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 faktów na temat płodności kobiety - owulacja, miesiączka, dni płodne

Owulacja, dni płodne, miesiączka - słyszymy o nich często. Ale czy na pewno mamy wystarczającą wiedzą na temat płodności kobiety? Niektóre sprawy dotyczące cyklu kobiety nie są tak jasne i oczywiste jakby mogło się zdawać. Tutaj znajdziesz 14 najważniejszych faktów, które warto wiedzieć na temat płodności kobiety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Prolaktyna a zajście w ciążę. Jak regulować poziom tego hormonu?

Prolaktyna to bardzo ważny hormon zarówno na etapie starań o dziecko, w ciąży, jak i po porodzie. Jakie są normy stężenia prolaktyny? Kiedy jej poziom może utrudniać zajście w ciążę i co robić w takiej sytuacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 najczęstszych obaw kobiet w ciąży, czyli czego boją się kobiety w ciąży

Lęk i różnego rodzaju obawy to naturalny towarzysz kobiety w ciąży. Czego boi się większość kobiet oczekujących dziecka? Bólu porodowego, urodzenia chorego dziecka, utraty atrakcyjności czy może zrujnowania życia seksualnego po porodzie? Czego obawiasz się Ty? Przeczytaj czy zasadne jest zamartwianie się i jak sobie radzić, aby nasze obawy nie sprawdziły się.

CZYTAJ WIĘCEJ